29/6/13

Με σφραγίδα τελωνείου πήγαιναν λαθρομετανάστες

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης , δύο αλλοδαποί ηλικίας 61 και 28 ετών, ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη έξοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης.
Ειδικότερα , η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Κλειδιού) με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φορτηγό (νταλίκα) διεθνών μεταφορών, με οδηγό τον 61χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (14) αλλοδαπών (νομίμων και μη) , στο οποίο επέβαινε και ο 28χρονος συνεργός του.
Συγκεκριμένα, στην καρότσα του εν λόγω φορτηγού είχε τεθεί σφραγίδα τελωνείου και κατά την αποσφράγισή του, διαπιστώθηκε στο εσωτερικό η μεταφορά των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός του κυκλώματος ήταν αρχικώς η μεταφορά αλλοδαπών κυρίως από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και η μετέπειτα παράνομη έξοδος από τη Χωρά μας και προώθησή τους σε διάφορες χώρες της Ε.Ε.
Το χρηματικό ποσό που κατέβαλλαν οι διακινούμενοι ανέρχεται στις (4.000) ευρώ ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη θα υπερέβαιναν τις (50.000) ευρώ.

Τους χτύπαγε στο ... ΕΣΠΑ

Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της  Ασφάλειας Αττικής απ' τα λίγα που αποδίδουν σ' όλους τους τομείς
Συνελήφθη  στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , 55χρονη  που εξαπατούσε συστηματικά μικροεπιχειρηματίες, με το πρόσχημα παροχής επιδοτήσεων μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.- Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Αναζητούνται τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί της.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα από τριετίας περίπου, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος εταιρείας που διαχειρίζεται προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και με το πρόσχημα παροχής Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων έπειθε μικροεπιχειρηματίες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 5.000 ευρώ.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση ένδεκα (11) επιχειρηματιών, από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.
Σε βάρος της συλληφθείσας, είχε σχηματισθεί τον Νοέμβριο του 2012 δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, που διέπραξε σε βάρος δώδεκα (12) επιχειρηματιών, από τους οποίους είχε αποσπάσει με τον ίδιο τρόπο το χρηματικό ποσό των 37.850 ευρώ.

Mε όπλα ο 24χρονος

Τα Ντοκουμέντα της Ασφάλειας Θήβας
 
Συνελήφθη στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 24χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων, προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής Κληρονομιάς, ναρκωτικών και κροτίδων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν σε παράνομη δραστηριότητα του 24χρονου σχετικα με κατοχή όπλων και ναρκωτικών, έθεσαν αυτόν σε πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση.
Χθες αργά το απόγευμα, ο 28χρονος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στην αυλή της οικίας του, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στους εσωτερικούς χώρους και στην αυλή της οικίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Από όπλα
  • Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο (υποπολυβόλο), με πτυσσόμενο κοντάκι και γεμιστήρα, κινέζικης προελεύσεως, καθώς και ένα (1) αεροβόλο τυφέκιο,
  • ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα, διαμετρήματος 9mm, ένα (1) πιστόλι κρότου, διαμετρήματος 9cal και ένα (1) αεροβόλο πιστόλι, διαμετρήματος 177cal (4.5mm),
  • ένα (1) περίστροφο, διαμετρήματος 38cal, με αποσβησμένο τον αριθμό και τη μάρκα αυτού, και ένα (1) περίστροφο αεροβόλο, αμερικάνικης προελεύσεως,
  • δύο (2) δίκαννα κυνηγετικά όπλα, από τα οποία το ένα με κομμένες τις κάνες και το κοντάκι του,
  • δύο (2) κυνηγετικά μαχαίρια με δερμάτινες θήκες και μήκος λάμας (12) και (22) cm αντίστοιχα,
  • δύο (2) συσκευές εκτόξευσης χημικών – δακρυγόνων ουσιών και ένα (1) βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 20cm,
  • είκοσι δύο (22) φυσίγγια υποπολυβόλου, διαμετρήματος (762) mm και σαράντα ένα (41) φυσίγγια πιστολιού, διαμετρήματος 9mm,
  • ενενήντα τέσσερα (94) φυσίγγια κρότου, διαμετρήματος 9mm και δεκαοχτώ (18) φυσίγγια περιστρόφου, διαμετρήματος (0,38),
  • ογδόντα πέντε (85) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ένα (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 45mm,
  • ένα (1) μεταλλικό κουτί με (500) σφαιρίδια για αεροβόλο όπλο, τρεις (3) αμπούλες αερίου και ένα (1) κουτί μεταφοράς οπλισμού,
  • μία (1) κομμένη κάννη και ένα (1) κομμένο κοντάκι από δίκαννο κυνηγετικό όπλο,
  • δύο (2) πτυσσόμενες σιδερένιες ράβδοι (γκλοπ), μία (1) δερμάτινη θήκη πιστολιού και επτά (7) κροτίδες.
Από ναρκωτικά
  • Τέσσερις (4) αυτοσχέδιοι προβολείς και δύο (2) μετασχηματιστές, κατάλληλοι για το φωτισμό και την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης,
  • (500) σπόροι ακατέργαστης κάνναβης και μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία από αλουμινόχαρτο, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους (2,2) γραμμαρίων,
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κατάλληλη για ζύγιση ναρκωτικών ουσιών, η οποία έφερε υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
Από αρχαία αντικείμενα
Στην αυλή της οικίας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα:
  • Ένα (1) τμήμα κίονα δωρικού ρυθμού, ελληνιστικής περιόδου 350 - 250 Π.Χ. διαμέτρου 50cm και
  • Ένα (1) τμήμα κίονα ιωνικού ρυθμού, επίσης ελληνιστικής περιόδου 350 -250 Π.Χ. διαστάσεων 45χ35 cm.

Πάχυνες Μίλτο?

Ή μας φαίνεται!


 

Με 80 κιλά ...

 
 
Συνελήφθη (28-06-2013) το πρωί στο 3ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Λάρισας - Φαρσάλων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 33χρονος για κλοπή χαλκού.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και να μεταφέρει σε αυτό, επιμελώς κρυμμένα πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού, αλλά και κάτω από αχυρόμπαλες στην καρότσα του οχήματος, δύο τσουβάλια με χαλκό, συνολικού βάρους (80) κιλών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο χαλκός αφαιρέθηκε από το εσωτερικό μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η., σε αγροτική περιοχή της Λάρισας, ενώ η ζημία που προκλήθηκε στην Επιχείρηση εκτιμάται ότι ανέρχεται στα (1.800) ευρώ.
Κατασχέθηκαν το φορτηγό αυτοκίνητο και η αφαιρεθείσα ποσότητα χαλκού.

28/6/13

Εδώ το λαθραίο καύσιμο

Τα Ντοκουμέντα






 
Από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν χθες οκτώ άτομα (έξι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη διακίνηση λαθραίου πετρελαίου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολύμηνης μεθοδικής αστυνομικής έρευνας σχετικά με το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων, εντοπίστηκε, πριν από ένα μήνα περίπου, παράνομη εγκατάσταση στο Κερατσίνι, η οποία αποτελούσε σταθμό διακίνησης λαθραίου πετρελαίου.
Ο συγκεκριμένος χώρος επιτηρούνταν από κάμερες και ήταν περιφραγμένος από μεγάλου ύψους μεταλλική μάντρα, καθιστώντας δυσχερή έως αδύνατη την οπτική επαφή με το εσωτερικό του.
Στη συνέχεια των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι στη Νέα Πέραμο Αττικής λειτουργούσε εργαστήριο με παράνομο εξοπλισμό αποχρωματισμού ναυτιλιακού καυσίμου, το οποίο μεταφέρονταν, μέσω ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού-ψυγείου, είτε στην εγκατάσταση στο Κερατσίνι, είτε σε άλλη στην Ελευσίνα.
Επίσης, προέκυψε ότι η παράνομη εγκατάσταση του Κερατσινίου προμηθεύονταν λαθραία καύσιμα και από ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που βρίσκονταν στη θέση Μαγούλα, στον Ασπρόπυργο. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι επτά πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προμηθεύονταν λαθραία καύσιμα από την ίδια εγκατάσταση.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον το τελευταίο 6μηνο, εγκληματική οργάνωση με αντικείμενο την λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και ειδικότερα τον αποχρωματισμό, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου πετρελαίου.
Η εγκληματική οργάνωση διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους στα επιμέρους στάδια επεξεργασίας και διακίνησης των λαθραίων καυσίμων, ενώ χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα για να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποφεύγουν ενδεχόμενους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.
Ειδικότερα, λάμβαναν συνεχώς αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και ασφάλειας, όπως, απρόβλεπτη οδική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια κίνησης των οχημάτων τους, αυξομείωση της ταχύτητας, αποφυγή κίνησης σε κεντρικές οδούς, χρησιμοποίηση εναλλακτικών δρομολογίων μέσω επαρχιακών δρόμων κ.λπ.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες, συντονισμένη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και κλιμακίων του Δ΄ Τελωνείου
Πειραιά και της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Η επιχείρηση επικεντρώθηκε κυρίως στις παράνομες εγκαταστάσεις που διατηρούσε η εγκληματική οργάνωση, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στις εγκαταστάσεις του Κερατσινίου:
  • 5 ΔΧ φορτηγά βυτία,
  • ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο,
  • μία υπέργεια δεξαμενή,
  • 15 τόνοι λαθραίου πετρελαίου κίνησης,
  • 5 κινητά τηλέφωνα,
  • 4 κάμερες συνδεδεμένες με ηλεκτρονικό εξοπλισμό ψηφιακής καταγραφής εικόνας,
  • μία ηλεκτρική αντλία καυσίμου,
  • ένας καταμετρητής χαρτονομισμάτων,
  • μία κεντρική μονάδα Η/Υ,
  • φορολογικά στοιχεία και
  • πλαστικές πινακίδες εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίες επικολλούνταν στα κατασχεθέντα βυτία.
Στη Νέα Πέραμο:
  • ένα ΔΧ φορτηγό ψυγείο, στο χώρο του οποίου βρέθηκε ειδικά προσαρμοσμένη δεξαμενή 8 τόνων,
  • ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο,
  • 22 δεξαμενές,
  • εξοπλισμός αποχρωματισμού ναυτιλιακού πετρελαίου, αποτελούμενος από αεροσυμπιεστή, φίλτρο, αντλίες και μετρητή,
  • χημικά πρόσθετα στοιχεία (θειικό οξύ, πυραμίνη, καυστική ποτάσα και άζωτο) και
  • 4 τόνοι λαθραίου πετρελαίου.
Στον Ασπρόπυργο:
  • 9 ΔΧ φορτηγά βυτία,
  • 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα,
  • 2 ανυψωτικά μηχανήματα (CLARK),
  • 30.750 λίτρα λαθραίου πετρελαίου,
  • 30 υπέργειες δεξαμενές,
  • 1.158 φιάλες υγραερίου και
  • 1.102 βαρέλια με λιπαντικά κινητήρων.
Στην Ελευσίνα:
  • 10 υπέργειες δεξαμενές,
  • 5.800 λίτρα λαθραίου ναυτιλιακού πετρελαίου και
  • ένα ΔΧ φορτηγό βυτίο.
Παράλληλα, χθες διενεργήθηκαν ταυτόχρονοι επιτόπιοι έλεγχοι και στα επτά πρατήρια υγρών καυσίμων, τα οποία προμηθεύονταν καύσιμα από την εγκληματική ομάδα.

Ο Λαυρεντιάδης την έβαψε ...

 
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, που έγινε πέρυσι τον Ιούνιο στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 15-06-2012, ο 43χρονος παθών παρέλαβε στην οικία του στη Βουλιαγμένη Αττικής, από υπάλληλο ανθοπωλείου, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του.
Όταν στη συνέχεια ο 43χρονος άνοιξε το μεταλλικό κουτί εντός της οικίας του, προκλήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν «παγιδευμένο» το μεταλλικό κουτί.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», συνολικά επτά  ημεδαποί. Πρόκειται για τον  41χρονο επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, ένα 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.
Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 41χρονος βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, και στην προκληθείσα τελικά βαριά σωματική βλάβη του επιχειρηματία.
Από τους συγκατηγορούμενούς του, τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.
Οι προπαρασκευαστικές πράξεις έγιναν από τον 49χρονο  ο οποίος από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι. Η αμοιβή για το «συμβόλαιο θανάτου» καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ.
Ο συγκεκριμένος ημεδαπός, μετά από μεσολάβηση του Πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε και δεν εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.
Τελικά, το «συμβόλαιο θανάτου» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών.
Την 15-06-2012 τα τρία αυτά άτομα, μετέβησαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και το φάκελο.
Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.
Οι τρεις δράστες, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις Αρχές, μετέβησαν στην Κόρινθο, όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο, για δύο ημέρες.

Έβαλαν Πακιστανό υπεύθυνο εταιρείας

Οι εγκαταστάσεις


Συνελήφθη χθες (27-6-2013) το πρωί, στην περιοχή Άγιος Θωμάς του Δήμου Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας διαχείρισης «SCRAP», ιδιοκτησίας ημεδαπού, για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, σε συνεργασία με Περιβαλλοντολόγους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας, διαπιστώθηκε ότι, εντός περιφραγμένου οικοπέδου δύο (2) στρεμμάτων, υπήρχαν αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, οικιακές συσκευές, μεταλλικοί σωλήνες, μεταλλικά καλώδια και διάφορα άλλα μέταλλα.

Τα ανωτέρω βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Η υπάλληλος της ΔΟΥ έκανε κομπίνα

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής  που διοικεί ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρβουνάκης, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Δ.Ο.Υ., Τραπεζών, πολυκαταστημάτων και ατόμων με τη χρήση πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, εξουσιοδοτήσεων, εκκαθαριστικών σημειωμάτων και άλλων εγγράφων.
Συνελήφθησαν στις 25 και 26-6-2013, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ν. Σμύρνη, Βούλα, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Άγιο Στέφανο και Σαλαμίνα, έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 38, 40, 45, 46, 50 και 52 ετών και μία (1) 40χρονη ημεδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και παράβαση του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει από το 2011 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων και πιστοποιητικών (Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων, εκκαθαριστικών σημειωμάτων Εφορίας, κ.α.), μετέβαιναν σε Δ.Ο.Υ. όπου χρησιμοποιώντας τα, αιτούντο και λάμβαναν Α.Φ.Μ. Στη συνέχεια, με τη χρήση των νέων Α.Φ.Μ. κατέθεταν φορολογικές δηλώσεις τέτοιου ύψους, ώστε να λαμβάνουν επιστροφές φόρου. Επίσης, χρησιμοποιούσαν τα πλαστά έγγραφα για σύναψη δανείων από Τράπεζες, αγορά πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, και αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων από διάφορα πολυκαταστήματα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 38χρονος και ο 52χρονος είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και με τη συνδρομή του 45χρονου στρατολογούσαν τους συνεργούς τους. Η 40χρονη με την ιδιότητα της υπαλλήλου σε Δ.Ο.Υ. (μέχρι το Μάρτιο του 2013) παρείχε στοιχεία για την κατάρτιση πλαστών εκκαθαριστικών και διευκόλυνε τα υπόλοιπα μέλη κατά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Τέλος, οι υπόλοιποι συλληφθέντες μετέβαιναν στις εφορίες, στις Τράπεζες και τα καταστήματα για τη διεκπεραίωση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.  
Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα με τη χρήση τουλάχιστον σαράντα (40) πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, πλαστές εξουσιοδοτήσεις και πλαστά εκκαθαριστικά σημειώματα εισέπραξαν από διάφορες Δ.Ο.Υ. επιστροφές φόρου εισοδήματος ύψους άνω των 100.000 ευρώ. Επίσης, με πλαστά έγγραφα, πραγματοποίησαν συναλλαγές με τράπεζες για τη σύναψη δανείων, αγορές πολυτελών Ι.Χ.Ε., τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν και αγορές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Τα κέρδη της σπείρας από αυτές της δραστηριότητες υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

·        Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

·        Δεκαεπτά (17) πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.

·        Δεκαπέντε (15) σφραγίδες διάφορων δημοσίων υπηρεσιών.

·        Πληθώρα πλαστών εκκαθαριστικών φορολογικών σημειώσεων.

·        Υπεύθυνες δηλώσεις.

·        Πλήθος πιστωτικών καρτών και καρτών αναλήψεως.

·        Βιβλιάρια καταθέσεων.

·        Πλήθος φωτογραφιών τύπου ταυτότητας-διαβατηρίου.

Ο Αλβανός πήγε στους Κήπους

 
Συνελήφθη σήμερα (28-6-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Δικαστικές Αρχές της Ιταλίας, για ναρκωτικά.
Συγκεκριμένα, ο 30χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα μας και κατά το διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί το παραπάνω Ένταλμα Σύλληψης.

Που είχε το μυαλό του?

Ο Υπασπιστής


 

Μίλησαν για τρομοκρατία


Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Yitzhak Aharonovitch
Από κοινού επίσκεψη στην Εβραϊκή Συναγωγή και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα
Y. Aharonovitch: Εξαιρετική η συνεργασία των δύο κρατών και των δύο Υπουργείων
Ν. Δένδιας: Κανένα περιθώριο ανοχής στον ρατσισμό και στον αντισημιτισμό στην Ελλάδα
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε (27/06/2013), με τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Yitzhak Aharonovitch, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της αστυνομικής συνεργασίας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της.
Μετά το πέρας της συνάντησης οι κ.κ. Δένδιας και Aharonovitch επισκέφθηκαν την Εβραϊκή Συναγωγή των Αθηνών και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε τα εξής:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα ότι υποδέχομαι σήμερα τον Υπουργό κ. Aharonovitch σε ανταπόδοση της δικής μου επίσκεψης στο Ισραήλ πριν από έναν περίπου χρόνο. Μου έκανε επίσης την τιμή να είμαστε σήμερα μαζί, στην επίσκεψη στη Συναγωγή των Αθηνών και στο Μνημείο αυτό που συμβολίζει τα πάθη των Εβραίων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής και να πω δύο μόνο πράγματα: Ότι η ελληνική κοινωνία του 21ου πρώτου αιώνα, αλλά και το ελληνικό κράτος, δεν έχουν κανένα περιθώριο ανοχής απέναντι στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Τα δύο αυτά φαινόμενα πρέπει να εξοβελιστούν από την ελληνική πραγματικότητα».
Ο κ. Δένδιας δήλωσε επίσης σχετικά με το ζήτημα της καταπολέμησης τρομοκρατίας στη χώρα μας: «Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας είναι μία μάχη διαρκής. Είχα πει από την αρχή όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ένα χρόνο πριν, ότι θα ήταν μεγάλο λάθος οποτεδήποτε να θεωρηθεί ότι η μάχη απέναντι στην τρομοκρατία έχει κερδηθεί. Η μάχη αυτή είναι διαρκής και θα συνεχιστεί με επαγρύπνηση του κράτους και των Υπηρεσιών του».
Ο Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ κ. Yitzhak Aharonovitch, δήλωσε από την πλευρά του:
«Θέλω πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον φίλο μου, κύριο Υπουργό που με δέχθηκε εδώ, σε αυτή την επίσκεψη η οποία αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψής του στο Ισραήλ. Είχαμε μία συνεργασία εξαιρετική και άριστη ανταλλαγή απόψεων και αυτό είναι επακόλουθο της άριστης συνεργασίας των δύο Υπουργείων και των δύο Κρατών.
Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να υπογράψουμε μία συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα στα οποία ο Υπουργός και εγώ συμφωνήσαμε. Πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και η τρομοκρατία. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Υπουργό, ο οποίος ήρθε μαζί μου και επισκεφθήκαμε τη Συναγωγή, αλλά και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος εδώ.
Πρέπει να θυμηθούμε ότι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, το 85% του εβραϊκού πληθυσμού εξοντώθηκε. Και το μήνυμα το οποίο στέλνουμε μαζί από εδώ είναι ότι έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε τον φασισμό, να καταπολεμήσουμε τον αντισημιτισμό, φαινόμενα τα οποία διαχέονται σε όλο τον κόσμο και σε όλη την Ευρώπη. Και χαίρομαι που ο Υπουργός είναι τόσο σαφής στον πόλεμο αυτό, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου εναντίον νεοναζιστικών ομάδων.
Επαναλαμβάνω ότι οι σχέσεις των κρατών μας είναι άριστες και χαίρομαι πάρα πολύ για τη σύντομη αυτή επίσκεψη που πραγματοποιώ στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ».
Μετά τη Εβραϊκή Συναγωγή ο κ. Aharonovitch συνοδευόμενος από τον κ. Δένδια ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου ο Έλληνας Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Ισραηλινού ομολόγου του.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Yitzhak Aharonovitch επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Έσπερνε στη Σητεία

Τα δενδρύλλια του 52χρονου
 
Συνελήφθη   στη Σητεία, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, 52χρονος  για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή της Σητείας, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αγροικία ιδιοκτησίας του 52χρονου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ως θερμοκήπιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο (2) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης (ύψους 1,5 μέτρου).
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 511 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ψηφιακή ζυγαριά.

Είχε χασίς και στο μαντρί του

Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
 
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, και αφορά τη σύλληψη 66χρονου σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης  πραγματοποιήθηκε  σε περιοχή του Αποκόρωνα, έρευνα σε ποιμνιοστάσιο το οποίο διαχειρίζεται ο 66χρονος, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) κιλό ακατέργαστης κάνναβης, που ήταν διαχωρισμένο σε δύο ισοβαρείς συσκευασίες οι οποίες ήταν τοποθετημένες εντός δύο πλαστικών δοχείων.

Τα χασισόδεντρα του βοσκού

Έφταναν το 1,5 μέτρο

 
Συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, 66χρονος τσοπάνης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (25.06.2012) το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο της οικίας του 66χρονου, όπου βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Τριάντα δύο (32) δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 1,5 μέτρο) .
Σήμερα (26.06.2013) πραγματοποιήθηκε εκ νέου έρευνα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην οικία του 66χρονου και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης, (ύψους έως 1,5 μέτρο) τα οποία και εκριζώθηκαν,
  •  Μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε (270) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  •  Δυναμίτιδα βάρους δεκατεσσάρων κιλών και τετρακοσίων γραμμαρίων (14,400) συσκευασμένη σε ογδόντα κυλινδρικές ράβδους (φυσίγγια δυναμίτιδας),
  •  Είκοσι δυο (22) πλήρη φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm,
  • ·Μια (1) αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε σπόρους κάνναβης και
  •  Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Θυμήθηκαν την γλάστρα-βόμβα και τον Λαυρεντιάδη!

Βγάζουν υποθέσεις απ' τα ράφια ...

andriadakis
Το θύμα ο Αθηναγόρας Ανδριαδάκης



Πρώτος και σκεπτικός ο Λαυρέντης μπαίνει στον Κορυδαλλό
Τώρα που έσφιξαν τα λουριά με τους ασύλληπτους δραπέτες στη Φωκίδα, θυμήθηκαν να συλλάβουν τη γυναίκα και τους δυο μπράβους που έστειλαν στις 15 Ιουνίου του 2012 την γλάστρα-βόμβα στο διαμέρισμα Κρητικού ξενοδόχου στη Γλυφάδα, απέναντι από το σπίτι του Πάνου Κάμμενου. Η Ασφάλεια τώρα πλέον και επίσημα με καταθέσεις γνωρίζει  πως ο επιχειρηματίας επιλέχθηκε εξ αιτίας των  … ανάρμοστων σχέσεων που πίστευεε πως έχει με την σύζυγο του ο προφυλακισμένος  Λαυρέντης  Λαυρεντιάδης. Η γυναίκα που έχει συλληφθεί είναι αυτή που παρέδωσε τη βόμβα. Όλοι τα ήξεραν αλλά τώρα έκαναν τις συλλήψεις ... 
Κατά τις ίδιες πηγές ο προφυλακισμένος τραπεζίτης υποδεικνύεται από την γυναίκα που έχει συλληφθεί  ως ο άνθρωπος που για λόγους αντιζηλίας. Η γλάστρα παραδόθηκε από άγνωστο άτομο στον επιχειρηματία, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ήρας 18.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα έσκασε κατά την παράδοσή της στον ένοικο διαμερίσματος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του κ. Καμμένου.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο παραλήπτης και ένοικος του διαμερίσματος, ο οποίος είναι 40 ετών και εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος σε ξενοδοχείο στην Ελούντα της Κρήτης. Το διαμέρισμα, στο οποίο έμενε μόνος του, το είχε νοικιάσει πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για τον Αθηναγόρα Ανδριαδάκη της γνωστής οικογενείας που έχει το Marmin Bay στην Ελούντα. "Από έναν παλιό σου φίλο" έγραφε το "μήνυμα" των δραστών που απευθυνόταν στον επιχειρηματία ο οποίος και τραυματίστηκε στην κοιλιά και στη μέση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Για μαφιόζικο "χτύπημα" κάνει λόγο η αστυνομία που σύμφωνα με πληροφορίες ανακάλυψε στον τόπο της έκρηξης ίχνη χειροβομβίδας.

Στην Πάρο και τη Νάξο ...

Την Οικονομική Αστυνομία θα φωνάξω!
 
Συνεχίζονται οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε τουριστικές περιοχές, σε όλη τη χώρα, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Συγκεκριμένα, κατά το πενθήμερο 21/06 έως 25/06/2013, μεικτά κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης & Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Νάξο και τη Σύρο.
Πιο αναλυτικά διενεργήθηκαν (34) έλεγχοι, όπου διαπιστώθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων και (14) περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας, ως ακολούθως:
Στη Νάξο:
  • Σε εποχιακή πιτσαρία – ψητοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων εργαζομένων.
  • Σε εστιατόριο – πιτσαρία στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού, καθώς και η απασχόληση πέντε (5) ανασφάλιστων εργαζομένων.
  • Σε καφέ – αναψυκτήριο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζόμενου.
  • Σε καφέ – εστιατόριο – ψητοπωλείο στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
  • Σε επιχείρηση μαζικής εστίασης στην Χώρα Νάξου, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού, η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζόμενου και η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης.
  • Σε καφέ σνακ μπαρ – εστιατόριο στην Χώρα Νάξου, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζόμενου.
  • Σε καφέ σνακ μπαρ – ψησταριά στο Φιλότι, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζόμενου και η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης.
  • Σε καφέ σνακ μπαρ – ουζερί στην περιοχή του Απείρανθου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης.
  • Σε εστιατόριο στην περιοχή του Απείρανθου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
  • Σε καφέ μπαρ – αναψυκτήριο στην Χώρα Νάξου, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού.
Στην Σύρο:
  • Σε εστιατόριο – παραδοσιακή ταβέρνα στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών (3) ανασφάλιστων εργαζομένων.
  • Σε εστιατόριο – καφενείο στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού, καθώς και η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων εργαζομένων.
  • Σε καφετέρια – εστιατόριο στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού και η απασχόληση τριών (3) ανασφάλιστων εργαζομένων.
  • Σε καφετέρια – εστιατόριο στην Ερμούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζόμενου.
  • Στην ταβέρνα - εστιατόριο στην περιοχή Κίνι, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζόμενου.
  • Σε καφέ - εστιατόριο στην περιοχή Κίνι, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων εργαζομένων.
  • Σε καφετέρια στην περιοχή Μέγας Γυαλός διαπιστώθηκε η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης και η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων εργαζομένων.

Άρτα λέω ...


Το αγροτικό κατάπινε ιλιγγιωδώς τα χιλιόμετρα στις στροφές του ημιορεινού όγκου και οι τρείς που βρίσκονταν στην καρότσα μετά δυσκολίας κράταγαν την ισορροπία τους. Οι λίγοι κάτοικοι παράτησαν τις δουλειές και το παρακολουθούσαν στην τρελή του πορεία. Κάποιος φώναξε του γείτονα: «πάλι κάτι έκλεψαν αυτοί και τρέχουν έτσι». Επιβεβαιώθηκαν μετά από ώρες όταν έμαθαν το άσχημο μαντάτο. Ένας ακόμη ξωμάχος στον Βαθύκαμπο Διστράτου έπεσε θύμα των επελαυνόντων Ρομά ή τσιγγάνων, που έχουν ρημάξει τα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Άρτας και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους μοναχικούς ηλικιωμένους που επιμένουν να ζουν ακόμα στα εγκαταλειμμένα από την τροϊκανή κυβέρνηση στο έλεος των κάθε είδους κακοποιών.
Εκτιμήσεις των κατοίκων των χωριών που βρίσκονται πέριξ του Αράχθου και μέχρι πάνω στην Καλεντίνη, είναι πως η λεία των κλεφτών υπολογίζεται πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ και πως σε όλες τις περιπτώσεις κλοπών διά της μεθόδου της απασχόλησης πρωταγωνιστούν τσιγγάνοι.
Οι κάτοικοι, αλλά και οι συγγενείς των ηλικιωμένων που μένουν στην πόλη ή σε οικισμούς πέριξ αυτής, μιλάνε πως πρόκειται κυριολεκτικά για επιδρομές, αφού στα αγροτικά επιβαίνουν τρία, τέσσερα και παραπάνω άτομα και προσποιούνται πως ψάχνουν σε αυλές για παλιά σίδερα. Εάν οι κάτοικοι των σπιτιών ανοίξουν τις πόρτες και βγουν στις αυλές αρχίζουν δήθεν τα παζαρέματα ενώ κάποιος ή κάποιοι από τους συνεργούς μπουκάρουν στο σπίτι από όπου μπορέσουν και αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα, ή ότι άλλο θεωρούν πως μπορεί να πουληθεί.
Με τον τρόπο αυτό έδρασαν και στον Βαθύκαμπο, αφού με πρόσχημα την αγορά για  παλιά σίδερα έκλεψαν 3,5 χιλιάδες στις 10 η ώρα το πρωί από ηλικιωμένο κάτοικο του οικισμού. Την ίδια ώρα που ο ηλικιωμένος προσπαθούσε να τους διώξει από το σπίτι, εκείνη την ώρα ο συνεργός τους είχε ήδη μπουκάρει στο σπίτι και κατόρθωσε να ανακαλύψει τα 3,5 χιλιάδες ευρώ. Μόλις βγήκε, ανέβηκαν όλοι στο αγροτικό και απομακρύνθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς ευτυχώς να προξενήσουν κάποιο ατύχημα.
Μέχρι να φτάσει η αστυνομία από το Βουργαρέλι και να ρωτήσει για τα περιστατικά εκείνοι είχαν ήδη εξαφανιστεί, ενώ και σε αυτή, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, όπως λέγουν παθόντες στην «ΗΧΩ», δύσκολα ανακαλύπτονται οι δράστες, αν και δίνονται αρκετά στοιχεία τουλάχιστον για τα οχήματα.
Ήδη μεταξύ των κατοίκων στην Καλεντίνη αλλά και στα γύρω χωριά, ένθεν και ένθεν του Αράχθου, κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως η ιδέα να αυτοοργανωθούν σε ομάδες επιφυλακής και με τις καραμπίνες στα χέρια να στήνουν καρτέρια σε κόμβους και σταυροδρόμια, ώστε να ελέγχουν πιθανούς κλέφτες, αλλά και να ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω κινητών.

Τζεμανάκης στ' όνομα ...

 
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο

Αυτός ασέλγησε σε 8χρονη

ξ
 
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 42χρονου ο οποίος συνελήφθη στις 20-6-2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος 8χρονης ανήλικης ημεδαπής.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα (12) έτη κατ’ εξακολούθηση και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια μη συμπληρώσαντος το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση.
Πρόκειται για τον ΤΖΕΜΑΝΑΚΗ Ευτύχιο του Γεωργίου, που γεννήθηκε το 1971 στα Χανιά Κρήτης κάτοικο Περιστερίου

27/6/13

Ο Αρχηγός για τα ναρκωτικά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών:  
"Η ευρύτατη διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών και γενικά των εξαρτησιογόνων ουσιών έχει λάβει το χαρακτήρα κοινωνικής απειλής, η οποία υπονομεύει τον κοινωνικό ιστό, αντιμάχεται την πρόοδο και την ανάπτυξη και οδηγεί στην παρακμή, στην περιθωριοποίηση και εντέλει στον φυσικό αφανισμό σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα νέων.
Η περίοδος που διανύουμε επιτάσσει ισχυρότερα αντανακλαστικά καθ’ όσον η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η επακόλουθη με αυτήν ανεργία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εκμετάλλευσης των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, οι οποίες μπορούν να καταστούν αντικείμενο εκμετάλλευσης οργανωμένων εγκληματικών ομάδων και να συμμετάσχουν σε μικρής κλίμακας παρασκευή ή πώληση παράνομων ναρκωτικών ουσιών.
Με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια οι δράσεις μας θα πρέπει να έχουν προληπτικό χαρακτήρα, μέσω της συνεργασίας μας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς που έχουν ως αντικείμενο την πληροφόρηση, ενημέρωση, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των χρηστών, αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και ανάπτυξης συνεργασιών με τις λοιπές διωκτικές αρχές τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος Κρατικός Φορέας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την προστασία της νεολαίας και γενικά των πολιτών, διεξάγει, καθημερινά και παράλληλα προς τα άλλα καθήκοντά της, έναν πολύπλευρο αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Έναν αγώνα με σκοπό να προλάβει, να αποτρέψει, να καταδιώξει την εγκληματική αυτή δραστηριότητα. Έναν αγώνα να σώσει ζωές, να προστατέψει τη νεολαία, την κοινωνία του κάθε πολίτη και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη εκείνους που εξαργυρώνουν κατά τρόπο εγκληματικό και μετατρέπουν, μέσω του εθισμού στα ναρκωτικά την ανθρώπινη ζωή σε δικό τους κέρδος.

Για χατήρι του Κόλα έπεσε αεροπλάνο του Στρατού




Κάποτε θα γινόταν και αυτό: Σήμερα το πρωί και ενώ συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών των Τρικάλων (!) μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έχει ... δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ (ένα από τα σπάνια και υπερπολύτιμα UAV των ελληνικών ΕΔ) κατέπεσε σε περιοχή δασώδη πλησίον του χωριού Αγία Ευθυμία Φωκίδας και έχει υποστεί ελαφρές ζημιές.

Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης κρατά χαμηλούς τόνους για το συμβάν, λέγοντας απλά πως το πανάκριβο UAV απλώς έκανε μια «βαριά ελεγχόμενη» προσγείωση με το αλεξίπτωτο που διαθέτει για να περισυλλέγει στη συνέχεια από τη μονάδα του Στρατού, όπως είναι και η πάγια διαδικασία.

Είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να εξακριβωθεί η κατάσταση του Sperwer του ΕΣ καθώς τα στοιχεία είναι περιορισμένα έτσι και οι ακριβείς συνθήκες των γεγονότων της πτώσης ή της βαριάς προσγείωσης παραμένουν ουσιαστικά άγνωστες.

Τα σενάρια μέχρι στιγμής για την πτώση –περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά – είναι τέσσερα:

Πρώτον το UAV να έμεινε από καύσιμα με αποτέλεσμα οι χειριστές να το προσγειώσουν όπου όπου

Δεύτερον να υπέστη βλάβη ο κινητήρας με το ίδιο αποτέλεσμα

Τρίτον να μην υπολόγισαν σωστά οι χειριστές του σταθμού ελέγχου στο έδαφος τις μετεωρολογικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης προσγείωσης να παρασύρθηκε από άνεμο και να έπεσε σε μη ελεγχόμενη περιοχή.

Τέταρτον να υπέστη ζημιές ενδεχομένως και από τους «εγκλωβισμένους» αλβανούς δραπέτες εάν άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Το πρώτο σύστημα Sperwer παραλήφθηκε από τον ΕΣ το Σεπτέμβριο του 2004 και μαζί με αυτά ξεκίνησε η διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού των 472 και 473 Ταγμάτων Ηλεκτρονικής Επιτήρησης και Πληροφορικής τα οποία έχουν αναλάβει την ευθύνη της επιχειρησιακής αξιοποίησης των συστημάτων. Τα Τάγματα διαθέτουν Λόχους ΜΕΑ (Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) και υπάγονται στη Διεύθυνση Διαβιβάσεων. Κάθε Τάγμα διαθέτει από δύο αεροχήματα Spewer.

Ακόμη πάντως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακ9οίνωση από πλευρά ΓΕΣ αναφορικά με το συμβάν και φυσικά ουδείς –πλην των άμεσα εμπλεκομένων- μπορεί να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση του Sperwer αλλά και τις συνθήκες που οδήγησαν στην βαριά προσγείωση.

Για αυτό ακριβώς το λόγο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά από μια απλή βαριά προσγείωση μέχρι και ολοκληρωτική απώλεια του συστήματος. Κανείς δεν γνωρίζει καθώς το ΓΕΣ τηρεί «σιγή ιχθύος».

Το έχουμε τονίσει και έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι κάτι δεν πάει καλά στον Στρατό Ξηράς τα τελευταία δύο χρόνια.

Πήρε μπροστά το Α.Τ Κυπαρισσίας?

Τα ντοκουμέντα
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Μεσσηνία που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε οικίες και καταστήματα
Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις ληστείας και απόπειρας ληστείας, καθώς και επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, Μεσσηνίας και Ηλείας
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, οι δύο από τους οποίους είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητείται ακόμα ένα μέλος αυτής
Κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι, φυσίγγια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, κινητά κ.α
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές (καθώς και απόπειρες) σε οικίες και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, αλλά και τη Ζαχάρω Ηλείας.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, προχθές (25-6-2013) το βράδυ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 24 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας (1) 36χρονος ομοεθνής τους, επίσης μέλος της ομάδας.
Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράβασης της Νομοθεσίας των όπλων, καθώς και της απείθειας.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη μία (1) 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί άνδρες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες και καταστήματα.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά δύο (2) περιπτώσεις ληστείας -και απόπειρας- καθώς και επτά (7) περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρας- στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας και της Ζαχάρως Ηλείας.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές (25-6-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Υστέρα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, ενώ αναζητείται ο 36χρονος συνεργός τους.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απόπειρας ληστείας, κλοπών και απόπειρας κλοπής:
  • Την 24-8-2012, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 14-9-2012, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Την 22-9-2012, στην Ζαχάρω Ηλείας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές.
  • Την 16-11-2012, στο Στασιό Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν μία (1) ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 16-11-2012, στο Στασιό Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία.
  • Την 24-3-2013, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Την 20-6-2013, στο Σάνι Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 22-6-2013 το βράδυ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν με την απειλή όπλων, έξω από την οικία του ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) πιστόλι και δύο (2) γεμιστήρες.
  •  Ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
  •  Εκατόν δεκαεπτά (117) φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
  •  Μία (1) ξιφολόγχη.
  •  Μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.
  •  Τέσσερις (4) αμπούλες αεροβόλου όπλου.
  •  Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
  •  Ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
  •  Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ταξιτζής σκότωσε 13χρονο από την Ρωσία

 
Χθες (26-06-2013) το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, στην περιοχή Μανδρικό, Δ.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο (ταξί) που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός παρέσυρε 13χρονο υπήκοο Ρωσίας που κινούνταν πεζός στο οδόστρωμα.
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.
Ο 31χρονος οδηγός συνελήφθη.

Πήγε να τον κάψει ζωντανό

 
Συνελήφθη  κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, 30χρονος  ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά 32χρονο  στο κέντρο πόλης.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 25-06-2013 στην ανωτέρω περιοχή, ο συλληφθείς κατόπιν διαπληκτισμού με τον 32χρονο, τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό, έθεσε σε αυτόν φωτιά και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.
Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 30χρονος ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Για φόνο από το '95 ο Μαυροβούνιος

 
Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαυροβουνίου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της INTERPOL Μαυροβουνίου, με την οποία ζητείτο η σύλληψη και έκδοσή του στις Αρχές Μαυροβουνίου, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο τέλεσε την 19-4-1995 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δεκατριών (13) ετών.
Ο 47χρονος, κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε πλαστά Δελτίο Ταυτότητας και Άδεια Ικανότητας Οδήγησης Ρουμανίας.

Πήγαν Ζεφύρι [εεε και!]



Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε  αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ζεφυρίου με τη συμμετοχή αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί. Αναλυτικά :
1. Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία από το Τ.Α. Ζεφυρίου για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών και της πλαστογραφίας. Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος μαζί με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο έτος, διέπραξε είκοσι δύο (22) κλοπές φορτηγών και επιβατηγών αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
2. Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις.

Ήταν πολλοί στιο κόλπο

 
Εξιχνιάστηκε  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας, σε βάρος δυο ημεδαπών, η οποία διαπράχθηκε 19.06.2013, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ηράκλειο ότνα οι δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία δύο ημεδαπών (61χρονου και 58χρονης), όπου με τη χρήση βίας, ακινητοποίησαν αυτούς και αφαίρεσαν δύο μεταλλικά κυτία ασφαλείας (safe box) τα οποία περιείχαν, χρήματα και κοσμήματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι, ένας 44χρονος καθοδήγησε δύο έλλενες συνεργούς του ηλικίας 29 ετών αμφότεροι, έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 32 ετών και έναν ακόμα αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ώστε από κοινού να προβούν στην τέλεση της ληστείας, την οποία και πραγματοποίησαν την 19.06.2013.
Κατόπιν αναζητήσεων για την ανεύρεση και τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, μετέβησαν χθες (26.06.2013) στην οικία του ενός 29χρονου ημεδαπού, όπου και συνελήφθησαν οι δύο 29χρονοι ημεδαποί, και ο 32χρονος αλλοδαπός για υπόθεση ναρκωτικών.
Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 44χρονου ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: