15/6/13

Άρπαξαν αλυσίδα από τον λαιμό 74χρονης

 Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, δύο ημεδαποί Ρομά ηλικίας 21 και 30 ετών, για ληστεία σε βάρος 74χρονης ημεδαπής.
Αναλυτικότερα, στις (12.06.2013) το μεσημέρι, στην πόλη της Κέρκυρας, οι δύο ημεδαποί ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας την 74χρονη και στην συνέχεια της αφαίρεσαν από το λαιμό μία χρυσή αλυσίδα.
Ακολούθησαν εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό προχθες το μεσημέρι στους Λιαπάδες Κέρκυρας του 30χρονου και στο λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας του 21χρονου.
Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν, 23 γραμμάρια κάνναβης καθώς και η χρυσή αλυσίδα που είχαν αφαιρέσει από την 74χρονη,η οποία και της επιστράφηκε.
Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 30χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον :
  • συσκευασία με 30 γραμμάρια κάνναβης
  • 128 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Άδειες για ατζαμήδες οδηγούς

 
Σχηματίσθηκε δικογραφία στις Σέρρες σε βάρος τριών ελληνων 54, 41 και 30 ετών για πλαστογραφία και απάτη.
Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ποροϊων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, την περίοδο από το 2010 έως και το 2011, προμήθευσαν με πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης επτά οδηγούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο σε βάρος ακόμη ενός ατόμου.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις  πλησίαζαν άτομα τα οποία είτε δεν διέθεταν άδειες ικανότητας οδήγησης είτε επιθυμούσαν να ανανεώσουν τις ήδη κατεχόμενες και με το πρόσχημα της διάθεσης κατάλληλων γνωριμιών, τους έπειθαν ότι έχουν τη δυνατότητα έκδοσης αδειών, χωρίς οι παθόντες να χρειαστεί να πάρουν μέρος στις προβλεπόμενες εξετάσεις. Επιπλέον, ζητούσαν από τους παθόντες πέραν των χρημάτων, να τους παραδώσουν φωτογραφίες και άλλα απαραίτητα για την έκδοση των αδειών δικαιολογητικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα τους παρέδιδαν πλαστές άδειες.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις έκδοσης πλαστών αδειών και μία περίπτωση απόπειρας έκδοσης πλαστής άδειας οδήγησης, από τις οποίες οι τρεις ημεδαποί αποκόμισαν συνολικό περιουσιακό όφελος το οποίο υπερβαίνει το ποσό των (6.600) Ευρώ.

Η Κατσικά τους έβγαλε ασπροπρόσωπους

 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η υπόθεση ληστείας σε σπίτι στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων, που είχε γίνει το μεσημέρι της 27-04-2012. Στις έρευνες σημαντική ήταν η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους τρεις δράστες. Πρόκειται για τον 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί την 14-02-2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά για άλλη περίπτωση ένοπλης ληστείας στους Ραψαίους Ιωαννίνων και ήδη κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι τις 27-04-2012, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία ημεδαπών στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρία κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, αφού έδεσαν τους παθόντες, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο ρεζερβουάρ της Mercedes το χασίς

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου συνέλαβαν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδοκτησίας του 31χρονου, βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη στο ρεζερβουάρ αυτού, επιμελώς κρυμμένες δέκα έξι (16) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (8.273γραμ)
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • κάνναβη, συνολικού βάρους, 8.273γραμ
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • δυο (2) κινητά τηλέφωνα
  • τρεις (3) κάρτες SIM και
  • το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ

Στην κοίτη του ποταμού η βαλίτσα

Η ... Αλβανική κάνναβη
 
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, με τη συνδρομή Αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση υπαίθριου χώρου (κοίτη ποταμού) σε περιοχή του Ηρακλείου, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν :
  • Μία (1) βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν έξι (6) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 6.067 gr
  • Τρία (3) σακβουαγιάζ, τα οποία περιείχαν :
  • Εξήντα εννέα (69) φυσίγγια πολεμικού όπλου τον 7,62 mm ,
  • Μία (1) κενή γεμιστήρα πολεμικού όπλου,
  • Τρείς (3) βέργες καθαρισμού πολεμικού τυφεκίου,
  • Δύο (2) μαχαίρια και
  • Μία (1) μονωτική ταινία.
Οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και τέθηκε η περιοχή, σε διακριτική παρακολούθηση, προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που αποκρύπτει τις ναρκωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, χθες (13.06.2013) το απόγευμα, ο 22χρονος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και με την συνδρομή αστυνομικών, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

14/6/13

Βρέθηκε το πιστόλι της φόνισσας



Πριν από λίγο βρέθηκε και το 22αρι πιστόλι με το οποίο η κουνιάδα ακινητοποίησε τον συνοριοφύλακα που στη συνέχεια σκότωσε με πέτρες στο κεφάλι!

Ήταν Εσωτερική Υπόθεση ...


Για την αποκάλυψη της κουνιάδας-φόνισσας στους Φιλιάτες καθοριστικής σημασίας ήταν η αποστολή από την Αθήνα κλιμακίου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που διοικεί ο  Ταξίαρχος Παν. Στάθης [φωτο]. Το κλιμάκιο έσπευσε στην Ηγουμενίτσα αφού η υπηρεσία είχε επιληφθεί και της 1ης απόπειρας εξόντωσης του συνοριοφύλακα με την παγιδευμένη χειροβομβίδα

Η κουνιάδα ομολόγησε τον φόνο

Απομένει να βρεθεί και το 22αρι πιστόλι
Οι αστυνομικοί απέσπασαν ομολογία
 
Τα ευρύματα του καθηγητή της Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη [φωτο] που κρατήθηκαν ως επτασφράγιστο μυστικό, έδειχναν πως ο συνοριοφύλακας είχε παλέψει με γυναίκα. Πριν από λίγο στους άνδρες της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ομολόγησε η κουνιάδα του συνοριοφύλακα πως αυτή είναι που τον πυροβόλησε με πιστόλι και στη συνέχεια τον αποτέλειωσε δια λιθοβολισμού χτυπώντας 15 φορές με πέτρα στο κεφάλι αλλά και στο σώμα του. Η κουνιάδα ήταν αυτή που προσποιήθηκε πως στο Μαυρομάτη Φιλιατών χτυπήθηκε ο συνοριοφύλακας αλλά και η ίδια. Οι λόγοι είναι κληρονομικές διαφορές αλλά και συναισθηματικοί λόγοι … Η κουνιάδα είχε χάσει την αδελφή της [γυναίκα του αστυνομικού] τον περασμένο Οκτώβρη από παθολογικά αίτια. Έτσι μέχρι τώρα έχει αποκλειστεί η συμμετοχή στο φόνο του κωφάλαλου αδελφού της, ενώ διερευνάται αν η πεθερά του συνοριοφύλακα γνώριζε για τις συνθήκες του φόνου που έγινε ενώ ο γαμπρός της και η κατηγορούμενη κόρη της

Στους πρόποδες του Ομπλού οι φυτείες

Τα Ντοκουμέντα του Τ.Δ.Ν Πατρών
Στις γούρνες ο 63χονος έβαλε νάιλον για να μην τραβά το νερό το χώμα
 
Μεγάλη η επιτυχία, αφού σ' ολόκληρο δάσος πιάστηκε  και ο χασισοκαλλιεργητής
 
 
Κατασχεθήκαν συνολικά 99 δενδρύλλια κάνναβης
 
Συνελήφθη χθες (13-6-2012) το πρωί, στον Ομπλό Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 63 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Πιο συγκεκριμένα ο δράστης καλλιεργούσε σε πυκνόφυτες, δασώδεις εκτάσεις στους πρόποδες του λόφου Ομπλού και στην Καλλιθέα Πατρών, τρεις συνολικά φυτείες κάνναβης που απείχαν λίγα χιλιόμετρα μεταξύ τους.
Για την καλλιέργεια των φυτών ο δράστης χρησιμοποιούσε αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού (σκάμματα) τα οποία είχε επενδύσει με νάιλον ώστε να συγκρατείται το νερό και να διευκολύνεται το πότισμα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις φυτείες και στην οικία του δράστη στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι Αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :
  • 99 δενδρύλλια κάνναβης
  • Πληθώρα σκαπτικών εργαλείων
  • Ποτιστικά αντικείμενα
  • Μία συσκευασία με 2,5 γραμμάρια κάνναβης
  • ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό
Επίσης κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα τα οποία χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσα μεταφοράς.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 63χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επτά αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 159 γραμμάριων, μια ζυγαριά και διάφορα ποτιστικά αντικείμενα.

Απάτη μαμούθ στην πλάτη αγροτών

 
Η αποκάλυψη από την Ασφάλεια Έδεσσας
 
Η συνολική αξία των αγροτικών προϊόντων που αναγράφεται στα ανευρεθέντα εικονικά τιμολόγια, υπερβαίνει το ποσό των 4.900.000 Ευρώ
 
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας περισσότερες από 350 υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας.
Σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ενός 47χρονου διαχειριστή εταιρείας και αγροτικών συνεταιρισμών, ενός 58χρονου λογιστή και ενός 36χρονου συνεργού τους, κατά περίπτωση για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί φορολογίας.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, προέκυψε ότι ο 47χρονος και ο 58χρονος τουλάχιστον από το έτος 2002 έως το 2012 χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία αγροτών των νομών Ημαθίας και Πέλλας εν αγνοία τους, κατήρτιζαν εικονικά τιμολόγια με εικονικές παραλαβές αγροτικών προϊόντων οικονομικής αξίας δεκάδων χιλιάδων Ευρώ, τα οποία απέκρυπταν στην οικία του 36χρονου. Στη συνέχεια τα υπέβαλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να λαμβάνουν παράνομα μέσω Δ.Ο.Υ. τις προβλεπόμενες επιστροφές φόρου (Φ.Π.Α.) αγροτών.
Σε αστυνομική έρευνα στην οικία του 36χρονου σε χωριό της Ημαθίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός τιμολογίων παράδοσης προϊόντων συμπληρωμένα με στοιχεία αγροτών, καθώς και διάφορα παραστατικά έγγραφα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα αγροτικών συνεταιρισμών, στους οποίους ήταν διαχειριστής ο 47χρονος.
Στη συνέχεια, στην οικία του 47χρονου σε χωριό της Ημαθίας, καθώς και σε αστυνομική έρευνα των γραφείων της εταιρείας στην οποία είναι διαχειριστής, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαφόρων παραστατικών εγγράφων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των προαναφερόμενων αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και μπλοκ με έντυπα εκκαθαρίσεων αγροτικού συνεταιρισμού.
Στα προαναφερόμενα τιμολόγια συνολικά εμφαίνονται τα στοιχεία (357) ατόμων, ενώ μεταξύ αυτών προέκυψε προανακριτικά ότι υπάρχουν και άτομα τα οποία δεν ασκούσαν και δεν ασκούν το επάγγελμα του αγρότη.
Από το σύνολο των 357 ατόμων που εμφαίνονται στα παραπάνω τιμολόγια, εξετάστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ενδεικτικά (11) περιπτώσεις, για τις οποίες προέκυψε ότι έχουν εκδοθεί εν αγνοία των παθόντων εικονικά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων συνολικής αξίας (879.142) Ευρώ. Επιπλέον στο όνομα του 36χρονου έχουν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων ύψους (276.247) ευρώ ενώ στο όνομα συγγενικού προσώπου του 58χρονου προκύπτει ότι έχουν εκδοθεί τιμολόγια αγροτικών προϊόντων ύψους (230.949) ευρώ, η νομιμότητα των οποίων καθώς και η συμμετοχή του συγγενικού προσώπου στην υπόθεση ερευνάται.
Η συνολική αξία των αγροτικών προϊόντων που αναγράφεται στα ανευρεθέντα εικονικά - αμφιβόλου νομιμότητας τιμολόγια, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (4.982.163) Ευρώ.

Αναταραχή για την έκρηξη


Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
          Το σήριαλ βομβιστικές επιθέσεις στον χώρο των φυλακών συνεχίζεται!!! Καταδικάζουμε την νέα βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο συναδέλφου μας που υπηρετεί στο Κ.Κ Ναυπλίου, η οποία έγινε προχθες το βράδυ έξω από το σπίτι του και το κατέστρεψε ολοσχερώς. Ο συνάδελφος Γ.Α. είναι ένας εξαίρετος συνάδελφος ο οποίος δεν είχε προσωπικό πρόβλημα με κανένα. Και αυτή την φορά λοιπόν, η βομβιστική επίθεση αφορούσε την δουλειά μας και την στολή που φοράμε.
Η ύπαρξη και ο τρόπος λειτουργίας των φυλακών όμως είναι υπόθεση άλλων. Της Πολιτείας. Μια Πολιτεία η οποία συνεχίζει να αδιαφορεί. Τρανή απόδειξη ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την υπόθεση της συναδέλφου Σ.Μ., διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, το αυτοκίνητο της οποίας καταστράφηκε από βομβιστική επίθεση μόλις πριν από έξι μέρες.

          Δυο είναι κατά την γνώμη μας τα πλέον ανθρωποκτόνα συναισθήματα, ο φθόνος και η ελπίδα. Εμείς δεν φθονήσαμε ποτέ και για κανέναν. Ελπίδα για βοήθεια κατά καιρούς είχαμε. Η διαπιστωμένη όμως πλέον εγκατάλειψη του χώρου εργασίας μας από την Πολιτεία τη σκότωσε.

Δεν φθονούμε, δεν ελπίζουμε, ήμαστε ελεύθεροι.

Ανατίναξαν και άλλο ΙΧ σωφρονιστικού

Απο: argolikospoimin













Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη προχθές στις 9.30 το βράδυ στο Άργος στην οδό Γούναρη. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στο ΙΧ όχημα κάτω από την θέση του οδηγού, το αμάξι ήταν καλυμμένο με κουκούλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όχημα ανήκει σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Ναυπλίου. Από την ισχυρή έκρηξη δεν τραυματίσθηκε ευτυχώς κανείς. Έρευνα για τα αίτια διενεργεί η ασφάλεια Άργους .

Πυροβόλησαν ζευγάρι σε ... καταδίωξη!


Συνελήφθησαν   στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 27 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 32 και 33 ετών.
Ειδικότερα, στις (12.06.2013) το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Ασή Γωνιάς Χανίων – Αργυρούπολης Ρεθύμνου, άγνωστα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε όχημα τύπου 4Χ4, πυροβόλησαν απρόκλητα με πυροβόλο όπλο, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 32χρονο, με συνεπιβάτη την 33χρονη, διαπερνώντας πίσω και εμπρόσθιο υαλοπίνακα οχήματος.
Κατά την εξερεύνηση του χώρου του συμβάντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm .
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος με τον 27χρονο έχουν διαπράξει την ανωτέρω αξιόποινη πράξη.
Στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Αστυνομικού Τμήματος Λαππαίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και συνελήφθησαν.
Ακολούθησε έρευνα, στην κοινή οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέντε (5) πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια 9 mm , και δύο κάλυκες 9 mm .
Τα ανωτέρω κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για περεταίρω διερεύνηση.

Με 81 τσιγάρα στη Σκιάθο

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθησαν στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 31χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Σκιάθου, ο 29χρονος αλλοδαπός τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση από τους αστυνομικούς και κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραδίδει στον 31χρονο ημεδαπό κάνναβη, βάρους (495,8) γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν τους δράστες, ενώ κατέσχεσαν την ποσότητα της κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών. Επιπλέον, κατασχέθηκαν είκοσι (20) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σήμερα (13-06-2013) το πρωί, στην οικία του υπηκόου Αλβανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (81) αυτοσχέδια τσιγάρα, δύο από τα οποία περιείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους (2) γραμμαρίων,
  • δύο (2) ζυγαριές ακριβείας κι
  • ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους τριάντα τεσσάρων (34) εκατοστών.

Πούλαγε ναρκωτικά στο Αριστοτέλειο

 
Συνελήφθη, κατόπιν μεθοδικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες , εντός του αύλιου χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, ο 31χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει ποσότητα κάνναβης στον ανωτέρω χώρο, οπότε και συνελήφθη από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς. Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Εξήντα (60) μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (213) γραμμαρίων,
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους (58) γραμμαρίων,
  • Το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις παράνομες συναλλαγές του.
Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου στην περιοχή του κέντρου πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (4,7) γραμμαρίων και
  • (404) νάυλον σακούλες, πρόσφορες για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

13/6/13

Παιδί ... μάλαμα ο 15χρονος

 
Από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή της, ενώ συνελήφθησαν, ως δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες  (12-06-2013) στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 15, 22 και 42 ετών.
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ακόμη ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 32 και 53 ετών, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, οι τρεις ημεδαποί επεχείρησαν να διαρρήξουν χώρο στάθμευσης οχημάτων επιχείρησης κατασκευής αερολέβητων και μεταλλικών εξαρτημάτων, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, όμως έγιναν αντιληπτοί από τους περιπολούντες αστυνομικούς της (Ο.Π.Κ.Ε.), με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 15χρονος, ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή. Ο 22χρονος με τον 42χρονο εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις και συνελήφθησαν λίγο αργότερα. Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι δράστες (ένα κατσαβίδι κι ένα καλέμι).
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν και οι παρακάτω περιπτώσεις:
  • λίγες ώρες πριν από την αυτόφωρη κατάληψή τους, οι τρεις ημεδαποί επιχείρησαν να διαρρήξουν κατάστημα πώλησης υγρών καυσίμων και λιπαντικών, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας,
  • το απόγευμα της (24-05-2013), εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 52χρονου ημεδαπού στην Καρδίτσα κι αφαίρεσαν μία (1) τηλεόραση, την οποία στη συνέχεια πούλησαν στην 32χρονη, αντί του χρηματικού ποσού των πενήντα (50) ευρώ,
  • το βράδυ της (06-06-2013) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε αποθήκη οικίας 52χρονου ημεδαπού κι αφαίρεσαν ένα (1) χορτοκοπτικό μηχάνημα, το οποίο στη συνέχεια πούλησαν στην 53χρονη, αντί του χρηματικού ποσού των είκοσι (20) ευρώ,
  • το βράδυ της (07-06-2013) στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αφαίρεσαν από γεωργικό ελκυστήρα 48χρονου ημεδαπού που ήταν σταθμευμένος έξω από την οικία του, το συσσωρευτή (μπαταρία), τον οποίο ακολούθως πούλησαν σε άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο στον Τύρναβο Λάρισας, αντί του μικρού χρηματικού ποσού και
  • το βράδυ της (08-06-2013) στην Καρδίτσα, διέρρηξαν μάνδρα οικοδομικών υλικών 35χρονου ημεδαπού κι αφαίρεσαν από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.
Η τηλεόραση και το χορτοκοπτικό μηχάνημα που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια νομότυπων ερευνών, στις οικίες των κλεπταποδόχων γυναικών, κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.
Κατασχέθηκε επίσης, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 22χρονου συλληφθέντα, ως μέσο διευκόλυνσης της τέλεσης των παραπάνω αδικημάτων.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 15χρονος την (09-02-2013) είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, με την οποία διατάχτηκε ο περιορισμός του στο συγκεκριμένο Ίδρυμα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Καλαμάτα το μεγαλείο σου!



Από την πρόσφατη επίσκεψη Δένδια στην Καλαμάτα, όπου υποσχέθηκε μέτρα ...  Συναντήθηκε μάλιστα και με τους αστυνομικούς που είχαν δεχθεί σφαίρες από τον Αρχιληστή Λούντζη.
 Το  Α.Τ περιφέρειας Καλαμάτας έχει για οργανική δύναμη τρια άτομα. Ο υποδιευθυντής, ένα άτομο στη γραμματεία και ένα στο περιπολικό, γι αυτό και η γυναίκα αστυνομικός την τελευταία φορά ξυλοκοπήθηκε από Αθίγγανους όταν πήγε να επιληφθεί σε περιστατικό κλοπής.

Φασαρία στα δικαστήρια Αγρινίου

Στις συλλήψεις "μπράβων" εμπλέκουν και αντιεξουσιαστές!

Θάνατος δια λιθοβολισμού







Τι λέει η Ιατροδικαστική έκθεση Βουγιουκλάκη!

Δυο σφαίρες, η μια στην πλάτη και η άλλη στον αριστερό μηρό, δέχτηκε ο συνοριακός αστυνομικός στο Μαυρομάτη Θεσπρωτίας. Η 1η βολίδα του τρύπησε τον πνεύμονα και του προκάλεσε εσωτερική αιμοραγία. Τα θανατηφόρα χτυπήματα όμως ήρθαν μετά και ήταν δέκα πέντε με πέτρα στο κεφάλι.  Αυτό προκύπτει από την Ιατροδικαστική εξέταση του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος χθες βράδυ έκανε και την αυτοψία στο δάσος. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε τραυματισμένη η  κουνιάδα του αστυνομικού, με χτυπήματα από πέτρα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Φιλιατών στην Άρτα, επειδή δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος. Ο φόνος του αστυνομικού υποδηλώνει μίσος και είναι πολύ πιθανό να προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον. Ο κωφάλαλος κουνιάδος του αλλά και η πεθερά βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας. Η γυναίκα του αστυνομικού είχε πεθάνει τον περασμένο Οκτώβρη από ανίατη ασθένεια και στο χωριό είναι διάχυτες οι φήμες για «ανάρμοστες» σχέσεις του αστυνομικού

Έπιασαν χειρούργο στο Σισμανόγλειο

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ
 
Ο Διευθυντής χειρουργικής κλινικής του  Σισμανόγλειου   νοσοκομείου συνελήφθη από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ αφού ζήτησε 1.500 ευρώ από τον γιο ηλικιωμένης για εγχείρηση στο πόδι. Τελικά συμβιβάστηκε στα 500 ευρώ

Το μίνι καζίνο των αλλοδαπών

Στον Αγ. Παντελεήμονα
 
Αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατάστημα «καφενείο», μέσα στο οποίο είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικές παιγνιομηχανές με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητούνται η 36χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, ιδιοκτήτρια και άλλος ένας 66χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

Με 5 ο Σύριος στην Κομοτηνή

Το Βουλγάρικο ΙΧ
 
Συνελήφθη χθες (12-6-2013) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό (πλησίον Κομοτηνής), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και Πακιστάν.
Συγκεκριμένα, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 23χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες .
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Για αποδοχή η 36χρονη

 
Συνελήφθησαν, χθες (12-06-2013) το μεσημέρι στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και μία 36 χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια επιχείρησης στα Ψαχνά Ευβοίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για τη πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας , εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν (32) μεταλλικές μπουκάλες αερίων, κενές περιεχομένου, ύψους (1,2) μέτρων και βάρους (20) κιλών η κάθε μία, τις οποίες οι δράστες είχαν αφαιρέσει, λίγες ώρες νωρίτερα, από ανενεργό εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης βιομηχανικών αερίων στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι δράστες μετέφεραν τις ανωτέρω μπουκάλες σε επιχείρηση συλλογής και μεταφοράς μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων, ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής στα Ψαχνά Ευβοίας, με σκοπό την μεταπώληση ή την μετατροπή τους σε πρώτες ύλες.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην επιχείρηση της 36χρονης, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (27) παρόμοιες μπουκάλες, τις οποίες ο 40χρονος με τον 33χρονο είχαν αφαιρέσει, σε προγενέστερο χρόνο, από το ανωτέρω εργοστάσιο.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ενώ όλες οι προαναφερόμενες μπουκάλες αποδόθηκαν στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Ήταν αυτό με θαμώμα τον Αδαμαντίδη?

Το μίνι καζίνο στο Μουσείο!
Ήταν τότε που πιάστηκε ως "παίκτης" στο Μουσείο ο τραγουδιστής αλλά στην Ευελπίδων προσκόμισε έγγραφο συλλόγου που προστατεύει τα άτομα από τον τζόγο. Ρωτάμε: Πρόκειται για ίδιο καζίνο;


Το ερώτημα μας ασφαλώς και δεν ακυρώνει την σπουδαιότητα που έχει ως καλλιτέχνης ο Θέμης. Όλοι οι άνθρωποι όμως έχουν πάθη ...

 
Ένα παράνομο «μίνι καζίνο» εντόπισαν  αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περιοχή του Μουσείου (Πατησίων), μέσα στο οποίο είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα για τη διεξαγωγή απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθησαν ο 50χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Αλβανίας σερβιτόρες, ηλικίας 22 και 23 ετών και δύο (2) παίκτες, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας. Αναζητείται η ημεδαπή ιδιοκτήτρια.
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τριάντα οκτώ (38) ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Ένας (1) δικτυακός εξυπηρετητής ( server ).
  • Δύο (2) μεγάλα τραπέζια για διεξαγωγή παιγνίων με τράπουλα.
  • Πλήθος τραπουλόχαρτων.
  • Το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Ειδικότερα, εντός του καταστήματος είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν τριάντα οκτώ (38) ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους με εξειδικευμένο τρόπο σε εσωτερικό τοπικό δίκτυο (LAN) και με εξυπηρετητή (SERVER),

Κοκαΐνη και ενέσεις ντόπας για αθλητές στο Κιλκίς

 
Συνελήφθη   από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 27 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες κοκαΐνης σε άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, αυτός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  (2) συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους (88,2) γραμμαρίων,
  •  (151,9) γραμμάρια άγνωστης λευκής σκόνης, η οποία θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση,
  •  (5) ενέσιμες αμπούλες και (280) δισκία, τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί αθλητισμού,
  •  (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  •  (1) σπαστήρας.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Τούρκος έκλεβε οπτικές ίνες στον Προαστιακό

 
Εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) περιπτώσεις
Συνελήφθη χθες (11-6-2013) το πρωί, στην περιοχή του Κορωπίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που βρίσκονταν σε ειδική υπηρεσία εντοπισμού των δραστών κλοπών υλικών από το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στην περιοχή, 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος λίγο πριν είχε αφαιρέσει τηλεκαλώδιο μήκους 17 μέτρων από το παραπάνω δίκτυο.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει σπείρα και διέπρατταν κλοπές καλωδίων τηλεδιοίκησης και τηλεκαλωδίων (οπτικών ινών) από το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ (Προαστιακό) στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Πυροβόλησαν αλλά και πετροβόλισαν τον Συνοριακό

Ανακρίνουν πεθερά και κωφάλαλο μπατζανάκη
Η αστυνομία στη Θεσπρωτία εξετάζει με μεγάλη προσοχή ανώνυμη καταγγελία που έλαβε για τον φόνο του αστυνομικού. Ίσως ο αστυνομικός που τον περασμένο Οκτώβρη έχασε από ανίατη ασθένεια την γυναίκα του, να είχε συνάψει σχέση με την κουνιάδα του. Γι αυτό και εξετάζονται αυτήν την ώρα και ο κωφάλαλος σύζυγός της αλλά και η μητέρα της.  Ο 37χρονος μετά  τον πυροβολισμό με 22αρι όπλο, πετροβολήθηκε [παραδειγματικά;]  μέχρι θανάτου σ' όλο του το σώμα, ενώ το κεφάλι του έχει πολτοποιηθεί από τις πέτρες. Το θύμα έχει ένα παιδί και

Εκτέλεσαν αστυνομικό στα σύνορα


 

Συνοριακός αστυνομικός δολοφονήθηκε λίγο πριν νυχτώσει στα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας. Ο δολοφόνος πυροβόλησε τον 37χρονο ενώ ήταν στο χωράφι με τα ζώα που είχε η πεθερά του. Εκεί ο αστυνομικός ήταν με την  κουνιάδα του, την οποία στη συνέχεια ο δολοφόνος χτύπησε με πέτρα και την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι. Πρόσφατα στη θέση «Τυροκομείο» Φιλιατών άγνωστος είχε παγιδεύσει με χειροβομβίδα το  αυτοκίνητο του αστυνομικού, η οποία όμως και δεν έσκασε αφού ο ίδιος πρόλαβε και αντιλήφθηκε την παγίδα, πριν ανοίξει την πόρτα του οδηγού. Στην  περόνη ο άγνωστος είχε περάσει σχοινί το οποίο και είχε δέσει από το εσωτερικό της πόρτας. Αυτήν την ώρα στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί αλλά και ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Την υπόθεση θα φωτίσει από το νοσοκομείο η κουνιάδα του θύματος αν είναι σε θέση να μιλήσει. Πάντως η σύζυγος του  αστυνομικού  είχε αποβιώσει προ καιρού και  ο ίδιος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους γονείς της.  

12/6/13

Η συμμορία που "χρησιμοποιεί" την ΕΛ.ΑΣ στην εξόντωση αντιπάλων

 
Εμπλοκή αντεξουσιαστών σε κύκλωμα ποινικών στο Αγρίνιο
     
 
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Αγρινίου το απόγευμα της Τετάρτης από ομάδα αντεξουσιαστών. Διαμαρτύρονταν επειδή συνελήφθησαν τουλάχιστον δύο σύντροφοί τους για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα -με τη συμμετοχή 84 ατόμων- με τις κατηγορίες για εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών.
Οι νεαροί αντεξουσιαστές έσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου και επιρρίπτουν ευθύνες σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που διεταξε τη σχετική έρευνα αλλά αργότερα προφυλακίσθηκε για υπόθεση διαφθοράς.
«Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί 21 άτομα, ενώ η δικογραφία της σχετικής έρευνας αριθμεί 5.000 σελίδες από τις οποίες περίπου 900 σχετίζονται με προϊόντα τηλεφωνικής παρακολούθησης. Ωστόσο πρέπει να εξετασθούν αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.» σημειώνει στο «Βήμα» ο δικηγόρος κ. Παύλος Σαράκης που υπερασπίζεται έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους.
Ορισμένοι από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλη της ίδιας ομάδας κακοποιών που είχαν πιαστεί πάλι προ τριετίας από την ΕΛ.ΑΣ. για εκβιάσεις επιχειρηματιών στο Αγρίνιο. Η σύλληψή τους είχε γίνει τότε στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας για τη δράση 214 «νονών» σε όλη την Ελλάδα, η οποία δεν έχει εκδικασθεί. Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης φέρεται αναμεμειγμένος και σε ύποπτες ενέργειες στην περιοχή της Αττικής.
Σημειώνεται πάντως ότι στη συγκεκριμένη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας μαίνεται τα τελευταία χρόνια πόλεμος μεταξύ ποινικών οι οποίοι εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες ότι «μερικοί κακοποιοί χρησιμοποιούν την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποδυναμώσουν τις αντίπαλες συμμορίες». Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, «δεν πρέπει να θεωρείται συμπτωματικό ότι οι συλληφθέντες στην τωρινή έρευνα είναι μόνο μέλη της ίδιας εγκληματικής οργανωσης και τα μέλη της άλλης έχουν μείνει αλώβητα». Αναφέρεται, τέλος, ότι προ μερικών μηνών είχε ξυλοκοπηθεί από «μπράβους» ανώτερος αστυνομικός που υπηρετεί στην περιοχή.