1/6/13

Πήγε στο Πεταλίδι ο Δένδιας

 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά την εγκαίνια του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού:  
«Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα εγκαινίασα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Γεωργιάδη και την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη και τον Βουλευτή, κ. Σαμπαζιώτη, τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό εδώ στο Πεταλίδι.

Η  λειτουργία του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού έχει μια τεράστια σημασία. Θέλω να είμαι απέναντι σας απολύτως ειλικρινής και ξεκάθαρος. Η πατρίδα μας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους πολύ μεγάλους κινδύνους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου χρειάζεται τη συνεργασία και τη βοήθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας, όλων των Ελλήνων πολιτών. Η εποχή στην οποία απλώς καθόμασταν και τηλεφωνούσαμε απλώς να έρθουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα έχει περάσει. Και πάντως δεν μπορεί να σώσει το περιβάλλον της πατρίδας μας, την περιουσία και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, μία τέτοια αντιμετώπιση. Εάν θέλουμε να πάει καλά η πυρόσβεση αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που έρχεται,  πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Και κατά συνέπεια, εκφράζω από καρδιάς την ευγνωμοσύνη μου στους 29 εθελοντές εδώ στο Πεταλίδι, που δίνουν στην ελληνική κοινωνία το παράδειγμα του πως πρέπει να ενεργήσουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια στη Μεσσηνία, ο κ. Δένδιας δήλωσε:    

Θα χιονίσει στη Λευκάδα ...

Συνέλαβαν ληστή
 
Συνελήφθη χθες (31.05.2013) το μεσημέρι στην πόλη της Λευκάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας, 33χρονος έλληνας  διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ληστεία.
Ειδικότερα, ο 33χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα του Ανακριτή Θηβών, για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία την 1-7-20011 στο Ταχυδρομείο Βαγιών Βοιωτίας, όπου τέσσερις δράστες, με την απειλή βαρύ οπλισμού, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Με SCORPION και KALASNIKOV

 

 
Συνελήφθη, χθες (31.05.2013) το βράδυ, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσαράς, 33χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού, συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASNIKOV,
  • Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου SCORPION,
  • Είκοσι τέσσερα (24) πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
  • Ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας 13 εκατοστά

Τους τα 'χωσε ο Δένδιας για την Καλαμάτα

"Εφιάλτης οι κλοπές"

Oλοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Καλαμάτα για θέματα Ασφάλειας Τουριστικών Περιοχών & Δασοπυρόσβεσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας προήδρευσε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, χαιρετίζοντας τις εργασίες της σύσκεψης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θα μου επιτρέψετε να σας πω εισαγωγικά, αφού σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας, ότι η σειρά αυτών των συσκέψεων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού του κ. Αντώνη Σαμαρά, έχει ως σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της ασφάλειας, αλλά και της πυροπροστασίας των τουριστικών, κυρίως, περιοχών, αλλά έχει και έναν ευρύτερο ρόλο συντονισμού μεταξύ μας.
Καταρχήν στην ασφάλεια, είχα τη δυνατότητα και χθες και σήμερα να έρθω σε επαφή και με τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και με κατοίκους εδώ της Μεσσηνίας και να κοιτάξω τα στατιστικά τα οποία μου έχει δώσει για την όλη Περιφέρεια Πελοποννήσου η Ελληνική Αστυνομία. Πράγματι, ο αριθμός των κλοπών και διαρρήξεων, όπως εμφανίζεται στα στατιστικά, θα τον χαρακτήριζα σχεδόν εφιαλτικό. Και μάλιστα το χειρότερο είναι ότι έχει και αυξητικές τάσεις. Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ κακός, αλλά δείχνει να έχει αυξητικές τάσεις από το 2009 έως το 2012 σε όλους τους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου».
Σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τους οικισμούς των Ρομά, ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Είναι βέβαιο, και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γενικεύσουμε. Και δεν πρέπει να γενικεύσουμε. Ποτέ δεν μπορούμε να αποδώσουμε συλλογική ευθύνη στους Ρομά συνανθρώπους μας για ένα εγκληματικό φαινόμενο. Είναι, όμως, επίσης βέβαιο ότι ορισμένοι εξ αυτών έχουν συστηματική παραβατική συμπεριφορά. Ξέρω καλά ότι έχουν γίνει προσπάθειες από το ελληνικό κράτος στο παρελθόν και έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για την ευρύτερη αντιμετώπιση και την προσπάθεια που έχει γίνει να υπάρξει ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας των Ρομά και ομαλή ένταξή της μέσα στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Πρέπει να σας πω, όμως, -γιατί δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου- ότι πέρασα, ας πούμε, και είδα τον καταυλισμό, τον οικισμό Μπιρμπίτα αν δεν κάνω λάθος, και ντράπηκα. Εκεί έχουν δαπανηθεί προφανώς δεκάδες εκατομμύρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Έλληνα φορολογούμενου και χθες που τον είδα μου θύμισε εικόνα που είχα να δω από το Κόσσοβο. Κυρίες και κύριοι, έχουν αφεθεί πράγματα να ξεχειλώσουν. Αλλιώς δεν εξηγείται. Αυτοί οι αριθμοί που βλέπω εδώ πέρα δεν εξηγούνται. Και επίσης δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τουριστικό προϊόν, πόσο μάλλον για ομαλή κοινωνική ζωή όταν έχουμε αριθμούς κλοπών τέτοιους σαν αυτούς που βλέπω εδώ. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και στην ανάγκη να επιτελέσει η Πολιτεία το καθήκον της: «Κι επειδή βεβαίως είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο, βεβαίως χρειάζεται - το είπε νομίζω πάρα πολύ σωστά σήμερα και με εντυπωσίασε γι’ αυτό ο κ. Δήμαρχος Καλαμάτας - μία ευρύτερη συνεργασία όλων των Υπουργείων, όλων των Φορέων και των τοπικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειάρχη του κ. Τατούλη, των Δημάρχων. Αλλά κι εμείς ως Ελληνική Αστυνομία έχουμε απόλυτη υποχρέωση να κάνουμε το καθήκον μας. Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του θα πάει στον Εισαγγελέα. Να είμαστε συνεννοημένοι. Η χώρα έχει φτάσει εκεί που δεν πάει άλλο, άρα ο τρόπος διατύπωσης, σκέψης και ενέργειας των προηγουμένων χρόνων δεν μπορεί συνεχιστεί, αν θέλουμε κάτι να καταφέρουμε».
Για τον τουρισμό, ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Περιττό να πω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ένα εκπληκτικό τουριστικό προϊόν, δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε εξαιρετικές περιοχές και επίσης έχετε το μέγα προσόν να είστε μία αναδυόμενη τουριστική αγορά. Σας το λέω εγώ που προέρχομαι από μία ώριμη τουριστική αγορά. Έχετε την μεγάλη ευκαιρία να μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος, τα λάθη που έκανε η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη. Να βάλετε με σωστό τρόπο το τουριστικό σας προϊόν, το οποίο είναι εξαιρετικό, στην αγορά, να αναπτύξετε την κρουαζιέρα, η οποία είναι απίστευτη πηγή εισοδήματος, την τεράστια και εκπληκτική ακτογραμμή της Πελοποννήσου, την δυνατότητα που έχετε μέσω του καινούργιου οδικού άξονα να έχετε ταχύτατη επικοινωνία με το κέντρο και άρα μικρό κόστος μεταφοράς για τον τουρίστα επιβάτη υψηλής ποιότητας, τις εξαιρετικές νέες μονάδες πανευρωπαϊκής φήμης που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή».

Iρανός ... βιομήχανος στα Κ. Πατήσια

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, το απόγευμα της 28-5-2013 σε διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια.
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, ηλικίας 33 ετών, ενώ αναζητείται ένας (1) ακόμα ομοεθνής συνεργός του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) αλλοδαποί κατασκεύαζαν υψηλής ποιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία προμήθευαν αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.
Σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στα Κάτω Πατήσια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αποτελούμενο από τρείς (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επτά (7) εκτυπωτές, ένα (1) σαρωτή, δύο (2) συσκευές πλαστικοποίησης και μία (1) συσκευή ανίχνευσης πλαστότητας.
  • Πενήντα (50) Διαβατήρια διαφόρων χωρών.
  • Εκατόν πενήντα πέντε (155) ταυτότητες διαφόρων χωρών.
  • Δεκαπέντε (15) άδειες οδήγησης.
  • Εβδομήντα οκτώ (78) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.
  • Δεκατέσσερις (14) σφραγίδες.
  • Πλήθος εργαλείων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την πλαστογράφηση εγγράφων.

Έπιασαν τη Ρουμάνα υπηρέτρια

 
Συνελήφθη χθες (31-5-2013) το πρωί στη Βούλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 49χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος της έχει εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης, κατηγορούμενη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ληστεία.
Αφορά υπόθεση ένοπλης ληστείας, που είχε διαπραχθεί από τρείς (3) ένοπλους δράστες την 4-1-2013 στη Βούλα, σε οικία ημεδαπής, όπου η συλληφθείσα εργαζόταν σαν οικιακή βοηθός και από την οποία είχαν αφαιρέσει -6.000- ευρώ και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και ρολογιών .Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί με ένταλμα την 16-5-2013, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων, αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ένας από τους τρείς δράστες.

Απατεώνας με το 'να πόδι στο τάφο ...

Πόσοι αφελείς υπάρχουν;
 
 
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες.
Συνελήφθησαν στο Περιστέρι και στην Κηφισιά, ένας (1) 77χρονος ημεδαπός και μια (1) 48χρονη ημεδαπή μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλες δυο (2) ημεδαπές ηλικίας 52 και 30 ετών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 52χρονη ημεδαπή επικοινωνούσε τηλεφωνικά με διάφορα άτομα, «εμφανιζόμενη» ως υπάλληλος του Τμήματος Κατασχέσεων Τράπεζας. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την αγορά κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων από την παραπάνω Τράπεζα σε χαμηλή τιμή, τους έπειθε να καταβάλουν σε λογαριασμούς που τους υποδείκνυε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 2.000 έως 5.500 ευρώ. Δικαιούχοι των λογαριασμών ήταν η 48χρονη και ο 77χρονος, μέλη της σπείρας.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι με τον παραπάνω τρόπο δράσης κατάφεραν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο εξάμηνο, δώδεκα (12) πολίτες και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους πέντε (5). Το συνολικό ποσό που απέσπασαν ανέρχεται στις 41.070 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες και η 52χρονη που αναζητείται έχουν κατηγορηθεί, κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.

Ηρωίνη και βουπρενορφίνη

Και Ρώσοι στο παιχνίδι
Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν  στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, πέντε (5) άτομα, από τους οποίους οι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 59,60 και 33 ετών, ένας 57χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρωσίας κι ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λευκορωσίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο 60χρονος ημεδαπός διακινεί ναρκωτικά χάπια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, μέσα στην οποία εντοπίστηκαν ο 59χρονος ημεδαπός κι οι δύο αλλοδαποί. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (62) ναρκωτικά χάπια,
  • τρεις (3) συσκευασίες με τρίμματα βουπρενορφίνης, συνολικού βάρους (1,7) γραμμαρίων κι
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 59χρονου ημεδαπού, μέσα στην οποία εντοπίστηκε κι ο 33χρονος συλληφθείς, συγγενικό του πρόσωπο, κατά την οποία βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • (257) ναρκωτικά χάπια,
  • ποσότητα ηρωίνης, βάρους (0,2) γραμμαρίων κι
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Έκαναν ριφιφί ...

 
Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αναλήψεως, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων στην περιοχή της Ανάληψης, με την μέθοδο του «ριφιφί». Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από αρχές του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2013, οργανώθηκαν σε ομάδα, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε καταστήματα, στα οποία εισέρχονταν με τη μέθοδο του «ριφιφί», ενώ για το σκοπό αυτό ανέπτυξαν κατάλληλη υποδομή, εφοδιαζόμενοι με σύγχρονης κατασκευής διαρρηκτικά μέσα.
Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί, ότι οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα 15-01-2013 έως 19-03-2013, διέρρηξαν δύο (2) καταστήματα στην περιοχή της Ανάληψης,

Ληστές με χασίς

 
Συνελήφθησαν   από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 23 ετών, για ένοπλη ληστεία, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες στις 19-3-2012 το πρωί είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε γραφεία εταιρείας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ακινητοποιώντας τον ιδιοκτήτη και αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 7.295 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στην περιοχή του Κολωνού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -386,65- γραμμ.
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
  • -101- νάιλον συσκευασίες για το διαχωρισμό, την αποθήκευση και τη διανομή ναρκωτικών ουσιών.
  • Ένα (1) κυνηγετικό μαχαίρι συνολικού μήκους 29 εκατοστών.

Έβαλε τον ντελιβερά να βρει μπελά ...

Συνελήφθη στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών, σε κρατητήρια αστυνομικής υπηρεσίας της Χίου.
Ειδικότερα, χθες (30-05-2013) το βράδυ, διανομέας καταστήματος εστίασης στη Χίο, μετέφερε σε αστυνομικό κατάστημα «παραγγελία» με είδη, τα οποία προορίζονταν για έναν 28χρονο ημεδαπό κρατούμενο. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στα παραπάνω είδη, εντοπίστηκε μικροποσότητα ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένη, σε μία χάρτινη συσκευασία χυμού.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την παραπάνω συσκευασία χυμού είχε παραδώσει στο προαναφερόμενο κατάστημα εστίασης, ο 23χρονος ημεδαπός.

Να 'ναι καλά η σύνταξη του μακαρίτη

 
Δικογραφία σχηματίστηκε, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 48χρονου ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη του πατέρα του, που είχε αποβιώσει στις 18-10-2008.
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος συνέχιζε μετά το θάνατο του πατέρα του να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξή του, μέσω ατομικού τραπεζικού λογαριασμού.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι ο 48χρονος είχε απογράψει τον πατέρα του, ως ζώντα συνταξιούχο, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Λειβαδιάς, χρησιμοποιώντας εξουσιοδότηση, το περιεχόμενο της οποίας είχε αλλοιώσει – πλαστογραφήσει .
Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον λογαριασμό του χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 66.000€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 48χρονο.

... Σήκωσαν το χρήμα από 98 ΑΤΜ

Μα και φυσικά Ρουμάνοι
Τα σύνεργα ...
 
Συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος μαζί με άγνωστο συνεργό του είχε εγκαταστήσει μηχανισμό παγίδευσης σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος Τράπεζας στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο συλληφθείς είναι ηγετικό μέλος εγκληματικής ομάδας, που προβαίνει σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming».
  Οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης-αντιγραφής, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., υφαρπάζουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο έτος έχουν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. τραπεζών, στοιχεία ενενήντα οκτώ ( 98) καρτών, κατασκευάζοντας αντίστοιχες κάρτες κλώνους, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 74.095 ευρώ.
Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) πιστωτικές κάρτες, μία (1) κάρτα κλώνος και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην παγίδευση των Α.Τ.Μ.
Οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων Τραπεζών, καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς συνεχίζονται.

Ξαναέπιασαν τον Αρβανιτίδη

 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν εκ νέου ο 52χρονος Αρβανιτίδης ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων, ο 45χρονος συνεργός του καθώς και ο 33χρονος αλλοδαπός δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης
Το Ι.Χ.Φ εντοπίστηκε κρυμμένο σε ρέμα της περιοχής
Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας, σχετικά με υπόθεση εντοπισμού δύο αποθηκών στο Λάκκωμα Χαλκιδικής στις οποίες παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών και σύλληψης 52χρονου ιδιοκτήτη υπεραγοράς τροφίμων, 45χρονου συνεργού του και 33χρονου αλλοδαπού, εντοπίσθηκαν  (30-05-2013) στην ίδια περιοχή επιπλέον (1.032) πλήρεις φιάλες υγρού απομιμητικού απορρυπαντικού.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες προχθες (30-05-2013), εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, κρυμμένο σε ρέμα στην περιοχή Λάκκωμα Χαλκιδικής, ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 45χρονου, εντός του οποίου υπήρχαν αποθηκευμένες (1.032) πλήρεις φιάλες υγρού απομιμητικού απορρυπαντικού, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης απομιμητικών προϊόντων.
Σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο της παθούσας εταιρίας παραγωγής του συγκεκριμένου απορρυπαντικού προϊόντος, οι εν λόγω φιάλες είναι εξ ολοκλήρου πλαστές, φέρουν πλαστές ετικέτες και αμφιβόλου ποιότητας περιεχόμενο. Επίσης, η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση αυτών υπολογίζεται στις 11.400 ευρώ.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκε εκ νέου δικογραφία κακουργηματικής μορφής σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη υπεραγοράς τροφίμων, του 45χρονου συνεργού του και του 33χρονου αλλοδαπού, για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία».

31/5/13

Τον έκαψε ζωντανό στον ύπνο του ο Πακιστανός


 
Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας, η ανθρωποκτονία 24χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 29-5-2013, εντός της οικίας του στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πρωινές ώρες της 29-5-2013 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Σερίφου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επελήφθησαν για την κατάσβεση, βρέθηκε μέσα σε δωμάτιο 24χρονος αλλοδαπός, ένοικος του διαμερίσματος, με εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο και πρωινές ώρες χθες (30-5-2013) κατέληξε συνεπεία των εγκαυμάτων του.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού και της ανθρωποκτονίας είναι ένας 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, συγκάτοικος του θύματος, ο οποίος συνελήφθη χθες (30-5-2013) το απόγευμα και ομολόγησε τις πράξεις του.
Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης προκάλεσε την πυρκαγιά αφού περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό το θύμα την ώρα που κοιμόταν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οδηγήθηκε στην ενέργεια αυτή γιατί είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα, καθώς επίσης και γιατί τον είχε προσβάλει.

Ξύλα με 200 κιλά χασίς

Και Ιταλός στο κόλπο
Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν χθες (30-5-2013) το απόγευμα στην Αθήνα και στα Μέγαρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας ηλικίας 41 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 66 και 67 ετών, για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών μετά από αξιοποίηση πληροφορίας και πολυήμερες έρευνες εντόπισαν στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, φορτηγό αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από φορτίο καυσόξυλων συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 195 κιλών και 750 γραμμαρίων.
Συνελήφθη ο 67χρονος ημεδαπός οδηγός του φορτηγού καθώς και οι δύο (2) οργανωτές της μεταφοράς των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θεωρούνται ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα, προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δράσης του κυκλώματος και η ενδεχομένη εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αλλάζουν όλα στα όπλα



Κρητική επιτροπή αστυνομικών αναμεσά τους και οπλουργός θα βαθμολογούν Βουλευτές, αλλά και πολίτες που φέρουν όπλο. Βέβαια δεν μπορούμε να φανταστούμε την εικόνα υπουργών, μεγαλοεπιχειρηματιών ή βιομηχάνων να δείχνουν τις δυνατότητές τους ως «σκοπευτές»!

Σύμφωνα πάντως με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ύστερα από την εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την επανεξέταση από μηδενική βάση των αδειών οπλοφορίας που έχουν χορηγηθεί σε Βουλευτές, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, εισηγήθηκε σήμερα στον Υπουργό τον επανέλεγχο όλων  των αδειών οπλοφορίας (για βουλευτές και μη) και την πιστοποίηση όχι μόνο των τυπικών προϋποθέσεων, αλλά και των προϋποθέσεων γνώσης χρήσης όπλου, από τριμελή Επιτροπή αστυνομικών, ένας εκ των οποίων θα έχει την ειδικότητα του οπλουργού.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, ο οποίος θα προχωρήσει σύντομα στην προώθηση της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα εξετάζεται ο ενδιαφερόμενος για άδεια θήρας με κυνηγετικό όπλο από Επιτροπή του οικείου Δασαρχείου, σχετικά με τη γνώση βασικών στοιχείων χρήσης, μεταφοράς και κανόνων ασφαλείας του κυνηγετικού όπλου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την άδεια οπλοφορίας, για την χορήγηση της οποίας απαιτείται να πληρούνται ορισμένες τυπικές μόνο προϋποθέσεις.         

Οι συγκεκριμένες νέες προϋποθέσεις είναι:

·        Η άρτια γνώση χειρισμού του όπλου από το πρόσωπο το οποίο έχει κριθεί ότι πληροί τις αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας οπλοφορίας. (Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί η γενική στοιχειώδης γνώση περί πυροβόλων όπλων, αλλά η επαρκής γνώση του συγκεκριμένου τύπου όπλου, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί τύποι όπλων με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες στη χρήση τους).

 

·        Στοιχειώδης γνώση των κανόνων μεταφοράς, φύλαξης και αποθήκευσης του όπλου.

 

Έργο της επιτροπής θα είναι η εξέταση των προσώπων τα οποία πληρούν τις απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας και η πιστοποίηση ή μη της ικανότητάς τους να φέρουν πυροβόλο όπλο.

 Επίσης από την Επιτροπή θα εξεταστούν, σε μία μεταβατική περίοδο, η διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί στο πλαίσιο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης,  όλα τα πρόσωπα στα οποία έχει ήδη χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας, σχετικά με την ικανότητά τους να φέρουν όπλο, αλλά και σχετικά με το εάν εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι της αρχικής χορήγησης άδειας.

Αυτονόητο είναι ότι στην περίπτωση που η Επιτροπή αποφανθεί αρνητικά ως προς την ικανότητα των προσώπων αυτών να φέρουν πυροβόλο όπλο ή ως προς την ύπαρξη των λόγων για τους οποίους χορηγήθηκε, η άδεια θα ανακαλείται άμεσα.

Τα 40.000 ναρκωτικά χάπια

Τα ντοκουμέντα
 
 
 
Εντοπίσθηκε , έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μάντρα ανταλλακτικών στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ψυχοτρόπων ουσιών.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (30-05-2013), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην προαναφερόμενη μάντρα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ένα σάκο και μία κούτα, συνολικά (37.919) ναρκωτικά δισκία.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 25 και 31 ετών, ενώ στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, δύο (2) μαχαίρια.
Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη προέλευση και περαιτέρω διάθεση των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων.

Ο 61χρονος είχε κόκα

Τα ναρκωτικά
 
Συνελήφθη  στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, 61χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Περί Αλλοδαπών».
Ειδικότερα, στην κατοχή του και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Δέκα (10) μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων,
  •  Δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του,
  •  Το χρηματικό ποσό των (1.080) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  •  Ένα (1) σημειωματάριο.

Ο Ραχωβίτσας κινούμενος προς τον διαιτητή ...

Δεν του έδωσαν πέναλτι

 Την  Φθιωτιδα ενίσχυσε ο πρώην Υπαρχηγός και παλαιότερα Επιθεωρητής Στερεάς Ελλαδος Γιάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ που έχασε σίγουρο γκολ, γιατι ο Διαιτητής ήταν απο την

Έπιασαν τον φονιά Αλβανού αστυνομικού


 
Συνελήφθη στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 56χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
Συγκεκριμένα το 1992 στην Αλβανία, ο 56χρονος πυροβόλησε και σκότωσε Αλβανό υπήκοο, αστυνομικό, και αφαίρεσε χρηματικό ποσό που είχε μαζί του. Στη συνέχεια, συνελήφθη από τις Αλβανικές Αρχές και οδηγήθηκε στις φυλακές, από όπου απέδρασε το 1997, και έκτοτε αναζητείτο.

Συναινετικός ο Αποστόλης ...


 
Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Υποστράτηγος Στερεάς Ελλαδος  ΚΑΣΚΑΝΗΣ Αποστόλης που έπαιξε απο ενα ημίχρονο και στις δυο ομάδες!

Έκαναν ανακωχή ...


Οι Διοικητές Ασφαλειας Φθιώτιδας και Βοιωτίας ΤΣΑΜΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  και ΤΣΑΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ παρακολούθησαν τον Ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις αστυνομίες Βοιωτίας -Φθιώτιδας  που έγινε χθες  το απόγευμα στην Αταλαντη, αγκαλιασμένοι ...
 Νίκησε 3-2

Ποιος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έγινε ποδοσφαιριστής

Σε πολύ λίγο ...
 

Ποια και ποιος υπουργός να συγκριθεί μαζί της?



Στην έδρα της Όλγας Κεφαλογιάννη φαίνεται πως ο κ. Δένδιας φοβήθηκε μήπως η παρουσία της επισκιάσει και τη δική του. Και που το

Στην Κατεχάκη ... εξαφάνισαν την Όγλα Κεφαλογιάννη

Οι αποδείξεις

Αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Site της αστυνομίας και η οποία υποδηλώνει [στο βάθος] την παρουσία  της εντυπωσιακής  Όλγας Κεφαλογιάννη στη διάρκεια της σύσκεψης για την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και τη δασοπυρόσβεση, που έγινε χθες στο Κολυμβάρι Χανίων. Ο ασπρομάλλης Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδης [εκ δεξιών του κ. Δένδια]   έχει για τον υπουργό δημόσιας τάξης μεγαλύτερη αξία από την συναρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη;
Ακόμη και στο μοντάζ που έκανε το Crimes on air με δυσκολία διακρίνει κανείς πως δίπλα στον κ. Δένδια κάθεται η όμορφη υπουργός τουρισμού
 Η 2η φωτο


Προϊόν μοντάζ  ...

 
Σ' αυτή τη φωτό που τραβήχτηκε απ' την πλευρά της Όλγας κάποιοι στην Κατεχάκη επέλεξαν να φαίνεται μόνο


Τι συνέβη στο Κολυμβάρι?




Σε πολύ λίγο: Πισώπλατη μαχαιριά στην Όλγα από την συνήθης ύποπτη ... Κατεχάκη! Τι συνέβη στη σύσκεψη για τη δασοπυρόσβεση στην Κρήτη, παρουσία του Δένδια? 
 

Η Τροχαία Αυτ/δρομων Κορινθίας έβγαλε ... λαγό

 Τα 87 κιλά κάνναβης
 
 
Συνελήφθη ένας 29χρονος έλληνας  οδηγός του οχήματος, καθώς και δύο Αλβανοί οι οποίοι θα παραλάμβαναν την ποσότητα κάνναβης
Εντοπίστηκε  το πρωί της Τετάρτης, στο 87ο χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, o οδηγός του οποίου μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συνελήφθη.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν επιπλέον, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 26 ετών αντίστοιχα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα το οποίο οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -83- κιλών, καθώς και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», βάρους -4,284- κιλών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για την διερεύνηση της υπόθεσης και ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες (29-5-2013) το βράδυ, στον Κολωνό Αττικής, ο 26χρονος και ο 33χρονος, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Πέρασαν το ποτάμι ...

 
Συνελήφθησαν   σε θαμνώδη έκταση της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 22 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι είχαν μεταφέρει τους 15 μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου και τους οδήγησαν σε θαμνώδη έκταση, όπου ανέμεναν προκειμένου να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.
Η σχετική δικογραφία για τον 22χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψη, προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς.

Έπιασαν Τσιαγγάνες στην Αλεπού

 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ομάδα ημεδαπών γυναικών ρομά ηλικίας 16,24 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες διαρρήξεις κατ’ εξακολούθηση.
Οι τρεις ημεδαπές εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω προχθες (29.05.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή της Αλεπούς Κέρκυρας, μετά από καταγγελία για διάρρηξη οικίας και στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο σάκοι με διάφορα ρούχα και τρόφιμα, τα οποία είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από τέσσερις οικίες στην ευρύτερη περιοχή.
Από την εξέλιξη της έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι οι τρεις ημεδαπές είχαν συστήσει ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας το τελευταίο εξάμηνο περίπου.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν άλλες είκοσι υποθέσεις διαρρήξεων οικιών τις οποίες κατηγορούνται ότι διέπραξαν οι τρεις ημεδαπές σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, από τις οποίες ξεχωρίζουν:
  • στον Αγρό Κέρκυρας της 09.12.2012 το πρωί από την οποία αφαίρεσαν τιμαλφή αξίας 3.000 ευρώ
  • στους Γιαννάδες Κέρκυρας της 19.12.2012 το πρωί από την οποία αφαίρεσαν τιμαλφή αξίας 4.000 ευρώ
  • στα Κανάλια Κέρκυρας της 19.01.2013 το πρωί από την οποία αφαίρεσαν ρούχα και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα συνολικής αξίας 2.500 ευρώ
  • στον Βάτο Κέρκυρας της 22.01.2013 το απόγευμα από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή αξίας 30.000 ευρώ
  • στο Κομπίστι Κέρκυρας της 28.01.2013 το πρωί από την οποία αφαίρεσαν τιμαλφή και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 593 ευρώ
  • στις Αλυκές Ποταμού Κέρκυρας της 23.02.2013 το πρωί από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή αξίας 8.000 ευρώ

Τους μπλόκαραν στην Κίρκη

Το ΙΧ με τους λαθραίους
 
Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Κίρκης), απ ό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης , 54χρονος  ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 54χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, διαπίστωσαν ότι προωθούσε, στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

30/5/13

Η μάνα πέθανε η σύνταξη έμεινε

 
Τα τελευταία εννέα χρόνια έλαβε παράνομα 65.000 ευρώ, ως καταβολή μηνιαίας σύνταξης της αποθανούσας μητέρας του
Συνελήφθη από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 54χρονος ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε αποβιώσει στις 31-05-2004.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε μετά από σχετική καταγγελία, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος συνέχιζε μετά το θάνατο της μητέρας του να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξή της, μέσω κοινού τραπεζικού λογαριασμού.
Επιπλέον, ο συλληφθείς είχε απογράψει τη μητέρα του ως ζώσα συνταξιούχο δύο φορές μετά το θάνατό της (την 02-09-2011 και 18-09-2012), στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Τρίπολης, χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο, έναντι συνολικής αμοιβής 400 ευρώ.

Τους ... έφαγαν τα Αϊολικά πάρκα


Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες από διάφορες περιοχές της Επικράτειας, εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική).
Συνελήφθησαν, προχθές (28-05-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 41 ετών ο φερόμενος ως «εγκέφαλός» της και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 42 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.
Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 12:00΄ το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με την δράση της σπείρας, εντόπισαν τον 41χρονο και τον 22χρονο στη πόλη της Λιβαδειάς και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής .
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο ανωτέρω δράστες, μαζί με τα δύο ακόμη μέλη που ταυτοποιήθηκαν και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τις αρχές του 2012, εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την συστηματική εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα παραγωγής Αιολικής ενέργειας .
Για την επίτευξη της εγκληματική στους δραστηριότητας, είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.
Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και καταρτίζοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθόντων αλλά και συγγενών τους, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν στην συνέχεια ότι κατέθεταν αιτήματα προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα μέλη της σπείρας, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες για την «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, τους γνωστοποιούσαν ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, για την εγκατάσταση των ανωτέρω ανεμογεννητριών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, έξι (6) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας εμφανίζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά το χρηματικό ποσό των (89.250) ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων, αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Στη ... σέντρα οι ληστές


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο (2) ημεδαπών, οι οποίοι τις βραδινές ώρες της 23-05-2013, διέπραξαν διαδοχικά τρεις ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία στις περιοχές του Ν. Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα και συνελήφθησαν στο Παγκράτι, μετά από καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους :
Α) ΚΛΑΜΑΡΗ Δημήτριο του Βάϊου και της Κωνσταντίνας, που γεννήθηκε το 1969 στη Λαμία και κατοικεί στ o Περιστέρι.
 
Β) ΠΑΝΟΥ Ευάγγελο του Κωνσταντίνου και της Χρυσάνθης, που γεννήθηκε το 1971 στην Άρτα και κατοικεί στo Περιστέρι
 
 
 
 
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476195 και 210-6476541 του Τμήματος

Ήθελε να φύγει η 13χρονη ...

 
 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή ανήλικης (13χρονης) ημεδαπής.
Ειδικότερα τις βραδινές ώρες της 26-05-2013, η γιαγιά της ανήλικης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων ότι η 13χρονη εγγονή της αποχώρησε από την οικία, όπου διέμεναν μαζί.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα, διατηρούσε συχνή επαφή με την ανήλικη, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ), ενέχεται στην αρπαγή της.
Από 27-5-2013 διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας η ανήλικη βρισκόταν μαζί με τον 23χρονο δράστη σε αγροικία, όπου ο ίδιος διέμενε προσωρινά, σε αγροτική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερούπολης του Δήμου Παγκαίου.
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 23χρονου Αλβανού.

Πρόκειται για τον AJAZI (επ.) MARJON (ον.) του FATMIR και της RAZIE , που γεννήθηκε στις 25-03-1990 στην Αλβανία, προσωρινά κάτοικος Λουτρών Ελευθερούπολης Καβάλας.

 
 
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του δράστη σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης (100) ή τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, καθώς και στους τηλεφωνικούς αριθμούς:
  • 210- 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής 
  • 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.