18/5/13

... Ατύχησαν στο ριφιφί

Η σκύλα και τα σύνεργα 
 
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας πέτυχαν χθες (17.05.2013) πρώτες πρωινές ώρες, τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω ενός έλληνα 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, στη Βέροια Ημαθίας, ο προαναφερόμενος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, αφού πρώτα διέρρηξαν το κατάστημα μίας 53χρονης  αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε χρυσοχοείο ενός 57χρονου διανοίγοντας οπή σε μεσοτοιχία μεταξύ των δύο καταστημάτων, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και τράπηκαν σε φυγή. Ο 38χρονος εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα και συνελήφθη.
Σε αστυνομικό έλεγχο του συλληφθέντα, καθώς και σε αστυνομική έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1) εργαλείο "σκύλα",
  • (1) βαριοπούλα,
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
  • (1) σπασμένο λουκέτο – κλειδαριά,
  • (1) κομμένο καλσόν,
  • γάντια και μία αντρική ζακέτα.

Βούλγαροι ποντικοί στη Ρόδο

Τα κατασχεμένα

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα περιπολούντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πραγματοποίησαν έλεγχο και έρευνα στο σπίτι των κατηχουμένων, παρουσία Δικαστικού Λεπτουργού, όπου βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα ακόλουθα:
  • Πενήντα τρία (53) τεμάχια κοσμημάτων
  • Είκοσι (20) διακοσμητικές πέτρες κοσμημάτων
  • Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ
  • Έξι (6) ψηφιακές μνήμες ( usb)
  • Δυο (2) φακούς
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων τα είχαν αφαιρέσει οι δράστες το χρονικό διάστημα από 04 έως 10-05-2013 από δυο οικίες στην πόλη της Ρόδου.
Τα κλεμμένα κοσμήματα που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται και ερευνάται η προέλευση τους.

Ο 26χρνος στραγγάλισε την φίλη του

 
Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινίου, η ανθρωποκτονία 39χρονης η οποία βρέθηκε νεκρή χθες (17-5-2013) σε ερημική τοποθεσία στο Πόρτο Γερμενό.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την Τέταρτη 15-5-2013 δηλώθηκε από τους οικείους της στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινίου, ότι η 39χρονη αγνοείτο από τις πρωινές ώρες της 14-5-2013.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων κλήθηκε να εξετασθεί ο 26χρονος φίλος της. Σε έρευνα που ενεργήθηκε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας της 39χρονης, το κινητό της τηλέφωνο και τα κοσμήματα που φορούσε πριν την εξαφάνισή της.
Κατά την εξέταση του ο 26χρονος υπέπεσε σε αντιφάσεις και αφού δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα ανευρεθέντα, στο αυτοκίνητο του αντικείμενα, τελικά ομολόγησε ότι τις νυχτερινές ώρες της 14-5-2013 στραγγάλισε με τα χέρια του την 39χρονη, στο εξοχικό του σπίτι στο Πόρτο Γερμενό, μετά από έντονη λογομαχία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.
Στη συνέχεια αφού τύλιξε σε κουβέρτα το πτώμα, το μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία 1,5 χιλιόμετρο περίπου μακριά από το εξοχικό του και το απέκρυψε μέσα σε θαμνώδη έκταση, όπου και ανευρέθη από τους αστυνομικούς, μετά από υπόδειξη του δράστη .
Ο θάνατος της 39χρονης, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία ήταν ασφυκτικός.

Οι Αλβανοί ληστές εν ώρα εργασίας


 

Η συμμορία με τα κλεμμένα ΤΑΧΙ

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΧΙ, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθη προχθές (16-5-2013) το πρωί στην Ανθούσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής ένας (1) 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και το απόγευμα της ιδίας ημέρας συνελήφθηκαν στην Παλλήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών, μέλη της σπείρας.
Ειδικότερα, την 02.30 ώρα προχθές (16-5-2013) οι δύο από τους ανωτέρω συλληφθέντες, στην περιοχή Σταυρός Αγίας Παρασκευής, προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάσθηκαν σε ΤΑΧΙ που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Παιανία. Κατά τη διαδρομή, σε ερημικό σημείο, τον απείλησαν με περίστροφο και με μαχαίρι, του αφαίρεσαν τις εισπράξεις και τον αποβίβασαν βιαία από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια επιβίβασαν στο ΤΑΧΙ και τρίτο συνεργό τους και την 04.00 ώρα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Παλλήνη, όπου φορώντας κουκούλες full face βγήκαν από το ΤΑΧΙ, οι δύο εξ αυτών και κρατώντας ο ένας κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και ο άλλος περίστροφο, απείλησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ. Ακολούθως και περί ώρα 04.30 μετέβησαν με το ΤΑΧΙ σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Γέρακα και με τα ίδια όπλα απείλησαν τον ημεδαπό υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -695- ευρώ.
Οι δράστες εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες.
Σε έρευνα σε υπαίθριους χώρους, κοντά στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Μια (1) κυνηγητική καραμπίνα με κομμένη κάννη.
  • Ένα (1) περίστροφο κρότου.
  • Δύο (2) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
  • Δύο (2) κουκούλες full face .
  • Δύο (2) ζευγάρια πλαστικά γάντια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα την κυνηγετική καραμπίνα την είχαν αφαιρέσει νυκτερινές ώρες της 25/26-4-2013 από εξοχική κατοικία που είχαν διαρρήξει στην Παλλήνη. Επίσης είχαν διαρρήξει και παρεκκλήσι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.
Οι ίδιοι δράστες την 02.10 ώρα της 12-5-2013 είχαν εισέλθει στην Παλλήνη σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και με την απειλή της κυνηγητικής καραμπίνας και του περιστρόφου, αφαίρεσαν από το ταμείο τις εισπράξεις καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των πελατών.
Σημειώνεται ότι ο ένας από τους 23χρονος συλληφθέντες, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, την 26-11-2012 από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά (7) ετών και τεσσάρων (4) μηνών, για τέσσερις (4) ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΧΙ, που είχε διαπράξει μαζί με συνεργούς του το έτος 2009.

Πακιστανικό τουρλουμπούκι ...

 
Συνελήφθη χθες (17-05-2013) το απόγευμα στη Δημοτική Ενότητα Αταβύρου Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για ληστεία, οπλοχρησία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη διαμονή στη χώρα.
Επιπλέον για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δυο υπηκόων Πακιστάν, συνεργών του 26χρονου, τα στοιχειά των οποίων ερευνώνται και αναζητούνται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έγινε χθες το απόγευμα, οι κατηγορούμενοι προχθές το βράδυ μπήκαν σε οικία που διέμενε 29χρονος ομοεθνής τους και αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή βίας, επιχείρησαν να του αποσπάσουν χρήματα.
Ο 29χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε εκ νέου από τον 26χρονο, ο οποίος χρησιμοποιώντας μαχαίρι τον τραυμάτισε ελαφρά στην κοιλιακή χώρα.

Στην Κατερίνη έπισαν δυο

 
Συνελήφθησαν χθες (17.05.2013) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 36 ετών, για ληστεία σε βάρος 32χρονου.
Ειδικότερα, Κατερίνη Πιερίας, οι προαναφερόμενοι νωρίτερα χθες, με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από έναν 32χρονο, το χρηματικό ποσό των (140) Ευρώ και (1) κινητό τηλέφωνο αξίας (100) Ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Ο 32χρονος μετέβη σε Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ο παθών ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές το μεσημέρι, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προαναφερόμενων.
Στην κατοχή του ενός από τους δύο 36χρονους βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο και μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Κατόπιν εορτής ...

Καταγγελίες για πλιάτσικο στα χωριά της Μουργκάνας [Φιλιατών] ειπώθηκαν στο Δ.Σ μπροστά στον κ. Λελοβίτη. Τρεις ημέρες μετά δίπλα, στη μεθόριο των Ιωαννίνων ο Αλβανός φονίας σκότωνε στον ύπνο τους για να τους ληστέψει 72χρονο Θαμά Χάϊδο και τη σύζυγό του
 
Από το κράξιμο που έπεσε στο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών παρουσία του  αστυνομικού  διευθυντή Θεσπρωτίας Λελοβίτη,  θυμήθηκαμε πως υπάρχει και   Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών που σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εξιχνίασε έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων σε μονοκατοικίες και ξενώνα στις περιοχές Αγίων Πάντων και Πλατάνου Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ως δράστης των παραπάνω κλοπών ταυτοποιήθηκε ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (16-05-2013) το απόγευμα στον Πλάτανο Θεσπρωτίας και ομολόγησε τις πράξεις του. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τον επίδοξο κλέφτη, τη στιγμή που είχε εισέλθει σε σπίτι, σπάζοντας το παράθυρο της κουζίνας, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάτι.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 26/04 έως 16/05/2013:
· κλοπή σε ξενώνα στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων, ρουχισμό και ποτά.
· απόπειρα κλοπής σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
· κλοπή σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε τρόφιμα.
· διάρρηξη σε μονοκατοικία στον Πλάτανο Φιλιατών, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
· κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου έκλεψε εργαλεία.
· κλοπή σε μονοκατοικία στους Αγίους Πάντες Φιλιατών, από όπου αφαίρεσε είδη τροφίμων και ποτά.

Έγδυναν τα Τρικαλινά Hotel

 
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 21,23 26 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», και παράβασης του Νόμου «Περί αλλοδαπών».
Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών που πραγματοποίησαν οι παραπάνω συλληφθέντες στις πόλεις της Θεσσαλονίκη και των Τρικάλων.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες από τις αρχές έως τα μέσα Μαΐου του έτους 2013 ενεργώντας κατά περίπτωση με διαφορετική σύνθεση, προέβησαν στη διάρρηξη πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εισήλθαν εντός τριών (3) δωματίων ξενοδοχείου των Τρικάλων, αφαιρώντας συνολικά τέσσερις (4) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα ψαλίδι.

Η επιταγή του Αλβανού ήταν κάλπικη


Συνελήφθη  στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη και κλοπή.
Ειδικότερα,   μεσημέρι, ο 37χρονος προσκόμισε και προσπάθησε να εξαργυρώσει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θήβα, μία επιταγή αξίας (3.555) ευρώ, η οποία όπως διαπιστώθηκε από υπάλληλο της τράπεζας ήταν πλαστή και ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η ανωτέρω επιταγή, η οποία είχε εκδοθεί από εταιρεία ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, είχε κλαπεί την 04-09-2012 από περιοχή της Αττικής.
Επιπλέον σε βάρος του 37χρονου, εκκρεμούσε η από 13-01-2004 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή για παράβαση νομοθεσίας περί Κ.Ο.Κ.

Ερωτικό έγκλημα στο Πόρτο Γερμενό!

 

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας 39χρονης που βρέθηκε στο Πόρτο Γερμενό

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, στον Πειραιά, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας μιας 39χρονης, η οποία βρέθηκε νωρίτερα το απόγευμα νεκρή, σε αγροτική περιοχή, στο Πόρτο Γερμενό.Οι συγγενείς της 39χρονης είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της στην αστυνομία από την περασμένη Τετάρτη 15 Μαΐου.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εγκληματική ενέργεια οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο.
Για την υπόθεση έχει επιληφθεί η ασφάλεια Πειραιά η οποία διενεργεί προανάκριση.

... Άνοιγε δικηγορικά γραφεία-ιατρεία

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δώδεκα (12) διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα σε ιατρεία, δικηγορικά γραφεία και καταστήματα της Δράμας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 36χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 29/30-7-2012 έως 13-5-2013, διέρρηξε δώδεκα (12) ιατρεία, δικηγορικά γραφεία και καταστήματα, στη Δράμα, αφαιρώντας από αυτά διάφορες ηλεκτρονικές - ηλεκτρικές συσκευές και εμπορεύματα, συνολικής αξίας 17.700 περίπου Ευρώ, τέσσερα (4) ιταλικά συλλεκτικά νομίσματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.335 ευρώ. Προέκυψε επίσης ότι αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλο ένα κατάστημα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα συλλεκτικά νομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

17/5/13

Χιλιανός παιδεραστής





Χιλιάνος καθαριστής 50 ετών, ασελγούσε σε βάρος  8χρονου αγοριού και ενώ η Ελληνίδα  μητέρα του εμπιστεύονταν  το παιδί εργαζόμενη ως γραμματέας στην ίδια εταιρεία. Η σχέση μάνας και δράστη ήταν καθαρά φιλική αφού η πρώτη λόγω φόρτου εργασίας άφηνε το παιδί

Σκούπα στην Κορινθία

Το χασίς
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (16-5-2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε ενενήντα δύο (92) άτομα εκ των οποίων τριάντα οκτώ (38) ημεδαποί και πενήντα τέσσερις (54) αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα πέντε (95) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους -64.463,31- ευρώ.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.
  • Μία (1) ημεδαπή και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν είκοσι δύο (22) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, βάρους -25- γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Αστυνομικός για άσκοπους πυροβολισμούς

Στην κατοχή του κλεμμένη ταυτότητα Πρεβεζάνου ιδιώτη 
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (17.05.2013) τα ξημερώματα, στο Καστέλι Κισάμου Χανίων τρεις ημεδαποί ηλικίας 30, 37, και 39 ετών ( δυο ιδιώτες και ένας αστυνομικός), οι οποίοι κατηγορούνται για άσκοπους πυροβολισμούς και για υπόθαλψη, ενώ ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση καθήκοντος.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελία ότι στο σπίτι του 30χρονου ερίπτοντο άσκοποι πυροβολισμοί, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν τα καταγγελλόμενα, προχώρησαν στη σύλληψη τριών εμπλεκομένων.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Α.Ε) Κρήτης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Χανίων.
Σε έρευνες στο χώρο της εκδήλωσης και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Δύο (2) πιστόλια και τρείς (3) κυνηγετικές καραμπίνες, που κατείχαν νόμιμα,
  • ένα αποσυναρμολογημένο πιστόλι κρότου,
  • πενήντα (50) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
  • εξήντα (60) κάλυκες
Επιπλέον, στην οικία του 37χρονου αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός φορητού χρηματοκιβωτίου (43) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια την 11.02.2002 στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.
Εξεταζόμενοι οι ανωτέρω συλληφθέντες, αρνήθηκαν να κατονομάσουν άλλους δράστες των άσκοπων πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.

Βρήκαν και τον 2ο


Σχετικά με την υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε ο θάνατος τριών αλλοδαπών (περιστατικό που είχε συμβεί το Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα), ανακοινώνεται ότι χθες (16.05.2013) το πρωί, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κατόπιν εντάλματος της κας Ανακρίτριας Θεσπρωτίας, ένας 31χρονος ημεδαπός, εμπλεκόμενος στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι την 09-05-2013 στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας είχε συλληφθεί ένας 59χρονος ημεδαπός, συνεργός του 31χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ανάλογο ένταλμα σύλληψης. Οι δύο δράστες είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο τις σορούς των τριών λαθρομεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό με το οποίο τους μετέφεραν στην Ηγουμενίτσα.

Την έκαναν "βαποράκι" κοκαΐνης με κορσέ

Την έδεσε στην κοιλιά της
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία Ελληνίδα ηλικίας 24 ετών, προερχόμενη από την Πολωνία , για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα, εντόπισαν την 24χρονη να κατέχει, με σκοπό την εμπορία, εντός γυναικείου κορσέ και τυλιγμένη στη κοιλιακή χώρα, ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους -1.080- γραμμαρίων.

Την ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης την είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο τις βραδινές ώρες της 14-5-2013, στο Σάο–Πάολο

Ο Ζαχαρόπουλος στον Ολυμπιακό


Ο Κώστας Ζαχαρόπουλος πρώην Διοικητής στο Οργανωμένο έγκλημα και Εμπορίας Ανθρώπων, που χειρίστηκε μαζί με τον Νταβλούρο, τη μεγάλη υπόθεση των "Μπράβων της Πάτρας" με Εισαγγελέα τον κ. Παπαγγελόπουλο


Τα εναπομείναντα -πλην όμως επικίνδυνα- Τσατουράκια της ΓΑΔΑ έσκασαν απ΄το κακό τους όταν είδαν τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Λονδίνου με την κατάκτηση του ΕυρωπαΪκού κυπέλλου, ως διαπιστευμένο υπεύθυνο ασφαλείας  του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ο μέντοράς τους δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την πρόωρη

Τα καλά και συμφέροντα απο το προεδρείο



Στη φυλακή ο πρ. σύντροφος της Αννίτας


Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής

Στις φυλακές με πολυετή κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Φράνκο Αλφόνσο, πρώην σύντροφος της Αννίτας Πάνια και ανιψιός του παλιού σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη.
Όλα ξεκίνησαν  από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής, που στο τέλος του Νοεμβρίου του 2011  σε παράλληλες επιχειρήσεις στην Αθήνα, το Μπέλφαστ και την Ηγουμενίτσα συνέλαβε επτά συνολικά άτομα, ανάμεσά τους και το γνωστό  στον χώρο της showbiz, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Φράνκο Αλφόνσο.
Τότε  κατασχέθηκαν 250 κιλά χασίς που «ταξίδευαν» με νταλίκες στο εξωτερικό. Ο 45χρονος τότε  καλλιτέχνης που είχε συλληφθεί στο Γαλάτσι, είχε προφυλακιστεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ύστερα από δυο μήνες. Οι δυο άλλοι συγκατηγορούμενοί του στην Ελλάδα, ο κρεωπόλης από το Παγκράτι «αποθηκάριος» στον Ασπρόπυργο και ο Ιρλανδός οδηγός που πιάστηκε στην Ηγουμενίτσα  ήταν στις φυλακές μέχρι σήμερα. Μόλις χθες  όμως το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τον Αλφόνσο και τους άλλους δυο σε κάθειρξη 14 ετών. Την υπεράσπιση του 47χρονου αλλά και των συγκατηγορουμένων του ανέλαβαν δυο πολύ γνωστοί ποινικολόγοι των Αθηνών, που ωστόσο πέτυχαν να «σπάσουν» την δαμόκλειο σπάθη των ισοβίων δεσμών αφού το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «προτέρου εντίμου βίου». Τα φορτηγά με το χασίς είχαν ενοικιαστεί από ιρλανδική εταιρεία για τη μεταφορά εσπεριδοειδών. 
 Τον Σεπτέμβριο του 2010 πάντως στην εξωτική Αρούμπα, στο σύμπλεγμα των νησιών της  Καραϊβική  ο Αλφόνσο είχε συλληφθεί καθώς σε βαλίτσα που είχε διπλό πάτο έκρυβε τέσσερα κιλά  κοκαΐνης.
Τότε μετά από κράτηση 35 ημερών αφέθηκε ελεύθερος καθώς θεωρήθηκε πως «παγιδεύτηκε» από το συνταξιδιώτη φίλο του που λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο  τον παρακάλεσε να μεταφέρει μία από τις βαλίτσες του, καθώς οι αποσκευές του ήταν υπέρβαρες.

Στο Γαλλικό με όπλο και χαλκό

 
Συνελήφθη χθες (16.05.2013) πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας άνδρας 43 ετών, για κλοπή υλικού του Ο.Σ.Ε., κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε περιοχή του Γαλλικού Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (108) κιλά καλωδίων χαλκού. Ακολούθως στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας στην αποθήκη της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  •  (250) μέτρα καλωδίων χαλκού,
  •  (6) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,15 έως 0,35 cm ,
  •  (1) φιξάκι ηρωίνης βάρους 0,2 γραμμαρίων,
  •  (1) αεροβόλο πιστόλι με (2) γεμιστήρες,
  •  (6) μεταλλικά σφαιρίδια για το πιστόλι,
  •  (6) αμπούλες αερίου,
  •  διάφορα εργαλεία (μία μεγάλη σκύλα κι ένας κόφτης).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα καλώδια χαλκού αφαίρεσε ο 43χρονος από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής Γαλλικού.

11 πήγαινε ο Βούλγαρος

 Το εκδρομικό
 
Συνελήφθη χθες (16-5-2013) το πρωί, στο 21ο χλμ παλαιάς Εθνικής Οδού Αρδανίου – Ορμενίου (διασταύρωση Δαδιάς), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας, τρεις (3) υπήκοοι Μπαγκλαντές και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν, Συρίας και Ερυθραίας.
Συγκεκριμένα, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 33χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες .
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Φυλακίστηκε ...

Σε λίγο: Ποιος καλλιτέχνης και γιατί μπήκε στη φυλακή με πολυετή κάθειρξη?

Ορεστιάδα: Μια απ' τα ίδια

Έπιασαν τους Τούρκους Βαρόνους και κυνηγούν τους ανήλικους
 
Το παράδειγμα της Κακαβιάς ακολουθούν και στην Α.Δ Ορεστιάδας στα σύνορα με την Τουρκία. Εξαρθρώθηκε [;] μετά από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και δημόσια κτίρια της Ορεστιάδας.
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, ένας 15χρονος  μέλος της ομάδας, ο οποίος, λίγη ώρα νωρίτερα, είχε αφαιρέσει, από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μικρό χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, ακόμη πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 12 έως 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, μετά από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Φεβρουαρίου έως 13-5-2013, διέρρηξαν, στην Ορεστιάδα, έντεκα (11) οικίες, τρία (3) καταστήματα, δύο (2) δημόσια κτίρια (εκ των οποίων ένα γυμνάσιο) και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Προέκυψε επίσης ότι αφαίρεσαν και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Συνολικά αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, 250 μέτρα χάλκινου σωλήνα και το χρηματικό ποσό των 150 περίπου Ευρώ, μέρος από τα οποία βρέθηκε στην οικία, όπου διαμένουν οι δύο εκ των δραστών και κατασχέθηκε.

Το Α.Τ Κακαβιάς ... σηκώθηκε


Απ' τον ύπνο ...
Στο μεγαλύτερο μεθοριακό σταθμό της χώρας με την Αλβανία δεν σημειώνεται καμία  αποτελεσματική αστυνομική επιχείρηση. Ευτυχώς που οι Ιταλοί Καραμπινιέροι στέλνουν και κανένα σήμα και ευτυχώς που στην Κακαβιά το είδαν ..! 
 
Συνελήφθη προχθες (15-05-2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών (κοκαΐνης), κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2007 στην Ιταλία.

Πήγε Γλυφάδα για ... μυρωδιά

Και κοκαΐνη ο 23χρονος
 
Συνελήφθη  στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 23χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -8.460- γραμμ.
  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -374- γραμμ.
  • Ποσότητα M . D . M . A . βάρους -10- γραμμ.
  • -1- πιστόλι με γεμιστήρα
  • -442- δισκία αναβολικού φαρμακευτικού σκευάσματος
  • -20- αμπούλες αναβολικού φαρμακευτικού σκευάσματος
  • -9- αμπούλες περιέχουσες υγρό άγνωστης χημικής σύστασης.
  • -8- γυάλινα φιαλίδια αναβολικού φαρμακευτικού σκευάσματος
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • -5- κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των -57.500- ευρώ
  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτ/το
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Του ... έβγαλαν τα δόντια


Για παράνομη λειτουργία οδοντιατρείου - χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, συνελήφθη χθες (15.05.2013), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 50χρονος ημεδαπός οδοντίατρος, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησε έλεγχο στο συγκεκριμένο οδοντιατρείο, που βρίσκεται σε περιοχή των νοτίων προαστίων.
Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί ο 50χρονος οδοντίατρος, γιατί όπως προέκυψε λειτουργούσε παράνομα το οδοντιατρείο, χωρίς δηλαδή την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Σημειώνεται ότι στο χώρο του ιατρείου εντοπίστηκε πλήρης οδοντιατρικός εξοπλισμός, πρόσφορος για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συγκεκριμένος οδοντίατρος δραστηριοποιείται οικονομικά και διατηρεί οδοντιατρείο με έδρα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου παρέχει και το πλήθος των οδοντιατρικών του υπηρεσιών, με ειδικότητα στην Πλαστική χειρουργική – Προσθετική - Ορθοδοντική.
Στην Ελλάδα παρείχε οδοντιατρικές υπηρεσίες, σε περιστασιακή βάση και κυρίως μετεγχειρητικούς ελέγχους σε ασθενείς, που είχε ήδη χειρουργήσει στο εξωτερικό, ενώ όπως προέκυψε χρησιμοποιούσε το παράρτημα για εύρεση (άγρα) νέων πελατών.

16/5/13

Ο ληστής του 1 εκατ. €

λ

Ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναι ο ένας από τους δυο ληστές που λήστεψαν 1 εκατ. ευρώ το πρωί. Ο Επ.) CALA (Ον) KLEMENT του PULLUMB και της ELIDA , ο οποίος γεννήθηκε την 10-06-1988 στην Αλβανία δραπέτευσε ομαδικά από τις φυλακές
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν σήμερα (16-05-2013) το πρωί ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα.
Ειδικότερα, περί ώρα 08.40, οι δυο δράστες εισήλθαν ως πελάτες στο εσωτερικό της τράπεζας και στη συνέχεια κρατώντας ο ένας όπλο (πιθανόν πιστόλι) και ο άλλος πολεμικό τυφέκιο τύπου «kalashnikov», απείλησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Οι δράστες διέφυγαν από παράθυρο του ημιώροφου της τράπεζας, απ’ όπου βρήκαν πρόσβαση σε ταράτσα νεοαναγειρόμενης οικοδομής.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών έχουν «στηθεί» αστυνομικά «μπλόκα» σε επίκαιρα σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου και έχει ενεργοποιηθεί μεγάλος αριθμός εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών δυνάμεων, το έργο των οποίων συνδράμει ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, εντοπίσθηκε ένα καμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 17-10-2011 από περιοχή της Αττικής.

Μια αλλά σέξι

Απο το: MyReview.gr


     
 Η Miley Cyrus είναι στο εξώφυλλο του τεύχος Μαΐου του περιοδικού V, όπου προσπαθεί να σπάσει την περσόνα της Disney βάζοντας το χέρι της στο στήθος και επιδεικνύει τη γραμμή των οπισθίων της. Φαίνεται πως η ανατροπή δουλεύει, αφού θυμίζει ερωτικό εξωτικό πτηνό.
Στο τεύχος, μιλά ακόμα και για τις φήμες ότι η ίδια και ο Liam Hemsworth έχουν αναβάλει  το γάμο. Έκπληξη έκπληξη. Είναι εντελώς καλά.
«Δεν είμαι στο σπίτι με το αγόρι μου όλη την ώρα. Δουλεύουμε. Κάθε εβδομάδα είναι «Τελικά  χώρισαν; Επειδή δεν βλέπουμε μια φωτογραφία τους,» λέει.
Μια παθιασμένη Miley συνεχίζει λέγοντας, «δεν έχω χρόνο να πάω στο Starbucks με το αγόρι μου κάθε πρωί. Μακάρι να το έκανα, αλλά εγώ δεν μπορώ. Θα προτιμούσα να χαλαρώσω στο σπίτι μου και να είναι εκεί για το διάστημα που πραγματικά μπορώ να περάσω μαζί του. "
Και προσθέτει, "Και μετά είμαι στο στούντιο όλη την ημέρα. Σηκώνεται να πάει στη δουλειά  στις έξι και έρχομαι στο σπίτι στις πέντε από το στούντιο. Έβαλα αυτό το δίσκο πριν από τα πάντα, και ποτέ δεν έχω το κάνει αυτό με τίποτα. Έχω επενδύσει πάρα πολύ σε αυτό το δίσκο για να βάλω οτιδήποτε άλλο μπροστά από αυτό."







 

Τα Ναζιστικά σύμβολα και ο εμπρησμός




Αυτά είναι τα συνθήματα της «Χρυσής Αυγής» που είχε κολλημένα στο υπνοδωμάτιό του ο ένας απ’ τους δυο 34χρονους που κατηγορείται για τον εμπρησμό καφενείου Καμερουνέζου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο σπίτι του,  εντοπίστηκαν γραμμένα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, συνθήματα και σύμβολα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, το βράδυ της Δευτέρας 13-05-2013, περίπου την 20.30 ώρα, πήγαν στο κατάστημα καφέ-μπαρ του 34χρονου υπηκόου Καμερούν, που βρίσκεται στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Την απειλή τους για τον εμπρησμό του καταστήματος την πραγματοποίησαν περίπου στις 02.00 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 14-05-2013. Πιο συγκεκριμένα, αφού έσπασαν τον εξωτερικό υαλοπίνακα, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού  προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κατάστημα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το παίζει και όμορφος!


Για μια κορδέλα 4 χέρια

Πιο 'κει ρε παιδιά να κόψω και 'γω
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στα εγκαίνια του νέου Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Κέρκυρα
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Κέρκυρα, όπου απηύθυνε χαιρετισμό.
Απευθυνόμενος στους καλεσμένους της εκδήλωσης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε τα εξής:
«Ξεκινώντας θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Υπουργό κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως και την Γενική Γραμματέα για την παρουσία τους εδώ. Αλλά και για το θετικό έργο το οποίο επιτελείτε, όχι μόνο στο συγκεκριμένο τομέα, με τη συγκεκριμένη δομή, αλλά και γενικά, κύριε Υπουργέ, στο Υπουργείο των Εσωτερικών.
Σε μια δυσκολότατη περίοδο, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Αθανασίου, λόγω της βαθύτατης καταρχήν νομικής παιδείας, αλλά και της βαθύτατης αίσθησης της κοινωνικής πραγματικότητας, μέσα από την μακρά και σημαντική υπηρεσία του στο Δικαστικό Σώμα, προσφέρει σήμερα πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση και στον τόπο. Είναι σημαντικό ότι τον έχουμε κοντά μας.
Όπως επίσης, για τη χώρα είναι σημαντική η παρουσία στα πράγματα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του κ. Γιάννη Τέντε, του οποίου μετά από ένα περίπου μήνα τελειώνει η θητεία. Ο κ. Τέντες υπηρέτησε την Ελληνική Δικαιοσύνη σε δύσκολους καιρούς και οφείλω να πω ότι την σταθεροποίησε στην κοινή συνείδηση, στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη.

Η σαγιονάρα τον μάρανε ...

Ο Ολλανδός διασκεδαστής που μαχαίρωσε το παιδάκι απ' τη Ρωσία

Το μικρό Ολλανδικό τέρας
 

Με Citroën Xsara η ληστεία του 1 εκατ. €

Στη Λάρισα
Η ληστεία όπως είναι σε θέση να γνωρίζει απο αστυνομικές πηγές το Crimes on air κράτησε μόλις 2,5 λεπτά. Στο χώρο πρόλαβαν να φθάσουν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι ληστές ήταν πονηροί και έφυγαν απ' το πίσω παράθυρο

Δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν, γύρω στις 08.30 το πρωί, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Λάρισα, στην κεντρική πλατεία και απειλώντας τους υπαλλήλους κατάφεραν να φύγουν με ένα ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο.
Οι δράστες - ένας ψηλός και ένας κοντός σύμφωνα με καταθέσεις υπαλλήλων - μπήκαν από την πίσω πλαϊνή πόρτα της τράπεζας που ήταν ανοιχτή.
Με όπλα και καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τον διευθυντή και τους υπαλλήλους, άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τον δρόμο της εξόδου. Οι ληστές βγήκαν από ένα παραθυράκι του ημιορόφου, πέρασαν στον φωταγωγό και πήδηξαν σε παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έξω από την τράπεζα περίμεναν οι δύο συνεργοί των ληστών σε ένα πράσινο αυτοκίνητο Xsara. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δράστες δεν φορούσαν κουκούλες, ενώ φαίνεται να γνώριζαν καλά το εσωτερικό της τράπεζας.
Το αυτοκίνητο των δραστών φέρεται να έχει εντοπιστεί σε χωριό έξω από τη Λάρισα, όχι όμως και οι ληστές που πρόλαβαν να φύγουν με τα χρήματα. Οι έρευνες της αστυνομίας