11/5/13

Έγειρε στην έδρα? [βίντεο]



Στον ύπνο ο Αλβανός δικαστής

Ν ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗΣ ΔΙΚΗΣ‼! (ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous Στις .

ALBANOSDIKAS

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλβανία το βίντεο που παρουσιάζει Αλβανό δικαστή να παίρνει έναν υπνάκο στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώ δικάζονταν η πολύκροτη υπόθεση της 18χρονης Ναζίμε Βίσα, η οποία σκότωσε τον εραστή της με τον οποίο «διατηρούσε σχέση» ενώ ήταν ακόμα ανήλικη. Ο εικονιζόμενος είναι ο δικαστής Petrit Coma.
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ ο δικαστής φαίνεται πως κοιμόταν την ώρα της απολογίας της 18χρονης η οποία ζήτησε έλεος από τους δικαστές που τελικά την καταδίκασαν σε 10ετη κάθειρξη.
Το πόσο δίκαιη ήταν η απόφαση δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Το ... μυρωδάτο ψυγείο

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής, που χειρίστηκε και αυτή την υπόθεση με τον Αλβανό βαρόνο

Και μετρητό ...


Ο ασκός "γυμνός"


Η φούντα πεντακάθαρη ...


Με όπλα και σφαίρες


Σε παράταξη ...


Και με χωνί ...


Και με Καλάσνικοφ ...


Σε σάκους οι ασκοί ...



 

Αλβανικό χασίς και στην Κύπρο

Έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής
Σε πολύ λίγο όλα τα φωτογραφικά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Εγκληματική οργάνωση με διασυνδέσεις σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και ιδιαίτερα κάνναβης εξαρθρώθηκε από το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΩΝ του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ την 09-05-2013. Συνελήφθησαν ένας Αλβανός υπήκοος 40 ετών κάτοικος Αθηνών εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος αναζητείτο βάσει ενταλμάτων για υποθέσεις ναρκωτικών από τις Αρχές της χώρας μας και της Ελβετίας, δύο Έλληνες υπήκοοι 49 και 44 ετών, ο πρώτος οινοποιός-κάτοικος Κορινθίας και ο δεύτερος ελεύθερος επαγγελματίας-κάτοικος Αιτωλοακαρνανίας, ένας Κύπριος υπήκοος 45 ετών κάτοικος Ασπροπύργου ιδιοκτήτης χώρου στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ αναζητείται ένας Αλβανός υπήκοος 24 ετών κάτοικος Κορινθίας .

  Συγκεκριμένα  η Υπηρεσία μας κατέσχεσε :

Α) Την 08-03-2013 σε μεταφορική εταιρία στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ 67 κιλά και 835γρ. κάνναβης επιμελώς κρυμμένα σε ψυγείο οικιακής χρήσεως το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στην Ιταλία.

Β) Τις απογευματινές  ώρες  της 09-05-2013, η Υπηρεσία μας με την συνδρομή λιμενικών της Δ/νσης Δίωξης Λαθρεμπορίου & Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, στο λιμένα του Λαυρίου κατασχέθηκαν  56 κιλά και 155 γρ. κάνναβης επίσης σε ψυγείο οικιακής χρήσεως το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στην Κύπρο.

Γ) Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας με την συναρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Αγ. Βασιλείου Κορινθίας κατασχέθηκαν επίσης 18 κιλά και 295 γρ. κάνναβης.

  Συνολικά κατασχέθηκαν 142 κιλά και 285γρ κάνναβης,  δύο (2) πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικωφ, τέσσερις (4) γεμιστήρες  και 192 σφαίρες για τα ανωτέρω όπλα, ένα (1) περίστροφο, δύο (2) μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο (2) όπλα χειρός τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο (2) οχήματα ΙΧΕ, δύο (2) οχήματα τύπου VAN, το χρηματικό ποσό των 3.950,00¤ καθώς και 11 κινητά τηλέφωνα.    

  Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και αποθήκευε τις ποσότητες κάνναβης σε οινοποιείο στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου Κορινθίας. Εκεί συσκεύαζε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ασκούς μεταφοράς οίνου και στην συνέχεια τις προωθούσε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οικοσκευές και με φορτηγά διεθνών μεταφορών. Ερευνάται από την Υπηρεσία μας σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές Διωκτικές Αρχές η συμμετοχή μελών του κυκλώματος και σε άλλες παράνομες πράξεις σε σχέση με κατασχέσεις ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

   Σημαντικό ρόλο για τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης

Σύριος με μάτσο τα διαβατήρια Βουλγαρίας

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Κατασχέθηκαν (7) πλαστά διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών
Συνελήφθη χθες (10-05-2013) στην Ρόδο, από αστυνομικούς από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 22χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενος για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στον 22χρονο, που μόλις είχε αφιχθεί στη Ρόδο με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, διαπίστωσαν ότι μετέφερε δυο πλαστικές συσκευασίες με τρόφιμα, εντός των οποίων υπήρχε φάκελος που περιείχε επτά (7) διαβατήρια Βουλγαρικών Αρχών.
Τα εν λόγω διαβατήρια διαπιστώθηκε ότι ήταν στο σύνολο τους πλαστογραφημένα, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω διερεύνηση-εξέταση.

Όλοι στο κόλπο ...

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθη 53χρονος Βούλγαρος που διευκόλυνε και προσπάθησε να προωθήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναν μη νόμιμο μετανάστη, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου
Κατασχέθηκαν ένα πλαστό Διαβατήριο, ένα αεροπορικό εισιτήριο και δυο κινητά τηλέφωνα
Συνελήφθησαν χθες (10-05-2013) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 53χρονος υπήκοος Βουλγαρίας καθώς και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράνομης διαμονής στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα, o 53χρονος χθες το μεσημέρι μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου προκειμένου να εκδώσει κάρτα επιβίβασης στο όνομα του, την οποία στην συνέχεια θα παρέδιδε έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ στον 26χρονο, διευκολύνοντας τον να ταξιδέψει παράνομα για Βέλγιο.
Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροπορικό εισιτήριο και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πρόεκυψε ότι ο 53χρονος είχε έρθει σε επαφή με τον 26χρονο μέσω τρίτου προσώπου τα στοιχειά του οποίου ερευνώνται και αναζητείται.
Ο 26χρονος, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και είχε ταξιδέψει χθες από τον Πειραιά στη Ρόδο, εντοπίστηκε στην Κρεμαστή και βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πλαστογραφημένο διαβατήριο Βουλγαρικών Αρχών με το οποίο τον είχε ήδη προμηθεύσει ο 53χρονος.

Ο ΜΑΤατζής του Μπόμπολα προκαλεί

... Άνδρας των ΜΑΤ κοροϊδεύει κατοίκους στις Σκουριές – «Σας αγαπάμε και θα αγοράζουμε χρυσό από εδώ για να σας ενισχύσουμε» τους λέει μεταξύ άλλων…
 

Έκαναν ... κήπο τις ντουλάπες τους

Δυο αδέλφια στο Κατάκολο
 
Μηδενική ανοχή  σε φαινόμενα διαφθοράς στον Πύργο από τον νέο  Ταξίαρχο  Άρη  Ανδρικόπουλο που ζήτησε έργα από την τοπική δίωξη Ναρκωτικών 
ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


 
Κατασχέθηκαν συνολικά 92 φυτά, 330 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων και 27 γραμμάρια κάνναβης

Τα φυτά αναπτύσσονταν μέσο «υδροπονικής» καλλιέργειας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε ντουλάπες εξοχικής κατοικίας

Συνελήφθησαν  στο Κατάκολο και στον Πύργο Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δύο άνδρες, αδέρφια, ηλικίας 37 και 33 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ενήργησαν έρευνα σε εξοχική κατοικία του 37χρονου στο Κατάκολο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, στην αυλή και στην βεράντα του σπιτιού, 19 φυτά κάνναβης.

Στη συνέχεια σε υπνοδωμάτια της οικίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα 73 φυτά, σε «υδροπονικές» καλλιέργειες, για την ανάπτυξη των οποίων ο 37χρονος χρησιμοποιούσε, δύο ειδικές συσκευές ψεκασμού, τρεις λαμπτήρες πυρακτώσεως και ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο.

Επίσης κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 19,2 γραμμαρίων, μία συσκευασία με αποσπάσματα κάνναβης βάρους 225 γραμμαρίων, κλαδιά κάνναβης με φούντα τοποθετημένα για αποξήρανση βάρους 105 γραμμαρίων καθώς και επτά δισκία μεθαδόνης,

Στην κατοχή του 37χρονου οι Αστυνομικοί βρήκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε οικία του συλληφθέντα στον Πύργο, εντοπίστηκε ο 33χρονος αδερφός του, ο οποίος συνελήφθη επίσης καθότι σε έρευνα που ακολούθησε στην στο σπίτι οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλες δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 7,6 γραμμαρίων καθώς και τρία δισκία Τ AVOR .

Ταξιτζήδες της παράβασης ...

 
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προγραμμάτισε και πραγματοποίησε, το διάστημα των εορτών του Πάσχα, στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε ταξί, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν (710) συνολικά τροχονομικοί έλεγχοι, συνελήφθησαν (10) οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν (129) παραβάσεις, ως εξής:

Παράνομη στάθμευση 60
Μη ανάρτηση ειδικής άδειας ταξί 15
Επιλογή επιβατών 15
Αναμονή σε μη νόμιμα επιλεγμένους χώρους 14
Μη κανονική λειτουργία ταξίμετρου 6
Παραβίαση προτεραιότητας σε επιλεγμένους χώρους αναμονής 4
Στέρηση ειδικής άδειας 3
Παραβίαση λεωφορειολωρίδων 3
Υπερβολική ταχύτητα 2
Μη ανάρτηση πινακίδας για ισχύοντα τιμολόγια και αποδείξεις 2
Άσκοπη επιβράδυνση 1
Στέρηση Βιβλιαρίου Εργασίας 1
Άρνηση μίσθωσης 1
Ληγμένη άδεια οδήγησης 1
ΚΤΕΟ 1
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ 129

Ανάλογες τακτικές ή έκτακτες επιχειρήσεις στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων θα πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:

Εκβιασμός δια της υιοθεσίας τέκνου

 
Συνελήφθη επίσης 45χρονος συνοδός του για “Απλή Συνέργεια σε Εκβίαση”

Κατασχέθηκαν 10.000 ευρώ από τη συναλλαγή μεταξύ του παθόντα και του κατηγορουμένου

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 56χρονος, σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης όπου διατηρεί την επαγγελματική του στέγη 44χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για “Εκβίαση”. Συνελήφθη επίσης 45χρονος άντρας που τον συνόδευε, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για “Απλή Συνέργεια σε Εκβίαση”.
Συγκεκριμένα , προχθες 09-05-2013, ο προαναφερόμενος 44χρονος  κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα αρχές Απριλίου 2013 έως και 09-05-2013, ο 56χρονος κατηγορούμενος, απαιτούσε εκβιαστικά και συστηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά, μετερχόμενος, τόσο ο ίδιος όσο και άγνωστο σε αυτόν άτομο, απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλοντα και της οικογένειάς του, σχετικά με υπόθεση υιοθεσίας στην οποία είχε το ρόλο του μεσολαβητή.
Ειδικότερα, ο 56χρονος άντρας, τον Μάιο του 2011, μεσολάβησε προκειμένου συγγενικό πρόσωπο του παθόντα να υιοθετήσει, νόμιμα, νεογέννητο τέκνο φιλικής του οικογένειας. Από τις αρχές Απριλίου όμως του τρέχοντος έτους, απαιτούσε εκβιαστικά μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα τα έδινε στη φυσική μητέρα του βρέφους, αλλά και μέρος αυτών θα κρατούσε ο ίδιος για τα υποτιθέμενα έξοδα που έκανε για την οικογένεια του ανήλικου τέκνου.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (10-05-2013), τόσο ο 56χρονος άντρας, όσο και 45χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε πλησίον της οικοδομής όπου στεγάζεται το γραφείο του καταγγέλλοντα και διαπιστώθηκε ότι αφού προσήλθε μαζί με τον κατηγορούμενο, στη συνέχεια περίμενε να τον παραλάβει.

Αναφέρεται επίσης ότι, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ παθόντα και κατηγορουμένου, ένα κινητό τηλέφωνο και ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς, ιδιοκτησίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενημέρωσης και του θεάματος.

Την σκότωσε με καυσόξυλο

Και έβαλε φωτιά στα κλινοσκεπάσματα
 
Χθες (10-05-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν στην Φλώρινα, 62χρονο  για ανθρωποκτονία σε βάρος 81χρονης.
Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οικία στο χωριό Βαλτόνερα Φλώρινας, βρέθηκε νεκρή 81χρονη και από την αυτοψία και την επιτόπια νεκροψία ανέκυψαν στοιχεία διάπραξης εγκληματικής ενέργειας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις σε βάρος 62χρονου , ο οποίος και προσήχθη ως ύποπτος. Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος σήμερα (10-05-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες πήγε στο σπίτι της 81χρονης και μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο, για μεταξύ τους διαφορές, την τραυμάτισε θανάσιμα, χτυπώντας την στο κεφάλι με καυσόξυλο.

Στη συνέχεια τις πρωινές ώρες σήμερα, ο φερόμενος ως δράστης έβαλε φωτιά στα κλινοσκεπάσματα που ήταν δίπλα στην 81χρονη, προκειμένου να εξαφανίσει ενοχοποιητικά σε βάρος του στοιχεία.

Στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε το καυσόξυλο, ως μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, ενώ σε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια τέλεσης της πράξης του.

10/5/13

Έγκλημα στα Βαλτόνερα

Στο χωριό  Βαλτόνερα Φλώρινας βρέθηκε το πρωί νεκρή 81χρονη κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στο σπίτι της. Όλα τα ευρύματα δείχνουν πως σκοτώθηκε από 62χρονο γείτονά της με τον οποίο έιχε χρόνιες προστριβές. Το θύμα φέρει τραύμα στο κεφάλι από βαρύ αντικείμενο. Ο 62χρονος που ανακρίνεται φέρεται στη συνέχεια να έβαλε φωτιά για να

Μάνα και γιος Αρμένιοι ...

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθησαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (09-05-2013) στην περιοχή της Σταυρούπολης, δύο αλλοδαποί (γιος-μητέρα) ηλικίας 28 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων», «Περί αλλοδαπών» και «Αντίσταση».
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 28χρονο και σε έρευνα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε, ιδιοκτησίας της 53χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (10) δέματα κάνναβης συνολικού βάρους (5) κιλών και (364) γραμμαρίων,
  • Το χρηματικό ποσό των (525) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • (1) κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 28χρονου, όπου ανευρέθη και η 53χρονη, η οποία κατά τη διάρκεια της έρευνας αποπειράθηκε να καταστρέψει ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (2) δέματα κάνναβης συνολικού βάρους (1) κιλού και (800) γραμμαρίων,
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Το χρηματικό ποσό των (1520) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • (1) κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε η 53χρονη για τις παράνομες συναλλαγές της.

Προς τον πρώην δ/τη της Άμεσης Δράσης!

Ένα αθώο ερώτημα προς τον κύριο Παπαβασιλείου που σήμερα παρέδωσε εκ μέρους του Σωκράτη Κόκκαλη τις 5 μοτοσικλέτες στην ΕΛ.ΑΣ: Πως επιλέχθηκε ο ίδιος ως  απόστρατος ως Υπεύθυνος Ασφαλείας στον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ HOLDINGS; 
Μήπως όταν ήταν διοικητής της Άμεσης Δράσης είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στον γίγαντα Σωκράτη;
Μήπως οι υφιστάμενοί του, άνοιγαν ... καλό δρόμο στις μετακινήσεις του Σωκράτη; Εξάλλου ο μεγαλοεπειχειρηματίας το δικαιούται ως "στόχος" απαγωγής ή τρομοκρατικής ενέργειας! Μήπως όμως του τους έδινε παραπανίσιους ο διοικητής τότε, τους μοτοσυκλετιστές στον Σωκράτη; Λέμε

Του ... χάλασαν τη φυτεία

Τα 250 δενδρύλλια στην αυλή του
 
Συνελήφθη χθες (10.05.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας άνδρας 40 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο Δασοχώρι Σερρών, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 40χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού εντοπίστηκαν (253) και εκριζώθηκαν δενδρύλλια κάνναβης ύψους 15 έως 120 εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή της οικίας του.
Επίσης, σε αστυνομική έρευνα της αποθήκης της οικίας του 40χρονου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.
Τα δενδρύλλια κάνναβης και η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκαν.

Ήθελε τα μυρωδικά του ...

Τα 7 φυτά κάνναβης
 
Συνελήφθη χθες (9-5-2013) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 62χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 62χρονου, όπου βρέθηκαν επτά (7) φυτά κάνναβης, ύψους 40 εκατοστών, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ

Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Κόκκαλη κάνει δωρεές στην ΕΛ.ΑΣ

Και ξανά προς τη δόξα τραβά ...
Ο Σωκράτης δεν τους έκανε την τιμή και την πλακέτα παρέλαβε από  τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ HOLDINGS  ο Υπεύθυνος Ασφαλείας κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.
 
 
Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-05-2013) το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Μεσογείων 96), παρελήφθησαν από τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ HOLDINGS (5) καινούργιες δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες διατέθηκαν για τις ανάγκες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής.
Στην εκδήλωση, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος Ζάγκας, ο Επιχειρησιακός Διοικητής των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δ.ΕΛ.Τ.Α, Ταξίαρχος Σωτήριος Σωτηρόπουλος καθώς και οι Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων Αττικής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Από τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ HOLDINGS παρέστη ο Υπεύθυνος Ασφαλείας κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Επιχειρησιακός Διοικητής των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δ.ΕΛ.Τ.Α., Ταξίαρχος Σωτήριος Σωτηρόπουλος στον χαιρετισμό του επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«…..Θεωρώ ότι η χορηγία αυτή είναι έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του έργου των στελεχών των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Δ.ΕΛ.Τ.Α. στην κοινωνία και τον πολίτη. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως παρά τις δυσκολίες που συναντάμε, οι άντρες και οι γυναίκες των Ομάδων ΔΙΑΣ και Δ.ΕΛ.Τ.Α. θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τη μάχη κατά του εγκλήματος. »
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ HOLDINGS κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου, στην ομιλία του, τόνισε ότι:
«Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Προέδρου κ. Κόκκαλη και του Ομίλου γενικότερα για την προσπάθεια την οποία κάνει σε καθημερινή βάση η Ελληνική Αστυνομία για την εμπέδωση της τάξης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Ιδιαίτερα όμως η ενέργεια αυτή, της διάθεσης των δίκυκλων μοτοσικλετών στην ομάδα ΔΙΑΣ, έχει μια ιδιαίτερη λογική για μας, διότι η ομάδα αυτή αντιμετωπίζει σήμερα το βαρύ έγκλημα. Το αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία, εμπεδώνει στον ελληνικό λαό το αίσθημα της ασφάλειας και το λιγότερο το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν αίμα σε καθημερινή βάση, είναι να τους δίνουμε τέτοια μέσα για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους….. »
Στο πέρας της εκδήλωσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, παρέδωσε στον κ. Αθανάσιο Παπαβασιλείου τιμητική πλακέτα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα :
«…..Εκ μέρους του κ. Αρχηγού, αλλά και εγώ προσωπικά , θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία σας να προσφέρετε στην Ελληνική Αστυνομία τις μοτοσικλέτες αυτές.
Σας διαβεβαιώ ότι οι δικές μας ευχαριστίες αντανακλούν τα συναισθήματα όλου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλων των αστυνομικών, που αντιλαμβάνονται εμπράκτως ότι στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα κατά του εγκλήματος έχουν τη στήριξη της κοινωνίας. Έχουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση τη δική σας . Του επιχειρηματικού κόσμου, που διαδραματίζει διαχρονικά ένα σημαντικό ρόλο στα κοινωνικά «δρώμενα» της χώρας μας.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας επιχειρηματικός Όμιλος με σημαντική συνεισφορά στον τομέα της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το επιβεβαιώνετε άλλωστε και σήμερα, με τη δωρεά αυτή, που εμπεριέχει ένα πολλαπλό συμβολισμό και μια ξεχωριστή σημειολογία.
Ενισχύει την υλικοτεχνική μας υποδομή για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών του Σώματος, στον αγώνα κατά του εγκλήματος και παράλληλα ενδυναμώνει το ηθικό του προσωπικού μας και το φρόνημα του Έλληνα Αστυνομικού, για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

Τσιγγάνικη συμμορία στη Χαλκίδα

Με κατσαβίδι και ΤΟΥΟΤΑ
 
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή ένας 22χρονος ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρεις (3) ημεδαποί συνεργοί του, των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν
Εξιχνιάσθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου
Οι δράστες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις -90 .000- ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (09-05-2013) το πρωί στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, ένας 22χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος των οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, ταυτοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές ακόμη τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται επίσης για ημεδαπούς ROMA , ηλικίας 28, 23 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μαζί με τον 22χρονο συλληφθέντα διέπραξαν το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον δέκα (10) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί οι τέσσερις δράστες, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία, ιδιοκτησίας 74χρονης ημεδαπής στη Νέα Λάμψακο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενεργώντας άμεσες και εκτεταμένες αναζητήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δράστων να κινείται στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Χαλκίδας.
Ο οδηγός αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, βγήκε σκόπιμα εκτός οδοστρώματος και συνέχισε να κινείται σε αγροτικές οδούς, όπου αιφνιδιαστικά στάθμευσε το όχημα και οι επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Ακολούθησε πεζή καταδίωξη σε παρακείμενους αγρούς, στο πλαίσιο της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 22χρονο, που αντιστάθηκε για να αποφύγει την σύλληψή του.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τέσσερα ζεύγη καλτσών, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να καλύπτουν τα ίχνη τους κατά την διάρρηξη των οικιών και μικρό χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στην 74χρονη παθούσα.
Στο πλαίσιο της συστηματικής και μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δέκα (10) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, που διέπραξαν οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 22-02-2013 έως και 09-05-2013, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους υπερβαίνει τις (90.000) ευρώ.

Θίχτηκε ο σπουδαίος Βουλευτής!

Σε διαθεσιμότητα ο Υπαρχιφύλακας
 
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Υπαρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, γιατί χθες (09-05-2013) το μεσημέρι, απευθύνθηκε με απρεπή και υβριστικό τρόπο σε Βουλευτή, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής του επίσκεψης στη συγκεκριμένη Αστυνομική Υπηρεσία.

Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές μισθών, επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.
Με την παρέμβαση άλλων αστυνομικών δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο.
Το περιστατικό καταδίκασαν ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης και ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.
«Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό για το έργο και την κοινωνική προσφορά του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού. Επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, αυταπάρνηση που πολλές φορές, έχει πληρωθεί με αίμα και ανθρώπινες ζωές. Είναι δεδομένο ότι οι οριζόντιες περικοπές στους μισθούς του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστούν άδικη αντιμετώπιση και όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, την επόμενη διετία, θα πρέπει αυτές οι αδικίες να αποκατασταθούν» δήλωσε ο κ. Κόνσολας.

Λαθροτσιγαράδες ...

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν χθες (9-5-2013), σε χωριά της Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, από υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 53 και 66 ετών και ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Αναλυτικότερα:
1. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και Φιλύρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ο 40χρονος και ο 53χρονος, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, σε χωριά της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης αντίστοιχα, βρέθηκαν πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και τα κατείχαν οι δύο δράστες με σκοπό την πώληση.
Συγκεκριμένα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν 180 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν 1.210 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Καλαματιανοί οι διαρρήκτες

 
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δώδεκα (12) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν, χθες (9-5-2013) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 19 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα ένα συνεργό τους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από προχθές (8-5-2013) το βράδυ, έως και χθες (9-5-2013) πρώτες πρωινές ώρες, είχαν διαπράξει πέντε (5) διαρρήξεις – κλοπές και πέντε (5) απόπειρες κλοπών σε καταστήματα στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, όπου αφαίρεσαν χρήματα.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν, τρία (3) ζευγάρια γάντια και χρήματα.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε, ο 24χρονος και ο 19χρονος, μαζί με ακόμα ένα άτομο, την 25-4-2013 πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν κατάστημα - αρτοποιείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα ένα κατάστημα.

Πέθαναν από ασφυξία λαθρομετανάστες


Συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης 59χρονος Έλληνας που εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε ο θάνατος τριών αλλοδαπών
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα
Για την ιδία υπόθεση αναζητείται ο δεύτερος δράστης, 31χρονος έλληνας
Οι δυο δράστες είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο τις σορούς των τριών λαθρομεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό που τους μετέφεραν στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη χθες (09- 05-2013) το απόγευμα στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, με ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Θεσπρωτίας, ένας 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε θάνατος τριών λαθρομεταναστών από ασφυξία.
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 31χρονος ημεδαπός δράστης, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ανάλογο ένταλμα σύλληψης.
Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της 06-02-2012 στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν (ηλικίας 23,20 και 21 ετών).
Στο πλαίσιο της έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε η υπόθεση και προέκυψε η εμπλοκή δυο ημεδαπών δραστών, τα στοιχεία των οποίων εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο δράστες το μεσημέρι της 31-01-2012 παρέλαβαν τους τρεις λαθρομετανάστες από την περιοχή των Τρικάλων και τους έκρυψαν μέσα στο Ι.Χ. Φορτηγό τους, που ήταν φορτωμένο με βαμβακόσπορο, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι λαθρομετανάστες πέθαναν από ασφυξία και όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν το θάνατό τους, εξήλθαν από την Εγνατία Οδό και μετέβησαν στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, όπου και εγκατέλειψαν τις τρεις σορούς. Τα πτώματα εντοπίστηκαν επτά μέρες αργότερα από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές.
Η χθεσινή σύλληψη του 59χρονου δράστη είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών Μαγνησίας.

... Αθάνατοι οι του Μπαγκλαντές στη Μανωλάδα

λ
 
Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Μπαγκλαντές, 33 και 25 ετών, οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ομοεθνείς τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας
Ο 33χρονος δράστης, ως επικεφαλής ομάδας εργατών, μαζί με τον 25χρονο και δύο ακόμα αλλοδαπούς που αναζητούνται, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τους δυο ομοεθνείς τους, όταν εκείνοι τους ζήτησαν δεδουλευμένα από καλλιέργειες φράουλας
Ο συλληφθείς 33χρονος οικειοποιήθηκε ποσό 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από ιδιοκτήτες καλλιεργειών της περιοχής και προορίζονταν για την πληρωμή των εργατών
Συνελήφθησαν σήμερα (10.05.2013) νωρίς το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, (2) αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33 και 25 ετών, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμα αλλοδαπούς συνεργούς τους, που αναζητούνται, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ομοεθνείς τους, όταν εκείνοι τους ζήτησαν δεδουλευμένα από καλλιέργειες φράουλας στην περιοχή.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίσταση, αδικήματα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και της οπλοχρησίας.
Πιο αναλυτικά, χθες (09.05.2013) αργά το βράδυ, οι δυο συλληφθέντες μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους, μετέβησαν σε παραπήγματα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαπληκτίστηκαν με τους δύο ομοεθνείς τους, με αφορμή τη μη καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, από εργασίες σε καλλιέργειες φράουλας.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και ενώ οι τρεις υπόλοιποι δράστες ακινητοποίησαν τους δυο παθόντες, ο 33χρονος δράστης τους τραυμάτισε, κάνοντας χρήση μαχαιριού .
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος δράστης εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας εργατών, σε καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και είχε οικειοποιηθεί το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από ημεδαπούς ιδιοκτήτες των καλλιεργειών για να αποπληρώσει δεδουλευμένα εργατών.

Και οι 3 ήταν υπέροχες

ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή που είχε διαπραχθεί, την 29/4/2013, σε κοσμηματοπωλείο της Δράμας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 34, 22 και 15 ετών, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστιδες, την 29/4/2013 το πρωί, μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο της Δράμας, όπου προσποιούμενες τις πελάτισσες αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, δώδεκα (12) ασημένια κοσμήματα (γυναικεία βραχιόλια και αλυσίδες χειρός), συνολικής αξίας 700 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί, χθες (9-5-2013) το πρωί, εντόπισαν τις τρεις (3) ημεδαπές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκε μια γυναικεία αλυσίδα χειρός.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκαν επίσης άλλες επτά (7) αλυσίδες χειρός, ενώ στο σπίτι της 34χρονης εντοπίσθηκαν και επτά (7) φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm .
Κατασχέθηκαν οκτώ (8) αλυσίδες χειρός, οι οποίες αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους, επτά (7) φυσίγγια και ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι η 34χρονη και η 22χρονη έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Με πλαστική βάρκα

Το μέσο μεταφόρας
 
Συνελήφθη χθες (9-5-2013) τις πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Μάνδρας Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψή του δράστη, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του Τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκαν :
  •  μια (1) πλαστική βάρκα
  •  μια (1) πλαστική τρόμπα
  •  ένα (1) σχοινί, μήκους 116 μέτρων
  •  ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Τα σύνεργα του οπαδικού πλακώματος

ΤΑ ΠΕΙΣΤΉΡΙΑ
 
Απογευματινές ώρες χθες (9-5-2013) και πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, που διεξήχθη στο Γήπεδο της Νέας Σμύρνης μεταξύ Παναθηναϊκού-Ξάνθης, ομάδα ατόμων που επέβαινε σε δίκυκλα κινήθηκε προς την Πλατεία της Ν. Σμύρνης, όπου και συνεπλάκη με άτομα που βρίσκονταν εκεί, με εκατέρωθεν ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων.
Αστυνομικοί της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν έξι (6) άτομα από τους εμπλεκομένους στα επεισόδια. Πρόκειται για έξι (6) ημεδαπούς ηλικίας 18 έως 31 ετών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της αντίστασης, των επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, καθώς και απόπειρας αυτών και της παράβασης των Νόμων «περί όπλων» και «περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.
Στο χώρο των επεισοδίων και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  •  Δύο (2) αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ).
  •  Μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
  •  Ένας (1) μεταλλικός εκτοξευτήρας φωτοβολίδων.

9/5/13

Είχε παράλληλη σχέση με την αδελφή της?



Στις φυλακές μεταφέρθηκε  ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί από τις αρχές Απριλίου ένταλμα σύλληψης για τον άγριο ξυλοδαρμό της 23χρονης φίλης του στη Νέα Μάκρη, η οποία πριν από περίπου 10 ημέρες υπέκυψε από τα βαρύτατα τραύματά της.
Στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του, τη Φαίη, την οποία αγαπούσε και πενθεί από τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατό της. Υποστήριξε ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση με την αδελφή του θύματος, που είναι παντρεμένη, και εκείνη τον πίεζε να χωρίσουν από την άτυχη κοπέλα για να είναι μαζί, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει τέτοια πρόθεση.
Ο 25χρονος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στον 15ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε εκδώσει σχετικό ένταλμα σύλληψης, και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Ακολούθως αστυνομικοί της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων τον παρέλαβαν για να οδηγηθεί στη Σήμανση και ακολούθως βρέθηκε ξανά ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.
Ο συνήγορος του νεαρού ανέφερε ότι ο εντολέας του βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ωστόσο δεν αποδέχεται όσα του καταλογίζουν: «Πρόκειται περί ενός τραγικού ατυχήματος, έναν έντονο καβγά μεταξύ δύο αρραβωνιαστικών, ο οποίος κατέληξε σε έναν τραυματισμό που απέβη μοιραίος για την κοπέλα. Ο εντολέας μου παρουσιάστηκε σήμερα (σ.σ. Τρίτη) ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Δεν γνώριζε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα, γι’ αυτό δεν είχε εμφανιστεί το προηγούμενο διάστημα. Πριν από το Πάσχα ήρθαμε σε επικοινωνία με τον ανακριτή και σήμερα παρουσιάστηκε».

Το θύμα, η 23χρονη Φαίη, είχε ολιγόμηνο δεσμό με τον 25χρονο και το βράδυ της 5ης Απριλίου το ζευγάρι είχε βγει για να διασκεδάσει. Κατά την επιστροφή τσακώθηκαν – πληροφορίες αναφέρουν πως της είχε ανακαλύψει την παράλληλη σχέση με την αδελφή της – και η κοπέλα βγήκε από το αυτοκίνητο. Ο 25χρονος την ακολούθησε και την ξυλοκόπησε άγρια. Σε ένα από τα χτυπήματα η νεαρή χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου κι έμεινε αναίσθητη.

Ο δράστης τη μετέφερε στο νοσοκομείο και εξαφανίστηκε, ωστόσο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ειδοποίησε προηγουμένως την οικογένειά της, αφού οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ζήτησαν κάποιον συγγενή της. Από την πλευρά της η οικογένεια είπε στην Αστυνομία ότι ειδοποιήθηκε από το νοσοκομείο.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες σε βάρος του 25χρονου. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ειδικό ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 8 Απριλίου.

Για την υπόθεση αρχικά συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη η αδελφή της κοπέλας και ο φίλος του δράστη, για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία, επειδή αρχικά δήλωσαν ότι τη μετέφεραν οι ίδιοι από το σπίτι της και όχι με τον τρόπο που έγινε στην πραγματικότητα.

Πήγε να ... φάει τη Ρουμάνα ο Αλβανός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 30χρονης υπηκόου Ρουμανίας, που έλαβε χώρα σήμερα (09-05-2013) τα ξημερώματα στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων .
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:55΄τα ξημερώματα, αστυνομικοί μετά από τηλεφωνική ενημέρωση μετέβησαν σε ξενοδοχείο στην Αταλάντη, όπου σε δωμάτιο του τρίτου ορόφου βρήκαν την 30χρονη, σοβαρά τραυματισμένη από βολίδα πυροβόλου όπλου (πιστολιού).
Η 30χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου χειρουργήθηκε και παραμένει νοσηλευόμενη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης είναι ο 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέμενε προσωρινά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μαζί με την παθούσα, μετά την πρόσφατη άφιξη τους από περιοχή της Αθήνας.
Από τους αστυνομικούς διενεργούνται έρευνες προκειμένου να βρεθεί το όπλο με το οποίο ο δράστης διέπραξε την απόπειρα καθώς και να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού.
Από το σημείο περισυνελέγη και κατασχέθηκε μία βολίδα.