4/5/13

Οι "Μπράβοι" του Αγρινίου με τα ... πολλά λεφτά



"Θεατής" η αστυνομία

Δρουν κάτω από τη μύτη της Ασφάλειας Αγρινίου και μάλιστα στη γεννέτειρα του Αρχηγού 

Οι  δυο «Μπράβοι»με τις Ferrafi,  του Αγρινίου ξανασήκωσαν κεφάλι, αφού η τοπική αστυνομία αδυνατεί να τους … συμμορφώσει. Να θυμίσουμε πως η Αιτολωακαρνανία είναι ο τόπος καταγωγής του σημερινού Αρχηγού κ. Παπαγιαννόπουλου, προφανώς όμως ο άνθρωπος δεν θα γνωρίζει τι τρέχει εκεί! Χθες Παρασκευή οι οπλοφόροι πήγαν σε ουζερί στην οδό Παναγοπούλου και απείλησαν με όπλα τον ιδιοκτήτη. Το ίδιο έκαναν το μεσημέρι στην οδό Ηλία Ηλιού όπου μέσα στον κόσμο έβγαλαν δια της βίας τον ιδιοκτήτη από το κατάστημά του. Και στις δυο προκλητικές εξορμήσεις τους όμως άφησαν αυτή τη φορά τις Ferrari και εμφανίστηκαν με γκρί τζιπ  Porsche Cayenne. Μα αν δεν κάνουμε λάθος διοικητής Ασφαλείας είναι ο κύριος Ματσούκας, που επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει στην πόλη του Αγρινίου, τι περιμένει να έχει και εγγράφως τις καταγγελιές των εκβιαζομένων ή μήπως ο κόσμος δηλαδή οι θαμώνες δεν του φτάνουν που τα είδαν όλα; Ή μήπως ο κύριος Ματσούκας ακολουθεί την «τακτική» άλλου προκατόχου του, που τα ‘χε κάνει … πλακάκια με τους σεσημασμένους εκβιαστές του Αγρινίου;  Τους λόγους πάντως που οι αλήτες πουλάνε έτσι ασύδωτα προστασία στο Αγρίνιο ας τους αναζητήσουν οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ αφού οι δυο σεσημασμένοι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συλληφθεί και από την Ασφάλεια Αττικής έχοντας σε βάρος τους ογκοδέστατη δικογραφία.

Χτύπησαν Αρχιφυλακίνα στην Καλαμάτα




Στην περιοχή  Αρφαρά της Καλαμάτας η Αρχιφύλακας  Κουτίβα Ευαγγελία ξυλοκοπήθηκε ομαδικά από Αθίγγανους όταν πήγε να επιληφθεί με το περιπολικό σε περιστατικό κλοπής που της καταγγέλθηκε. Η Αρχιφύλακας του Τμήματος περιφέρειας λόγω μείωσης  προσωπικού πήγε μόνη της στο σημείο και τότε οι Αθίγγανοι χύμηξαν καταπάνω της, την χτύπησαν και προκάλεσαν ζημιές στο περιπολικό. Άλλο ένα περιστατικό που δείχνει ότι η κατάσταση στην Καλαμάτα έχει παραγίνει και είναι επιτακτική

Τους πουλούσε φυτά και ρέστα πλαστά

 
Συνελήφθη   από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, 41χρονος  για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και δωροδοκία για παράνομες πράξεις.
Συγκεκριμένα, χθες (03-05-2013) το πρωί στην Κνίδη Γρεβενών, ο συλληφθείς, προσποιούμενος τον πλανόδιο πωλητή (πώληση φυτών) και κατά τη διάρκεια των οικονομικών συναλλαγών με τους αγοραστές, χρησιμοποιούσε πλαστά χαρτονομίσματα.
Αναζητηθείς ο 41χρονος, χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε στους Αγίους Θεοδώρους και αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.
Από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα (35) πλαστά χαρτονομίσματα, συνολικής αξίας 800 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν .

Υπέκυψε και ο 4oς στην Πάτρα


Ξεψύχησε το  πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και ο Νίκος Ντάντης που είχε τραυματιστεί βαριά από τους πυροβολισμούς εναντίον του Παναγιώτη Τσίρκα [φωτο] στην οδό Ανθείας της Πάτρας.
Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα όπου νοσηλευόταν δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή και κατέληξε.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο ήδη προφυλακισμένος Αλέξης Φράγκος που ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Τσίρκα γιατί πίστευε ότι ήταν ο δολοφόνος του αδελφού του Κώστα, αναμένεται να κατηγορηθεί και για δεύτερη ανθρωποκτονία.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τις δυο αιματηρές επιθέσεις που στοίχισαν τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων μέσα σε λίγα 24ωρα βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ως υπόπτους για το διπλό φονικό της Σαχτούρη με θύματα τους Κώστα Φράγκο και Βασίλη Σινούρη, τους Θεμιστοκλή Δήμου και Δημήτρη Βαρβαρέσο που κατηγορούνται για ληστείες στην Πάτρα και άλλες περιοχές και για εκβιασμούς την περίοδο 2010-2011 στην Πάτρα.

Όχι δολιοφθορά ...

έκρηξη στην Καλαμάτα οφείλεται σε προπάνιο, από τη φιάλη που υπήρχε σε εργαστήριο κοσμηματοπωλείου.

Έπιασαν 16χρονο για κροτίδα στα Στύρα

Συνελήφθη, σήμερα (04-05-2013) τα ξημερώματα στα Νέα Στύρα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, ένας 16χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και κροτίδων.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ η 15χρονη μετέβη μαζί με οικείους της σε Ιερό Ναό στα Νέα Στύρα. Μετά το τέλος της περιφοράς του Επιταφίου και ενώ βάδιζε με φιλικά της πρόσωπα προς την παραλία της περιοχής, τραυματίστηκε στο δεξί της πόδι από ρίψη κροτίδας.
Η 15χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Στύρων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, όπου αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε σήμερα τα ξημερώματα.

Έσκασε βόμβα στην Καλαμάτα

 


kalamata-ekrixi2
Νεότερη ενημέρωση 10:35
Τα νεότερα που φτάνουν από το σημείο της μεγάλης έκρηξης που αναστάτωσε ολόκληρη την Καλαμάτα μιλάνε για έκρηξη σε κοσμηματοπωλείο – ενεχυροδανειστήριο
Το οστικό κύμα έκανε ζημιές σε πολλά παραπλήσια καταστήματα ενώ έπαθαν μεγάλες ζημιές και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Ένας ηλικιωμένος υπέστει μικρά τραύματα από γυαλιά τζαμαρίας
Νεότερη ενημέρωση 10:15
Η έκρηξη που αναστάτωσε ολόκληρη την πόλη της Καλαμάτας στην οδό Κολοκοτρώνη έγινε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί. Οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες για τα αίτια της έκρηξης καθώς στο σημείο υπάρχουν τεράστιες ζημιές στα καταστήματα. Πλήθος κόσμου βρίσκετε στο σημείο ενώ οι αρχές έχουν σπεύσει για ανάλυση στοιχείων.
kalamata-ekrixi
Οι πληροφορίες από την Καλαμάτα δεν αναφέρουν τυχόν τραυματισμούς μέχρι τώρα..
Νεότερη ενημέρωση 10:02
Μεγάλη εκρηξη πριν λίγο συντάραξε ολη σχεδόν την Καλαμάτα.Η εκρηξη συμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες εγινε στον πεζόδρομο της Αριστομένους απέναντι απο την alpha bank μάλλον  σε ενεχυροδανειστήριο. Ακόμη δεν εχει γίνει γνωστό αν αυτό ηταν ατύχημα απο φιάλες γκαζιού η απο τρομοκρατική ενεργεια. Οι ζημιες απο πρωτη ματιά ειναι μεγάλες σε τουλάχιστον 25 καταστήματα
Πρωτην ενημέρωση 09:26

Λήστεψαν 94χρονο στου Παπάγου

 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, οι οποία λίγο νωρίτερα είχαν κάνει αναλήψεις χρηματικών ποσών από Τράπεζες.
Συνελήφθησαν την 1-5-2013 το μεσημέρι στην περιοχή του Ζωγράφου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις (3) αλλοδαποί, ένας 42χρονος άντρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 46 ετών, υπήκοοι Ρουμανίας, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται 40χρονη συνεργός του.
Οι συλληφθέντες λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν εντοπίσει 94χρονο ημεδαπό να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού 800 ευρώ από Υποκατάστημα Τράπεζας στην Λ. Παπάγου, τον ακολούθησαν και όταν αυτός εισήλθε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, οπου διέμενε, του επιτέθηκαν και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν τα χρήματα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα από διμήνου περίπου παρακολουθούσε συστηματικά Τραπεζικά Υποκαταστήματα και εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα που έκαναν ανάληψη χρημάτων. Στη συνέχεια τα ακολουθούσε μέχρι το εσωτερικό της πολυκατοικίας που διέμεναν και με τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα.

Ήθελε τις γλάστρες της στην Ικαρία

 
Συνελήφθη  στην Ικαρία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, μία αλλοδαπή υπήκοος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας 57 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 57χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία γλάστρα με -4- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 μ. έως 0,3 μ.
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους 9 γραμμαρίων
  • μία χάρτινη συσκευασία με 100 περίπου σπόρους κάνναβης
Στο πλαίσιο των ερευνών σε χώρους της οικίας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, -2- «γεμάτα» και -26- «άδεια», φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Πολύ άτυχος ο Βασίλης Αναγνώστου


Είναι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, που τον γνωρίσαμε από την μεταγωγή του Παναγιώτη Βλαστού στο νοσοκομείο και την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο. Ο 52χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής έπεσε στο σπίτι του και χτύπησε στο κεφάλι και μέχρι

Του πέταξαν στο γκρεμό το φορτηγό

 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, για ένοπλη ληστεία που έγινε  στην περιοχή Μαλακώντα Ερέτριας Ευβοίας, σε βάρος 35χρονου  οδηγού Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας τσιγάρων και ειδών καπνού.
Ειδικότερα  οι τέσσερις δράστες, επιβαίνοντας σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και φορώντας κουκούλες τύπου full face , εγκλώβισαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο της εταιρείας και με την απειλή πιστολιών που κρατούσαν οι δύο από αυτούς, ανάγκασαν τον 35χρονο οδηγό του να αποβιβαστεί.
Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο ήταν έμφορτο με (65) κούτες, που περιείχαν συνολικά 32.500 πακέτα τσιγάρων και επιβιβαζόμενοι οι δύο στο όχημα της εταιρείας και οι άλλοι δύο στο ένα από τα δύο Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητα με τα οποία είχαν πετύχει τον εγκλωβισμό, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ στο σημείο της ληστείας βρέθηκε το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες και έφερε πλαστές πινακίδες. Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προέκυψε ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του την 31-01-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας εντόπισαν  μέσα σε χωματερή ύψους είκοσι περίπου μέτρων στην περιοχή Φύλλων Χαλκίδας Ευβοίας, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο της εταιρείας το οποίο οι δράστες είχαν κατακρημνίσει, αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει όλο το φορτίο του με τα τσιγάρα.
Το ανωτέρω όχημα, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ανασύρθηκε από γερανοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, προκειμένου να εξερευνηθεί.

Οι Ρωσίδες και η Ουκρανέζα ήθελαν ΑΦΜ

Με πλαστές ληξιαρχικές πράξεις γάμου
 
Συνελήφθησαν  στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις αλλοδαπές γυναίκες, από τις οποίες δύο υπήκοοι Ρωσίας ηλικίας 24 και 25 ετών και μία υπήκοος Ουκρανίας ηλικίας 27 ετών, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Δικογραφία για τα ίδια αδικήματα σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος δε συνελήφθη.
Ειδικότερα οι συλληφθείσες συνοδευόμενες από τον 50χρονο έλληνα  μετέβησαν σε Υπηρεσία Εφορίας και ο άνδρας προσκόμισε εκ μέρους τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου οι τρεις γυναίκες να λάβουν αριθμό φορολογικού μητρώου.
Από έλεγχο που πραγματοποίησε αρμόδιος υπάλληλος της Εφορίας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προσκομίσει μεταξύ των δικαιολογητικών τρεις πλαστές ληξιαρχικές πράξεις γάμου των γυναικών, με αποτέλεσμα  οι τρεις αλλοδαπές ξαναπήγαν  εκ νέου στην Εφορία, να συλληφθούν οι τρεις αλλοδαπές από τους προστρέξαντες αστυνομικούς και να κατασχεθούν τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά.
Δεν κατέστη δυνατή η σύλληψη του ανδρός, ο οποίος διέφυγε πριν την άφιξη των αστυνομικών.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

... Πωλητής στην Καβάλα

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 42χρονος  κατηγορούμενος για διακινηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 42χρονος διακινεί ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκε στην κατοχή του μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,7 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 61,8 γραμμαρίων
  • Δύο (2) συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4 γραμμαρίων
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

... Λείπει ο Κόλα

 
       
Συνελήφθη ένας εκ των Αλβανών δραπετών από τα Τρίκαλα πριν δύο μήνες. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στον Περιστερι - το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, όταν ένας Αλβανός που δήλωσε ότι είναι δραπέτης από τα Τρίκαλα επιχείρησε να ληστέψει ένα σούπερ μάρκετ μαζί με συνεργό του.

Ο τελευταίος κατόρθωσε να διαφύγει από την σύλληψη και η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Οι δύο Αλβανοί έριξαν τρεις χειροβομβίδες εναντίον των αστυνομικών και ΄μέσα στο πλήθος οι οποίες όμως δεν εξερράγησαν. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές ο συλληφθείς  είναι ο 38χρονος Λιταρ Ερμαλ που θεωρείται από τους πιο επικίνδυνος από τους δραπέτες.

Είναι ο πρώτος εκ των οκτώ δραπετών των Τρικάλων που εντοπίζονται δύο μήνες μετά την φυγή τους από τα Τρίκαλα. Ο Λίταρ ας σημειωθεί ότι βρισκόταν στο ΙΧ στα Ίσθμια από το οποίο πυροβολήθηκε 25χρονη που εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο μαζί με τον Λίταρ να ήταν ο 36χρονος ΄δραπέτης Μάρκο Κόλα. Κι οι δύο θεωρούνται από τους βασικότερους εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος μαζί με τρεις ακόμη ομοεθνείς τους - κρατούμενοι οι δύο στις φυλακές της Πάτρας και της Αλικαρνασσού και αποφυλακισμένος ο τρίτος.

Από τη Θεσσαλονίκη, αρχές της δεκαετίας του '90, είχε ξεκινήσει τη δράση του ο Κόλα. Στις 23 Νοεμβρίου 2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας και τότε φέρεται να γνώρισε τον Ερμάλ, ο οποίος είχε έλθει στην Ελλάδα το 1994 και το 1998 συνελήφθη για ληστεία στην Αγία Παρασκευή. Το 2006 ο Ερμάλ πήρε άδεια από τις φυλακές της Λάρισας και εξαφανίστηκε.
Άρχισε μπαράζ ληστειών σε σουπερμάρκετ στο Μενίδι και στον Κορυδαλλό και «μετακόμισε» στην Πάτρα, όπου λήστεψε υποκαταστήματα τραπεζών και σουπερμάρκετ. Ο Ερμάλ έχει ομολογήσει με εντυπωσιακή ωμότητα περίπου 50 ληστείες. «Πιθανόν έχω κάνει κι άλλες ληστείες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι να σας πω ποιες. Πάντως θα προσπαθήσω να θυμηθώ και θα σας πω πού ήταν αυτές» κατέθεσε χαρακτηριστικά στις 29 Μαΐου 2010.

Μετά την «ένωσή» τους το 2010 ο Ερμάλ, ο Κόλα και άλλοι συνεργοί τους προχώρησαν σε περίπου 30 ληστρικές επιθέσεις από τη Δάφνη, την Καισαριανή και την Κηφισιά ως το Ιλιον και τη Βάρη. Συνήθως έσπαζαν με βαριοπούλες τις προθήκες των τραπεζών και εφορμούσαν με Καλάσνικοφ.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010 στον Βύρωνα συνελήφθη ο Κόλα ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ένας 25χρονος Βορειοηπειρώτης. Τότε είχαν βρεθεί στην κατοχή τους 10 κιλά ΤΝΤ και 25 χειροβομβίδες! Ο Ερμάλ είχε κατορθώσει να διαφύγει, αλλά

3/5/13

Τι είπε για Τσίρκα!

 
FRAGOS34

Σε απειλές που δεχόταν από την πλευρά Τσίρκα τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του Κώστας, αναφέρθηκε, ο Αλέξης Φράγγος κατά την απολογία του στον ανακριτή Ευάγγελο Κωστακιώτη.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπήρχε μεγάλη προστριβή μεταξύ του ιδίου και του θανόντος αδελφού του με τον Πάνο Τσίρκα και ανέφερε ότι οι απειλές σε βάρος του είχαν μεταφερθεί στον ίδιο και από τρίτα πρόσωπα. Η Αστυνομία - έχει καταλήξει σε συγκεκριμένο πεδίο προσώπων που φέρονται να έχουν εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου στη Σαχτούρη, με βάση τα όσα δήλωσε ο κατηγορούμενος, αλλά και με άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.
Μεταξύ αυτών των στοιχείων που έχουν αξιολογηθεί είναι τα κινητά τηλέφωνα του 38χρονου Πάνου Τσίρκα αλλά και του 32χρονου Κωνσταντίνου Φράγκου για να διαπιστώσουν τις επαφές τους το τελευταίο διάστημα.
Ωστόσο, οι κινήσεις της Αστυνομίας γίνονται με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε αμφισβήτηση, εφόσον αποφασιστεί ότι ο χρόνος έχει ωριμάσει για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Έπιασαν τον Λίτα



Στις 4.13 το απόγευμα  από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθη στο Περιστέρι ο  δραπέτης των φυλακών Τρικάλων  LITA ή DREBATA ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει ληστεία σε σούπερ μάρκετ. Κατά την προσπάθεια διαφυγής του ο Αλβανός έριξε δυο χειροβομβίδες που όμως δεν εξερράγησαν. Πάνω του είχε μια ακόμη χειροβομβίδα αλλά και ένα πιστόλι. Μαζί του συνελήφθη και ένα ακόμη άτομο, που εξετάζεται η συμμετοχή του στη ληστεία.

Και με πιστόλι FN

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Συνελήφθη ημεδαπός και αλλοδαπός στη Ζάκυνθο για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν συσκευασίες με 90 γραμμάρια ηρωίνης και 260 γραμμάρια κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα πιστόλι μάρκας FN μαζί με σιγαστήρα και γεμιστήρα
Συνελήφθησαν χθες (02.05.2013) το μεσημέρι στο Καλαμάκι Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, δύο 20χρονοι (ημεδαπός και υπήκοος Αλβανίας) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης και αγοροπωλησίας. ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Στο πλαίσιο επιχείρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες να κινούνται με επιβατικό αυτοκίνητο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε προσημειωμένο χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε σε αγοροπωλησία ηρωίνης, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
Σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολουθούν κανόνιζαν τηλεφωνικά την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών με τους πελάτες-χρήστες και στην συνέχεια τους καθοδηγούσαν σε συγκεκριμένα σημεία «καβάτζες» όπου είχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 20χρονου ημεδαπού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 24 συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 85 γραμμαρίων περίπου
  • δύο συσκευασίες με 260 γραμμάρια περίπου ακατέργαστης κάνναβης
  • μία ζυγαριά ακριβείας
  • ένα πιστόλι μάρκας FN 9 mm με σιγαστήρα, γεμιστήρα και τρία φυσίγγια

Πούλησαν λεωφορεία σε Λίβανο-Σερβία


Εξιχνιάστηκαν κλοπές δύο τουριστικών λεωφορείων σε περιοχές της Κατερίνης
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τρεις υπήκοοι Σερβίας 33, 35 και 38 ετών
Οι δράστες τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες στα κλεμμένα λεωφορεία και τα μετέφεραν σε τρίτη χώρα
Τα αφαιρεθέντα οχήματα βρέθηκαν σε τρίτες χώρες και αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Η εξιχνίαση των κλοπών των λεωφορείων είναι αποτέλεσμα της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δύο περιπτώσεις κλοπών τουριστικών λεωφορείων που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κατερίνης.
Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος τριών υπηκόων Σερβίας 33, 35 και 38 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
  • την 22.10.2010 στην Κατερίνη Πιερίας, ο 35χρονος και ο 38χρονος αφαίρεσαν από κοινού τουριστικό λεωφορείο μίας 64χρονης ημεδαπής, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στη Σερβία. Ακολούθως, με την χρήση πλαστών εγγράφων το λεωφορείο πουλήθηκε στο Λίβανο, όπου και εντοπίστηκε από τις Αρχές του Λιβάνου.
  • την 18.06.2013 στην Παραλία Κατερίνης, ο 33χρονος και ο 38χρονος αφαίρεσαν από κοινού τουριστικό λεωφορείο ιδιοκτησίας ρουμάνικης εταιρείας, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στη Σερβία. Το λεωφορείο εντοπίστηκε από τις Αρχές της Σερβίας.

Μπράβο στους Εδεσσίτες

Τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
 
Συνελήφθησαν ένας υπήκοος Ιράκ 52 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 34 ετών για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Κατασχέθηκαν περίπου 45 κιλά κάνναβης
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας πέτυχαν χθες (02.05.2013) το απόγευμα τη σύλληψη ενός υπηκόου Ιράκ 52 ετών και ενός υπηκόου Αλβανίας 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε διαφορετικές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι κατέχουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν αυτοί και σε αστυνομικό έλεγχό του οχήματος που οδηγούσε ο 52χρονος και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • πενήντα έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (44.888) γραμμαρίων,
  • (1) πιστόλι διαμετρήματος 9 mm , με μία γεμιστήρα και επτά φυσίγγια ιδίου διαμετρήματος και
  • (3) κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι προαναφερόμενοι.

Με ευρωπαϊκό ο 58χρονος

 
Συνελήφθη   στη Νεάπολη Κοζάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, 58χρονος  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 58χρονου, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για απάτη, παράβαση Νόμου «περί επιταγών» και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, πράξεις που έγιναν από το 1992 έως το 2002 στην Αθήνα.

Και οι 13 ήταν υπέροχοι

 
Συνελήφθησαν σήμερα  το πρωί στην περιοχή Θερμά Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κω, δεκατρείς αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας (από τους οποίους 5 άνδρες – 2 γυναίκες – 6 παιδιά), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, τους μη νόμιμους μετανάστες μετέφερε στην παραπάνω παραλιακή περιοχή πλωτό μέσο προερχόμενο από Τουρκικά παράλια και αφού τους αποβίβασε αποχώρησε.

Πάσχα στο νοσοκομείο


Η στήλη εύχεται ολόθερμα "ταχεία ανάρρωση" στην όμορφη αστυνομικίνα

 

Και με 2 Υποστράτηγους

 
Κατά την επίσκεψή  ο Α. Ανδρεουλάκος συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Παπασπύρου, τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο

Στο 401 ο Γενικός

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου σε Αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, επισκέφθηκε, Αστυνομικούς που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.
Ο κ. Ανδρεουλάκος πρόσφερε εθιμοτυπικά δώρα στους νοσηλευόμενους Αστυνομικούς, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και μετέφερε τις θερμές ευχές του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια,

Τι συνέβη?



Γνώριζε κάτι από πριν για την "λογοκλοπή" Δένδια ο εκπρόσωπος  Παρθένης και μοιάζει σαν να κρύβεται κατά την είσοδο του πρωθυπουργού στην αίθουσα συνεντεύξεων

Με στιλ η Αστυνόμος


Αξιοσημείωτη παρουσία κατά την υποδοχή Σαμαρά
Όλα έχουν τη σημασία τους. Και η εικόνα για μια γυναίκα αξιωματικό είναι το παν...
 

Απροετοίμαστος?

Ο κουρέας πήγε για Πάσχα?
Η έκτακτη επίσκεψη Σαμαρά στην Κατεχάκη, βρήκε τον κύριο Ανδρεουλάκο, κατά κάποιο τρόπο "ακούρευτο". Άρχιζαν μάλιστα να σχηματίζονται και κάποιες "μπούκλες"
 

Κρύα τα βλέμματα

Από τις περικοπές


Ούτε ένα χαμόγελο ... Μέχρι και ο εκπρόσωπος Παρθένης βγήκε από το ... κάδρο της επίσκεψης και προτίμησε προς στιγμήν να βρεθεί δίπλα απ' έναν πίνακα ζωγραφικής
 

Έφυγαν 8.689


Ακόμη (815) αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το μήνα Μάρτιο

Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 (8.689) αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι (815) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Μάρτιο.

Ειδικότερα, (379) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (99 άτομα), το Πακιστάν (81 άτομα), το Ιράκ (40 άτομα), την Αλγερία (34 άτομα), τη Ρουμανία (16 άτομα) και το Μπαγκλαντές (13 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές και εθνικές πτήσεις «charter» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, καθώς και πολίτες από την Τουρκία και F.Y.R.O.M. επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Μάρτιος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων (436) αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Με τις επιστροφές του μηνός Μαρτίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε (8.689) άτομα.

Εξέθεσαν τον Δένδια οι συνεργάτες του


O βαρύς θεωρητικός οπλισμός του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ήταν φτηνό αντίγραφο της Wikipedia.

Του Παντελή Παντελόγλου



Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Νικόλαος Δένδιας μίλησε στο John Jay College of Criminal Justice του City University of New York. Ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε στο ΑΠΕ για την ομιλία του: «Είχα την ευκαιρία να αναπτύξω ένα θέμα που έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εφαρμογή του νόμου και επίσης να αναλύσω τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία». Πράγματι ο υπουργός μίλησε για το κράτος δικαίου, την αρχή της αναλογικότητας, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και άλλα, προτού φτάσει στην δικαιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί στο υπουργείο του. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του θεωρητικού μέρους της ομιλίας που ο ίδιος ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και της προσωπικής του ιστοσελίδας, αποδεικνύεται πως είναι προϊόν αντιγραφής από αντίστοιχα λήμματα της αγγλικής Wikipedia και όχι μόνο. Η αντιγραφή αυτή δεν έχει γίνει χωρίς λάθη σε όλες τις περιπτώσεις. Ιδού μια ενδεικτική αντιπαραβολή:   ….Υπόμνημα Πλήρως αντιγραμμένο
Όλες οι πληροφορίες με άλλη σειρά
Λάθος στην αντιγραφή
Ομιλία Δένδια, μέρος 3ο Wikipedia, λήμμα Rule of law
The rule of law is the “supremacy of regular power as opposed to arbitrary power”. The phrase can be traced back to the 17th century, and it was popularized in the 19th century by British jurist A. V. Dicey. Even earlier the phrase “Not under man but God and Law” was attributed to the British jurist Henry of Bracton while the concept was familiar to ancient philosophers as well.
Aristotle wrote that “Law should govern.” as well as “The only stable state is the one in which all men are equal before the law”. Rule of law implies that every citizen is subject to the law. It stands in contrast to the idea that the ruler is above the law, for example by divine right.
In its general sense, the phrase can be traced back to the 16th century, and it was popularized in the 19th century by British jurist A. V. Dicey. The concept was familiar to ancient philosophers such as Aristotle, who wrote “Law should govern”.[4] Rule of law implies that every citizen is subject to the law. It stands in contrast to the idea that the ruler is above the law, for example by divine right.Και παρακάτω: 
Bracton saith, quod Rex non debed esse sub homine, sed sub Deo et lege (That the King ought not to be under any man but under God and the law.).” Και στις σημειώσεις: 
The lead definition given by Black’s is this: “A substantive legal principle”, and the second definition is the “supremacy of regular as opposed to arbitrary power”.
Schematically man can say that the rule of law is a system in which the following four universal principles are upheld:
o The government and its officials and agents are accountable under the law.
o The laws are clear, publicized, stable and fair, and protect fundamental rights, including the security of persons and property.
o The process by which the laws are enacted, administered, and enforced is accessible, efficient, and fair.
o Justice is delivered by competent, ethical and independent representatives and neutrals, who are of sufficient number, have adequate resources, and reflect the makeup of the communities they serve.
As used by theWorld Justice Project, a non-profit organization committed to advancing the rule of law around the world, the rule of law refers to a rules-based system in which the following four universal principles are upheld:[56]
1. The government and its officials and agents are accountable under the law;
2. The laws are clear, publicized, stable, fair, and protect fundamental rights, including the security of persons and property;
3. The process by which the laws are enacted, administered, and enforced is accessible, fair, and efficient;
4. Access to justice is provided by competent, independent, and ethical adjudicators, attorneys or representatives, and judicial officers who are of sufficient number, have adequate resources, and reflect the makeup of the communities they serve.
Nowadays it is safe to say that the rule of law ultimately comes down to a principle of governance in which all persons, institutions and entities—including the State itself—areaccountable to laws that are publicly promulgated, equally enforced and independently adjudicated—and which are consistent with international human rights norms and standards. TheSecretary-General of the United Nationsdefines the rule of law as:[47]
a principle of governance in which all persons, institutions and entities, public and private, including the State itself, are accountable to laws that are publicly promulgated, equally enforced and independently adjudicated, and which are consistent with international human rights norms and standards.
Ομιλία Δένδια 5ο μέρος Wikipedia, λήμμα Proportionality
In European Union law there are generally acknowledged to be four stages to a proportionality test, namely: there must be a legitimate aim for a measure or restriction
o the measure or restriction must be suitable to achieve the aim (potentially with a requirement of evidence to show it will have that effect)
o the measure or restriction must be necessary to achieve the aim, that there cannot be any less onerous way of doing it
o the measure or restriction must be reasonable, considering the competing interests of different groups at hand.
InEuropean Union lawthere generally acknowledged to be four stages to a proportionality test, namely,[3]
  • there must be a legitimate aim for a measure
  • the measure must be suitable to achieve the aim (potentially with a requirement of evidence to show it will have that effect)
  • the measure must be necessary to achieve the aim, that there cannot be any less onerous way of doing it
  • the measure must be reasonable, considering the competing interests of different groups at hand
Ομιλία Δένδια 5ο μέρος Wikipedia, λήμμα Hamdan v. Rumsfeld
In Hamdan v. Rumsfeld case (2006), the US Supreme Court held that military commissions set up by the Bush administration to try detainees at Guantanamo Bay lacked “the power to proceed because its structures and procedures violate both the Uniform Code of Military Justice and the four Geneva Conventions signed in 1949.” Specifically, the ruling said that Common Article 3 of the Geneva Conventions which requires fair trials for prisoners was applicable in such situation and thus violated. Hamdan v. Rumsfeld,548 U.S. 557(2006), is a case in which theSupreme Court of the United Statesheld thatmilitary commissionsset up by theBush administrationto trydetainees at Guantanamo Baylack “the power to proceed because its structures and procedures violate both theUniform Code of Military Justiceand the fourGeneva Conventionssigned in 1949.”[1]Specifically, the ruling says that Common Article 3 of the Geneva Conventions was violated.
Two years earlier in Hamdi v. Rumsfeld case the Court had recognized the power of the government to detain enemy combatants, including U.S. citizens, but ruled that detainees who are U.S. citizens must have the rights of due process, and the ability to challenge their enemy combatant status before an impartial authority. Hamdi v. Rumsfeld,542 U.S. 507(2004), is aUnited States Supreme Courtcase in which the Court recognized the power of thegovernmentto detainenemy combatants, including U.S. citizens, but ruled that detainees who are U.S. citizens must have the rights ofdue process, and the ability to challenge their enemy combatant status before an impartial authority.
Ομιλία Δένδια 6ο μέρος Wikipedia, λήμμα European union
It took us decades of hard negotiations to move forward from the European Community of Coal and Steel (1952) to the European Economic Community (1957) and from it to the European Union (1992). The latter constitutes today an economic and political union of 27 member statesencompassing a population of more than 500 million habitants and ranking No 1 in the list of countries by Gross Domestic Product (GDP) in total (Per capita ranks No 15). The EU traces its origins from theEuropean Coal and Steel Community(ECSC) and theEuropean Economic Community(EEC), formed by theInner Sixcountries in 1951 and 1958 respectively.Και παρακάτω:
With a combined population of over 500million inhabitants,[24]or 7.3% of the world population,[25]the EU, in 2012, generated a nominalgross domestic product(GDP) of 16.584 trillion US dollars, representing approximately 20% of the global GDP when measured in terms ofpurchasing power parity, and represents the largest nominal GDP and GDP PPP in the world.[26]
Ομιλία Δένδια 6ο μέρος Wikipedia, λήμμα European union
Fundamental rights established by the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms(1950) and other international legal instruments ratified by the Members States, as well as those deriving from the constitutional traditions common to them, form part of the general principles of law that are enforceable by the Court of Justice of the European Union.Moreover the Treaty of Lisbon (2007) brought substantial amendments to the field of human rights environment by giving them a legally binding status, making them part of primary law and providing EU citizens with an additional layer of protection: The revised Charter of Fundamental Rights originally proclaimed in Nice (2000) is the most updated and comprehensive legal instrument of human rights in the world. It contains fifty “rights, freedoms and principles”, stretching from civil and political rights on the one hand to economic, social and cultural rights on the other. Being part of the primary law, the Charter prevails over national law of Member States, when they are acting within the scope of EU law (Article 51). After the adoption of the Treaty of Lisbon, it became directly enforceable by the EU and national courts (Article 51(1)). It is important to keep in mind that fundamental rights established by the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms, and other international legal instruments ratified by the Members States, as well as those deriving from the constitutional traditions common to them, form part of the general principles of law that are enforceable by the Court of Justice of the European Union.Και παρακάτω:
The Treaty of Lisbon brought substantial amendments to the field of human rights environment.The Charter of fundamental rights of the European Union(hereinafter referred as the‘Charter’) is now part of primary law and has been given a legally binding status.
The prime objective of this Charter is to bring together your European citizens’ rights that had been scattered over a range of national and international instruments, making them more accessible, visible while providing EU citizens with an additional layer of protection.
The revised Charter now contains fifty “rights, freedoms and principles” the Charter contains both civil and political rights on the one hand, and economic, social and cultural rights on the other. There are also a number of new generation’s rights – such as the right to a clean environment and a right to good administration. These rights are organised under five major headings – human dignity, fundamental freedoms, equality, solidarity, citizenship and justice. It also contains four horizontal provisions, which are intended to clarify its field of application, scope and interpretation of its provisions.
Applying to the EU institutions and bodies, it means that they must conform to the Charters’ rights and observe its principles.
Being part of the primary law, the Charter prevails over national law of Member States, but only when they are acting within the scope of EU law (Article 51). After the adoption of the Treaty of Lisbon, it became directly enforceable by the EU and national courts (Article 51(1)).]
Ομιλία Δένδια 7ο μέρος Wikipedia, λήμμα Prum Convention
Especially the Prüm Convention, also known as Schengen III Agreement (2005) has been criticized as the ‘eye of Big Brother over Europe’. The Treaty provides theexchange of data regarding DNA, fingerprints and vehicle registration of concerned persons and cooperation against terrorism. It also contains provisions for the deployment of armed sky marshals on flights between signatory states, joint police patrols, entry of (armed) police forces into the territory of another state for the prevention of immediate danger (hot pursuit), and cooperation in case of mass events or disasters.
The Treaty was initially adopted outside the EU framework but some of its provisionshave already been subsumed into the police and judicial cooperation provisions of EU law by Council decisions providing for law enforcement cooperation in criminal matters primarily related to exchange of fingerprint, DNA (both on a hit no-hit basis) and vehicle owner registration (direct access via the EUCARIS system) data.
ThePrüm Convention(sometimes known asSchengen III Agreement[1]) is a treaty which was signed on 27 May 2005 byAustria,Belgium,France,Germany,Luxembourg, theNetherlandsandSpainin the town ofPrüminGermany. The convention was joined later byother membersof theSchengen Agreement.
Παρακάτω:
The Convention was adopted so as to enable the signatories to exchange data regardingDNA,fingerprintsandVehicle registrationof concerned persons and to cooperate againstterrorism. It also contains provisions for the deployment of armedsky marshalson flights between signatory states, joint police patrols, entry of (armed) police forces into the territory of another state for the prevention of immediate danger (hot pursuit), and cooperation in case of mass events or disasters.Παρακάτω:
The Convention was adopted outside of theEuropean Union framework(and its mechanism ofEnhanced co-operation), but asserts that it is open for accession by anyMember state of the European Unionand that:
provisions of this Convention shall only apply in so far as they are compatible withEuropean Union law[EU law]should take precedence in applying the relevant provisions of this Convention
—Convention on the stepping up of cross-border cooperation, particularly in combating terrorism, cross-border crime and illegal migration,Article 47
Additionally the text of the Convention and its annexes were circulated on 7 July 2005 between the delegations to theCouncil of the European Union.
Some of the Convention provisions, falling under theformer third pillar of the EU, were later subsumed into the police and judicial cooperation provisions ofEuropean Union lawby 2008 Council Decisions,[3][4]commonly referred to as thePrüm Decision. It provides for Law Enforcement Cooperation in criminal matters primarily related to exchange of Fingerprint, DNA (both on a hit no-hit basis) and Vehicle owner registration (direct access via theEUCARISsystem) data.

Κρίμα που ο επιμελής υπουργός δεν αντέγραψε κι άλλη μια φράση από το λήμμα της Wikipedia για το κράτος δικαίου: «Παρά την ευρεία χρήση της από πολιτικούς, δικαστές και

Προσάπτουν λογοκλοπή στον υπουργό




Για λογοκλοπή από τον Ν. Δένδια κάνει λόγο το ThePressProject σε πρόσφατο δημοσίευμα του.
Σ” όλα τα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο η λογοκλοπή, plagiarism στα αγγλικά, τιμωρείται μέχρι και με αποβολή από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τον υπουργό Δημοσίας Τάξης καθώς σε ομιλία του στο John Jay College of Criminal Justice του City University of New York φαίνεται πως δανείστηκε μερικά κομμάτια της ομιλίας του. Ο υπουργός μίλησε για το κράτος δικαίου, την αρχή της αναλογικότητας, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και άλλα, προτού φτάσει στην δικαιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί στο υπουργείο του. Ωστόσο, μεγάλο μέρος του θεωρητικού μέρους της ομιλίας που ο ίδιος ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,

2/5/13

Οι CHEVROLET του κακοποιού

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 

Τα όπλα του


Η διαμορφωμένη γουρούνα του


Το 2ο αγωνιστικό ΙΧ του


Το πάθος του ληστή Κατσαφάδου

 Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθη ο Κατσαφάδος Βαγγέλης  συνεργός των σεσημασμένων ληστών: Λάμαρης Δημήτρης, Τσιάμης Θωμάς και Σωτηρίου Σωτήρης, που τον Ιανουάριο του 2011 στην Καλαμάτα είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει 4 αστυνομικούς. Ο Κατσαφάδος πιάστηκε το απόγευμα της 30-4-2013, στο Περιστέρι, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος φυγόδικος έλληνας, μέλος σπείρας που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών.
Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και μία (1) καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο (2) έτη και έξι (6) μήνες, για λαθρεμπορία και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Συγκεκριμένα ο 37χρονος μαζί με άλλα τρία (3) μέλη της σπείρας που έχουν συλληφθεί, διέπραξαν είκοσι εννέα (29) ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε χρηματαποστολές ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.
Σε δύο (2) από τις περιπτώσεις των ληστειών, στην Ηλιούπολη την 17-1-2011 και στην Καλαμάτα την 7-5-2012, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να μην συλληφθούν από αστυνομικούς που τους είχαν εντοπίσει, πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους, με αποτέλεσμα στην Καλαμάτα, μετά από ληστεία σε τράπεζα από όπου αφαίρεσαν το ποσό των 89.020 ευρώ, να τραυματίσουν σοβαρά τέσσερις (4) αστυνομικούς.
Επίσης ο 37χρονος συμμετείχε σε πέντε (5) ακόμη ληστείες και απόπειρες ληστειών, σε βάρος χρηματαποστολών και υπαλλήλων Τραπεζών και Δημόσιων Οργανισμών, που πραγματοποιούσαν ανεφοδιασμό ΑΤΜ, στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, Περιστερίου, Παλαιού Φαλήρου και στο Νυδρί Λευκάδος. Επιπλέον αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλες μοτοσυκλέτες από την περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Στην οικία του 37χρονου στους Θρακομακεδόνες, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) πιστόλια GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες έκαστο και εκατόν έντεκα (111) συνολικά φυσίγγια.
  • Ένα (1) περίστροφο ZASTAVA 357 MAGNUM με έξι (6) φυσίγγια στο βυκίο του και τριάντα δύο (32) επιπλέον φυσίγγια.
  • Δύο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα.
  • Ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ.
  • Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας με επικολλημένη φωτογραφία του.
  • Είκοσι έξι (26) χαρτονομίσματα εμποτισμένα με μπογιά χρωματισμού, κόκκινου και μπλε χρώματος, η οποία χρησιμοποιείται από τις Τράπεζες σε περίπτωση ληστείας, για την παγίδευση-καταστροφή των χαρτονομισμάτων.
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
Σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Ίλιον Αττικής που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος είχαν βρεθεί και κατασχεθεί :
  • Δύο (2) πολυτελή αυτοκίνητα.
  • Ένα (1) αυτοσχέδιο αγωνιστικό αυτοκίνητο.
  • Ένα (1) τετράτροχο όχημα (γουρούνα).
  • Μία (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρώτο από τα πολυτελή αυτοκίνητα το είχε αφαιρέσει την 31-1-2012 από την Ηλιούπολη, και λίγες ημέρες μετά είχε αγοράσει ένα ολικώς κατεστραμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και τύπου με το κλεμμένο . Στη συνέχεια τροποποίησε τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα ώστε να κυκλοφορεί το κλεμμένο αυτοκίνητο «νόμιμα», με την άδεια κυκλοφορίας του κατεστραμμένου. Το δεύτερο όχημα, το αφαίρεσε από την περιοχή του Βύρωνα την 5-3-2012 και είχε παραποιήσει σε αυτό τον αριθμό πλαισίου, ο οποίος αντιστοιχούσε σε όχημα που κατά το παρελθόν κατείχε νόμιμα.
Όπως επίσης ομολόγησε ο συλληφθείς, προέβαινε σε κατά παραγγελία κλοπές μοτοσυκλετών, κυρίως από περιοχές της Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε στην περιφέρεια και άφηνε σε προκαθορισμένα σημεία, με σκοπό αυτές να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις ληστειών από τους συνεργούς του.

Εξέθεσαν τον Γενικό ...

Από την  άφιξη Σαμαρά
Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η εικόνα του ΓΓ κ. Ανδρεουλάκου προέρχεται από υπερκόπωση ή από τη βιασύνη του να προλάβει την είσοδο του πρωθυπουργού στα σκαλιά της Κατεχάκη, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι πως  κάποιοι χαμηλόβαθμοι που επιλέγουν τις φωτο που  θα ανέβουν στο Site δείχνουν να ενδιαφέρονται πιο πολύ για τη δική τους εικόνα!
 
 

Τυχαίο?

Και ξαφνικά όλως τυχαίως [ξανά] βρέθηκε ανάμεσά τους στο πλάνο ο Υπασπιστής του κ. Δένδια ...