13/4/13

Τους πήγαιναν καρότσα

Τα Ντοκουμέντα
 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.
Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-4-2013), στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών, δύο έλληνες και πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνελήφθησαν επίσης σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί μετανάστες, είκοσι τέσσερις (24) υπήκοοι Μπαγκλαντές, δεκαεπτά (17) Πακιστάν, τρεις (3) Συρίας, τρεις (3) Αφγανιστάν και δύο (2) Ιράκ. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.
Ειδικότερα, μετά από συστηματική και πολυήμερη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν οικία στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως πρώτο σημείο συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών. Από εκεί με δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου και της Ν. Περάμου, από όπου τους επιβίβαζαν σε φορτηγά οχήματα, με σκοπό τη μεταφορά τους σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την τελική προώθησή τους, με πλωτά μέσα, στην Ιταλία.
Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το Δ.Χ. φορτηγό και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν προπομπός, στο σταθμό διοδίων Ζευγολατιού στην Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών και συνέλαβαν τα επτά (7) μέλη της οργάνωσης και τους σαράντα εννέα (49) αλλοδαπούς μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) συλληφθέντες ημεδαποί έχουν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση ενώ τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και τη μεταφορά των μεταναστών. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.500-3.500 ευρώ.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Δ.Χ. φορτηγό.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 3.470 ευρώ.

Φόνος στη Βόρεια Ήπειρο

Τα Ντοκουμέντα

 
 

Ρεπορτάζ: Αftonomi.gr

 
Σύμφωνα με πληροφορίες δυο αλβανοί ληστές προσπάθησαν να εισέλθουν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού βορειοηπειρωτών, στο χωριό Βοδικό της Άνω Δρόπολης έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη Παντελή Μαγκλάρα 76 ετών ο οποίος διαπληκτίστηκε μαζί τους με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στο κεφάλι, πράγμα το οποίο έφερε και τον ακαριαίο θάνατο του. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δυο θρασύδειλοι αλβανοί ληστές βασάνισαν και ξυλοκόπησαν χωρίς οίκτο και την 76χρονη σύζυγο του θανόντα, Ευανθία Μαγκλάρα, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στο κορμί και στο κεφάλι.

Η αστυνομία Αργυροκάστρου υποψιάζεται πως οι ληστές είναι δυο άνδρες από το Τεπελένι οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν εργαστεί στην περιοχή. 

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν στηθεί μπλόκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει έλεγχος σε πέντε σπίτια με αποτέλεσμα την προσαγωγή 6 αλβανών, 4 από Τεπελένι και 2 από το Λιμπόχοβο, στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πολλοστή φορά που αλβανοί ληστές κάνουν επιδρομή σε χωριά της Βορείου Ηπείρου, κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάτοικοι των ελληνικών κοινοτήτων είναι οι υπερήλικοι, ή επειδή οι ληστοσυμμορίες γνωρίζουν ότι πολλά σπίτια Ελλήνων είναι κλειστά, λόγω της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Πριν από λίγο διάστημα κλοπές είχαν σημειωθεί και σε χωριά του νομού Δελβίνου. 

Απατεώνες στην Πάτρα

Το κινητό "μαϊμού"
 
Το ... κόλπο ήταν παλιό με βιντεοκάμερες και ρολόγια ειδικά στα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Συνελήφθησαν χθες (12-4-2013) στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις άνδρες, ηλικίας 29, 28 και 25 ετών οι οποίοι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν πολίτες πουλώντας τους απομιμήσεις ηλεκτρονικών προϊόντων ως αληθινά.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο και τον 28χρονο δράστη να επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτη πουλώντας του μια απομίμηση κινητού τηλεφώνου ως γνήσιο.
Οι δράστες παζαρευόταν με τους παθόντες την αξία κινητών, ενώ για να τους πείσουν ισχυρίζονταν ότι οι όλες ηλεκτρονικές συσκευές ήταν προϊόντα κλοπής έχοντας τοποθετήσει πάνω σε αυτές και την υποτιθέμενη πραγματική τιμή πώλησης τους, ύψους 670 ευρώ, ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση στους πολίτες ότι πρόκειται για αληθινές συσκευές.
Στην κατοχή των δυο δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν στην Πάτρα, συνελήφθη ο 25χρονος συνεργός τους και κατασχεθήκαν άλλα επτά (7) κινητά τηλέφωνα, καθώς και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τα οποία ήταν επίσης απομιμήσεις των γνησίων.

Ληστεία μετά φόνου στη Δάφνη

Στην οδό  Φαίδωνος στη Δάφνη, ληστές  εισέβαλαν σε διαμέρισμα 30χρονου και τον σκότωσαν για να ψάξουν με την ησυχία τους ότι έκρυβε στο χρηματοκιβώτιο του.
 

Είχε ειδικότητα ...

 
Εξιχνιάστηκαν  μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι δράστης των ανωτέρω διαρρήξεων είναι ένας 30χρονος ομογενής, γεννημένος στο Καζακστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα προέκυψε ότι ο 30χρονος δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως και 08-01-2013 διέπραξε, παραβιάζοντας πιθανότατα με λοστό τις πόρτες ή σπάζοντας τα φινιστρίνια, (24) κλοπές, απόπειρες κλοπών σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Η λεία που αποκόμισε από την παράνομη δράση του είναι κυρίως ραδιοκασετόφωνα και χρηματικά ποσά, όπως επίσης και κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, είδη ένδυσης, προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων .
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας και Θηβών, για κλοπές, απόπειρες κλοπών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα :
  • Την 02-02-2002 συνελήφθη για διακεκριμένες κλοπές και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα.
  • Την 14-11-2004 συνελήφθη για ναρκωτικά.
  • Την 11-07-2006 συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά.
  • Την 05-01-2008 συνελήφθη για ναρκωτικά.
  • Την 27-08-2008 συνελήφθη για απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό στη Χαλκίδα.
  • Την 05-03-2009 συνελήφθη για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας.
  • Την 25-05-2010 συνελήφθη για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα mini market στη Χαλκίδα.
  • Την 28-05-2010 συνελήφθη μετά από Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.
  • Την 18-02-2011 συνελήφθη μετά από Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών και προφυλακίζεται στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.
  • Την 24-11-2012 συνελήφθη για κλοπή – διάρρηξη σε αυτοκίνητο στη Χαλκίδα.

Ξήλωσε τη λαχαναγορά

Οι αποδείξεις 
 
 
Συνελήφθη, χθες (12-04-2013) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 44χρονος  για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 44χρονος μετέβη στο κτίριο της παλαιάς λαχαναγοράς και αφαίρεσε πέντε (5) σιδερένιες δοκούς, τις οποίες στη συνέχεια τοποθέτησε σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί από το σημείο, καθώς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς.
Οι αφαιρεθείσες δοκοί κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 44χρονου.

Δεν ... μασάει

Τέτοια βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ... τρελαίνονται



Αιφνιδίασε ο Δένδιας

Φόρεσε ... στολή

Κάτι που  μέχρι τώρα συνήθιζαν μόνο οι υπουργοί εθνικής άμυνας

 
O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου στον Έβρο.
Ο κ. Δένδιας αρχικά επισκέφτηκε ενδεικτικά σημεία κατόπτευσης των συνόρων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες, καθώς και σταθερούς Σταθμούς Ελέγχου Κυκλοφορίας.
Ο Υπουργός στη συνέχεια μετέβη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή Αξιωματικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετέβη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου Ορεστιάδας, προκειμένου να ενημερωθεί και να επιθεωρήσει την πρόοδο των εκεί διενεργούμενων εργασιών.
Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων συναντήσεων:
Επισκέφθηκα σήμερα πάλι τον Έβρο για να διαπιστώσω την ολοκλήρωση των εργασιών στο πρώτο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που λειτουργεί εδώ. Ένα Κέντρο το οποίο είναι το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στη χώρα, νομίζω το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη, απόλυτα συμβατό με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά standards και το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του σε λίγο. Είναι, νομίζω, ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του πλάνου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, περί τις αρχές Ιουνίου, νομίζω θα είναι επίσης το πιο σύγχρονο σε όλη την Ευρώπη. Περιμένουμε και την επιθεώρηση από την Επίτροπο την κα Malstrom, ακριβώς για να βεβαιωθεί ότι η χώρα επιτέλους κάνει ό,τι υπόσχεται στους ευρωπαίους εταίρους.
Από την άλλη πλευρά, η επίσκεψή μου είχε και έναν άλλο σκοπό, να δω τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν εδώ, που φυλάνε τα σύνορα της χώρας με τεράστια επιτυχία. Να τους ευχαριστήσω θερμά και να εκφράσω τη βαθύτατη προσωπική μου ευγνωμοσύνη και την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει. Οι άνθρωποι αυτοί, οι γυναίκες και οι άντρες αυτοί, έχουν καταφέρει αυτό που εδώ και δέκα μήνες φαινόταν ακατόρθωτο: να προασπίσουν τη χώρα, να κλείσουν τα σύνορα, να μην επιτρέπουν πια η χώρα να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, θα έχει οφέλη η τοπική κοινωνία από τη λειτουργία αυτού του Κέντρου;
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Βεβαίως θα έχει, γιατί ο προγραμματισμός είναι ένα Τμήμα των υπηρεσιών φύλαξης αυτού του Κέντρου και γενικά οι υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτό το Κέντρο να παρέχονται και από άτομα και επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας. Νομίζω ότι όλες σιγά –σιγά οι μικρές κοινότητες αντιλαμβάνονται ότι από αυτές τις εγκαταστάσεις έχουν ένα παράλληλο όφελος.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Είπατε για τους άντρες και της γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν θωρακίσει τα σύνορα. Αλλά οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχουν αυτοκίνητα. Το 85% των οχημάτων του Έβρου είναι ακινητοποιημένα.

Είχαν το χασίς με τα μωρά τους


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πέτυχαν σήμερα νωρίς το πρωί στο Καλπάκι και στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, τη σύλληψη τεσσάρων εμπόρων ναρκωτικών, που μετέφεραν σχεδόν (53) κιλά κάνναβης. Πρόκειται για δύο ζευγάρια Ελλήνων, ηλικίας 38, 25, 51 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε οικογένεια και συγκεκριμένα (οι δύο γονείς ηλικίας 38 και 25 ετών, με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 5 ετών και 15 μηνών).
Το παραπάνω αυτοκίνητο, στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά, συνοδευόταν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (όπου επέβαινε το άλλο ζευγάρι) και λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
Σαράντα έξι (46) ανισοβαρή δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (53.150) γραμμαρίων.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Έκανε hacking σε εταιρεία

 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου  που διαμένει σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία – μήνυση που υπέβαλλε 63χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος διαμένει στην Αττική, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η μήνυση αφορούσε σχετικά με παραβίαση κατά το παρελθόν, και παράνομη πρόσβαση στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο της ψηφιακής αστυνομικής έρευνας και ανάλυσης των δεδομένων που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποίησαν την εμπλοκή του 35χρονου και τη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης τύπου «hacking», που χρησιμοποίησε για την παραβίαση της ιστοσελίδας.
Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, προχθές το μεσημέρι στην οικία του, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ από την επιτόπια αυτοψία σε ψηφιακά μέσα που εντοπίστηκαν, διαπιστώθηκε η ενασχόλησή του με παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος και μία (1) κάρτα μνήμης. 

Ήταν ακάλυπτος ...

 
Συνελήφθη στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη και δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (43) μηνών και χρηματική ποινή (8.000) ευρώ για

Η "Κλεψύδρα" σε εικόνες

Παρακολουθήστε την πράγματι εντυπωσιακή άσκηση της ΕΛ.ΑΣ και μάλιστα με φυσικούς ήχους!

Έκαναν άσκηση στην Αμυγδαλέζα

Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο (10 & 11 Απριλίου), για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Πραγματική Άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΨΥΔΡΑ 2013», στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής, υπό την οργάνωση και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων/Α.Ε.Α..
Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των 4ετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη διαχείριση περιστατικών, τα οποία απαιτούν την ανάπτυξη πόρων (προσωπικού – μέσων), σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών & Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».
Στο πλαίσιο αυτό οι 4ετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση προσομοιωμένων περιστατικών κλιμακούμενης δυσκολίας όπως: απειλητικά τηλεφωνήματα, έλεγχοι προσώπων και οχημάτων, αυτοκτονικό περιστατικό, ληστεία με ομηρεία κ.λπ.
Τους χώρους της άσκησης, κατά τη διάρκεια εξέλιξης των «σεναρίων»  – περιστατικών, επισκέφθηκε ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης. 
Επίσης, την άσκηση παρακολούθησαν 4ετείς σπουδαστές της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 
Για τις ανάγκες της άσκησης εγκαταστάθηκε και λειτούργησε Κέντρο Επιχειρήσεων, οργανώθηκε και στελεχώθηκε πρότυπο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ συμμετείχε ακόμα προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε), του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ), εκπαιδευτές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), Αξιωματικοί διαπραγματευτές, Αξιωματικοί Ψυχολόγοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού καθώς και προσωπικό & όχημα  του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι 22χρονοι είχαν 33 κιλά

Το χασίς
 
Συνελήφθησαν στην περιοχή της Πλατείας Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 22 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπούς που εισάγουν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τις διακινούν περαιτέρω σε άλλους μικροεμπόρους, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –32.743- γραμμ.
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.

12/4/13

"Έσκασαν" χρηματοκιβώτιο σε διαμέρισμα

Τα ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ
 
Συνελήφθησαν   στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας και ένας 45χρονος ημεδαπός, οι οποίοι λίγες μέρες πριν (7-4-2013) είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην ίδια περιοχή.
Συγκεκριμένα, στις 7-4-2013 το απόγευμα, οι συλληφθέντες διέρρηξαν διαμέρισμα στη Νίκαια, από το οποίο αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων. Επίσης, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν μέσα σε ντουλάπα σε δωμάτιο του σπιτιού, προκαλώντας έκρηξη, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο διαμέρισμα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, κινητών τηλεφώνων κλπ.
  • Ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Το χρηματικό ποσό των 1.230 ευρώ.
  • Δώδεκα (12) χρυσές λίρες
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
  • Τρεις φιάλες οξυγόνου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος συλληφθείς είχε απελαθεί και εισήλθε εκ νέου παράνομα στη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστή άδεια οδήγησης και μία ταυτότητα Ρουμανίας.

Για βιασμό στη Νορβηγία ο Ιρακινός

 
Συνελήφθη, χθες (11-04-2013) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, αναζητούμενος για σύλληψη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις νορβηγικές Αρχές, κατηγορούμενος για βιασμό.
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κρατούνταν για διοικητική απέλαση, έχοντας δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας και η πραγματική του ταυτότητα εξακριβώθηκε

Εναγκαλιζόταν ηλικιωμένους ο 17χρονος

 
Συνελήφθη χθες (11-4-2013) το βραδύ, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 17χρονος  σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και κλοπών κατ’ εξακολούθηση καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας ενήργησαν σωματική έρευνα στον 17χρονο όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μικρή ποσότητα ναρκωτικών (κάνναβη) και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών αξιοποίησαν κατάλληλα στοιχεία, από τα οποία προέκυψε ότι ο 17χρονος το τελευταίο τετράμηνο είχε διαπράξει μια ληστεία και δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε πεζούς στην Πάτρα.
Για την διάπραξη των κλοπών ο δράστης χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθότι επέλεγε κυρίως ηλικιωμένους άνδρες τους οποίους εναγκαλιζόταν αφαιρώντας ταυτόχρονα χρήματα από τις τσέπες τους.
Υπενθυμίζεται ότι, ο 17χρονος ήταν μέλος δομημένης εγκληματικής ομάδας, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών τον περασμένο Νοέμβριο, αποτελούμενη από 11 ημεδαπούς, οι οποίοι είχαν διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια περισσότερες από 70 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων (σε σπίτια, οχήματα, καταστήματα και άτομα) στη Πάτρα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνούσε τις 225.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πέταξε την ηρωίνη

 Ta κατασχεμένα
 
Συνελήφθη, χθες (11-04-2013) το βράδυ στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Λάρισας - Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 33χρονος  για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς προμηθευόταν ηρωίνη από την Αθήνα την οποία στη συνέχεια μετέφερε και διακινούσε στις περιοχές της Λάρισας και του Τυρνάβου, οι αστυνομικοί ενήργησαν μεθοδικά προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.
Συγκεκριμένα, εντόπισαν τον 33χρονο να αποβιβάζεται στο 2ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθηνών από λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Λάρισα και να κατευθύνεται προς το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο σε κοντινό σημείο.
Μόλις ο 33χρονος αντιλήφθηκε την προσέγγιση των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, πέταξε στο οδόστρωμα μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (48,2) γραμμαρίων, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης απώθησε τους αστυνομικούς.

Με κυνηγετικά στα Σφακιά

 
Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχτηκε χθες (11.04.2013) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σφακίων, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού .
Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε οικίες και λοιπούς χώρους.
Συνελήφθησαν πέντε ντόπιοι ηλικίας από 36 έως και 67 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δέκα (10) κυνηγετικά όπλα,
  • Εκατόν πενήντα τρία (153) φυσίγγια,
  • Ένα (1) περίστροφο,
  • Δύο (2) γεμιστήρες,
  • Έξι (6) κάλυκες και
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου την 29-01-2009.

Έβαζε το χασίς σε βαλίτσες ο Αλβανός

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθησαν, χθες (11-04-2013) το βράδυ στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) 18χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών. Επιπλέον οι δύο δράστες κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 08:30΄ το βράδυ, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν διακίνηση και απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας οι δύο δράστες συνελήφθησαν διαδοχικά σε δύο διαφορετικά σημεία στην πόλη της Λαμίας.
Στη συνέχεια από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, σε οικία που διατηρούσαν από κοινού οι δύο δράστες στη Λαμία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους (2.042) γραμμαρίων.
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • Δύο (2) βαλίτσες για την μεταφορά των ναρκωτικών.
  • Διάφορες νάιλον σακούλες για την συσκευασία των ναρκωτικών.
  • Το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων σαράντα (840) ευρώ.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Προκύρηξη για Τσάκο;



Στις 9.50 το πρωί μετά από τηλεφώνημα σε εφημερίδα αστυνομικοί παρέλαβαν από σημείο που τους υποδείχθηκε στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή ένα στικάκι USB το περιεχόμενο του οποίου και εξετάζεται. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για προκύρηξη με ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στον μαντρότοιχο της οικογένειας του μεγαλοεφοπλιστή

Έκαναν ... ντους σε Γερμανό τσοπάνη

Τα 'κρυβε στα πρόβατα
Τα ... Ντοκουμέντα του Γερμανού
 
Συνελήφθη στην Τοπική Κοινότητα Λούτρα του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, 51χρονος υπήκοος Γερμανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία και στο ποιμνιοστάσιο του 51χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  280 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
  •  4,1 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη και
  •  Διακόσιοι δέκα εννέα (219) σπόροι κάνναβης.

Ο μαχαιροβγάλτης στο Μεταγωγών



Το τέρας ο γιδοβοσκός που κατέσφαξε την 29χρονη  Μαρία στους Φιλιάτες, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας στο Τμήμα Μεταγωγών

Απείλησε τον αδελφό του με κοντόκανη

Τα ... κομμένα όπλα
 
Συνελήφθη   στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 40χρονο, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία, απειλή και κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, απείλησε τον αδερφό του και προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο.
Στην αυλή και στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) κυνηγετικά όπλα με κομμένες κάννες
  • Δύο (2) περίστροφα αερίου
  • Εξήντα επτά (67) κυνηγετικά φυσίγγια
  • Είκοσι τέσσερα (24) κάλυκες για περίστροφο αερίου
  • Δύο (2) αμπούλες αερίου
  • Πληθώρα μεταλλικών σφαιριδίων

Λαθρεμπόριο με φωτογραφικές μηχανές από την Βουλγαρία


Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
Λες και πήγαιναν για κυνήγι ...
 
 
Συνελήφθησαν σε χωριό της Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τρία (3) άτομα, ένας 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο διαφόρων εξαρτημάτων φωτογραφικών μηχανών. Σε βάρος των δύο (2) ημεδαπών η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις (3) δράστες να μεταφορτώνουν διάφορα εξαρτήματα φωτογραφικών μηχανών, από το όχημα τύπου VAN , με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 51χρονος, σε καρότσα μεταφοράς και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, για τα οποία δεν κατείχαν τα απαιτούμενα παραστατικά.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 1.554 εξαρτήματα φωτογραφικών μηχανών (ιμάντες, θήκες, βάσεις, φορτιστές, καλώδια, μπαταρίες)
  • δύο (2) ηλεκτρικά εργαλεία
  • εξακόσιες (600) κενές συσκευασίες
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους 27 εκατοστών και 57 κυνηγετικά φυσίγγια, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Κατασχέθηκαν επίσης:
  • ένα (1) όχημα τύπου VAN
  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • μία (1) καρότσα μεταφοράς
  • το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ

Δεν είναι ανέκδοτο η νταλίκα με το χασίς

Μετά το κράξιμο σε Καστοριά και  Φλώρινα, θυμήθηκαν εκεί στην Κρυσταλλοπηγή να πιάσουν μια Αλβανική νταλίκα που οι λαθρέμποροι είχαν σπείρει με χασίς το πάτωμά της χασίς. Να είναι τυχαίο πως σε συνταξιούχο αστυνομικό της περιοχής βρέθηκαν καμία 25αρια κιλά ηρωίνης και ένα

Ο κατήφορος του ΥΔΕΖΙ

Άξιος συνομιλητής του πρωθυπουργού ο κ. Γεωργατζής αλλά αφήνει να συνεχίζεται η κατρακύλα στην Ασφάλεια Αττικής 
 
Αντί να ασχολείται το παρακμάζον ΥΔΕΖΙ και ειδικά το Τμήμα Διαρρήκτων με τους καταδικασμένους δραπέτες, εξακολουθούν να τους βάζουν τα γυαλιά οι υπηρεσίες εκτός μεγάρου ΓΑΔΑ, η Β/Α στο Μαρούσι, η Δυτική Αττική στο Αιγάλεω κτλ. Ο αρχισυνδικαλιστής των αξιωματικών και νέος διοικητής της Ασφάλειας, τελικά το μόνο άγχος που είχε ήταν να γίνει Ταξίαρχος; Και πως μπορεί να επιβληθεί άραγε ένας διοικητής την ώρα που ζητά την ψήφο των υφισταμένων του για να διατηρήσει την παράλληλη δραστηριότητα του;
Έτσι λοιπόν συνελήφθη την Τετάρτη  (10-4-2013) το πρωί στο Βύρωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος ήταν δραπέτης των Φυλακών Μαλανδρίνου από 20-1-2011, καθώς είχε παραβιάσει τακτική άδεια, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και δύο (2) μηνών για ληστεία, κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 36χρονος επέδειξε πλαστό διαβατήριο Ρωσίας. Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, το διάστημα μέχρι τη σύλληψή του είχε διαπράξει δεκαέξι (16) διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα στην Αθήνα, το Χολαργό, το Χαϊδάρι, τον Άλιμο, το Περιστέρι, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα, την Κόρινθο και την Χαλκίδα.

Ο 47χρονος είχε παρελθόν

Οι εικόνες και ο μπαλτάς
 
Συνελήφθησαν   στον Άγιο Παντελεήμονα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, δύο (2) άτομα, ένας 47χρονος  για ληστείες, κλοπές, αρχαιοκαπηλία, οπλοκατοχή και πλαστογραφία και μία 49χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γεωργίας, για αρχαιοκαπηλία και υπόθαλψη εγκληματία.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 47χρονος  διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες και μέρος των κλοπιμαίων τα απέκρυπτε στο σπίτι όπου διέμενε, μεταξύ των οποίων και δύο (2) Βυζαντινές εικόνες.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, εντός του οποίου συνελήφθη και η 49χρονη συνεργός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, ένα (1) αυτοσχέδιο ξιφίδιο, πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία και:
  • Μία (1) ξύλινη εικόνα διαστάσεων 19,5 x 25 εκ., η οποία απεικονίζει την Παναγία «Ρόδον το Αμάραντον».
  • Μία (1) ξύλινη εικόνα διαστάσεων 16,5 x 22,5 εκ., η οποία απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Οι παραπάνω εικόνες επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Α’ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Επίσης, όπως εξακριβώθηκε, ο 47χρονος είναι ο δράστης δύο (2) ληστειών σε βάρος ημεδαπών γυναικών στο Χαλάνδρι και την Καισαριανή.
Σε βάρος του 47χρονου συλληφθέντα εκκρεμούν, ένταλμα σύλληψης του 8ου Ανακριτή Αθηνών για ληστεία, καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με ποινή κάθειρξης εννέα (9) ετών και έξι (6) μηνών για ληστεία, καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για κλοπές και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών για κλοπή.

Οι λεπτομέρειες για το φρικτό έγκλημα



11/4/13

Έπιασαν Γερμανό με 500 κιλά ασήμι-χρυσό



 Το ΣΔΟΕ Αττικής στο αεροδρόμιο

Στα χέρια ανδρών του ΣΔΟΕ Αττικής βρίσκεται από αργά σήμερα το απόγευμα Γερμανός λαθρέμπορος χρυσού που σε πτήση της Lufhansa με προορισμό το Μόναχο πήγε να βγάλει στη Γερμανία οχτώμιση κιλά ατόφιο χρυσό σε πλάκες. Ο 31χρονος Γερμανός κουβαλούσε μαζί του και 300.000 ευρώ σε μετρητά. Όλα ξεκίνησαν από το πρωί όταν στελέχη του ΣΔΟΕ Αττικής και υπάλληλοι του Τελωνείου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εντόπισαν στον σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων 470 κιλά ασήμι με πλαστά παραστατικά ανύπαρκτης εταιρείας στην Αθήνα. Κάτω από άκρα μυστικότητα καθώς το αεροδρόμιο από λειτουργίας του,  τελεί υπό τον έλεγχο Γερμανικής εταιρείας, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν τον 31χρονολαθρέμπορο λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της  Lufhansa        που στις 18,35 το απόγευμα θα πέταγε για Μόναχο. Στην κατοχή του Γερμανού εκτός από τις πλάκες χρυσού και τις 300.000 ευρώ, βρέθηκαν και πλαστά παραστατικά της ίδιας εταιρείας «φάντασμα» στην Αθήνα. Η σύλληψη επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο πως οι Γερμανοί