6/4/13

Έκαναν τους Ουγγαρέζους

Τα κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν σήμερα (6-4-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας, απ ό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 55χρονος υπήκοος Βελγίου και μία 54χρονη υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, με βέλγικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 57χρονος, με συνοδηγό την 54χρονη, διαπίστωσαν ότι προωθούσαν στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες .
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 2.395 ευρώ
  • Τέσσερα (04) διαβατήρια βελγικών Αρχών
  • ένα (1) διαβατήριο ουγγρικών Αρχών

Σήκωσαν με γερανό το εμπορικό κέντρο

Τα κλεμμένα
 
Συνελήφθησαν, χθες (05-04-2013) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41,35 και 62 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού τμήματος Τυρνάβου, εξακριβώθηκε ότι προχθές (04-04-2013) το βράδυ, ο 41χρονος μαζί με τον 35χρονο μετέβησαν με γερανοφόρο φορτηγό αυτοκίνητο σε εμπορικό κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Εκεί, αφού παραβίασαν την εξωτερική περίφραξη του καταστήματος, αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων, την οποία φόρτωσαν στο όχημα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας αναζήτησαν άμεσα το γερανοφόρο όχημα και κατάφεραν να το εντοπίσουν σε αύλειο χώρο εταιρείας επίπλων, ιδιοκτησίας του 62χρονου συλληφθέντα, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Το συγκεκριμένο όχημα ήταν κενό φορτίου, ενώ πίσω του βρισκόταν σταθμευμένο ένα φορτηγό αυτοκίνητο του 61χρονου συνεργού τους.
Στη συνέχεια, παρουσία του ιδιοκτήτη του, διενεργήθηκε έρευνα στην κλειστή καρότσα του δεύτερου φορτηγού, όπου εντοπίστηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (400) αντικείμενα, όπως οικοδομικά εργαλεία, ηλεκτρικός – ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, αξεσουάρ αυτοκινήτου κ.α., συνολικής αξίας (12.000) ευρώ, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από το προαναφερόμενο κατάστημα.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, μετά την τέλεση της κλοπής, ο 41χρονος μαζί με τον 35χρονο μετέβησαν με το έμφορτο γερανοφόρο όχημα στην εταιρεία του συνεργού τους. Ο 61χρονος συνεργός τους, αν και γνώριζε ότι τα αντικείμενα που μεταφέρονταν ήταν προϊόντα εγκληματικής ενέργειας, τους παρείχε συνδρομή, παραχωρώντας το φορτηγό αυτοκίνητό του για την απόκρυψη και φύλαξη των κλοπιμαίων.
Παράλληλα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το πρωί της (25-01-2013), ο 41χρονος μαζί με τον 35χρονο, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο και μέθοδο, μετέβησαν στο ίδιο κατάστημα και αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα υλικών εξοπλισμού αποθήκης και καταστήματος (ράφια, πλαίσια, καροτσάκια πελατών κ.α.), καθώς και σιδηροδοκούς οικοδομικών έργων, συνολικής αξίας (20.000) ευρώ.

Σκότωσαν 85χρονο στην Καλλιθέα


Με μια σφαίρα στο κεφάλι παππούς στην Καλλιθέα βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην οδό Αριστείδου 77 στον 2ο όροφο. Η πόρτα του σπιτιού του  85χρονου ήταν  μισάνοιχτη.

Κάτω τα χέρια από τους δικαστές

Ο ασφαλώς συμπαθής κύριος Ρουπακιώτης τ' έβαλε με τους Εισαγγελείς για τις προφυλακίσεις. Τι τον έτσουξε τον υπουργό που οι πύλες του Κορυδαλλού άνοιξαν για τους διεφθαρμένους πολιτικούς;

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη δήλωση στην οποία προέβη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Α. Ρουπακιώτης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου του για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών του σωφρονιστικού συστήματος, σύμφωνα με την οποία –αναφερόμενος σε «θεσμική επιλογή αθρόων προφυλακίσεων που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση»- «οι δικαστές και οι εισαγγελείς πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους σε κάθε εποχή με την ίδια αυστηρότητα και επιείκεια, το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ότι δεν αποδέχεται ακτιβιστικές συμπεριφορές στο Δικαστικό Σώμα» (Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», 4-4-2013, σελ. 22, 35).

Δηλώσεις αυτού του περιεχομένου, προερχόμενες μάλιστα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, δημιουργούν πλάνη στους πολίτες, σχετικά με τα κριτήρια απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης και τον τρόπο άσκησης του δικαιοδοτικού έργου των δικαστικών λειτουργών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις τους είναι συχνά προϊόν αυθαιρεσίας και επιλογών άσχετων με το νόμο και το Σύνταγμα και, πάντως, ευκαιριακών.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Δικαιοσύνη απονέμεται αποκλειστικά εντός των αυστηρών πλαισίων που θέτει το Σύνταγμα και ο νόμος, οι όποιες δε μεμονωμένες παρεκβάσεις, έχουν διαχρονικά ελεγχθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα. Επομένως, «ο ακτιβισμός» είναι ατυχής έκφραση που δεν αποδίδει το δικαστικό φρόνημα, ούτε οποιαδήποτε σχέση έχει με την άσκηση του δικαιοδοτικού έργου δικαστών και εισαγγελέων, περιλαμβανομένης της επιβολής μέτρων δικονομικού καταναγκασμού ή στερητικών της ελευθερίας ποινών.

Τους έφταιξε ο Τετράδης

Ξετσίπωτοι δημοτικοί παράγοντες
Οι δημοτικοί άρχοντες του Λουτρακίου δεν είναι ικανοί ούτε δημοτικό συμβούλιο να κάνουν. Τα ίδια έκαναν και την 25η Μαρτίου και πλήρωσε τη νύφη  ο άξιος Διοικητής του Α.Τ Μπάμπης Τετράδης!

Tης τρελλής στο δήμο Λουτρακίου



Συμμορίτης ο Αλβανός στην Κω

 
Συνελήφθη σήμερα  το πρωί στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένας 27χρονος Αλβανός, συνεργός του συλληφθέντα.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Κω, οι κατηγορούμενοι μπήκαν σε μπαρ που βρίσκονταν ως θαμώνας 22χρονος ομοεθνής τους και αφού τον χτύπησαν με τα χέρια τους, ο 33χρονος πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι χωρίς να τον τραυματίσει.
Ακολούθως οι δράστες ακινητοποίησαν τον 22χρονο, που προσπαθούσε να τους αποφύγει, εκτός του καταστήματος και με την απειλή του όπλου αφού τον χτύπησαν εκ νέου με τα χέρια τους, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.
Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι εντόπισαν σε αγροτική έκταση τον 33χρονο και μετά από πεζή καταδίωξη τον συνέλαβαν.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, ο 33χρονος μετά την πράξη του αποσυναρμολόγησε το όπλο που χρησιμοποίησε και απέρριψε τα μέρη του σε διάφορα σημεία.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν βρεθεί και κατασχεθεί ένα εξάρτημα του όπλου, ένας κάλυκας και μια σφαίρα.

Ο ανταγωνισμός φέρνει αποτελέσματα

... Αναγκαστικά πολλές φορές
 
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνελήφθησαν, χθες (5-4-2013) το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, σε δύο περιπτώσεις, ένας (1) 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βελγίου και ένας (1) 23χρονος έλληνας αντίστοιχα, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας , πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 37χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -897- γραμμαρίων .
  • Ένα (1) τσιγαριλίκι κάνναβης .
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας .
  • Ένα (1) τριβείο .
  • Το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Στη δεύτερη περίπτωση , αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας , αρχικά βρήκαν στην κατοχή του 23χρονου μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρήκαν επίσης και κατάσχεσαν, τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -5- έως -10- εκατοστά.

Φανέρωσαν τους κινδύνους σε μαθητές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία της χώρας, θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Πραγματοποιήθηκε χθες (5-4-2013), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε μαθητές οκτώ (8) Δημοτικών Σχολείων της χώρας.
Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η παραπάνω ημερίδα, που είχε ως θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Πιο αναλυτικά, η θεματολογία της ημερίδας περιελάμβανε:
  • Την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων
  • Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σκοπός των ημερίδων - τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Την ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ερωτήσεις τους, μέσα από τα σχολικά τους αμφιθέατρα περίπου 1.100 μαθητές από τα παρακάτω σχολεία:
  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα - Πραστού
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ι. Ρέντη
  • 33ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
  • 78ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου
  • Εκπαιδευτήρια Μπουγά
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, ενώ ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του, ενημέρωσαν και συνομίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων.

Είχαν στήσει τζόγο στο Κρανίδι


 Τα Ντοκουμέντα


Ο Αστυνομικός Διευτθυντής Αργολίδας κ. Σιαχάμης
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα (6-4-2013) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κρανίδι Αργολίδας, σε κατάστημα - καφετέρια, το οποίο όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε ως παράνομο «μίνι καζίνο».
Κατά την επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, συνελήφθησαν, δεκατέσσερα (14) άτομα, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, στο ανωτέρω κατάστημα ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, κατελήφθη μία 30χρονη αλλοδαπή, ως υπεύθυνη του καταστήματος, να έχει εγκαταστήσει και να λειτουργεί έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με το παράνομο τυχερό παιγνίδι «φρουτάκια», του οποίου τη διεξαγωγή είχε επιτρέψει σε έναν 67χρονο ημεδαπό.
Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που εφάπτεται του καταστήματος,  ο οποίος διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, κατελήφθη ο 36χρονος ιδιοκτήτης, ως διοργανωτής, να έχει επιτρέψει σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, την διεξαγωγή του τυχερού παιγνιδιού «πόκερ» με χρήματα, σε εννέα (9) ημεδαπούς και δύο (2) αλλοδαπούς, από τους οποίους ο ένας διέμενε παράνομα στην χώρα.
Συνολικά κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -8.385- ευρώ, -526- μάρκες, τρεις τράπουλες, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία μονάδα καταγραφής οπτικοακουστικού υλικού.

Ένας αλλά λύκος

 
Ο Άρης εκτός από φιλόζωος είναι [χωρίς οίκτο] και διώκτης των ναρκωεμπόρων
Δεν πρόλαβε να πάει στην Ηλεία ο Ταξίαρχος Άρης Ανδρικόπουλος και βγήκαν 2 χασισοφυτείες σε θερμοκήπια, πάρα μα πάρα πολύ πρόωρα. Η Α.Δ Ηλείας πριν, δεν έβγαζε περιέργως χασισοφυτείες ούτε τον

Οι Κασσάνδρες διαψεύτηκαν


Κάποιοι θεωρούσαν δεδομένη την "εχθρική" συνύπαρξη Σφακιανάκη-Κοντογιάννη, αλλά το αποτέλεσμα ήρθε γρήγορα να τους απογοητεύσει. Οι δυο Ταξίαρχοι τα πηγαίνουν περίφημα και οι ... άλλοι αρρωσταίνουν που τους βλέπουν σ' όλες τις συσκέψεις παντού μαζί. Και τελικά είναι οι ίδιοι που διέδιδαν πόσο "κακός" είναι ο πρώην Υπασπιστής του Γκελεστάθη! Πάντα όσοι βρίσκονται στα χαμηλά και  βρώμικα -κάποιες φορές- στρώμματα της Ασφάλειας έχουν το ίδιο κόμπλεξ αλλά και τις ίδιες σκοτεινές

Eίχε 2 θερμοκήπια με χασίς ο Πυργιώτης

Περικλείονταν από ελιές




 
Συνελήφθη   στη Μυρτιά Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας  άνδρας, ηλικίας 48 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διάθεση και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα σε αποθήκη του 48χρονου στη Μυρτιά Ηλείας όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης μεγαλύτερη του ενός κιλού.
Επίσης σε δυο θερμοκήπια που διατηρούσε ο 48χρονος, πολύ κοντά στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τα εξής :
  • Εβδομήντα πέντε (75) φυτά κάνναβης σε ανάπτυξη.
  • Πέντε πλαστικά κυπελάκια και τριάντα δυο κυψελίδες στα οποία είχε σπαρθεί άγνωστος αριθμός σπόρων κάνναβης και είχαν φυτρώσει ήδη εικοσι δυο δενδρύλλια.
  • Έξι εκριζωμένα ξερά φυτά κάνναβης.
Τα θερμοκήπια που καλλιεργούνταν τα φυτά, περικλείονταν τόσο από φυσική κάλυψη ελαιοδέντρων, όσο και από τεχνητή κάλυψη αποτελούμενη από πλαστικά λάστιχα, τελάρα και ξερά καλάμια, που είχαν τοποθετηθεί από το δράστη, κάθετα σε στοίβες και συστάδες, ώστε οι καλλιέργειες να μην είναι ορατές.
Επίσης κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος για τη διάθεση των ναρκωτικών.

Θίχτηκαν για τον Gay φορτηγατζή

 

Απόσυρση διαφήμισης με gay φορτηγατζή ζητούν οι επαγγελματίες οδηγοί

Σκηνή από την διαφήμιση


Την άμεση απόσυρση του τηλεοπτικού spot εταιρίας έκδοσης εισιτηρίων, στο οποίο εμφανίζεται δήθεν οδηγός φορτηγού να προσπαθεί να αποπλανήσει ερωτικά νεαρό που έκανε auto stop, απαιτεί η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας, κρίνοντάς την προσβλητική και υβριστική.

Με το εξώδικο της Ομοσπονδίας για τη διαφήμιση - η οποία από την πρώτη στιγμή της προβολής της έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σχόλια τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για την αισθητική της - προαναγγέλλεται παράλληλα και προσφυγή των επαγγελματιών οδηγών στη Δικαιοσύνη και τις άλλες αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την ΟΦΑΕ «τις τελευταίες ημέρες, η Ομοσπονδία μας έχει γίνει δέκτης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής χιλιάδων αυτοκινητιστών, ιδιοκτητών και οδηγών» για την επίμαχη διαφήμιση.

5/4/13

Σαρώνουν τα δεδομένα στα κινητά

 
 
Μυστικό «απορροφητήρα» δεδομένων από κινητά πήρε η ΕΛ.ΑΣ.
 
         Ειδικό σύστημα «απορρόφησης» πληροφοριών μέσα από κινητά τηλέφωνα και φορητές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιεί με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. και άλλες διωκτικές υπηρεσίες. Το σύστημα αυτό -κατασκευασμένο από κονσόρτσιουμ με πυρήνα ισραηλινές εταιρείες- έχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα από τα οποία υφαρπάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μηνύματα, τις κλήσεις, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα που έχει ο κάτοχός του. Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που είχε διαγράψει ο χρήστης του κινητού. Και όλα αυτά χωρίς οι διωκτικές υπηρεσίες να έχουν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ή το στικάκι και δίχως να εφαρμόσουν την κανονική διαδικασία ελέγχου του στο Τμήμα Ελέγχου Ψηφιακών Πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Το φορητό σύστημα (μεγέθους περίπου 15x15 εκατοστών) καταγραφής στοιχείων από κινητά τηλέφωνα έχει κόστος περίπου 15.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύθηκαν οι διωκτικές Αρχές από τα απόρρητα κονδύλια των αρμοδίων υπουργείων. Όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βήμα», «είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο για εμάς, διότι αμέσως μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα τι έχει ένα κινητό που εντοπίζουμε, ακόμη κι αν αυτό δεν έχει μπαταρία. Έτσι δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα πορίσματα των εργαστηρίων και ξέρουμε αμέσως τον κύκλο των διασυνδέσεων, των συνεννοήσεων και των ενεργειών των υπόπτων».

Κατά άλλες πηγές ωστόσο η συσκευή αυτή δεν χρησιμοποιείται μόνο σε κατ' οίκον νόμιμες έρευνες αλλά και σε κινητά που εντοπίζονται σε διάφορες φάσεις αστυνομικών ερευνών, χωρίς να κινούνται οι διαδικασίες κατάσχεσής τους και χωρίς οι κάτοχοί τους να αντιληφθούν ότι τα δεδομένα της συσκευής «απορροφήθηκαν» από τις διωκτικές αρχές.

Το Εκβιαστών θα ... ξεκαθαρίσει τους βομβιστές!

  Σιγά τα αυγά ...

Εκρηξη στο νυχτερινό κέντρο «Εμπατή»

 

Το μπαρ και οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

 
Γνώριμο του ΣΔΟΕ το μπαρ της Κομοτηνής όπου χτύπησαν φοιτητή
Απόδειξη σε μπαρ της Αθήνας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013. Η πινακίδα πίσω ενημερώνει για την εφαρμογή της νέας αγοαρανομικής διάταξης σύμφωνα με την οποία ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει χωίς την έκδοση αποδείξης.
 
 
Πέντε φορές είχαν εντοπισθεί από τον ΣΔΟΕ παραβάσεις στο νυκτερινό κέντρο στην Κομοτηνή όπου ξυλοκοπήθηκε το περασμένο Σάββατο ένας 20χρονος φοιτητής επειδή δεν πλήρωσε τα ποτά του καθώς δεν του είχαν δώσει απόδειξη. Ο φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Κομοτηνής και της Αθήνας.

Ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον δύο ατόμων που εξακριβώθηκε ότι ήταν οι δράστες, ενός 30χρονου και του 22χρονου σερβιτόρου του καταστήματος.
Όπως προκύπτει τώρα, οι φορολογικές παραβάσεις από το συγκεκριμένο κατάστημα της θρακικής πόλης ήταν διαρκείς και οι υπεύθυνοί του, όπως φαίνεται, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν αλλά συμπεριφέρθηκαν και προκλητικά.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή της Κομοτηνής, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε ελεγχθεί τους τελευταίους μήνες συνολικά 13 φορές και σε σχεδόν τις μισές περιπτώσεις του είχαν κοπεί πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων κι άλλα αδικήματα. Όμως αυτό το βεβαρημένο παρελθόν και ο έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν φαίνεται να είχαν νουθετήσει τους ιδιοκτήτες του καταστήματος. Συνέχιζαν λοιπόν να μην κόβουν αποδείξεις αλλά και να «τιμωρούν» όσους πελάτες τολμούσαν να τις ζητήσουν.

Και ο πρώην διευθυντής του Δένδια στην λιτή τελετή

Έφυγε πρόωρα από την Κατεχάκη
Στην ... κορυφή του τραπεζιού κάθισε και ο κύριος Άκης Μεταλληνός, που με την έλευση Δένδια στην Κατεχάκη ανέλαβε διευθυντής στο γραφείο του υπουργού αλλά απομακρύνθηκε άρον άρον και στη συνέχεια του ανατέθηκε η διεύθυνση του ιδρύματος Πατέρα. Ο κ. Μεταλληνός αποχώρησε από την Κατεχάκη όταν γράφτηκαν δυσμενή σχόλια στο ίντερνετ [ακούστηκαν και στην τηλεόραση] πως εθεάθη νύχτα στο Κολωνάκι με υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα και χειριστή αστυνομικό. Ο κ. Μεταλληνός
είχε προϋπηρεσία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο πλευρό του κ. Άγγελου Φιλιππίδη

Ο Πατέρας της ΕΛ.ΑΣ

Ξαναβραβεύτηκε ο εφοπλιστής από την Κατεχάκη
Ο κ. Δένδιας πάντως έκανε λόγο για "ανιδιοτελή προσφορά ..."


Όπως κάθε πατέρας φροντίζει τα παιδιά του και αναμένει την ηθική επιβράβευση, έτσι και ο συγκεκριμμένος εφοπλιστής -στενός φίλος τουλάχιστον μέχρι πρότινος του μεγαλοτραπεζίτη Βγενόπουλου- τιμήθηκε για την προσφορά του από σύσσωμη την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Να θυμίσουμε πάντως πως το όνομα του κυρίου Πατέρα είχε ακουστεί όταν ήταν πρόεδρος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του αρχιδιαιτητή Βασσάρα. Τότε μάλιστα η ίδια η Κατεχάκη διέρρεε πως στο "στόχαστρο των ερευνών έχει μπει σωματοφύλακας του Πατέρα, με βαρύ ποινικό μητρώο". Περιέργως μετά τις δωρεές Πατέρα που έγιναν και επί Παπουτσή η υπόθεση αυτή μοιάζει να "ξεχάστηκε". Μήπως γνωρίζει κάτι για την εξέλιξή της, κάποιος στην ΕΛ.ΑΣ ή άν η υπόθεση αυτή έχει φθάσει σε κάποιον Εισαγγελέα;

Για "λιτή τελετή" μίλησε ο κ. Παπαγιαννόπουλος
 
                                                  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05.04.2013) το μεσημέρι, στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, βραβεύτηκε ο κ. Νικόλαος Πατέρας, Πρόεδρος του Ιδρύματος « Νικόλαος Δ. Πατέρας», για την πολύτιμη και διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος στην Ελληνική Αστυνομία.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια προς τον κ. Ν. Πατέρα, για την ουσιαστική προσφορά του Ιδρύματος, τονίζοντας: «Η Ελληνική Αστυνομία κι εγώ προσωπικά σας είμαστε ευγνώμονες. Σας είμαστε ευγνώμονες διότι σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και για το Σώμα και για το Υπουργείο, αλλά - κυρίως και πάνω απ’ όλα - για την κοινωνία και την Πατρίδα, έχετε αντιληφθεί και έχετε αξιολογήσει τις τεράστιες υπηρεσίες που παρέχουν οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έλληνα πολίτη…
… Θέλω να σας πω ότι τιμάτε τη μεγάλη παράδοση των Ελλήνων δωρητών και ότι πάντοτε, ιστορικά από το 1821 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες υπήρξαν πλουσιότεροι της Ελλάδος. Και αν υπάρχουμε ως τόπος, αν υπάρχουμε ως κράτος, αυτό οφείλεται στη δυνατότητά μας, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες των καιρών και της στιγμής ».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά σας στην Ελληνική Αστυνομία δεν εξαντλείται μόνο σε υλικά μέσα, που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχουμε ανάγκη για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής μας υποδομής και για την αντιμετώπιση των καθημερινών λειτουργικών αναγκών… …Και βεβαίως, πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσφορά σας αυτή δεν έχει αντίκρισμα μόνο στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Είναι πράξη προσφοράς προς την κοινωνία, προς τους Έλληνες πολίτες, στην ευρύτερη κλίμακα. Η λιτή αυτή εκδήλωση εδώ, όπου παριστάμεθα όλοι και έχουμε και την τιμή να είστε κι εσείς μαζί μας, δεν είναι προς ανταμοιβή ή ανταπόδοση του έργου και της προσφοράς σας, προς την Ελληνική Αστυνομία. Είναι ένας τρόπος εκδήλωσης ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης, για αυτό το οποίο διαχρονικά προσφέρετε στην Αστυνομία…».
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Πατέρας, αφού ευχαρίστησε από την πλευρά του, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ανέφερε : «Είσαστε όλοι ήρωες για αυτά που προσφέρετε……Το Ίδρυμα αναγκάστηκε να προσπαθήσει να συνεισφέρει σε πράγματα, τα οποία δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα χρειαζόταν η Αστυνομία.… Αυτό για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους του Ιδρύματος, της οικογένειάς μου, είναι ότι είμαστε πάντοτε προσηλωμένοι στο να βοηθάμε και την Αστυνομία φυσικά, που παίρνει το 50% των χρημάτων του Ιδρύματος κάθε χρόνο, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη…».

Βίντεο Ντοκουμέντο με την απόπειρα Παν. Βλαστού



Μετά τον Κολοβό ο Δεμιράκος



Αυτός δεν είναι ο Δεμιράκος αλλά ο Στέλιος Κολοβός που [ξανα] συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου του 2012. Είναι ο πιο πολυσυζυτημένος  και κατ' άλλους συμπαθής "μπον βιβέρ" που οι Ιταλοί τον θεωρούν από τους μεγαλύτερους λαθρέμπορους τσιγάρων στην Αδριατική

Συνελήφθη χθες (4-4-2013) το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βύρωνα, ο 50χρονος Νίκος Δεμιράκος, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Βελγικές Αρχές, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων και διακίνηση πλαστών εγγράφων.
Ο 50χρονος  κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,  αποτελούμενη από Έλληνες και Βούλγαρους υπηκόους, με κύρια δραστηριότητά το λαθρεμπόριο τσιγάρων, τα οποία προέρχονταν από την Ελλάδα και μεταφέρονταν στο Βέλγιο και την Ολλανδία με τελικό προορισμό την Μεγάλη Βρετανία.

... Λουλούδι

 
Συνελήφθη, σήμερα (05-04-2013) τα ξημερώματα στη Λαμία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 24χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 11-12-2012 ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Λαμίας.
Το ένταλμα αφορούσε υπόθεση διάπραξης από τον 24χρονο δράστη, σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στη Λαμία και στην Υπάτη Φθιώτιδας. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη την 10-12-2012, επίσης με ένταλμα σύλληψης, ο 39χρονος ROMA συνεργός του, ο οποίος προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού Φθιώτιδας.
Υπενθυμίζεται ότι από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο συνολικά (25) κλοπές – διαρρήξεις και (3) απόπειρες κλοπών σε οικίες, που διέπραξαν από κοινού οι ανωτέρω συλληφθέντες, ενώ από την παράνομη δράση τους είχαν αποκομίσει πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις – 40.000 – ευρώ.

Ήθελε και Ελληνικό διαβατήριο

 
Συνελήφθη χθες (04-04-2013) το απόγευμα στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος Αλβανός προκειμένου να επιτύχει την έκδοση Ελληνικού Διαβατηρίου προσκόμισε στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας ένα Ελληνικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ένα πιστοποιητικό γέννησης, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά και κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πρόεκυψε ότι, ο κατηγορούμενος είχε προμηθευτεί τα πλαστά έγγραφα από ομοεθνή του στην περιοχή των Αθηνών, έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Προωθούσαν Αφρικανούς

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο αγνώστων διακινητών, οι οποίοι αναζητούνται, διότι την 03.04.2013 τις βραδινές ώρες, μετέφεραν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας.
Συγκεκριμένα, χθες (04.04.2013) στο 4ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Μελίκης Ημαθίας, εντοπίστηκαν πεζή δέκα αλλοδαποί αφρικανικής καταγωγής και σε αστυνομικό έλεγχο αυτών διαπιστώθηκε ότι οκτώ από αυτούς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές επιβίβασαν από τη Θεσσαλονίκη σε ένα Ι.Χ. Φορτηγό άγνωστο αριθμό μη νομίμων μεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στην Ιταλία έναντι χρηματικής αμοιβής και ακολούθως αποβίβασαν στην ανωτέρω περιοχή τους προαναφερόμενους δέκα αλλοδαπούς.

... Πολυδάπανος ο Αλβανός

 
Συνελήφθη στη Μάνδρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προηγουμένως μαζί με συνεργούς του, είχε διαρρήξει εταιρεία στη Μάνδρα.
Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλα άγνωστα άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες σε εργοστάσια, εταιρείες και επιχειρήσεις στα Σπάτα και τη Μάνδρα Αττικής από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.
Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω σπείρα κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχει διαπράξει στα Σπάτα και τη Μάνδρα ένδεκα (11) διαρρήξεις-κλοπές και μία (1) ληστεία. Το συνολικό χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει υπερβαίνει τις 225.000 ευρώ. Επίσης, αφαίρεσαν 250 τεμάχια επιταγών αξίας 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 100.000 ευρώ.

Ο Ελληναράς σιγοντάριζε τους Νιγηριανούς


Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω διαδικτύου σε βάρος ενός ιδιώτη και μίας εταιρείας παροχής ιατρικού εξοπλισμού. Συνελήφθησαν ένας 68χρονος έλληνας  και ένας 53χρονος αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, ενώ αναζητείται και ένας 37χρονος αλλοδαπός, επίσης υπήκοος Νιγηρίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 53χρονος «αλίευε» χρήστες του διαδικτύου και παραποιώντας τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, τους εξαπατούσε με σκοπό να αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, την 1-4-2013, ο 68χρονος συνεργός του, επιχείρησε να πραγματοποιήσει ανάληψη του ποσού των 11.500 ευρώ, ποσό που προέρχονταν από την εξαπάτηση Σουηδού υπηκόου, από υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα. Το προαναφερόμενο ποσό επρόκειτο να το παραδώσει έναντι ανταλλάγματος στον 53χρονο συνεργό του.
Οι δύο δράστες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο είχαν νωρίτερα εξαπατήσει τους υπευθύνους εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού, αποσπώντας το ποσό των 29.900 ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές Η/Υ και δύο (2) πλαστά διαβατήρια Νιγηριανών Αρχών.

Η έφοδος του Αλλοδαπών

Τα Ντοκουμέντα 
 
Συνελήφθη   στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατασκεύαζε και διακινούσε παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα και παρείχε κατάλυμα σε παράνομους μετανάστες έναντι χρηματικού αντιτίμου. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος συλληφθείς κατασκεύαζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία προμήθευε άλλους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου. Επίσης, παρείχε κατάλυμα σε διάφορους αλλοδαπούς έναντι της χρηματικής αμοιβής των πέντε (5) ευρώ ημερησίως.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμά του και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) διαβατήρια.
  • Πέντε (5) πλαστές σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών.
  • Ένα (1) δελτίο αιτήσαντος Άσυλου Αλλοδαπού.
  • Ένα (1) φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος Άσυλου Αλλοδαπού.
  • Ένα (1) δημόσιο έγγραφο ξένης χώρας.
  • Ένα (1) Υπηρεσιακό Σημείωμα με προθεσμία αναχώρησης από τη χώρα.
  • Πέντε (5) κενά δελτία αιτήσαντος Άσυλου Αλλοδαπού.
  • Μία (1) άδεια εργασίας αλλοδαπού.
  • Πλήθος φωτοαντιγράφων δημοσίων εγγράφων τρίτων προσώπων.
  • Έξι (6) θεωρημένα μισθωτήρια συμφωνητικά κατοικίας.
  • Μία (1) γραφομηχανή.
  • Ένα (1) ψαλίδι.

Τα 'παν με τους Σέρβους

 


Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε  ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, Υπεύθυνο Διεθνούς Συνεργασίας και Ελέγχου της Αστυνομίας κ. Vladimir Bozovic, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από ελληνικής πλευράς, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των Αστυνομιών των δύο χωρών και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας, το οργανωμένο έγκλημα, η λαθρομετανάστευση και η διακίνηση ναρκωτικών.

4/4/13

Επείγον ...


Την Τετάρτη 3-4-2013 και περί ώρα 05.50΄, στη Λ. Αθηνών ο.α. 46, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, Δήμου Περιστερίου, ΙΧΕ αυτ/το παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζή γυναίκα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, ηλικίας περίπου 30 ετών, αναστήματος 1,65 μ. με κόκκινα μαλλιά και η οποία φορούσε τζιν παντελόνι ανοιχτού χρώματος, ροζ μπλούζα και πορτοκαλί παπούτσια.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητάς της, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5326670 και 210-5326680.

Βγήκαν κι άλλα

 
Συνεχίζονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές φορτηγών οχημάτων σε επτά Περιφέρειες της Χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση αυτή την 28-2-2013, ύστερα από ταυτόχρονη, οργανωμένη επιχείρηση, Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε Αττική, Αχαΐα, Ηλεία και Κορινθία, συνελήφθησαν επτά ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 43 έως 23 ετών, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες, κλοπές και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση.
Από την μεθοδική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έως σήμερα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις ληστείες, πενήντα πέντε κλοπές οχημάτων και πέντε διαρρήξεις σε οικίες.

... Κυριλέ ο Παν. Βλαστός στα δικαστήρια

 

Ξήλωναν τις ράγες

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (03-04-2013) σε αγροτική περιοχή της Λάρισας (διασταύρωση Μεσαγγάλων), από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων) ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με ομοεθνή συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν καλώδιο χαλκού του ΟΣΕ.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη κλοπή, και πλημμελληματικού για διακεκριμένη φθορά παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Αναλυτικότερα, προχθές (02-04-2013) το βράδυ σε αγροτική οδό της περιοχής Παλαιοπύργου, παραπλεύρως σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν δύο ύποπτα Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα με οδηγούς το συλληφθέντα και τον 34χρονο συνεργό του. Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών για έλεγχο, οι δύο (2) οδηγοί τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από απόσταση 10 χιλιομέτρων, παραπλεύρως της ΠΑΘΕ, στη διασταύρωση Μεσαγγάλων το όχημα που οδηγούσε ο 30χρονος ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του οδηγού. Λίγη ώρα αργότερα, στη διασταύρωση Πυργετού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν εγκαταλελειμμένο το δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος συνεργός του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν μεταβεί νωρίτερα σε σιδηροδρομική γραμμή ΟΣΕ στο ύψος της χ/θ 392 Π.Α.Θ.Ε. και είχαν αφαιρέσει εκατό (100) περίπου μέτρα καλωδίου χαλκού, προκαλώντας φθορά στη λειτουργία του συστήματος ασφαλείας κυκλοφορίας (σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης) των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ, διαταράσσοντας έτσι την ασφαλή κυκλοφορία τους.
Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ, στο ύψος της 392 χ/θ Π.Α.Θ.Ε,. καθώς και στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος συλληφθείς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • εκατό (100) περίπου μέτρα καλωδίου,
  • δύο (2) σιδηροπρίονα,
  • δύο (2) λάμες για σιδηροπρίονο,
  • ένα (1) τσεκούρι,
  • μία (1) «σκύλα»,
  • μία (1) ψαλίδα κοπής,
  • ένα(1) μαχαίρι με μήκος λάμας είκοσι (20) εκατοστών,
  • μία (1) τριγωνική λίμα,
  • τρία (3) ζεύγη γάντια επαγγελματικής χρήσης,
  • δύο (2) ζευγάρια μπότες και
  • ένας (1) φακός.

Τσαντάκιας ο 18χρονος

 
Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από οργανωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας , δεκατρείς διαρρήξεις οχημάτων και δέκα κλοπές πορτοφολιών – τσαντών, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2012 – Μαρτίου 2013, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης .
Συνελήφθη , πρώτες πρωινές ώρες χθες (03-04-2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας , από προστρέξαντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, 18χρονος αλλοδαπός, διότι λίγο νωρίτερα εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε την τσάντα 25χρονης ημεδαπής, πλην όμως η ενέργεια του έγινε αντιληπτή και στην προσπάθεια της 25χρονης και ενός 32χρονου να τον ακινητοποιήσουν, τους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο. Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Ληστεία», παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, διέπραξε άλλες δεκατρείς διαρρήξεις οχημάτων και δέκα κλοπές πορτοφολιών – τσαντών και άλλων αντικειμένων , από καταστήματα

... Φούλαραν στα Καβάσιλα

Τα πλαστά

Έξυπνη η ... φιγούρα

 
Συνελήφθησαν χθες (3-4-2013) το απόγευμα, στα Καβάσιλα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44, 40 και 31 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έλεγχο στο όχημα των τριών δραστών, τη στιγμή που εφοδιάζονταν με καύσιμα σε πρατήριο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 100 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι τρεις ημεδαποί είχαν προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από την Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε ευρώ το καθένα και σκόπευαν να τα προωθήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Σκόρδα ηρωίνης στα Τρίκαλα

Πως να μπήκαν?

Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

 
Ανακοινώνεται ότι μετά από αιφνιδιαστικές έρευνες, που διενεργήθηκαν στις 30-03-2013 και χθες 03-04-2013 στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, από το Διευθυντή και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Έξι (6) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 64,8 γραμμαρίων,
  • τέσσερα (4) αυτοσχέδια σιδερένια μαχαίρια με αντίστοιχες αυτοσχέδιες θήκες λάμας,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτες SIM ,
  • μία (1) μπαταρία κινητού τηλεφώνου,
  • τρεις (3) φορτιστές κινητών τηλεφώνων και
  • ένα (1) τροφοδοτικό – μετασχηματιστής .

Στη Βενετία για ναρκωτικά ο Αλβανός

Συνελήφθη χθες (03-04-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εξέλθει από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Λομβαρδίας και της Βενετίας κατά τα έτη 2010 και 2011.