16/3/13

Τους πήραν σβάρνα οι Ρουμάνοι

 
Συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας, τρεις άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20, 16 και 15 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε κατάστημα πώλησης σιδηρικών – χρωμάτων στο κέντρο της Αμαλιάδας όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό πόσο των 110 ευρώ.
Έπειτα μετέβησαν σε κοντινό κομμωτήριο όπου ασκώντας σωματική βία στην υπάλληλο επιχείρησαν να τις αφαιρέσουν χρήματα αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή.
Για την διερεύνηση των περιστατικών και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό των τριών Ρουμάνων και τη σύλληψη τους.

21χρονη έπιασε από το λαιμό 74χρονη


Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας), ηλικίας από 20 έως 37 ετών, για απόπειρα ληστείας σε βάρος 74χρονης ημεδαπής, στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.
Ειδικότερα, η μία από τους συλληφθέντες, 21χρονη υπήκοος Ρουμανίας, χρησιμοποιώντας σωματική βία, αποπειράθηκε να αφαιρέσει από το λαιμό της 74χρονης, μία χρυσή αλυσίδα και μη καταφέρνοντας να την αποσπάσει, διέφυγε επιβιβαζόμενη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο την ανέμεναν οι τέσσερις συνεργοί της.
Πριν από τη διαφυγή της, η 21χρονη άφησε στο σημείο δύο ψεύτικες αλυσίδες (φο-μπιζού), οι οποίες βρέθηκαν από την ηλικιωμένη.
Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν λίγο αργότερα τους πέντε δράστες να κινούνται με το αυτοκίνητο και να τους συλλάβουν.

Ενέδρα από 2 σε 87χρονο


Συνελήφθησαν στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας, δύο έλληνες ηλικίας 33 και 37 ετών για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία σε βάρος 87χρονου, κλοπής, παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής κάνναβης.
Αναλυτικότερα  ο 33χρονος ακινητοποίησε με τη χρήση βίας τον 87χρονο και του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ ο 37χρονος τον ανέμενε σε αυτοκίνητο, σε κοντινή απόσταση.
Ο 33χρονος εντοπίστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενώ ο 37χρονος τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε στην συνέχεια στην περιοχή του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, από αστυνομικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
Από την μέχρι στιγμής εξέλιξη των ερευνών, εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη υποθέσεις κλοπών, τις οποίες πραγματοποίησε ο 37χρονος την Πέμπτη 14.03.2013, σε εμπορική επιχείρηση (σουπερ μάρκετ) στην Κέρκυρα, όπου αφαίρεσε διαδοχικά 560 ευρώ από το ταμείο της επιχείρησης καθώς και ένα ποδήλατο το οποίο χρησιμοποίησε για την διαφυγή του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 33χρονου, στο οποίο επέβαινε ο 37χρονος, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης καθώς και ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μήκους 20 εκατοστών περίπου.

Τα έκλεβαν έμφορτα

11 φορτηγά και 32 ΜΟΤΟ


Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από οργανωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, σαράντα τρεις (43) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2012 – Μαρτίου 2013, στις περιοχές της Σταυρούπολης, Καλαμαριάς, Τούμπας, Αμπελοκήπων, Χαριλάου και Ανάληψης.
Συνελήφθησαν , πρωινές ώρες χθες (14-03-2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 36, 30, 15 και 22 ετών και ένας 20χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται 26χρονος συνεργός τους, διότι λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν από κοινού δίκυκλη μοτοσικλέτα από την περιοχή της Σταυρούπολης.
Από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είχαν συστήσει από κοινού εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε διακεκριμένες κλοπές οχημάτων. Συγκεκριμένα, από τις παραπάνω περιοχές αφαίρεσαν (32) δίκυκλες μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα και έντεκα (11) Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν έμφορτα με εμπορεύματα. Εν συνεχεία, τα μέλη της ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αποσυναρμολογούσαν τα δίκυκλα για εκμετάλλευση των ανταλλακτικών τους ενώ διέθεταν προς πώληση τα εμπορεύματα των φορτηγών σε χώρα του εξωτερικού. Επίσης, η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε τα κλαπέντα φορτηγά και για την μεταφορά των δικύκλων που αφαιρούσαν.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων και ειδικότερα μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, φορητοί Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, συσκευές παραγωγής πολυμέσων, κ.ά) καθώς και πληθώρα προϊόντων ένδυσης – οικιακής χρήσης.
Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, εκτός δράσης εγκληματικής ομάδας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ανταλλακτικά μέρη κλαπέντος δικύκλου.
Τέλος, κατόπιν αναζητήσεων εντοπίσθηκαν επτά (7) από τα αφαιρεθέντα οχήματα (5 δίκυκλες μοτοσικλέτες και 2 Ι.Χ.Φορτηγά), τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων και του 26χρονου αλλοδαπού μέλους της ομάδας, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση» και της «Αποδοχής Προϊόντων Εγκλήματος». Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 23χρονος ημεδαπός με την κατηγορία της «Αποδοχής Προϊόντων Εγκλήματος».

Παιδικός πορνογράφος ετών 44


Συνελήφθη προχθές (14-3-2013) το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, 44χρονος ημεδαπός για προμήθεια και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και σε αποθήκη που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή.
  • Διακόσιοι δώδεκα (212) ψηφιακοί δίσκοι με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
  • Ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και εννέα μεταλλικά σφαιρίδια.
  • Μία απομίμηση ( REPLICA ) πυροβόλου όπλου με άδειο γεμιστήρα και δύο φυσίγγια.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας του 44χρονου συλληφθέντα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.
Πρόκειται για τον ΣΥΡΙΓΟ Ευθύμιο του Γεωργίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1969, στο Μοσχάτο Αττικής.
Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

15/3/13

Με 110 κιλά κάνναβη

Στη Σαγιάδα ο 33χρονος Αλβανός
 
Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, εντόπισαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 33χρονος και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο και να το ακινητοποιήσουν.
Ο 33χρονος στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημά του, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (110) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (110.446) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα του 33χρονου ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών και μία πλαστή άδεια οδήγησης.

Βρήκαν το δολοφόνο του βενζινοπώλη


Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η ανθρωποκτονία 67χρονου βενζινοπώλη , που έλαβε χώρα στις 30-10-2011 στο Επιτάλιο Ηλείας.
Στην υπόθεση αυτή, όπως προέκυψε, εμπλέκονται δυο δράστες, από τους οποίους ο ένας είναι 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ηλείας.
Ο συγκεκριμένος βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, καθώς την 22-12-2011 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 30-11-2011 το μεσημέρι, οι δυο δράστες μετέβησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 65χρονου στη Νέα Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος του Επιταλίου, όπου, με σκοπό τη ληστεία, συνεπλάκησαν με τον παθόντα και αφού τον έριξαν στο έδαφος τον πυροβόλησαν μια φορά εξ΄επαφής στη κοιλιά.
Ο 65χρονος διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Οι δράστες είχαν διαφύγει με μηχανή, την οποία είχαν αφαιρέσει πριν δυο μήνες περίπου από τη Πάτρα. Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών βρέθηκε, τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία, εγκαταλελειμμένη σε αγροτική περιοχή στις Ράχες Ηλείας, μαζί με άλλα αντικείμενα και ενδύματα των δραστών.

Πήραν την ευθύνη


Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι την περασμένη Κυριακή ανέλαβαν οι οργανώσεις «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» και «Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης».
Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι την περασμένη Κυριακή ανέλαβαν οι οργανώσεις «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» και «Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης».

Όπως γράφει ο συντάκτης της προκήρυξης, ο λόγος για την επίθεση είναι ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας κάλεσαν άμεσα την αστυνομία την 1η Νοέμβριου του 2010 και συνελήφθησαν τότε φερόμενα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που είχαν πάει για να παραδώσουν στην παγιδευμένο δέμα με εκρηκτικά.

Στην προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, οι άγνωστοι εξαπολύουν απειλές κατά της συζύγου του ιδιοκτήτη της εταιρείας που είχε ανακαλύψει το φάκελο με την εκρηκτική ύλη και είχε ειδοποιήσει τις αρχές.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά της Αστυνομίας και των media «να πολεμήσουν το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης».

Διαβάστε τι αναφέρεται: «Στις 10 Μαρτίου πράξαμε το αυτονόητο. Μετουσιώσαμε τις υποσχέσεις μας για εκδίκηση σε πράξη. Τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας ταχυμεταφορών swift-mail στο Παγκράτι. Οι λόγοι για αυτή μας την επίθεση είναι απλοί και ξεκάθαροι. Η Φ.Ρ η οποία είναι η γυναίκα του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ταχυμεταφορικής και εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα, την 1 Νοεμβρίου του 2010 με την μικροαστική και αστυνομική περιέργεια που την διακατείχε άνοιξε ένα δέμα το οποίο είχαν αφήσει οι σύντροφοί μας εκεί για να αποσταλεί στην πρεσβεία του Μεξικό. Η περιέργειά της οδήγησε στον τραυματισμό της. Στη συνέχεια ως γνήσια ρουφιάνα ειδοποίησε τους μπάτσους δίνοντας αναλυτική περιγραφή για το ποιός το άφησε και προς τα που κατευθύνθηκε. Εξαιτίας της ρουφιανιάς της κινητοποιήθηκαν δεκάδες μπάτσοι οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και περικύκλωσαν τους συντρόφους μας με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν.

«Ροζ Πάνθηρας» ο νέος εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ


Χρήστος Παρθένης, Αστυνόμος Β'
 
Ο Αστυνόμος Β΄ Χρήστος Παρθένης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το 1996.
Αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2002 με βαθμό επίδοσης «Άριστα» και 2ος στη γενική σειρά.
Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ως Αξιωματικός Εγκληματολογικών Πληροφοριών (Criminal Intelligence Officer) στην Υποδιεύθυνση Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος στη Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) στη Λυών Γαλλίας.
Κατά την θητεία του στην INTERPOL ανέλαβε, μεταξύ άλλων, την διεύθυνση (management) του Προγράμματος «Ροζ Πάνθηρες» (Project Pink Panthers), το οποίο αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ειδικότερα την υποστήριξη διεθνών ερευνών αναφορικά με ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.
Κατά την υπηρεσιακή του σταδιοδρομία εκπροσώπησε, συμμετείχε και διοργάνωσε συνέδρια και συναντήσεις αναφορικά με το οργανωμένο έγκλημα, που διοργανώθηκαν, μεταξύ άλλων, από την INTERPOL, την EUROPOL και την EUROJUST.
Διετέλεσε εθνικός αντιπρόσωπος-εμπειρογνώμονας στον Αναλυτικό Φάκελο Εργασίας (AWF - Analytical Working File) της EUROPOL, για το ευρασιατικό οργανωμένο έγκλημα.

Ο Ρώσος καταρριχήθηκε από τον Β' όροφο

 
Πρώτες πρωινές ώρες της 13-3-2013, συνελήφθη στη Γλυφάδα από αστυνομικούς των μικτών Συνεργείων Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρωσίας, για διάπραξη κλοπής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στο μπαλκόνι του β΄ ορόφου να επιχειρεί να διαφύγει με καταρρίχηση από σωλήνα υδρορροής, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Στη κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) υφασμάτινο γάντι και (1) κινητό τηλέφωνο. Μέσα στο σπίτι του παθόντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) φιάλη υγραερίου, μία (1) φιάλη οξυγόνου, ένα (1) μεταλλικό χειριστήριο – φλόγιστρο, ένα (1) τρυπάνι και πολλά διαρρηκτικά εργαλεία. Προηγουμένως ο δράστης μαζί με συνεργό του, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα, τιμαλφή, ενώ κατέστρεψαν ολοσχερώς το χρηματοκιβώτιο με τη χρήση κόφτη - οξυγόνου.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Γλυφάδας προέκυψε ότι ο συλληφθείς, με τους συνεργούς του έχουν διαπράξει συνολικά 18 διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων σε οικίες, καταστήματα και εταιρείες στις περιοχές της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης.

Με τα κλεμμένα στο ΙΧ

Τα κλοπιμαία
 
Χθες (14-03-2013) το πρωί, στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν δύο άτομα έναν 28χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και έναν 27χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράνομη κατοχή βεγγαλικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, το χρηματικό ποσό των (13.605) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Από την προανάκριση προέκυψε, ότι τα προαναφερθέντα χρυσαφικά είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα από τον 27χρονο, αντί του ποσού των (13.150) ευρώ. Μέρος των ανευρεθέντων χρυσαφικών, αναγνωρίσθηκε από τους παθόντες - ιδιοκτήτες και αποδόθηκε σε αυτούς.
Επίσης, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια του 27χρονου και σε ενεχυροδανειστήριο, στο οποίο ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών,
  • το χρηματικό ποσό των 15.645 ευρώ,
  • (1) κυνηγετική καραμπίνα χωρίς άδεια,
  • (862) κροτίδες,
  • (1) σιδερογροθιά,
  • (1) πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και
  • (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο Γερμανός Ελληναράς φυσιοθεραπευτής


Συνελήφθησαν χθες (14.03.2013), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δυο υπήκοοι Γερμανίας, (38χρονος ελληνικής και 46χρονος ιταλικής καταγωγής), φυσιοθεραπευτές - εργαζόμενοι σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Πιο αναλυτικά, συγγενείς 28χρονου έλληνα, που νοσηλεύεται τους τελευταίους 11 μήνες σε κωματώδη κατάσταση σε Νοσοκομείο της Αθήνας, κατήγγειλαν ότι οι δυο δράστες τους «προσέγγισαν» προ διμήνου, γνωστοποιώντας την ιδιότητά τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Στη συνέχεια, μετά από ενημέρωση των συγγενών ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέρριψε σχετικό αίτημα τους, για μεταφορά του συγγενή τους στο εξωτερικό, ο 38χρονος τους πίεζε να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης, όπου ο ίδιος εργάζεται στη Γερμανία.
Αφού οι συγγενείς επέμεναν να μεταφερθεί στο κέντρο της επιλογής τους, ο 38χρονος, επικαλούμενος διασυνδέσεις με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αρχικά ισχυρίστηκε ότι μετά από δική του μεσολάβηση εγκρίθηκε τελικά το αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή. Στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά 12.000 ευρώ, προκειμένου να «εξασφαλίσει» την έκδοση της οριστικής θετικής απόφασης, από τη Διοίκηση του Οργανισμού.
Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση, ο 38χρονος ζήτησε να του καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το παρέδιδε σε τρίτο πρόσωπο στο εξωτερικό, μετά τη μεταφορά του ασθενή στο κέντρο αποκατάστασης.
Σε ραντεβού χθες το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής, συνελήφθη ο 38χρονος μαζί με τον 46χρονο συγκατηγορούμενό του, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τα είδη καλλωπισμού

Τα προϊόντα


 
Συνελήφθησαν χθες (14-03-2013) το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τρεις έλληνες ηλικίας 67, 32 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για εμπόριο προϊόντων απομίμησης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, διερευνώντας σχετική πληροφορία, εντόπισαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της πόλης της Ρόδου αποθήκη με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης-παραεμπορίου.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η αποθήκη ανήκει σε εταιρία χονδρεμπορίου με υπεύθυνους τους κατηγορούμενους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Συγκεκριμένα πρόκειται για αποθήκη 1.500 τ.μ. μέσα στην οποία έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως ενδύματα, υποδήματα, είδη καλλωπισμού κ.α..

Η 46χρονη έπαιρνε τα κλεμμένα κοσμήμτα

 
Συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρία άτομα, από τα οποία δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 14, 19 ετών, καθώς και μια 46χρονη Eλληνίδα (υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου), κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, παράνομης διαμονής στη χώρα και αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Επίσης συνελήφθη και η μητέρα του 16χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα, προχθές (13-03-2013) ο ανήλικος αφαίρεσε από οικία  στη Θήρα, χρυσά κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 1.500 ευρώ. Τα εν λόγω κοσμήματα διέθεσε στην συνέχεια στην 19χρονη συγγενή του, η οποία με τη σειρά της πούλησε μέρος τους σε ενεχυροδανειστήριο, έναντι αμοιβής.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προσήχθη η 46χρονη υπάλληλος του ενεχυροδανειστήριου και διαπιστώθηκε ότι το κλεμμένο κόσμημα που αγόρασε το είχε συσκευάσει και παραδώσει σε εταιρία ταχυμεταφοράς.
Όλα τα κλεμμένα χρυσά κοσμήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.
Επιπλέον κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 19χρονη διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος της κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής.

14/3/13

... Γνωστών οίκων από τους 2 Κινέζους [βίντεο]



Μαϊμούδες 1 εκατ.€

Τσάντες, πορτοφόλια, φουλάρια κτλ
 
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στην Αττική, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», εντοπίσθηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, χθες (13-3-2013) το πρωί, στην οδό Ηρακλειδών στα Πετράλωνα, αποθήκη με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης-παρεμπορίου.
Ειδικότερα, στους χώρους της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (250.000) απομιμητικά προϊόντα γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως τσάντες, πορτοφόλια, φουλάρια και άλλα είδη.
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας ως υπεύθυνοι-διαχειριστές της αποθήκης.

Πεζός με 1 κιλά χασίς μόνο;

 
Χθες (13-03-2013) το βράδυ στην περιοχή Δελβινακίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εντόπισαν έναν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εισήγαγε και μετέφερε πεζός ναρκωτικά στη χώρα.
Ειδικότερα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 32χρονο, ο οποίος μετέφερε ένα σάκο που περιείχε ένα (1) κιλό και (110) γραμμάρια κάνναβης.

Οι Τσιγγάνες έκλεψαν πιστόλι Ειδικού Φρουρού

Και όχι μόνο ...
 
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών Αρχών, τέσσερις ημεδαπές (ΡΟΜΑ), ηλικίας 49, 16, 39 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.
Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης,
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι ανωτέρω ημεδαπές, είχαν συστήσει πρόσφατα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών σε οικίες, προσποιούμενες της πλανόδιες πωλήτριες.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η συμμετοχή τους σε συναφή αδικήματα, ενώ μέχρι τώρα εξιχνιάστηκε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής, που έλαβε χώρα χθες το πρωί σε οικία στην περιοχή «Παναγιούδα» της Λέσβου, όπου διαμένει, μαζί με τους οικείους του, Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Λέσβου.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστιδες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο της παραπάνω οικίας και εκμεταλλευόμενες την απουσία των ενοίκων, αφαίρεσαν από υπνοδωμάτιο του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 2.500 ευρώ. Ακολούθως, από έτερο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, αφαίρεσαν το υπηρεσιακό πιστόλι του Ειδικού Φρουρού, μια γεμιστήρα και 13 φυσίγγια πιστολιού, παραβιάζοντας ασφαλισμένο ερμάριο, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένα.

Το κινητό οπλοστάσιο στα Εξάρχεια

 


 

“ΠΙΣΩ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ……έχουμε ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ..!!”

Tα Κατασχεμένα στο ΙΧ γιάφκα
 

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, μετά την ανακάλυψη οπλισμού εντός ενοικιασμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου την 12-03-2013, ανακοινώνεται ότι εντός οικίας, επί της οδού Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία (1) κεντρική μονάδα υπολογιστή, καθώς και περιφερειακές συσκευές αυτού, ήτοι πληκτρολόγιο, ποντίκι κ.λ.π.
  • ένα (1) πολυμηχάνημα - εκτυπωτής και δέκα (10) ψηφιακοί δίσκοι
  • μία (1) μάσκα τύπου full face και γάντια
  • επτά (7) πανομοιότυπα τεμάχια χάρτου (αυτοκόλλητα), στα οποία απεικονίζονται ένστολοι αστυνομικοί, σε παράταξη, καθώς και ένας σκύλος, ενώ υπήρχαν, μεταξύ άλλων, οι έντυπες ενδείξεις “ΠΙΣΩ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ……έχουμε ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ..!!”.
  • τέσσερα (4) μαχαίρια, εκ των οποίων τα τρία (3) αναδιπλούμενου τύπου και ένας (1) σουγιάς
  • κράνη μηχανής, μία (1) αντιασφυξιογόνος προστατευτική μάσκα προσώπου και ένας (1) λοστός
  • ένα (1) πανό που περιείχε το εξής κείμενο «ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ»
  • έντεκα (11) πανομοιότυπες αφίσες, οι οποίες έφεραν τις έντυπες ενδείξεις μεταξύ των άλλων μόνο στη μία τους όψη «ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

Τον έψαχναν οι Γερμανοί από το 2007

 
Στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν 32χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ληστεία, απειλή και σωματική βλάβη, πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα την 20-02-2007 στη Γερμανία.

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος


Με μια λιτή ανακοίνωση το Αρχηγείο μας πληροφορεί πως παραιτήθηκε για αυστηρά προσωπικούς λόγους ο εκπρόσωπος τύπου Χρήστος Μανούρας. Κατανοούμε τους λόγους επειδή όντως υπάρχει ζήτημα και το σεβόμαστε απόλυτα!

Με το 1 εκατ. "κλέφτηκε" με ΜΑΤατζή

Η ξανθιά Πατρινιά καθηγήτρια
Κάποιος να τη ... φυλάει


Την υπόθεση για λογαριασμό του συζύγου χειρίζεται ο ποινικολόγος των Αθηνών Παύλος Σαράκης και μάλλον η γυναίκα "αράχνη" θα τα βρει ... σκούρα
Aυτή είναι η ξανθιά Πατρινιά [φωτο] που  κατάφερε να εξαπατήσει τον σύζυγο της και με  ψεύτικα συναισθήματα να του αποσπάσει  1 εκατ. ευρώ  από κληρονομιά και μάλιστα να τα βάλει σε αποκλειστικά δικό της τραπεζικό λογαριασμό.
Η 38χρονη «κλέφτηκε» με 22χρονο αστυφύλακα που υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Μάλιστα το … νησιώτικο επώνυμο του νεαρού  παραπέμπει σε παλιό συνεργάτη του Κοσκωτά .
Ο σύζυγος  από της  1/3/13 κατέθεσε μήνυσή  εναντίον της στην Ασφάλεια Πατρών για κακουργηματική απάτη και κλοπή.
Από την ημέρα εκείνη η όμορφη 38χρονη  έχει εξαφανιστεί, ενώ  το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας, με προσφυγή του απατημένου συζύγου απαγορεύει προσωρινά στην τράπεζα να αποδώσει στην 38χρονη το χρηματικό ποσό του λογαριασμού, που ναι μεν έχει ανοιχτεί στο όνομα της, αλλά λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης επιβάλλει τη δέσμευσή του.
Η καθηγήτρια Αγγλικών που ζει τον έρωτά της με τον νεαρό αστυνομικό έχει εξαφανιστεί από την

Έκλεβαν και εκκλησίες

Παρτίδα από το κλεμμένο λάδι
 
Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών επτά υποθέσεις διαρρήξεων Ιερών Ναών και εμπορικών επιχειρήσεων στην βόρεια Κέρκυρα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών 32, 37 και 60 ετών για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών ταυτοποιήθηκε η συστηματική διάπραξη διαρρήξεων από τον 32χρονο και τον 37χρονο σε Ιερούς Ναούς, αποθήκες και ελαιουργεία στην βόρεια Κέρκυρα, κατά τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα και ποσότητες ελαιολάδου, τα οποία στην συνέχεια πουλούσαν με την συνδρομή του 60χρονου σε επιχειρήσεις εμπορίας ελαιολάδου.
Οι δύο ενεργώντας από κοινού, πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνολικά επτά διαρρήξεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν:

  • Η διάρρηξη του Ιερού Ναού Υπαπαντής στους Γιαννάδες Κέρκυρας, το χρονικό διάστημα από 10.02.2012 έως 20.02.2012 από τον οποίο αφαίρεσαν 200 ευρώ καθώς και η απόπειρα διάρρηξης του την Τρίτη (01.01.2013) το βράδυ χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
  • Η διάρρηξη του Ιερού Ναού Παναγίας Παντοκράτορα στους Μακράδες Κερκύρας, την 22.11.2012 βραδινές ώρες, από τον οποίο αφαίρεσαν 200 ευρώ.
  • Η διάρρηξη αποθήκης στην περιοχή Λιαπάδων Κέρκυρας το χρονικό διάστημα από 03.02.2013 έως 09.02.2013, από την οποία αφαίρεσαν πλαστικά δοχεία τα οποία περιείχαν 300 κιλά ελαιόλαδο.
  • Η διάρρηξη αποθήκης στην περιοχή Λιαπάδων Κέρκυρας το χρονικό διάστημα από 21.02.2013 έως 22.02.2013 ,από την οποία αφαίρεσαν πλαστικά δοχεία τα οποία περιείχαν 140 κιλά ελαιόλαδο.
  • Η διάρρηξη ελαιουργείου στους Λάκωνες Κέρκυρας την 27.12.2012 βραδινές ώρες, από το οποίο αφαίρεσαν πλαστικά δοχεία τα οποία περιείχαν 280 κιλά ελαιόλαδο.
  • Η διάρρηξη ελαιουργείου στους Πάγους Κέρκυρας την 27.12.2012 βραδινές ώρες, από το οποίο αφαίρεσαν εννιά πλαστικά δοχεία τα οποία περιείχαν 162 κιλά ελαιόλαδο.

13/3/13

Δεν τα χρησιμοποίησαν ...



Τα δυο Καλάσνικοφ που χθες εντοπίστηκαν σε ΙΧ στην οδό Σκυλίτση στα Εξάρχεια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια. Η βαλλιστική εξέταση ολοκληρώθηκε
πριν από λίγο ...

Η φυγάδευση Σαλμά στο Μεσολόγγι

Η υπουργάρα διακρίνεται στην αρχή του βίντεου να μπαίνει στο πίσω κάθισμα και να γίνεται ... λαγός!

Τους επιτέθηκαν στο νεκροταφείο


Συνελήφθησαν χθες (12-03-2013) το μεσημέρι, στην Αγία Παρασκευή Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τρεις  ROMA, ηλικίας 32, 24 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι και περί ώρα 14:15΄, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν από ένα ζευγάρι   ηλικίας 74 και 70 ετών, οι οποίοι κινούνταν πεζή στην περιοχή του νεκροταφείου της Αγίας Παρασκευής Λαμίας, κοσμήματα χρηματικής αξίας (400) ευρώ και στη συνέχεια αφού επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου δράστη, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και

Οι 15χρονοι ληστές του προαστιακού

 
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, σπείρα ανηλίκων Ρομά, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων ατόμων, στο σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου «Νερατζιώτισσα» , από τα οποία αποσπούσαν προσωπικά αντικείμενα και χρηματικά ποσά.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, απογευματινές ώρες της 11-3-2013, στο Σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου «Νερατζιώτισσα», δύο (2) από τα μέλη σπείρας ανηλίκων. Οι δύο (2) συλληφθέντες ηλικίας 15 και 16 ετών ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο με επιβίβαση από τον σταθμό «Άνω Λιόσια» και αποβίβαση στο σταθμό «Νερατζιώτισσα», ακινητοποιούσε με απειλή ανήλικους και ηλικιωμένα άτομα και στη συνέχεια τους αφαιρούσε, δια της βίας, προσωπικά αντικείμενα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Έχει στην τράπεζα το 1 εκατ. € του άνδρα της

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Η Πατρινιά-αράχνη που ξελογιάστηκε με "πιτσιρικά" ΜΑΤατζή!

... Θυσίασαν Ταξίαρχο για τις Σκουριές




Μια ζωή ο άνθρωπος υπηρέτησε με αφοσίωση στηνΥποδ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος  μέχρι που έγινε και διευθυντής. Τώρα τον έκαναν Ταξίαρχο τον Τάσιο Κωνσταντίνο αλλά τον μεταθέτουν στην Αστυν. Δ/νση Χαλκιδικής, ως Διευθυντή. Τον καλούν δηλαδή να πληρώσει τα σπασμένα με τις Σκουριές και ο άνθρωπος βγήκε σε μόνιμη [;] αναρρωτική, με πιο πιθανή την περίπτωση να παραιτηθεί από

Ο επίδοξος δολοφόνος του Χίτλερ


Ο Εβαλντ-Χάινριχ φον Κλάιστ, πρώην υπολοχαγός του γερμανικού στρατού, ο οποίος έλαβε μέρος στη συνωμοσία για τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ το 1944, πέθανε σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στο Μόναχο.
Ο φον Κλάιστ ήταν μόλις 22 ετών όταν προσφέρθηκε να φορέσει γιλέκο με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης με τον Χίτλερ. Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά λίγους μήνες αργότερα ο ίδιος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη συνωμοσία για τη δολοφονία του Χίτλερ.
Ο Εβαλντ-Χάινριχ φον Κλάιστ επρόκειτο να είναι ο άνθρωπος που θα μετέφερε μία βαλίτσα  γεμάτη εκρηκτικά σε συνάντηση με τον Χίτλερ, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξαν τα σχέδια και η βόμβα τοποθετήθηκε από τον συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

Ο Κλάους φον Στάουφενμπεργκ- τον οποίο υποδύθηκε ο Τομ Κρουζ στην ταινία Επιχείρηση Βαλκυρία- τοποθέτησε τη βόμβα στην αίθουσα συσκέψεων όπου ο Χίτλερ συναντούσε τους συνεργάτες του στη Φωλιά του Λύκου, το στρατηγείο του στην Ανατολική Πρωσία.

Τελικά, η βαλίτσα μετακινήθηκε και η έκρηξη δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο συνταγματάρχης φον Στάουφενμπεργκ μαζί με τον πατέρα του φον Κλάιστ, γνωστό αντίπαλο του Χίτλερ, και άλλους που συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.

Ο Εβαλντ-Χάινριχ φον Κλάιστ συνελήφθη και εστάλη σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, ωστόσο αργότερα τού επετράπη να επιστρέψει στο στράτευμα.

Στον Πύργο ο Ταξίαρχος


Στον Αξιωματικό παλαιότερα και λόγω καταγωγής από το Καλέντζι Αχαΐας είχαν καταλογιστεί "εναγκαλισμοί" με το ΠΑΣΟΚικό σύστημα, αλλά ουδείς όμως δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει πως στην Πάτρα έκανε σοβαρή δουλειά στην δίωξη των ναρκωεμπόρων

Ο Άρης  Ανδρικόπουλος μετά την ... εξορία στη Ζάκυνθο, επανέρχεται πέριξ των Πατρών και πιο συγκεκριμμένα στην Ηλεία ως αστυνομικός διευθυντής. Ελπίζουμε ο Ταξίαρχος  στον τομέα των ναρκωτικών να έχει τα ίδια αποτελέσματα, όπως και όταν ήταν διοικητής στην Ασφάλεια Πατρών. Γιατί εκεί στον Πύργο "βρωμάει" από