2/3/13

Θα καταργήσουν την Οικονομική αστυνομία?

Αχ όχι κατάργηση τουλάχιστον σε συρρίκνωση οδεύει το Αρχηγείο, την Οικονομική Αστυνομία σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες με το νέο οργανόγραμμα. Η αρμοδιότητα θα δοθεί αποκλειστικά στο υπουργείο οικονομικών για συγκέντρωση πόρων. Έτσι ερμηνεύεται γιατί κάποιοι έσπευσαν να προλάβουν να πηδήξουν πρόωρα

Ποιους ψάχνουν!



Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
 
Τουλάχιστον τρία άτομα κουρδικής και αλβανικής καταγωγής ανακρίνονται από υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης και δικαστικούς υστερα από την ανεύρεση -το μεσημέρι του Σαββάτου- δύο χειροβομβίδων και ενός όπλου σε κοινόχρηστο χώρο της Δ' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εντοπισμός του μίνι οπλοστασίου έγινε ύστερα από πολυήμερες έρευνες αλλά και διαπραγματεύσεις δύο σωφρονιστικών υπάλλήλων με κρατουμένους προκειμένου να "παραδώσουν" τον οπλισμό τους!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού είχαν προ ενός μηνός πληροφορίες ότι «μέσα στην φυλακή έχει μπεί ένα τουλάχιστον όπλο». Χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τον τρόπο "εισαγωγής" του όπλου στο σωφρονιστικό κατάστημα για το οποίο έχει ήδη αρχίσει έρευνα.

Έκαναν ληστείες με ΤΑΧΙ


Στην Ασφάλεια Αττικής κρατούνται 3 έλληνες που έκαναν ληστείες. Ο ένας μάλιστα τους πήγαινε στα ΕΛΤΑ κτλ με το ΤΑΧΙ του αλλά και τους έπαιρνε ξανά  "κούρσα" στην επιστροφή και μετά από κάθε χτύπημα!

Έμεινε με το στόμα ανοιχτό ο Ανδρέας [;]

Ο Αξ/κος που είδε να περνούν τα 109 κιλά χασίς
 Συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών
Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με (109) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη χθες (01-03-2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην Αμφιλοχία και ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 37χρονο, φορτωμένο με πάνω από (109) κιλά κάνναβης.
Κατασχέθηκαν:
  • εκατόν ένα (101) δέματα με κάνναβη (συνολικού βάρους 109.254 γραμμαρίων).
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 37χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ήδη ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Θεσπρωτίας για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Η Καρδίτσα πήρε μπρος ...

Επιτέλους!
Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθησαν χθες (01-03-2013) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 49 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την εμπορία.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους συλληφθέντες να έχουν σταθμεύσει το αυτοκίνητο του 54χρονου σε αγροτική περιοχή. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο εναπόθεσης αποσκευών (πορτ-μπαγκαζ) και κατασχέθηκαν:
  • δεκαεπτά (17) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (177,7) γραμμαρίων,
  • τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (5,2) γραμμαρίων και
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που είχαν οι δράστες στην κατοχή τους, τις προόριζαν για εμπορία.

Δεν κρύβει τα πιστεύω του ...



Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Γεωργατζή, πως σε αντίθεση μ' άλλους αξιωματικούς δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Το λέμε αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι "αθέατοι" που βολεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ, αλλά διατηρούν  τάχα "δεξιό φάκελο". Εκτός αν κάνουν καλό "ταμείο". Στις δημόσιες σχέσεις του παρασκηνίου εννοούμε

Oι νέοι διευθυντές


Από τους νέους Διευθυντές ξεχωρίζουν ο Γιώργος Καστάνης, διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών και ο Δημήτριος Σμυρλής διοικητής του Οργανωμένου Εγκλήματος. Και οι δυο της Ασφάλειας Αττικής.
Μετά την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Υποδιευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος, υπό την Προεδρία του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Σπυρίδωνα Παπασπύρου και τη συμμετοχή τεσσάρων (4) Υποστρατήγων:
  • Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω εβδομήντα τέσσερις (74) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων:

1. ΝΑΚΙΑΣ Φώτιος
2. ΣΜΥΡΛΗΣ Δημήτριος
3. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
4. ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ Γεώργιος
5. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος
6. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗΣ Ευθύμιος
7. ΤΖΟΥΜΑΪΛΗΣ Θεολόγος
8. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρήστος
9. ΚΑΪΠΑΚΗΣ Γεώργιος
10. ΜΟΣΧΟΣ Ηλίας
11. ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Νικόλαος
12. ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ Δημήτριος
13. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Βασίλειος
14. ΛΙΑΠΠΗΣ Αντώνιος
15. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος
16. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Παναγιώτης
17. ΤΟΥΦΕΞΗΣ Σταύρος
18. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Λάμπρος
19. ΤΟΛΙΑΣ Ιωάννης
20. ΧΙΩΤΕΛΛΗΣ Δημήτριος
21. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
22. ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ Παναγιώτης
23. ΜΑΝΙΑΤΗΣ Αναστάσιος
24. ΚΑΣΣΗΣ Πέτρος
25. ΣΤΑΥΡΟΥ Λάμπρος
26. ΚΑΡΑΒΑΣ Κωνσταντίνος
27. ΔΙΠΛΑΣ Κωνσταντίνος
28. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας
29. ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ Ιωάννης
30. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Παύλος
31. ΜΠΕΛΛΟΣ Παναγιώτης
32. ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ Δημήτριος
33. ΒΟΓΛΗΣ Ευάγγελος
34. ΕΥΘΥΜΙΟΥ Μιχαήλ
35. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
36. ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ Δημήτριος
37. ΚΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Παναγιώτης
38. ΜΑΡΟΥΔΑΣ Γεώργιος
39. ΨΩΜΑΣ Γεώργιος
40. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
41. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
42. ΡΙΖΑΚΗΣ Μιχαήλ
43. ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ Σωτήριος
44. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Χαράλαμπος
45. ΓΚΙΚΑΣ Ανδρέας
46. ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ Δημήτριος
47. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ Κλέαρχος
48. ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
49. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
50. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
51. ΑΔΑΜΑΚΗΣ Γεώργιος
52. ΤΣΙΦΤΗΣ Κωνσταντίνος
53. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ Δημήτριος
54. ΚΑΛΔΗΣ Κωνσταντίνος
55. ΜΟΣΚΟΦΙΔΗΣ Πέτρος
56. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
57. ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος
58. ΚΟΛΟΜΒΟΣ Παντελής
59. ΚΟΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης
60. ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος
61. ΖΗΣΗΣ Δημήτριος
62. ΜΠΑΝΙΑΣ Απόστολος
63. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
64. ΛΙΤΙΝΑ
Χαράλαμπος
Γεωργία
65. ΚΑΣΤΑΝΗΣ Γεώργιος
66. ΡΩΜΑΪΔΗΣ Παναγιώτης
67. ΓΑΤΣΙΟΣ Δημήτριος
68. ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα
69. ΦΛΕΒΑΡΗΣ Ευάγγελος

Θα τους πνίγει η σκόνη του ...


Μια ζωή επιτυχίες ...

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος

Κατώτερος των περιστάσεων ... αναδείχθηκε ο κύριος Παπαγιαννόπουλος [φωτο] που τα δικά του επιχειρησιακά κενά [Βελβεντό, Βλαστός] κλήθηκε να καλύψει με επιτυχία ο Αντιστράτηγος Παπαδόπουλος. Το νέο παραδιοικητήριο της Κατεχάκη έκανε τη βρώμικη δουλειά του, όπως πολύ καλά γνωρίζει, παρακάμπτοντας τον Αρχηγό. Να 'ναι καλά τα ... ταξίδια του Υπασπιστή που

Τι θα κάνει με τις βίζες και τις μίζες?

Εδώ Τίρανα!

Ο νέος Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας μαθαίνουμε πως το 2011 υπηρέτησε στην Αλβανία, στην πρεσβεία μας στα Τίρανα. Αναμένουμε τι ενέργειες θα κάνει για τις "μίζες" με τις βίζες και ορισμένους  διεφθαρμένους μέχρι το κόκκαλο, υπαλλήλους των Ελληνικών προξενείων, που έχουν τις πλάτες του ΥΠΕΞ των

Με ... ηγέτη Ιρακινό

Τους πότιζαν με νερό για να μην τους ... μείνουν στην κλούβα!

                                                  Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτές θέσεις στην ιεραρχία.
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 28-2-2013, έξι (6) αλλοδαποί τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ, ένας (1) υπήκοος Συρίας και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης και ένας (1) ημεδαπός, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 38, 52, 26, 33, 35, 36 και 40 ετών αντίστοιχα. Συνελήφθησαν επίσης είκοσι εννέα (29) αλλοδαποί μετανάστες, επτά (7) υπήκοοι Συρίας, έξι (6) Πακιστάν, έξι (6) Μπαγκλαντές, πέντε (5) Παλαιστίνης, δύο (2) Αιγύπτου και από ένας (1) από Ιράκ, Μυανμάρ, Σρι Λάνκα. Αναζητούνται άλλα δύο (2) μέλη της οργάνωσης, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός.
Ειδικότερα, μετά από συστηματική και πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνέλαβαν, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην Ελευσίνα, επ’ αυτοφώρω τα επτά (7) μέλη της οργάνωσης, την ώρα που μετέφεραν στοιβαγμένους σε Ι.Χ. φορτηγό τους είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς, τους οποίους  επιχειρούσαν να προωθήσουν στην Ιταλία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, είχε ηγετικό ρόλο και οργάνωνε τη δράση των υπόλοιπων μελών, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, την παροχή καταλύματος και μεταφορά των μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως την Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού, ύψους 2.000-4.000 ευρώ.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δεν ... πειραματίστηκαν με την Αντιτρομοκρατική

Στις νέες "Λίστες Σουλτάτου"

Ο μόνος που έμεινε ανεπιρέαστος από τις κρίσεις ήταν ο κ. Αλκιβιάδης Τζοΐτης που προήχθη σε Υποστράτηγο. Με τις "Λίστες Σουλτάτου" που συνέταξαν στην Κατεχάκη αυτοί ήταν ικανοί να έβαζαν χέρι και στην Αντιτρομοκρατική. Προφανώς όμως φοβήθηκαν τα "Μωρά" της Νεοτρομοκρατιάς και το ... ορφανό χτύπημα στο γραφείο Σαμαρά

Βίοι παράλληλοι

Ο Υποστράτηγος και ο Ταξίαρχος
Οι κκ Κοζυράκης και Σταύρακας  [γυαλιά μυωπίας] μ' έναν βαθμό διαφορά, τα τελευταία χρόνια διέγραψαν ίδια επαγγελματική πορεία αλλά με ... άδοξο

Υπό κηδεμονία ο Αρχηγός



Στο Crimes on air ... φημιζόμαστε, για τα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Ο κ. Σοφιός δίπλα στον Αρχηγό κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην έδρα της Ιντερπόλ
Εγκλωβισμένος από  μια "κάστα" αξιωματικών του Μαξίμου, που επί της ουσίας δεν του είναι συμπαθείς, βρίσκεται ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, που δεν κατάφερε ούτε τον "κοντοχωριανό" του Σαλαμούρα να κρατήσει στη ΓΑΔΑ, αλλά ούτε και τον Ταξίαρχο Σοφιό που τον έριξαν στις παρυφές της Πάρνηθας, στην αστυνομική ακαδημία και ενώ τον προόριζε για διοικητή Ασφαλείας

Δυο οι γυναίκες της περιφέρειας Αττικής

Πιάστηκαν από τις Εσωτερικές Υποθέσεις
Οι κυρίες έκαναν ... μπαρπουτιέρα την περιφέρεια, βάζοντας μάλιστα το σχοινί στο λαιμό συναδέλφου τους

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες (01-02-2013) δύο γυναίκες υπάλληλοι της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, 39 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης, από κοινού.
Είχε προηγηθεί καταγγελία 43χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ότι ενώ για οφειλή του στην Εφορία, κρατούταν από τη μισθοδοσία του, το χρηματικό ποσό των 87,35 €, στη μισθοδοσία του Μαρτίου παρακρατήθηκε πολλαπλάσιο ποσό (739,67€), έπειτα από ενέργειες των δυο υπαλλήλων, κατά παράβαση της νομοθεσίας, που ρυθμίζει το προβλεπόμενο ποσοστό παρακράτησης.
Στις έγγραφες και προφορικές αιτήσεις του 43χρονου υπαλλήλου, για προσαρμογή του ποσού στα προβλεπόμενα, η 39χρονη, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά και τη θέση της, απαιτούσε εκβιαστικά, εξ ονόματος και της 37χρονης υπαλλήλου, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να ρυθμίσουν, από κοινού, το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.
Επιπροσθέτως, οι δυο υπάλληλοι, απείλησαν τον 43χρονο πως θα προέβαιναν, κατά την κρίση τους, όποια στιγμή το αποφάσιζαν, σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών του, αυξάνοντας το ύψος του παρακρατούμενου ποσού.
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε στην προσημείωση των χρημάτων, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν έως τη χθεσινή ημερομηνία (01-03-2013), σύμφωνα με την καταγγελία.

Τους παραμερίζει έναν έναν


Ο κύριος Δικόπουλος αν και κατάγεται από τον Δομοκό, έχει ένα "καλό". Το επίθετό του καταλήγει σε -όπουλος και αυτό εξιτάρει τον πρωθυπουργό Σαμαρά, με τις ευλογίες βεβαίως, βεβαίως και του Υπασπιστή κάποιου υπουργού που κατάγεται από νησί! Ακόμη το φυσάει και δεν το κρυώνει ο Μπαλάκος το χουνέρι

Γκελεστάθη ζεις εσύ τους οδηγείς!

Ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης επί κυβέρνησεως Μητσοτάκη, ξανά στο προσκήνιο ...
Η κυβέρνηση Σαμαρά, αν μη τι άλλο στέλνει το μήνυμα πως θέλει "πετσοκομμένη" την Οικονομική Αστυνομία και το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί η επιλογή του πρώην Υπασπιστή του Γκελεστάθη [φωτο] στη θέση κλειδί του Διοικητή. Στις υπηρεσίες αυτές δεν είναι δυνατόν να ηγείται ένας ανώτατος αξιωματικός που μπορεί να είναι άξιος αλλά είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητος, σε σύγκριση με τον Μάνο Σφακιανάκη! Εκτός αν η κυβέρνηση επιδιώκει να συμβιβαστεί με το   οικονομικό κατεστημένο της χώρας, όπως όλα

Αναβρασμός στη ΓΑΔΑ



Κορυδαλλό, θυμίζει η ΓΑΔΑ, με καζάνι που βράζει σε περίοδο εξεγέρσεων. Άδειασε μια σειρά από Ταξίαρχους και Υποστράτηγους  και κατέλαβαν τις θέσεις οι κκ  Μιχαιρίνας ως Αττικάρχης αλλά και ο Γεωργατζής [φωτο] ως διοικητής Ασφαλείας. Ασφαλώς και δεν μας καίγεται καρφί  για τους "λιμνάζοντες" αξιωματικούς που φεύγουν, αλλά για πρώτη φορά η Ασφάλεια μετά από πολλά χρόνια  θα έχει ως υποδιοικητές αστυνομικούς διευθυντές στο βαθμό και όχι Ταξίαρχους. Το λέμε αυτό επειδή κάποιοι ... συνταξιούχοι χαμηλόβαθμοι κυρίως αξιωματικοί του ΥΔΕΖΙ, δεν καταλαβαίνουν από "μικρούς" βαθμούς και θέλουν να έχουν το φόβο των ... μεγαλυτέρων. Ο κ. Γεωργατζής είναι αποφασισμένος να αφήσει στην άκρη τα συνδικαλιστικά και να ... ξεβρωμίσει υπερεσίες που κάποτε αποτελούσαν τη "ναυαρχίδα" της Ασφάλειας και που τώρα κάνουν ... μπίζνες και παιχνίδια με "επιχειρηματίες" της νύχτας και της "λευκής

Ταξίαρχος ο Αδιάφρορος της ΕΛ.ΑΣ

Ο Τζέντλεμαν Παναγιώτης Στάθης
Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ Παναγιώτης Στάθης, έγινε Ταξίαρχος και παραμένει ως Διοικητής στις Εσωτερικές Υποθέσεις. Συγκροτημένη προσωπικότητα, μακριά από ίντριγκες και με το κύρος ενός "Εγγλέζου" αξιωματικού, που αντιμετωπίζει  με απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς παροξυσμούς τις σύνθετες υποθέσεις που καλείται να διελευκάνει.  Θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι ο πιο καλοντυμένος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ από την εποχή ακόμη που ήταν και πιο νέος. Με μια λέξη

Τυχερός ο Λυγιδάκης της ... Scotland Yard

Επαναφορά στην Αθήνα
Αναλαμβάνει τον Κλάδο Τάξης  του Αρχηγείου ως Προϊστάμενος. Λέμε "τυχερός" γιατί ... κάποιοι ανταγωνιστές είχαν σκοπό  να τον "φάνε" όταν τον έστειλαν στα νησιά
Τον Μάρτιο του 2011 ο Ευθύμιος Λυγιδάκης με τον βαθμό του Ταξιάρχου ανέλαβε ως Διευθυντής τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών μέχρι την 16/7/2012 αλλά όταν προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου τον έστειλαν στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Την περίοδο 1986 – 1987 φοίτησε σε σχολεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αγγλίας. Μετά την επιτυχή αποφοίτησή του εργάστηκε στη Scotland Yard  στο Λονδίνο  από όπου επέστρεψε τον Ιούλιο του 1987.
Έχει φοιτήσει – εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε διάφορα σχολεία  Ευρωπαϊκών χωρών και Πολιτειών των Η.Π.Α. σε θέματα Ασφάλειας και

Με ειδικότητα τις κλοπές

Τα κλοπιμαία
 
Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων ομάδα διαρρηκτών αποτελούμενη από δύο νεαρούς 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες διαρρήξεις κατ΄ εξακολούθηση και κατά περίπτωση από κοινού.
Από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων ταυτοποιήθηκε η συστηματική διάπραξη διαρρήξεων από τους δύο ημεδαπούς, Ιερών Ναών, καταστημάτων και σπιτιών, στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας.
Οι δύο ημεδαποί ενεργώντας κατά περίπτωση από κοινού, πραγματοποίησαν κατά το χρονικό διάστημα από 19.11.2012 έως και 21.02.2013, συνολικά οχτώ διαρρήξεις, ενώ από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ο 19χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης οχτώ ακόμη διαρρήξεων.
Από τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν οι οχτώ αφορούσαν διαρρήξεις Ναών ενώ οι υπόλοιπες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε εμπορικές επιχειρήσεις.
Μέρος της διαπιστωμένης κοινής τους δράσης αποτελούσε :
  • Η διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων στην Λευκίμμη το μεσημέρι της 19.11.2012 από τον οποίο αφαίρεσαν 200 ευρώ και χρυσά αφιερώματα.
  • Η διάρρηξη του Λυκείου Λευκίμμης , το απόγευμα της 08.12.2012, από το οποίο αφαίρεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μικρό χρηματικό ποσό.
  • Η διάρρηξη του Ι.Ν Παναγίας Οδηγήτριας στην Λευκίμμη, στις 08.01.2013, από τον οποίο αφαίρεσαν 150 ευρώ και χρυσά τάματα.
  • Η διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγ. Αρσενίου στην περιοχή Ριγγλάδες Λευκίμμης το απόγευμα της 10.01.2013 ,από τον οποίο αφαίρεσαν 200 ευρώ, χρυσές αλυσίδες και άλλα τάματα.
Στην κατοχή του 19χρονου καθώς και στην οικία κατά την διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε , παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε πλήθος κλεμμένων χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που είχαν αφαιρεθεί από το Λύκειο Λευκίμμης .
Ενδεικτικά μέρος των κλεμμένων χρυσαφικών και κοσμημάτων που βρέθηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους αποτελούν:
  • Πέντε χρυσές αλυσίδες
  • Έξι ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια
  • Τέσσερα χρυσά μενταγιόν
  • Τρία χρυσά δακτυλίδια και ένα βραχιόλι

Τους ξύνιζε το γάλα ο Σφακιανάκης?

 Ο Υπασπιστής του Γκελεστάθη καταλαμβάνει θέση!
 
απόλυτη ανατροπή, σαν τον "γαλατά" για να προλάβουν τις αντιδράσεις. Στις 3.20 τα ξημερώματα το Αρχηγείο ανακοίνωσε πως ο πρώην Υπασπιστής του Γκελεστάθη, ανέλαβε Διοικητής της Οικονομικής αστυνομίας, από την στιγμή που ο προκάτοχός του Γεωργατζής -υποτίθεται- πως μετακινήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής ως Διευθυντής, για να παραχωρηθεί δικαιωματικά η θέση στον ιδρυτή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνο Σφακιανάκη [φωτο].  Ο κ. Σφακιανάκης,  μ' αυτά τα δεδομένα ενώ προάγεται σε Ταξίαρχο, γίνεται Υποδιοικητής και όχι Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας στην οποία ανήκει και το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.
Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
  • ΣΤΕΦΑΝΗΣ Ηλίας, από Αστυν. Δ/νση Καστοριάς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΜΑΡΚΟΥ Νικόλαος, στη Δ/νση Πληροφορικής/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΔΕΝΕΚΟΣ Αλέξανδρος, από Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ Ιωακείμ, στην Αστυν. Δ/νση Αλεξανδρούπολης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΠΑΖΑΡΛΗΣ Αθηναγόρας, στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, από Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Τροχαίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ Παναγιώτης, στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, στην Αστυν. Δ/νση Μεσσηνίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Κωνσταντίνος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΓΥΠΑΡΑΚΗΣ Ελευθέριος, στη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ Ιωάννης, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.ΜΕ.Τ. στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΖΑΓΚΑΣ Δημήτριος, από Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Χειρισμού Κρίσεων/Α.Ε.Α. στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ Γεώργιος, στην Αστυν. Δ/νση Κοζάνης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, από Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής. στη Δ/νση Διαβατηρίων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Ιωάννα, στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος, στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ Γεώργιος, στην Αστυν. Δ/νση Θεσπρωτίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, από Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Διευθυντής.

Οι νέοι Ταξίαρχοι

 
Ο Λουκάς Τουρπέτας προήχθη σε Ταξίαρχο και από την Τροχαία Αθηνών αναλαμβάνει τη Δ/ση Ν/Α Αττικής
Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και των Αντιστρατήγων του Σώματος Αδαμάντιου Σταματάκη και Δημητρίου Τσακνάκη.
Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω τριάντα (30) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων και δύο (2) Ειδικών Καθηκόντων [ένας (1) Υγειονομικός – Ιατρός και ένας (1) Εγκλημ. Εργαστηρίων]
1.     ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ Δημήτριος
2.     ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Αλέξανδρος
3.     ΜΙΖΗ Σταματίνα
4.     ΛΑΤΜΟΣ Πέτρος
5.     ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Γεώργιος
6.     ΠΕΤΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ
7.     ΦΑΡΑΟΣ Παναγιώτης
8.     ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ Φανούριος
9.     ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος
10. ΤΑΣΙΟΣ Κωνσταντίνος
11. ΤΟΥΡΠΕΤΑΣ Λουκάς
12. ΜΠΑΚΑΣ Αντώνιος
13. ΜΩΥΣΙΔΗΣ Βασίλειος
14. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ Χρήστος
15. ΣΤΑΘΗΣ Παναγιώτης
16. ΣΟΛΔΑΤΟΣ Κωνσταντίνος
17. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Δημήτριος
18. ΓΙΡΒΑΛΑΚΗΣ Ευθύμιος
19. ΑΛΑΜΑΝΑΣ Απόστολος
20. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ
21. ΝΤΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ Θεόφιλος
22. ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ Γεώργιος
23. ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗΣ Αρτέμιος
24. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Γεώργιος
25. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος
26. ΓΙΑΡΕΝΤΖΙΔΗΣ Βασίλειος
27. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο Δικαστής που χτύπησε το σάπιο πολιτικό σύστημα


Η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή δεν έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρα με το είδος «δικαστικό δράμα». Αν παρόλα αυτά κάποιος σκηνοθέτης εμπνεότανε από την περίπτωση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης και ήθελε να γυρίσει τη δικαστική του περιπέτεια  σε ταινία,  θα δυσκολευόταν στο κάστινγκ. Όχι για το ρόλο του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης , η παρουσία του οποίου στη δίκη υπήρξε μάλλον άχρωμη και υποτονική, αλλά για το ρόλο του προέδρου του δικαστηρίου.
«Είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα», «λοβιτούρες». «είστε γάτα», «ο βασιλιάς των παρκόμετρων», «μπάχαλο» (αναφερόμενος στα οικονομικά του δήμου) ο «τετράπαχος Σαξώνης » και άλλα τέτοια.
Ο κ. Γιώργος Αποστολάκης, 58 ετών, [φωτο] πρόεδρος του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τους συνεργάτες του, κατάφερε να γίνει ο σταρ μιας δίκης στην οποία τα ηχηρά ονόματα κάθε άλλο παρά έλειπαν.
Σίγουρος για τον εαυτό του, με αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την άρτια νομική του κατάρτιση , η οποία μάλιστα συνδυάζεται με πλούσιο συγγραφικό έργο («Ευρετήρια Εκκλησιαστικού Δικαίου», «Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια» και «Το καθεστώς του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων») ο δικαστής της έδρας δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τους συνηγόρους υπεράσπισης όταν αμφισβητούνταν η αντικειμενικότητα του.
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό της πεντάμηνης διαδικασίας ήταν η ανοικτή αμφισβήτηση του προέδρου του δικαστηρίου για αποφάσεις και πρακτικές συναδέλφων του, ακόμα και ανώτερων στην δικαστική ιεραρχία. Ενδεικτικά, όταν δίκη έγινε λόγος για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων , ο κ. Αποστολάκης σχολίασε «ο Άρειος Πάγος δεν ήλεγχε τίποτα, τώρα άρχισε να γίνεται κάτι».
Και βέβαια για έναν δικαστικό που στράφηκε ενάντια στην ανώτερη δικαστική αρχή δε θα περίμενε κανείς να είναι λιγότερο αυστηρός με τους συναδέλφους του που διεξήγαγαν την ανάκριση.
Μίλησε για «φοβερές παραλείψεις στην ανάκριση» ενώ σε κάποια φάση της δίκης σχολίασε πως «καταντήσαμε να κάνουμε δουλειά που έπρεπε να κάνει ο ανακριτής».  

Τέλος, αξέχαστη θα μείνει η ατάκα του προς τον μάρτυρα υπεράσπισης και νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γέγο ο οποίος κατέθεσε στη δίκη ως πρώην υπάλληλος του δήμου. Σχολιάζοντας φωτογραφία του κ. Γέγου σε νυκτερινό κέντρο, ο κ. Αποστολάκης είπε πως «επιβλέπει ως φύλαξ του νόμου

Το φονικό μαγκάλι



Στα αριστερά απεικονίζεται ο Σάββας Παπαδόπουλος και στα δεξιά ο Γιώργος Πορουμπέσκου
Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα από την ανείπωτη τραγωδία στη Λάρισα, με δυο φοιτητές νεκρούς και τρεις να χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο...

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, το αυτοσχέδιο μαγκάλι από τις αναθυμιάσεις του οποίου δηλητηριάστηκαν, βρίσκεται στη βεράντα της μονοκατοικίας όπου γράφτηκε η τραγωδία, επί της οδού Παπαζαχαρίου 7, στη συνοικία της

Ο Βενέτης πήδηξε το εμπόδιο

Tην σκαπούλαρε ο Βενέτης και αντί να πάει ο ίδιος στην Πάτρα, στέλνουν τον Ματσίκα. Όταν ανακλήθηκε η μετακίνηση Σαλαμούρα στην Δυτική Ελλάδα, η αρχική σκέψη ήταν να σταλεί εκεί ο Βενέτης!

Η επίσημη ανακοίνωση


Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
  • TΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος, στον Κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής / Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος
  • ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΧΑΛΑΤΣΗΣ Βασίλειος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου / Α.Ε.Α.
  • ΚΟΥΚΙΟΣ Τρύφωνας, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ Ευθύμιος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Κλάδο Τάξης  / Α.Ε.Α. ως Προϊστάμενος
  • ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, ως Διευθυντής
  • ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Χρήστος, από Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΜΑΤΣΙΚΑΣ Αθανάσιος, από Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΧΟΝΔΡΟΣ Βάιος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΛΑΣΚΑΡΗΣ Αναστάσιος, από Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας / Α.Ε.Α. στον Κλάδο Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού / Α.Ε.Α. ως Προϊστάμενος
  • ΒΕΝΕΤΗΣ Ευάγγελος, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης / Α.Ε.Α. ως Διευθυντής
  • ΚΑΣΚΑΝΗΣ Απόστολος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΣΟΦΙΟΣ Δημήτριος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διευθυντής
  • ΣΑΛΑΜΑΓΚΑΣ Γεώργιος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ Παναγιώτης, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
  • ΤΖΟΪΤΗΣ Αλκιβιάδης, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας / Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
  • ΝΙΤΣΑΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας / Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας / Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος
  • ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ Κωνσταντίνος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

Που πάνε οι Υποστράτηγοι


 Oι νέες μετακινήσεις στου Υποστράτηγους είναι οι εξής: ΛΥΓΙΔΑΚΗ Ευθύμιο στον κλάδο Τάξης της Κατεχάκη, ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ Γεώργιο  στα επίσημα,  ΚΟΝΤΑΡΙΔΗ Χρήστο στα Ιόνια Νησιά, ΜΑΤΣΙΚΑ Αθανάσιο Δυτ. Ελλάδα,  ΧΟΝΔΡΟ Βάϊο Κεκτρική Μακεδονία, ΒΕΝΕΤΗ Ευάγγελο Διεύθυνση γενικής αστυνόμευσης Κατεχάκη, ΣΟΦΙΟ Δημήτριο αστυνομική ακαδημία,  ΝΙΤΣΑ Γεώργιο Κλάδο ασφαλείας Αρχηγείου και  ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο ΓΑΔΑρχη. 

Στα επίσημα ο Σαλαμούρας

ΕΚΤΑΚΤΟ
 

1/3/13

Καραμπόλες

Ο Ματσίκας αντί Σαλαμούρα στην Πάτρα
Πίεσε λένε, αφόρητα τον υπουργό ο Αρχηγός για να κρατήσει τουλάχιστον στην Αθήνα τον υποστράτηγο

Μένει στην Αθήνα ο κύριος Σαλαμούρας, προφανώς σε κάποια θέση στο Αργηγείο  θα τοποθετηθεί ο διοικητής που είχε την πιο σύντομη διαδρομή στην Ασφαλεία Αττικής. Στην θέση του στην Πάτρα πηγαίνει ο Ματσίκας.

Προφυλακιστέος στον Κορυδαλλό

Το ανθρωπόμορφο τέρας που τεμάχισε και έβρασε σε κατσαρόλα τον φίλο του




 Το απόγευμα στα δικαστήρια της Άρτας, επιτέθηκε μόλις είδε τηλεοπτική κάμερα μπροστά του,

Το "Τέρας της Άρτας"

Σε λίγο: Αμετανόητος και επιθετικός

 

Ο Μάρκου διασώθηκε

Ο Ταξίαρχος που ήταν ο Υπασπιστής Παπουτσή
 

Ληστές παντός καιρού

 
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 45 ληστείες - κλοπές στις περιοχές της Ηλείας, Αχαΐας, Αττικής, Ευβοίας, Ηρακλείου, Αρκαδίας, Κυκλάδων, Άρτας, Αργολίδας και Κορινθίας.
Συνελήφθησαν χθες (28-2-2013) νωρίς το πρωί, ύστερα από ταυτόχρονη, οργανωμένη επιχείρηση, Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε Αττική Αχαΐα Ηλεία και Κορινθία επτά ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 43 έως 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, κλοπών και πλαστογραφιών κατ’ εξακολούθηση.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται συνολικά είκοσι πέντε άτομα από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δεκατριών.
Ειδικότερα, χθες (28-2-2013) νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου οδηγώντας ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από τα Μακρύσια Κρεστένων Ηλείας. Του κλεμμένου οχήματος προπορευόταν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να επιτηρεί το δρομολόγιο και να ενημερώνει για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων.
Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων κοντά στον κόμβο της Επιδαύρου στην Κορινθία, ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι είκοσι πέντε δράστες είχαν συστήσει, τον τελευταίο χρόνο, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε ληστείες και κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.
Οι κλοπές αφορούσαν κυρίως Ι.Χ.Φ. συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου τα οποία οι δράστες μετέφεραν αυθημερόν σε συνεργείο που διατηρεί ο 43χρονος συλληφθέντας στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής, όπου πραγματοποιούταν η παραποίηση των στοιχείων τους και εν συνεχεία η μεταπώληση τους είτε ως οχήματα είτε ως ανταλλακτικά.
Από τη διάπραξη της κλοπής έως τη μεταφορά στο συνεργείο οι δράστες τηρούσαν αυστηρά μέτρα προφύλαξης καθόσον με δικό τους όχημα είτε με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα προπορεύονταν του αφαιρεθέντος φορτηγού βρισκόμενοι σε διαρκή επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων προκειμένου ενημερώνουν τους συνεργούς τους για την ύπαρξή αστυνομικών ελέγχων.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 37 κλοπές οχημάτων που τελέστηκαν στις εξής περιοχές:
  • Δέκα (10) στην Αχαΐα
  • Εννέα (9) στην Ηλεία
  • Οκτώ (8) στην Αττική
  • Τέσσερις (4) στην Κορινθία
  • Τρεις (3) στην Αρκαδία
  • Και από μία στο Ηράκλειο, στην Άρτα και την Αργολίδα.

Παρελθόν ο Ταξίαρχος Σταύρακας


Ο ανιψιός του Σταύρακα, πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αποστρατεύτηκε. Ο Ταξίαρχος είχε απομακρυνθεί αιφνιδιαστικά από διοικητής της  ΔΙΑΣ, το διάστημα που επί ΓΑΠ οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, έτρωγαν το ... ξύλο της αρκούδας απ' όλες τις κατασταλτικές δυνάμεις που

Η τύχη των 2 φρουρών του Καραμανλή

Ο Μιχαιρίνας που υπηρέτησε στη φρουρά του Καραμανλή του νεότερου αναλαμβάνει ΓΑΔΑρχης και ο Κώστας Κοντέλας [βέλος] αποστρατεύεται, αν και είχε περάσει από την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού  και μάλιστα ως προϊστάμενος


 

Οι 11 νέοι Υποστράτηγοι


Σε Υποστράτηγο προήχθει ο Απόστολος Κασκάνης και παραμένει ως Επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδας. Στον ίδιο βαθμό ανέβηκε και ο Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδης Τζοΐτης

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υ πό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος, Αδαμάντιου ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ και Δημητρίου ΤΣΑΚΝΑΚΗ.
Ειδικότερα το Ανώτατο Συμβούλιο:
Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω έντεκα (11) Ταξιάρχους:
1. ΧΟΝΔΡΟ Βάϊο
2. ΛΑΣΚΑΡΗ Αναστάσιο
3. ΒΕΝΕΤΗ Ευάγγελο
4. ΚΑΣΚΑΝΗ Απόστολο
5. ΣΟΦΙΟ Δημήτριο
6. ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Γεώργιο
7. ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ Παναγιώτη
8. ΤΖΟΪΤΗ Αλκιβιάδη
9. ΝΙΤΣΑ Γεώργιο
10. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο
11. ΜΟΥΣΟΥΛΗ Ιωάννη (Υγειονομικός)
Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Ταξιάρχους:
1. ΣΤΕΦΑΝΗ Ηλία
2. ΜΑΡΚΟΥ Νικόλαο
3. ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗ Γεώργιο
4. ΔΕΝΕΚΟ Αλέξανδρο
5. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη
6. ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ Ιωακείμ
7. ΠΑΖΑΡΛΗ Αθηναγόρα
8. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ Ηλία
9. ΑΛΕΙΦΕΡΗ Παναγιώτη
10. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο
11. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο
12. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ Κωνσταντίνο
13. ΓΥΠΑΡΑΚΗ Ελευθέριο
14. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ Ιωάννη
15. ΖΑΓΚΑ Δημήτριο
16. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο
17. ΚΑΡΑΪΤΣΗ Γεώργιο
18. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ Χρήστο
19. ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Ιωάννα
20. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ Νικόλαο
21. ΛΕΛΟΒΙΤΗ Γεώργιο
22. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτριο
23. ΦΟΥΝΤΑ Αθανασία
24. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη
25. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιο
26. ΜΟΥΡΤΖΑΝΟ Παντελεήμων
27. ΖΑΡΚΑΔΑ Νικόλαο
28. ΣΟΥΓΛΙΕΡΗ Γεώργιο
29. ΚΟΚΚΩΝΗ Ιωάννη
30. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ
31. ΝΙΚΗΤΑΚΗ Φώτιο
32. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο
33. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα
34. ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο
35. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριο
36. ΖΑΦΕΙΡΗ Πλάτωνα (Υγειονομικός)
37. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία (Υγειονομικός)
38. ΚΑΒΒΑΔΙΑ Στέφανο (Οδοντίατρος)
39. ΒΥΝΑΚΟ Γεώργιο (Ψυχολόγος)
Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους είκοσι (20) Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων και έναν (1) Ειδικών Καθηκόντων – Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
1. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ Ανδρέα
2. ΔΟΥΚΙΑΝΤΖΑΚΗ Αντώνιο
3. ΣΤΑΥΡΑΚΑ Γεώργιο
4. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο
5. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ Παντελή
6. ΚΟΝΤΕΛΑ Κωνσταντίνο
7. ΣΥΡΡΟ Αθανάσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε καπίστρι!


Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοτύπησε πάλι και εξέδωσε απάντηση σε Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα!

"Το ανύπαρκτο στην πραγματικότητα «Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ», προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον θάνατο μιας άτυχης κοπέλας από παθολογικά αίτια, λαϊκίζει ασύστολα, κάνει επίδειξη μικροκομματικής αντίληψης, υβρίζει και συκοφαντεί. Το μόνο σχόλιο που τους αξίζει είναι ένα: Ντροπή"!
                                                        Ο ΣΥΡΙΖΑ
Μία εβδομάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, με ανθρώπινο θύμα και μεγάλες υλικές καταστροφές, χωρίς την επαρκή ενημέρωση και κινητοποίηση από τον αρμόδιο φορέα, το μήνυμα του υπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας φαντάζει σαν ειρωνεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Το μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Παγκόσμια Hμέρα Πολιτικής Προστασίας

Ο Μάνος κυριάρχησε ...


Το κλίμα για τον κ. Γεωργατζή θα ήταν πολύ βαρύ αν παρέμενε στην Οικονομική αστυνομία στην οποία [κακώς] αλλά υπάγεται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για τον Μάνο Σφακιανάκη,  ιδρυτή και διώκτη των δραστών του διαδικτύου θα ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτο τώρα που γίνεται Ταξίαρχος να μην ήταν αυτός ο Διοικητής και των δυο υπηρεσιών.

Φεύγει ο Κοζυράκης



Ο κ. Κοζυράκης, συγγενής του Φίλιππου Πετσάλνικου αποστρατεύεται από την αστυνομία. Υπήρξε διοικητής των ΜΑΤ την περίδο των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα