9/2/13

Πυροβόλησε τη Ρουμάνα στο πρόσωπο

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονης αλλοδαπής υπηκόου Ρουμανίας, που διαπράχθηκε την 01.30’ ώρα της 6-6-2011 στα Σεπόλια.
Δράστης είναι 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ύστερα από έντονη λογομαχία που είχε με την 20χρονη, μέσα στο αυτοκίνητο του, την πυροβόλησε με περίστροφο στο πρόσωπο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα

Την αλήθεια είπε η γυναίκα!

Η διευθύντρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης που είχε άψογη συνεργασία με τους χρυσαυγίτες,  για την "εκπαραθύρωση" αλλοδαπών εργαζομένων.
Η... Ελένη Σιουρούνη  μίλησε για "μια πολύ ωραία συνεργασία με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"...

Του 'ρθε ... Δράμα

ΤΟ ΧΑΣΙΣ
 
Συνελήφθησαν χθες (8-2-2013) το απόγευμα και το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις έλληνες  ηλικίας 30, 32 και 25 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για αγορά, πώληση και μεταφορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 32χρονος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες.
Αναλυτικότερα, εντόπισαν τον 30χρονο να εξέρχεται από την οικία του 32χρονου και να κατέχει μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 6,4 γραμμαρίων, την οποία είχε αγοράσει από αυτόν. Ο 30χρονος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη τράπηκε σε φυγή, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 669,2 γραμμαρίων
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
  • Το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ

Τι φοβάται ο Δένδιας?


ΣΤΗΝ «ΑΡΓΩ» ΚΑΙ  2 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ

 
Από τους οχτώ  ληστές της Κοζάνης οι έξι διανυκτέρευσαν δυο βράδια [30-31/1/2013] στο ξενοδοχέιο «Αργώ» του Βόλου. Ανάμεσά τους οι 4 συλληφθέντες αλλά και δυο από τους 4 καταζητούμενους «συντρόφους» τους. Τα δυο τρίκλινα δωμάτια μάλλον νοίκιασε  στην οδό Δημητριάδος ο κρατούμενος Πολίτης. Έχει γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και σε λίγες ώρες οι αρχές θα είναι πιθανόν σε θέση να γνωρίζουν  με ακρίβεια ποιοι είναι οι άλλοι δυο που καταζητούνται. Τηννίδια ώρα ο αμόδιος υπουργός κρατά ψηλά το πήχυ της τρομοκρατίας αφού σε σχετική ερώτηση για «ανθρώπινο πολιτικό στόχο»  απάντησε:

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να το αποκλείσω. Σίγουρο είναι ότι κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Σίγουρα δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Υπάρχουν όντως αρκετές ομάδες που συνδέονται μεταξύ τους, όπως και με φαινόμενα βίας γενικότερα. Αλλά αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μαζικό φαινόμενο «αντάρτικου πόλεων».

Παρέσυρε αστυνομικό με Μοτο


Συνελήφθη χθες (08-02-2013) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος ασφαλείας Κω, ένας 36χρονος  και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και σωματικές βλάβες σε βάρος αστυνομικού.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην πόλη της Κω, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 36χρονο και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και έλεγχου ο 36χρονος, προκειμένου να διαφύγει, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα κινήθηκε εναντίον αστυνομικού τον οποίο παρέσυρε ρίχνοντας τον στο έδαφος, τραυματίζοντας τον σε διάφορα σημεία του σώματος του.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ακινητοποιήθηκε ο δράστης και μετά από σθεναρή αντίσταση συνελήφθη. Επίσης ο δράστης λίγο πριν ακινητοποιηθεί απέρριψε στο έδαφος μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους έξι (6) γραμμαρίων.

Με τροχισμένα κλειδιά χτύπησαν 88 ΙΧ

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Εξιχνιάστηκαν   μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, σωρεία διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων στην πόλη της Ρόδου.
Δράστες είναι δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη από κοινού διακεκριμένων κλοπών.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ακόμη ενός 32χρονου υπηκόου Αλβανίας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 06-02-2013 (Τέταρτη) το βράδυ στην πόλη της Ρόδου εντοπίστηκαν οι δυο διαρρήκτες να επιχειρούν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου, το οποίο είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες μέρες.
Από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποιήθηκε ο 31χρονος και σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια και έξι (6) κλειδιά διαφόρων τύπων αυτοκίνητου, εκ των οποίων το ένα ήταν ειδικά διαμορφωμένο (τροχισμένο).
Ο 31χρονος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενος παραδέχτηκε την διάπραξη μεγάλου αριθμού διαρρήξεων και κλοπών οχημάτων, από κοινού με τον 22χρονο ομοεθνή του (τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται).
Συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο στην πόλη της Ρόδου οι δυο δράστες παραβίασαν συνολικά ογδόντα οκτώ (88) σταθμευμένα αυτοκίνητα, από τα οποία οι αφαιρούσαν αντικείμενα που υπήρχαν στο εσωτερικό τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, Η/Υ, ηχοσυστήματα, εργαλεία, εξοπλισμό κ.α.

Γέμισε την εκκλησία με εκρηκτικά

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Οι συσσωρευτές

Τα εκρηκτικά
Στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου πρόληψης & αποτροπής εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λασιθίου, συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (08-02-2013) στη Σητεία, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας, 35χρονος ημεδαπός, διότι κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του:

 

Είναι κανείς που δεν κλέβει;

Και 2 χασικλήδες με ΤΑΧΙ
Τα Ντοκουμέντα
 
Ο Λουκάς Τουρπέτας Διοικητής Τροχαίας Αθηνών
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί) των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (8-2-2013) και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής, τριάντα (32) οδηγοί ταξί, τριάντα (30) εξ αυτών για παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δύο (2) για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, είκοσι εννέα (29) οδηγοί συνελήφθησαν διότι είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων, τοποθετώντας ειδικό καλώδιο με το οποίο προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις. Ένας (1) οδηγός συνελήφθη διότι είχε αποσυνδέσει πλήρως την ταμειακή μηχανή από το ταξίμετρο. Δύο (2) οδηγοί συνελήφθησαν διότι στη κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Χασισομεταφορά 236 κιλών

 
Τέλος στη δράση κυκλώματος εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών Ελλήνων, ηλικίας 29,28, 29 και 27 ετών, ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους, που οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας, με σκοπό τη μεταφορά της στην Αθήνα.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος συντονισμένων ερευνών και επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το Άκτιο Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, χθες (08-02-2013) το βράδυ, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 29χρονο έλληνα μέσα στο οποίο βρέθηκε ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (236) κιλά.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 28 και 29 ετών), που λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και το οποίο εντοπίστηκε στο Άκτιο Πρέβεζας.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης:
  • στο κύκλωμα ενεργό ρόλο διαδραματίζει και 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί την 06-02-2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Το "γκύλισμα" και τα "κροσέ"



Το "κύλισμα" στο έδαφος στα χωριά λέγεται "γκύλισμα" και το χρησιμοποιούν όταν σε λέρωμα θέλουν να παρομοιάσουν τους ανθρώπους με γουρούνια. Οι χτυπημένοι ληστές της Κοζάνης [γ]κυλίστηκαν -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- στο έδαφος της Βέροιας που σε χτυπήματα στο πρόσωπο φαίνεται πως το άψυχο τσιμέντο της πόλης, να ξεπερνά σε «κροσέ» και τον Μοχάμεντ Άλι. Τα σημαδεμένα μάτια των δραστών και τα ρινικά χτυπήματα … πιστοποιούν πως μόνο πάλη δεν ήταν αυτό το αποτέλεσμα. Εξάλλου όπως εύστοχα  παρατήρησε πανεπιστημιακός Ιατροδικαστής: «αν προσέξετε, ειδικά οι Μιχαηλίδης, Ρωμανός είναι χτυπημένοι αριστερά στο πρόσωπό τους, κάτι που απόλυτα σημαίνει πως οι … αντίπαλοι τους έριχναν [κροσέ] με το καλό χέρι, το δεξί». Ο ίδιος Ιατροδικαστής παρατήρησε δια γυμνού οφθαλμού και από την τελευταία εικόνα των δραστών,

Βήμα βήμα οι έρευνες


Σε εξέλιξη βρίσκεται στο ξενοδοχείο "Argo" του Βόλου έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στα δυο δωμάτια που είχαν νοικιάσει στις 31 και 31 Ιανουαρίου οι ληστές της Κοζάνης. Όπλα δεν έχουν βρεθεί και η έρευνα εστιάζεται σε δακτυλικά αποτυπώματα και τυχόν βιολογικό υλικό. Η Αντιτρομοκρατική επειδιώκει να "φωτίσει" τυχόν ... αθέατους συνεργούς και ακολουθεί βήμα προς βήμα τη διαδρομή των δραστών από την Αθήνα προς

Η επανεμφάνιση του Υπασπιστή



Καιρό είχαμε να δούμε τον Υπασπιστή του κ. Δένδια, αλλά τον βρήκαμε στη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του υπουργού. Στα δεξιά του Κερκυραίου Βουλευτή πάντως διακρίνεται  ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, άκρως επιχειρησιακός αξιωματικός ο Αντιστράτηγος.

Οι 14 τεχνοκράτες της ΕΛ.ΑΣ



Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή επίδοσης ξιφών στους δεκατέσσερις (14) Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, που αποφοίτησαν από το Τμήμα Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, επέδωσε τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς (Υγειονομικοί, Νομικοί, Πληροφορικής, Τεχνικοί, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων), που θα στελεχώσουν, στους αντίστοιχους τομείς, τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο  Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος  Δημήτριος Τσακνάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ιωάννης Καλαμαράς

Μας δουλεύουν?

Το ρολόι τοίχου λέει άλλα ...

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
 σύλληψη έλαβε χώρα περί την 12:50 ώρα περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας.
Οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00-13:05 ώρα.
Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα.
Το Τ.Α. Βέροιας προσπάθησε ανεπιτυχώς αρχικά να αποστείλει τις φωτογραφίες στην Δ.Α.Ε.Ε.Β. ( ctu@hellenicpolice.gr) την 13:30 ώρα μέσω του υπηρεσιακού e-mail.
Οι φωτογραφίες απεστάλησαν τελικά στη Δ.Α.Ε.Ε.Β. μέσω πάλι του υπηρεσιακού e-mail

Λήστευαν συνταξιούχους στα σπίτια τους


Εξαρθρώθηκε, υστέρα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 29χρονος και μία 20χρονη, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 21χρονος ομοεθνής τους, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Τίρυνθας, του Αργολικού, της Δαλαμανάρας και του Ναυπλίου Αργολίδας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:
  •  Την 5-11-2012 το βράδυ, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κόσμημα και ηλεκτρονικές συσκευές.
  •  Την 19-11-2012 και πρώτες πρωινές ώρας, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμενε ζεύγος ημεδαπών, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  •  Την 1-2-2013 το πρωί, στο Αργολικό Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
  •  Την 2-2-2013 το βράδυ, στην Νέα Τίρυνθα Αργολίδας ,αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

8/2/13

Με Zastava στο Χαϊδάρι

Βραδινές ώρες μετά από έλεγχο στο όχημα που επέβαιναν στην περιοχή Χαϊδαρίου, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 27 και 19 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν:

  • Στην κατοχή του 27χρονου, ένα (1) πιστόλι ZASTAVA με 4 φυσίγγια, ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ και ένας (1) σουγιάς συνολικού μήκους 8 εκατοστών,
  • Στην κατοχή του 19χρονου, ένας πτυσσόμενος σουγιάς συνολικού μήκους 13,5 εκατοστών, ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ, ένα (1) ζευγάρι γάντια και μία (1) κουκούλα τύπου full face ,
  • Στο χώρο αποσκευών του οχήματος βρέθηκαν δύο (2) κράνη μαύρου χρώματος.

Αγνώριστος ο "Τοξοβόλος"


 

Ανατριχιαστικό

Ο γιος της Παυλίνας Νάσιουτζικ

 

Ο Μπουρζούκος γιος της χειρούργου του ΕΚΑΒ

Πολύ ξύλο


 

Νέες φωτο με τους ξυλοδαρμένους


Λίγο μετά τη σύλληψη στην Κοζάνη



Πληγή οι συμμορίες του χαλκού

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (7-2-2013), από το πρωί έως το μεσημέρι, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και του Κιάτου Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εβδομήντα (270) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τέσσερις (104) ημεδαποί και εκατόν εξήντα έξι (166) αλλοδαποί, καθώς και εκατόν ογδόντα (180) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν τριάντα εννέα (139) άτομα, από τα οποία πενήντα έξι (56) ήταν ημεδαποί και ογδόντα τρία (83) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα τρία (33) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Εννέα (9) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
  • Επτά (7) αλλοδαποί, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Ένας (1) ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρηση εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Επίσης, εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, μια (1) κλοπή οχήματος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προχθές (6-2-2013) στην Αττική, ενώ συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για κλοπή οχήματος.

Βίντεο με τις δηλώσεις του Παν. Στάθη



Ανακοινώσεις για τους "4"




 
Δηλώσεις του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Στάθη σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.
 
«Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανατέθηκε με Εισαγγελική Παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών και της Κοζάνης, η έρευνα για τις συνθήκες τραυματισμού των δραστών της ληστείας, που έλαβε χώρα την 01-02-2013, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Σύμφωνα με καταγγελίες οικείων των συλληφθέντων και ανακοινώσεις, οι συλληφθέντες φέρονται ότι κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στα κρατητήρια της Αστυνομίας
Παράλληλα με την Προδικαστική Έρευνα, ανατέθηκε στη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με εντολή του κ. Αρχηγού, άμεση αστυνομική – διοικητική προκαταρκτική διερεύνηση για συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν την υπόθεση και περαιτέρω εκτίμηση λήψης απόφασης για διοικητικά μέτρα.
Κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσής μας, μετέβη άμεσα στην Κοζάνη και στη Βέροια για συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων και εξακρίβωση της αλήθειας.
Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψαν τα εξής:
Ως τόπος τέλεσης των φερόμενων πράξεων προσδιορίστηκε η Βέροια, τόπος σύλληψης των τριών δραστών της ληστείας, οι οποίοι φέρουν σωματικές κακώσεις
 
Δηλώσεις του Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Στάθη σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.
 
«Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανατέθηκε με Εισαγγελική Παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών και της Κοζάνης, η έρευνα για τις συνθήκες τραυματισμού των δραστών της ληστείας, που έλαβε χώρα την 01-02-2013, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Σύμφωνα με καταγγελίες οικείων των συλληφθέντων και ανακοινώσεις, οι συλληφθέντες φέρονται ότι κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στα κρατητήρια της Αστυνομίας
Παράλληλα με την Προδικαστική Έρευνα, ανατέθηκε στη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με εντολή του κ. Αρχηγού, άμεση αστυνομική – διοικητική προκαταρκτική διερεύνηση για συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν την υπόθεση και περαιτέρω εκτίμηση λήψης απόφασης για διοικητικά μέτρα.
Κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσής μας, μετέβη άμεσα στην Κοζάνη και στη Βέροια για συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων και εξακρίβωση της αλήθειας.
Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψαν τα εξής:
Ως τόπος τέλεσης των φερόμενων πράξεων προσδιορίστηκε η Βέροια, τόπος σύλληψης των τριών δραστών της ληστείας, οι οποίοι φέρουν σωματικές κακώσεις
Ο τέταρτος δράστης συνελήφθη χωρίς να αντισταθεί στην περιοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, στο χώρο ορυχείων Πτολεμαΐδας και δεν έφερε κακώσεις.
Από τα στοιχεία (ενδείξεις, προφορικές μαρτυρίες, λοιπά έγγραφα) προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή / πάλη για να καταβληθεί η αντίσταση των δραστών, να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να ελευθερωθεί ο απαχθείς, ιατρός, όμηρος, τον οποίο οι δράστες είχαν επιβιβάσει βίαια στο κλειστό φορτηγάκι που επέβαιναν.
Ειδικότερα, η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι, ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν, μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα.
Ο απαχθείς δηλώνει ότι δεν αντιλήφθηκε με ποιο τρόπο εξήλθαν από το Βαν οι δράστες, η μαρτυρία που λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών και του ρόλου του (συγκινησιακό stress/ κατάσταση «αιχμαλωσίας») εκτιμάται ως ειλικρινής.
Ομοίως από μαρτυρίες των αστυνομικών της Α.Δ. Ημαθίας που δεν συμμετείχαν άμεσα στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών και εκτελούσαν βοηθητικά καθήκοντα στην έδρα (ήτοι: σκοπός καταστήματος, Αξιωματικός Υπηρεσίας, εσωτερικές υπηρεσίες διάφορες, διεκπεραιωτές, αγγελιοφόροι), και ήταν αυτόπτες κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στην Αστυνομική Διεύθυνση, προκύπτει ότι είδαν αυτούς, τους δράστες δηλαδή, να φέρουν μώλωπες, τραύματα και ίχνη αίματος στα πρόσωπα τους κατά το χρόνο της αρχικής μεταφοράς στο Αστυνομικό Κατάστημα.
- Συνοψίζοντας, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο, από τις καταθέσεις τις προφορικές, τις μαρτυρίες των μαρτύρων, τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στην Α.Δ. Βέροιας, κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων ( όπου εμφανίζονται τα πρόσωπα τους όπως ήταν τον χρόνο που μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση). Αναλυτικά:
  • Η σύλληψη έλαβε χώρα περί την 12:50 ώρα περίπου στην οδό Τρύφωνος στο κέντρο της Βέροιας.
  • Οι δράστες προσήχθησαν στη Διεύθυνση περί την 13:00-13:05 ώρα.
  • Φωτογραφήθηκαν ατύπως με κινητό τηλέφωνο περί την 13:11-13:14 ώρα και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Υπηρεσίας περί την 13:30 ώρα.
  • Το Τ.Α. Βέροιας προσπάθησε ανεπιτυχώς αρχικά να αποστείλει τις φωτογραφίες στην Δ.Α.Ε.Ε.Β. ( ctu@hellenicpolice.gr) την 13:30 ώρα μέσω του υπηρεσιακού e-mail.
  • Οι φωτογραφίες απεστάλησαν τελικά στη Δ.Α.Ε.Ε.Β. μέσω πάλι του υπηρεσιακού e-mail περί την 13:45 ώρα.

Συνέδριο υπόδειγμα για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα



Ο Μάνος Σφακιανάκης Διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο
Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (07.02.2013) το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας, χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου δήλωσε τα εξής: «Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα πάρα πολύ μικρό χαιρετισμό και να απευθυνθώ κυρίως στα παιδιά, αφού συγχαρώ τους διοργανωτές - και να μην ευλογήσω τα γένια της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο- για αυτή την εκδήλωση που είναι εξαιρετικά σημαντική και όλη αυτή την προσπάθεια. Τι είναι το διαδίκτυο σήμερα και γιατί είναι πολύ σημαντική αυτή η εκδήλωση; Το διαδίκτυο είναι η υποκατάσταση της αλάνας, που εμείς παίζαμε παιδιά. Της πλατείας της πόλης, του χωριού. Είναι ο νέος κοινωνικός χώρος και ο νέος χώρος του παιχνιδιού. Είναι ο χώρος στον οποίο αναπτύσσεται η προσωπικότητα των παιδιών. Είναι ο χώρος που τα παιδιά έρχονται σε επικοινωνία με ανθρώπους που όμως δεν τους γνωρίζουν. Γιατί στην αλάνα παλιά ή στην πλατεία, ήξερες τον Γιώργο, τον Τάκη και οι γονείς σου ήξεραν τους γονείς τους, το παρελθόν τους, τι δουλειά έκαναν, τα ήξεραν όλα.

Χωρίς Ταμπού η εγκληματολόγος



Η Διευθύντρια των  Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας



Είναι η εγκληματολόγος Διευθύντρια των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας στο Ναύπλιο, σε στιγμές χαλάρωσης και μακριά από την κρύα και απόμακρη εικόνα ενός δεσμοφύλακα τύραννου. Τα διακριτικά στιγμιότυπα είναι από την ιστοσελίδα της στο Facebook. Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε   

Στο γραφείο της στις φυλακές σε στιγμές έντασης και περισυλλογής

Στην περίβολο της Αγροτικής φυλακής όπου διακρίνεται και το εκκλησάκι

Σε ευχάριστες στιγμές στην αυλή των φυλακών

Στο γραφείο της στην Φυλακή της Τίρυνθας

Με πιστόλι στις Πλαταιές

Το Ντοκουμέντο
 
Πιάστηκε στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 50χρονος  κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα   μετά από έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον 50χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες,

Στον Πύργο πιάνουν και εκτός εποχής χασισόδεντρα

Εύγε!
 
Συνελήφθη στην Αμαλιάδα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 61χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, σε έρευνα που ενήργησαν στην οικία του 61χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν μία συσκευασία με μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, ενώ στη συνέχεια στην αυλή του σπιτιού βρήκαν και εκρίζωσαν δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης

Ο Λάζαρος διαχωρίζει τη θέση του!



Ο Μανιάτης Λάζαρος όπως πληροφορούμαστε δεν ανακατεύεται για το τι συμβαίνει με την πορεία των κρίσεων στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ...
Προ τριμήνου περίπου καυτηριάσαμε 2-3 φορές την έντονη φήμη για  ... ανάμειξη του προσωπικού αστυνομικού φρουρού του πρωθυπουργού στα των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ και πιο συγκεκριμένα το φερόμενο ενδιαφέρον του για ανώτατο αξιωματικό της ΓΑΔΑ που βιάζεται να γίνει Αρχηγός. Πρόσφατα μάλιστα αποκαλύψαμε  ένα διαφορετικό περιστατικό, πως προεκλογικά  όταν ο Σαμαράς θα πήγαινε στην Λ. Αλεξάνδρας, ο Αρχηγός κύριος Παπαγιαννόπουλος τηλεφώνησε στον τότε Αττικάρχη Ιωάννη Λιούκα και του σύστησε η ... υποδοχή να γίνει όχι από τον ίδιο  ως οικοδεσπότη αλλά από τον σημερινό Αττικάρχη και τότε διοικητή Ασφαλείας κύριο Δικόπουλο. Η συνέχεια είναι γνωστή αφού μετά  τις εκλογές ο κ. Λιούκας αποστρατεύτηκε. Για το τι και αν πράτει πάντως ο Μανιάτης Λάζαρος θα δείξει

Μας επιδοτούν για να μείνουν Ελλάδα ...


Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυξάνεται η συμμετοχή από τα ευρωπαϊκά ταμεία μέχρι 95% σε θέματα μετανάστευσης για χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης
Καθοριστική για την Ελλάδα απόφαση
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε και υιοθέτησε την Τετάρτη στο πλαίσιο της Ολομέλειας που διεξάγεται στο Στρασβούργο, την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων για κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις που υιοθετήθηκαν, σε κράτη μέλη που διατρέχουν δημοσιονομικές δυσκολίες, όπως η Ελλάδα, θα παρέχεται η δυνατότητα αύξησης του δείκτη συγχρηματοδότησης της Ένωσης κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες και ως εκ τούτου, θα μειωθούν οι ανάγκες συγχρηματοδότησης από την πλευρά των χωρών αυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης συγχρηματοδότησης για θέματα μετανάστευσης θα ανέλθει στο 70%, ενώ για ορισμένες δράσεις ο δείκτης θα φθάνει πλέον το 95%. Οι εκθέσεις λαμβάνουν υπόψη τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν κάνει η Ελλάδα και το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στον συγκεκριμένο τομέα, και ανοίγουν τον δρόμο στην χώρα ώστε να αξιοποιήσει πάνω από 200 εκ. ευρώ από τα σχετικά ευρωπαϊκά ταμεία υλοποιώντας σημαντικά έργα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν εξαιτίας της χαμηλότερης κοινοτικής συμμετοχής.
Με τις παρούσες εκθέσεις, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης σε κράτη μέλη που έχουν ενισχυθεί από τους διάφορους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Λετονία) και που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων συγχρηματοδότησης στο πλαίσιο του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών». Παράλληλα, αναφέρει πως είναι προς όφελος όλων των κρατών μελών οι δεσμεύσεις που αναφέρονται στη μετανάστευση να μη δημιουργούν οικονομικές δυσκολίες σε ορισμένα κράτη μέλη.
Ο εισηγητής των εκθέσεων για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και αναπληρωτής συντονιστής της Κ.Ο. του ΕΛΚ σε θέματα μετανάστευσης στο ΕΚ, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, αναφερόμενος στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

Η συνάντηση στα "Λευκά Κελιά"

 
Ο Αντρέας Μπάαντερ σε ένα «τρυφερό» στιγμιότυπο με την Γκούντρουν Ενσλιν στη διάρκεια της δίκης τους. Και οι δυο τους ήταν μέλη της τετραμελούς ηγεσίας της RAF και αυτοκτόνησαν [;] στις φυλακές του Σταμχάιμ το 1977
 
Η συνάντηση του Ζαν Πολ Σαρτρ (1905-1980) με τον φυλακισμένο ηγέτη της RAF, Αντρέας Μπάαντερ (1943 - 1977), θεωρήθηκε από κάποιους στην εποχή της ως ένα από τα μεγαλύτερα «στραβοπατήματα» του Γάλλου φιλόσοφου. Εγινε στις 4 Δεκεμβρίου 1974 στις φυλακές της Στουτγάρδης όπου ο διανοούμενος και ο πολιτικός τρομοκράτης απέτυχαν, όπως φαίνεται και από νεότερα στοιχεία που έρχονται τώρα στο φως, να επικοινωνήσουν πολιτικά και ουσιαστικά.
Ο μεν Σαρτρ προσπάθησε να πείσει τον Μπάαντερ για το αδιέξοδο και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών εκτελέσεων, ο δε ηγέτης της ένοπλης οργάνωσης «Φράξια Κόκκινος Στρατός» (RAF) προσπάθησε να πείσει τον φιλόσοφο ότι η ένοπλη δράση ήταν απαραίτητη τόσο στη Γαλλία όσο και σε άλλες χώρες. Απέτυχαν και οι δύο. Ο Σαρτρ μετά τη συνάντηση κατήγγειλε δημοσίως τα διαβόητα «λευκά κελιά» - θαλάμους βασανιστηρίων στα οποία κρατούνταν τα μέλη της RAF, όπου έμελε να βρεθούν νεκροί ο Μπάαντερ, η σύντροφός του, η Γκούντρουντ Ενσλιν, καθώς και ο συγκρατούμενός τους Γιαν-Καρλ Ράσπε στις 18 Οκτωβρίου 1977, ενδεχομένως μετά από αυτοκτονία[;].
Ένα αντίγραφο σημειώσεων από την συνάντηση δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα. Ακολουθεί πλήρες σχετικό ρεπορτάζ όπως το κατέγραψαν, 39 χρόνια μετά, οι δημοσιογράφοι Φέλιξ Μπορ και Κλάους Βίγκρεφε για λογαριασμό της γερμανικής επιθεώρησης Spiegel.

.............

Ήταν 4 Δεκεμβρίου 1974. Μια μεγάλη ακολουθία από δημοσιογράφους συγκεντρώθηκε στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, αναμένοντας την άφιξη ενός μικρού το δέμας διανοούμενου. Η επίσκεψη του Γάλλου φιλοσόφου Ζαν Πολ Σαρτρ στον Αντρέας Μπάαντερ, τον κορυφαίο τρομοκράτη της γερμανικής RAF, της ένοπλης αριστερής ομάδας γνωστής ως Ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ, προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Ένα αυτοκίνητο μάρκας Πεζό έφερε τον 69χρονο Σαρτρ σε μια φυλακή ύψιστης ασφαλείας στο Στάμχαϊμ, προάστιο της Στουτγάρδης. Ο διανοητής αρχικά παρουσιάστηκε «κουμπωμένος», αλλά στην συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση με τον Μπάαντερ, επέρριψε βαρείς χαρακτηρισμούς προς την κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας, που τότε βρισκόταν υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου Χέλμουτ Σμιτ.

Γιατί ο Ρωμανός έφτυσε ΕΚΑΜίτη? [βίντεο]




Στα κρύα του λουτρού ο Τσαυτάρης



Ύμνος στον πολιτισμό

Μη χάσετε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ, στη ΝΕΤ, στην εκπομπή
« Στην υγειά μας » το τρίωρο αφιέρωμα στην Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.Ένα αφιέρωμα ύμνος στον πολιτισμό του Δίου και της Πιερίας.
Στην εκπομπή συμμετέχουν και συζητούν:  

7/2/13

Νοίκι με το μήνα





 


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
 
 
«Το είχε νοικιάσει ένας νεαρός που ερχόταν αργά το βράδυ. Ζήτησε να το νοικιάσει μόνο για ένα μήνα, και οι ιδιοκτήτες, όπως συμβαίνει τώρα με την οικονομική κρίση, το αποδέχονται» λέει στο «Βήμα» ένοικος της πολυκατοικίας στην οδό Αλκέτου 24-26 στο Παγκράτι όπου πραγματοποιεί έρευνα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το μεσημέρι της Πέμπτης ύστερα από αναφορές ότι εκεί διέμενε ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός που συνελήφθη προ μίας εβδομάδας για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.
«Κυκλοφορούσε μόνο με μοτοσικλέτα. Έφυγε στα τέλη Δεκέμβρη χωρίς να πληρώσει κοινόχρηστα. Μάταια του έριχναν σημειώματα για να καταβάλει το αντίτιμο. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε μέσα στο διαμέρισμα. Το διαμέρισμα είναι τώρα άδειο και έχει μόνο δύο τρία έπιπλα» συμπλήρωσε ο ίδιος ένοικος.
Όπως διαπιστώνεται από την έρευνα, οι ληστές του Βελβεντού νοίκιαζαν γιάφκες χρησιμοποιώντας τα ονόματα των ιδιοκτητών διαμερισμάτων τα οποία είχαν προηγουμένως χρησιμοποιήσει ως γιάφκες. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι χρησιμοποιούσαν ταυτότητες ατόμων που διαμένουν στην Κρήτη.

«Γιάφκες» με τον μήνα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 20χρονος έμεινε στο διαμέρισμα της οδού Αλκέτου στο Παγκράτι για περίπου 40 ημέρες και το εντόπισε μέσω αγγελίας. Αμέσως μετά προχώρησε στην ενοικίαση διαμερίσματος στην οδό Ελ Αλαμέιν στο Μαρούσι, το οποίο έχει ήδη εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. Ήδη στο διαμέρισμα του Παγκρατίου διενεργείται ενδελεχής έλεγχος της Σήμανσης για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNA που μπορεί να διευρύνουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών για τους νέους βραχίονες της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ωστόσο οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ψάχνουν - κυρίως στην Αθήνα αλλά και στη βόρειο Ελλάδα - ακόμη ένα ή δύο διαμερίσματα που χρησιμοποιούν τώρα ως κρησφύγετα ή οπλαποθήκες όσοι διέφυγαν από τη ληστεία στον Βελβεντό.
Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αντιληφθεί τη νέα τακτική των μελών της οργάνωσης να ενοικιάζουν καταλύματα μόνο για έναν μήνα για λόγους ασφαλείας. Και σε αυτό έχουν σύμμαχό τους την κρίση. Όπως λένε αστυνομικοί, «ψάχνουμε λοιπόν ουσιαστικά τώρα τα σπίτια που έχουν νοικιάσει για τον Φεβρουάριο. Τον Μάρτιο πιθανόν να έχουν πάει σε άλλα».