2/2/13

Ο 2ος καταζητούμενος

Το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.
Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2011, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Με πλαστή ταυτότητα


Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη βρέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας:
(α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής.
Επίσης, σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 

Ο εγγονός του Νάσιουτζικ


Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

Ο σεσημασμένος Πολίτης

Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

Ο συνεργός



Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική

Το πρόσωπο του "Τοξοβόλου"

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τεσσάρων (4) ατόμων που συνελήφθησαν χθες σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής
 

Ο Νιγηριανός ήθελε τη... σοκολάτα του


Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι, στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στο παραπάνω Κατάστημα Κράτησης.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο 23χρονος, κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, κατά την επιστροφή του από τακτική άδεια, επιχείρησε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, επτά (7) συσκευασίες με συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 43,2 γραμμαρίων, καθώς και δύο (2) συσκευασίες με συνολική ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους 9,8 γραμμαρίων.

Πήγαν να εκβιάσουν τον βιομήχανο

 
Στις αγωνιώδης και ριψοκίνδυνες προσπάθειες να εντοπίσει με το ελικόπτερό του τον άτυχο ορειβάτη Σταύρο Λυσγάρα στη χιονισμένη χαράδρα της Τύμφης, ο βιομήχανος Βασίλης Χήτος είχε να αντιμετωπίσει και το άγχος από δυο  εκβιαστές στον Ασπρόπυργο Αττικής που  ζητούσαν από την εταιρεία του 20.000 ευρώ και οι οποίοι -ανάμεσά τους και δικηγόρος- πιάστηκαν από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Όλα ξεκίνησαν -όπως γνωρίζει το Crimes on air- όταν «διαχειριστής» καφετέριας στον Ασπρόπυργο υποτίθεται πως βρήκε κάποιο αντικείμενο σε εμφυαλωμένο νερό «Zαγόρι». Όλως τυχαίως όμως ο ιδιώτης είχε ανοίξει κατά λάθος το καπάκι από το πλαστικό μπουκάλι. Ο ιδιώτης μάλιστα επιστράτευσε και δικηγόρο στον εκβιασμό, αλλά για κακή τους τύχη πιάστηκαν επ’ αυτοφώρο να παραλαμβάνουν 20.000 ευρώ  και οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην Ευελπίδων. Ο ιδιώτης είναι γνωστός για τις επαφές που διατηρεί με σεσημεσμένο «μπραβάκι» στον Ασπρόπυργο και ο οποίος έχει μέχρι τώρα  περάσει δυο φορές την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για  εκβιασμούς καταστηματαρχών. Μυαλό όμως φαίνεται πως δεν βάζει καθώς όπως λένε οι κακές γλώσσες είναι και αυτός που συμβούλεψε τον «διαχειριστή» για τον στυγνό εκβιασμό του Γιαννιώτη βιομήχανου.
Ο Βασίλης Χήτος πετούσε επί τρεις ημέρες ψηλά στο Πάπιγκο για να βρει τον αγνοούμενο Γιαννιώτη πολιτικό μηχανικό, που στην προσπάθειά του να βγάλει μια φωτογραφία γλύστρησε και έπεσε στη χιονισμένη χαράδρα. Ο 30χρονος ανασύρθηκε νεκρός μετά από πτήσεις που με μεγάλο ρίσκο έκανε πάνω από τη χαράδρα βάθους 400 μέτρων ο επιχειρηματίας με το ιδιωτικό του ελικόπτερο. Μάλιστα η ανάσυρση της σωρού έγινε από τον ίδιο πιλότο και με την βοήθεια Ελβετού διασώστη που καταρριχήθηκε με σχοινί στο γκρεμό. Τον άτυχο ορειβάτη δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει ούτε το Supre Puma  της

Στο λευκό ΤΟΥΟΤΑ το μυστικό


 
TOYOTA URBAN είναι το λευκό ΙΧ που άρπαζαν από τα χέρια του οδοντίατρου-οδηγού στην Καστανιά Κοζάνης κρύβει την ταυτότητα των άλλων τεσσάρων δραστών που διέφυγαν χθές το πρωί  μετά τις ταυτόχρονες ληστείες που διέπραξαν μ’ άλλους τέσσερις συνεργούς τους στα  υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας και στα ΕΛΤΑ στο Βελβεντό  της Κοζάνης.  Τον οδηγό μάλιστα τον πήραν και όμηρο, μέχρι να απελευθερωθεί από τους αστυνομικούς. Και οι τέσσερις που διαφεύγουν επέβαιναν αρχικά στο βαν στο οποίο ήταν και ο καταζητούμενος  «Τοξοβόλος» γνωστός από την παρουσία του στο Σύνταγμα [φωτο] την περίοδο των «Αγανακτισμένων». Οι εφτά ληστές εγκλωβίστηκαν με το βαν σε μονόδρομο-αδιέξοδο, ενώ είχαν φθάσει στο κέντρο της Βέροιας. Οι τρεις πιάστηκαν επί τόπου και οι τέσσερις υπόλοιποι πρόλαβαν να διαφύγουν. Είχε προηγηθεί κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, η σύλληψη του 8ου συνεργού, του … μοναχικού οδηγού  όπου σταμάτησε για να βάλει φωτιά στο δικό του  κλεμμένο όχημα  με παραλλαγή ασθενοφόρου, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ο συνεργός πήγε να βάλει τη φωτιά τη στιγμή που αντιλήφθηκε πως πλέον έχει παγιδευτεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, που σε μια πρωτοφανή ενέργεια έδρασαν αστραπιαία σ’ όλους τους όμορους νομούς. Από τους τέσσερις ληστές που πιάστηκαν  μόνο οι δυο είναι σεσημασμένοι. Στη Βέροια  οι τέσσερις από τους συνεργούς του «Τοξοβόλου» που μετεπιβιβάστηκαν στο TOYOTA URBAN του οδοντίατρου της πόλης αγνοούνται ..!  Και οι δυο ληστείες έχουν την … υπογραφή μιας νέας γενιάς

Έτσι συνέλαβαν τους ληστές της Κοζάνης

Οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε δύο (2) χρηματοπιστωτικά καταστήματα, στο Βελβεντό Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, δύο (2) άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι τον υαλοπίνακα του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, και αφού εισήλθαν σε αυτό, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ένας (1) συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της Τράπεζας.
Ταυτόχρονα, δύο (2) άλλα άτομα, που φορούσαν επίσης κουκούλες, μπήκαν στο Γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.020 ευρώ, ενώ ένας (1) συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.
Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργούς του. Ακολούθως, οι επτά δράστες διέφυγαν με δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Για τον εντοπισμό των δραστών υπήρχε άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών και παράλληλη ενημέρωση των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης «στήθηκαν» αστυνομικά «μπλόκα» σε επίκαιρα σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου και ενεργοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών δυνάμεων.
Οι δράστες - όπως προέκυψε - εγκατέλειψαν τα δύο οχήματα με τα οποία διέφυγαν αρχικά από το Βελβεντό Κοζάνης και μετεπιβιβάστηκαν σε κλειστό Ι.Χ.Φ. (κλούβα). Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Κοζάνης Βέροιας (στο Δ.Δ. Καστανιάς) και εξανάγκασαν τον οδηγό του να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ιδιώτη και κατευθύνθηκαν προς την Βέροια.
Αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. (κλούβα) να κινείται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Βέροια. Το όχημα καταδιώχθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Ημαθίας και τελικά εγκλωβίστηκε - ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στην πόλη της Βέροιας. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, μετά από δυναμική επέμβαση συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο απαχθείς ιδιώτης. Στην κατοχή των δραστών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δυο τυφέκια τύπου Kalashnikov , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .
Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε άλλο Ι.Χ.Φ. (κλούβα) με επιβάτη ένα άνδρα, ο οποίος, όπως προέκυψε, ανέμενε στο σημείο κατόπιν προσυνεννόησης με τους συνεργούς του για να τους παραλάβει και να διαφύγουν. Το όχημα (κλούβα) έφερε εξωτερικά διακριτικά, ώστε να προσομοιάζει με ασθενοφόρο.
Ο επιβάτης του οχήματος, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η Πτολεμαΐδας. Ο δράστης βγήκε από το όχημα φέροντας τυφέκιο τύπου Kalashnikov και συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς, ενώ προηγουμένως με τη χρήση εύφλεκτου υλικού επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να καεί το πίσω μέρος του.

Πιάστηκαν στην ... Αρκούδα

Συνελήφθησαν, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, χθες (1-2-2013) το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 32 και 44 ετών αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες το βράδυ, στο Κοκκώνι Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία 78χρονης  με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου, αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, στην περιοχή «Αρκούδα» του Κιάτου Κορινθίας και συνελήφθησαν.

Στο Βελβεντό ... άνοιξαν δρόμοι


Διάχυτη ανησυχία για τους "Πυρήνες" που χτύπησαν χθες το πρωί της Παρασκευής, ταυτόχρονα υποκαταστήματα τράπεζας και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης.
Οι δράστες, κρατώντας βαρύ οπλισμό εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα απ' όπου απέσπασαν με απειλές 200.000 ευρώ από την τράπεζα και 5.000 από τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.
Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.
Αφού πήραν τα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα, τύπου βαν, και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σταμάτησε για να βάλει φωτιά σε κλεμμένο ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας και μέσα στο βαν που επέβαιναν βρέθηκε οπλισμός.

Έκλεψε μέχρι ραπτομηχανή ο 17χρονος


Συνελήφθη χθες (31-1-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα χθες (31-1-2013) το πρωί, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία 48χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 17χρονου από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.
Επίσης κοντά στο σπίτι συνελήφθησαν και τρεις ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 37, 37 και 23 ετών, οι οποίες έχοντας περιφερειακό ρόλο (τσιλιαδόροι), παρείχαν κάλυψη στους δράστες κατά τη διάρκεια της διάρρηξης.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 17χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ζευγάρι γάντια.
Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 17χρονος μαζί με τον συνεργό του, είχαν διαπράξει το τελευταίο μήνα, άλλες δεκαέξι κλοπές σε οικίες στην Πάτρα, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά το χρηματικό πόσο των 30.000 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 17χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατασχεθήκαν ως κλοπιμαία μια ηλεκτρονική συσκευή Χ-ΒΟΧ και μία ραπτομηχανή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε παρόμοια αδικήματα.

Οι έλεγχοι σε εταιρείες Scrap

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζοντας τους ελέγχους αρμοδιότητάς της σε διάφορες επιχειρήσεις, πραγματοποίησε στις 29 και 30-01-2013 ελέγχους, σε εταιρείες εμπορίας χονδρικών σιδήρων και μετάλλων (scrap), στα Γλυκά Νερά, το Αιγάλεω και τον Ασπρόπυργο Αττικής.
Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν φορολογικούς ελέγχους σε συνολικά είκοσι τέσσερις (24) εταιρείες εμπορίας χονδρικών σιδήρων και μετάλλων (scrap) στα Γλυκά Νερά, το Αιγάλεω και τον Ασπρόπυργο Αττικής.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε τέσσερις (4) περιπτώσεις. Ειδικότερα, πρόκειται για παραβάσεις της νομοθεσίας, που αφορούν σε παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικονίσεις Συναλλαγών, στη μη επίδειξη φορολογικών βιβλίων και δηλώσεων Φ.Π.Α., χαρτοσήμου και Φ.Μ.Υ. και άλλων σχετικών φορολογικών παραβάσεων.

Στα Γιάννενα ο Δένδιας


Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια κατά την επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα τα Ιωάννινα όπου και ενημερώθηκε από τη Διοίκηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου για τον τρόπο δράσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία τους, όπως και για τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μετά την σύσκεψη υπό την προεδρία του, ο κ. Δένδιας δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης:
Είχα σήμερα την χαρά και την τιμή να έρθω στα Γιάννενα και να συναντηθώ με τους αξιωματικούς που υπηρετούν στην Ήπειρο, καθώς επίσης και με τον αρχιπύραρχο, τον επικεφαλής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και τον αναπληρωτή του πυράρχου, υπευθύνου για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στα Γιάννενα.
Η επίσκεψή μου ήταν ξαφνική, δεν είχε ανακοινωθεί. Εντάσσεται στο πλαίσιο των συνηθισμένων επισκέψεών μου για να έχω μια εικόνα της κατάστασης στις περιφέρειες της Χώρας. Οφείλω να πω ότι ήταν για μένα εξαιρετικά κρίσιμη εμπειρία, να ακούσω τους αξιωματικούς που θέλησαν να τοποθετηθούν και να μου υπογραμμίσουν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, είτε λειτουργικά είτε υπηρεσιακά είτε μισθολογικά. Στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ενός ευρύτατου διαλόγου που έχει ξεκινήσει για την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι απόψεις που σήμερα άκουσα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, η υπόθεση Βελβεντού μυρίζει τρομοκρατία και σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιο κάνουν λόγο ότι οι συλληφθέντες, κάποιο από αυτούς καταζητούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Ισχύει κάτι τέτοιο;
Υπουργός: Όπως καλά γνωρίζετε, ουδέποτε μέχρι τώρα έχω κάνει ανακοινώσεις για αστυνομικές επιχειρήσεις εν εξελίξει και αυτό δεν πρόκειται να το κάνω βέβαια και τώρα.
Δημοσιογράφος: Ένα άλλο θέμα κ. Υπουργέ, είναι ότι ο Επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι ανησυχεί βαθιά για όσους κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις χωρίς να τιμωρούνται και πως η αστυνομία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, χρησιμοποιεί σωματική βία και την κατηγόρησε επίσης για συνέργεια με την Χρυσή Αυγή. Έχετε ενημερωθεί για αυτή τη δήλωση;
Υπουργός: Συναντήθηκα χθες με τον κ. Muznieks τον οποίο γνωρίζω ούτως ή άλλως από το παρελθόν, εγώ ήμουν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης μέχρι να γίνω Υπουργός και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης και εκλεγμένος Πρόεδρος αυτή τη χρονιά. Οφείλω να σας πω ότι πέραν της μιας ώρας συνομιλίας μου μαζί του δεν μου έθεσε κάτι τέτοιο. Το αν υπάρχει κάποια ανακοίνωση την οποία δε γνωρίζω, την οποία εξέδωσε μετά, θα την δω και θα τοποθετηθώ σχετικά. Πάντως θα μου δημιουργήσει τεράστια εντύπωση να έχει διατυπώσει σκέψεις με τον τρόπο τουλάχιστον που τις επαναλάβατε τώρα.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ ένα από τα πολύ σοβαρά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει και η ελληνική περιφέρεια και η Ήπειρος είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης. Από το Υπουργείο είχε ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία κέντρων φύλαξης μεταναστών. Τι γίνεται με την Ήπειρο; Θα προχωρήσει;
Υπουργός: Ήταν και ένα από τα θέματα που συζητήσαμε στην ευρύτατη σύσκεψη σήμερα με όλους του αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ. Μου κατέστη σαφές και από τον Ταξίαρχο αλλά και από τους Αξιωματικούς ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως απαραίτητο και κατά συνέπεια, ναι θα προχωρήσει.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ χθες ολοκληρώθηκε μία επιχείρηση ανεύρεσης ενός χαμένου ορειβάτη αν έχετε πληροφορηθεί. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία κράτησε τέσσερις μέρες επιστρατεύτηκαν και ιδιώτες διασώστες και τέλος πάντων έχουν διατυπωθεί κάποια ζητήματα για την ετοιμότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΜΑΚ. Έχετε κάτι να μας πείτε για αυτό;
Υπουργός: Καταρχήν δεν έχει έννοια να κάνω εγώ σχόλιο επί των υπηρεσιακών δυνατοτήτων. Το πυροσβεστικό σώμα έχει φυσική ηγεσία, η οποία λαμβάνει τις όποιες υπηρεσιακές αναφορές και από εκεί και πέρα κρίνει και εισηγείται αναλόγως. Όμως έχω γνώση του επεισοδίου και έχω γνώση των όσων προηγουμένως είχατε την καλοσύνη να με ρωτήσετε.
Δημοσιογράφος : Κύριε Υπουργέ η ανομία στην χώρα θα σταματήσει; Ξέρουμε με ποιο τρόπο και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε ώστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να αυξηθεί;
Υπουργός: Ξέρετε, εδώ κάνουμε όλοι μαζί σαν κοινωνία καταρχήν, αλλά και σαν Σώματα Ασφαλείας μια τεράστια προσπάθεια. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αποδώσει ούτε μέσα σε ένα μήνα, ούτε σε έξι-επτά μήνες. Όμως έχω την εντύπωση και θα μου επιτρέψετε να το πω αυτό ξεκάθαρα ότι έχει γίνει μία τεράστια πρόοδος. Η τεράστια πρόοδος οφείλετε κυρίως το ότι έχει συνειδητοποιηθεί ότι η αντίληψη ότι η Ελλάδα είναι ένα «ξέφραγο αμπέλι» δεν υφίσταται πια. Είτε στην ανομία είτε στο μεταναστευτικό, η χώρα δεν μπορεί να είναι «ξέφραγο αμπέλι». Είμαστε μία χώρα που έχει Σύνταγμα, έχει νόμους. Το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι η κοινή βάση της συνύπαρξής μας, πρέπει να εφαρμόζονται. Και αυτό νομίζω ότι θα γίνει όπως και σε κάθε άλλη σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.
Δημοσιογράφος: Με τους αγρότες ήδη προθερμαίνουν τις μηχανές τους και ίσως να τους δούμε να στήνουνε μπλόκα και να χωρίσουν τη χώρα στα δύο. Το σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας ποιο είναι;

Οι ποντικοί της Καβάλας


Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις διαμερισμάτων, σε Καβάλα, Κομοτηνή και Γρεβενά.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων, εκ των οποίων, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 28 και 31 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 33 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι πέντε δράστες, από 13 έως 31 Μάιου του 2011, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων.
Προέκυψε επίσης ότι, κατά το διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, διέπραξαν, με συνθέσεις που εναλλάσσονταν, εννέα (9) διαρρήξεις και τρεις (3) απόπειρες σε διαμερίσματα της Καβάλας, της Κομοτηνής και των Γρεβενών, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 49.500 ευρώ περίπου, ένα (1) φορητό υπολογιστή και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται, ότι οι τρεις από τους δράστες, ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρας για κλοπές, ενώ οι άλλοι δύο έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Στην ευχή του Αλλάχ

 
Ακόμη (960) αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το μήνα Ιανουάριο
Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 (6.972) αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, (960) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Ιανουάριο 2013.
Ειδικότερα, (454) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (116 άτομα), την Αλβανία (58 άτομα), την Κίνα (57 άτομα), το Ιράκ (46) και την Αλγερία (41 άτομα).
Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές και εθνικές πτήσεις charter από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Τσιγγάνος ο Αρχιτοκογλύφος

Με αγροτικό και βίλα στο Αχίλλειο
 

Τα πολυτελή ΙΧ της συμμορίας


Οι βραχίονες των τοκογλύφων

 
 
Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη συστηματική και διεξοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τέσσερις επιμέρους δομημένες ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια, ενέχονται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων τοκογλυφίας, πλαστογραφίας, εκβιάσεων, απάτης και ξέπλυματος «μαύρου» χρήματος. Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται συνολικά (63) άτομα, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ενώ τρία άτομα έχουν αποβιώσει.
Από τους εμπλεκομένους, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (30 και 31 .01.2013) στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στην Κέρκυρα, εικοσιτέσσερις (24) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα (4) ηγετικά στελέχη, καθώς και μεγάλο μέρος των βασικών συνεργατών τους, που αποτελούσαν τους κεντρικούς «βραχίονες» των επιμέρους ομάδων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατ΄ επάγγελμα τοκογλυφίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αρπαγής (ιδιοκτήτη εστιατορίου), ένοπλης απειλής και εκβίασης, πλαστογραφίας καθώς και διακεκριμένων κλοπών σε βάρος οφειλετών-θυμάτων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το έτος 2005, έχοντας ως «ηγετικά στελέχη», τρεις ημεδαπούς ρομά, εμπόρους 58, 45 ετών και 61 ετών και έναν 64χρονο ημεδαπό, επίσης έμπορο. Με την ενεργοποίηση – εξέλιξη της οργάνωσης και την συνεχομένη ένταξη πολλών μελών στις επιμέρους ομάδες, απέκτησε συγκεκριμένη εσωτερική ιεραρχική διάρθρωση και δομή, με βασικό χαρακτηριστικό τη διαρκή και αδιάλειπτη δράση, λόγω του μεγάλου εύρους και της συχνότητας των παρανόμων δραστηριοτήτων της.
Οι επιμέρους ομάδες λειτουργούσαν είτε αυτοτελώς, είτε από κοινού και σε συνεργασία, ενώ ακολουθούσαν κοινή μεθοδολογία και συναφή τρόπο δράσης. Η δομή της κάθε ομάδας περιελάμβανε τον «αρχηγό» και τα ηγετικά στελέχη, τα οποία κατά βάση συνδέονταν με συγγενικούς δεσμούς. Επίσης περιλάμβανε μέλη με περιφερειακούς ρόλους (νομιμοποίηση εσόδων, καθοδήγηση, ανεύρεση θυμάτων κλπ) και ξεχωριστά μέλη, ως επιχειρησιακά - εκτελεστικά όργανα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση και οι επιμέρους ομάδες χρηματοδοτούνταν από «συνεργαζόμενους» επιχειρηματίες, οι οποίοι καρπώνονταν μέρος των παρανόμων κερδών από τις τοκογλυφικές συναλλαγές. Επιπλέον τα ηγετικά και εκτελεστικά μέλη των ομάδων, καθώς και οι «χρηματοδότες» τους, εμφανίζονται να έχουν παράλληλη κεντρική δράση και στις τέσσερις ομάδες.
Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, αφού εντόπιζαν αρχικά τα υποψήφια θύματα τους, στη συνέχεια τους δάνειζαν διάφορα χρηματικά ποσά, με επιτόκιο που κυμαίνεται σε μηνιαία βάση από 10% έως και 100%. Στη συνέχεια, σε περίπτωση αδυναμίας των θυμάτων να επιστρέψουν τα ποσά που είχαν δανειστεί, τα εκτελεστικά όργανα αφαιρούσαν ή υπεξαιρούσαν με απειλές ή/και χρήση βίας κινητά ή ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία.
Ενδεικτικά μέρος της διαπιστωμένης εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης αποτελεί:
  • Η εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής και ένοπλης απειλής, σε βάρος 48χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίου τον Φεβρουάριο του 2009 στην Κέρκυρα,
  • η εξιχνίαση υπόθεσης υπεξαίρεσης δύο φορτηγών αξίας 10.000 ευρώ και ενός ρυμουλκού από 49χρονο έμπορο στην Κέρκυρα το 2007,
  • η εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής οικοδομικών και δομικών υλικών ιδιοκτησίας 49χρονου εμπόρου αξίας 10.000 ευρώ, ο οποίος είχε δανειστεί χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ,
  • η εξιχνίαση υπόθεσης αποκόμισης οικονομικού οφέλους ύψους 4.600 ευρώ ως τόκο για τρίμηνο δανεισμό χρημάτων σε 46χρονη επιχειρηματία στην Κέρκυρα,
  • η υπόθεση οικειοποίησης της χρηματικής αξίας ακινήτου στην Κέρκυρα, το οποίο η 41χρονη ιδιοκτήτρια-παθούσα εξαναγκάστηκε να πουλήσει για να ξεπληρώσει στην οργάνωση οφειλές, που ανέρχονται στις 500.000 ευρώ,
  • η υπόθεση υπέρογκου δανεισμού εμπόρου στην περιοχή της Βέροιας, ο οποίος εκβιάστηκε για την εξόφληση των οφειλών προς την οργάνωση και «αναγκάστηκε» να αγοράζει υπερτιμολογημένα προϊόντα από τα μέλη της οργάνωσης, νομιμοποιώντας έτσι το κέδρος τους,
  • η υπόθεση εκβίασης 66χρονου εμπόρου στην Πάτρα, ο οποίος προκειμένου να εξοφλήσει την οφειλή του προς επιχειρηματία στην Κέρκυρα, απειλήθηκε επανειλημμένως από μέλη της οργάνωσης
  • η υπόθεση εκβίασης 54χρονου εμπόρου στην Αθήνα, ο οποίος απειλήθηκε από μέλη της οργάνωσης προκειμένου να εξοφλήσει επιταγή που είχε στην κατοχή του και η οποία ήταν προϊόν υπεξαίρεσης και τοκογλυφίας από επιχειρηματίες στην Κέρκυρα.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης, καταγράφηκαν (47) παρόμοιες υποθέσεις επιχειρηματιών – εμπόρων, θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης σε Κέρκυρα, Βέροια, Πάτρα και Αθήνα, ενώ το εύρος των τοκογλυφικών συναλλαγών καθώς και της οικονομικής ζημιάς των θυμάτων της οργάνωσης ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ.

Ανακοινώσεις για τη Μαφία της Κέρκυρας



Λένε για τον τοξοβόλο


Καταζητούμενα  μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία που έγινε – από δέκα συνολικά άτομα – στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής στον Βελβενδό Κοζάνης. Κι οι δύο είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη που ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο. Παράλληλα η Αστυνομία ερευνά αν ανάμεσα στους καταζητούμενους ληστές στον Βελβενδό είναι και άτομα που συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο Μall πριν από δύο εβδομάδες ή σε άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική. Ακόμη εξετάζεται αν κάποιοι από αυτούς είχαν εμπλακεί και στη μεταφορά όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.
Από τις έρευνες της Αστυνομίας βρέθηκε υποπολυβόλο Scorpion, πιστόλια τύπου Beretta και κινέζικες σφαίρες που θεωρείται ότι προέρχονται από την Αλβανία. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των υπολοίπων που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία και διαφεύγουν προς το παρόν της σύλληψης.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια «άριστα οργανωμένη μαζική επιχείρηση για τη χρηματοδότηση της 5ης γενιάς αντάρτικου πόλης» και εκτιμούν ότι «ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καίριο πλήγμα σε μια προσπάθεια αναβίωσης των ένοπλων οργανώσεων». Μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι δράστες της διπλής ληστείας είναι οι ίδιοι με αυτούς (επρόκειτο για τρεις άντρες και μία γυναίκα) που είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 29 Νοεμβρίου του 2012 . Μάλιστα μετά την ληστεία στο Φιλώτα είχε υπάρξει κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αφού από τα βίντεο είχε διαπιστωθεί ότι οι δράστες της ληστρικής επίθεσης πιθανόν να έχουν σχέση με την απόπειρα εμπρησμού στο Μετρό τον Φεβρουάριο του 2012 , από τους ίδιους δράστες που θεωρείται ότι συμμετείχαν στην επίθεση στο Mall. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δείγματα DNA δύο εκ των δραστών της ληστείας στη Φλώρινα ταυτοποιήθηκαν με αναζητούμενους υπόπτους για ένοπλες επιθέσεις. Πρόκειται πιθανόν για το θέμα που αναστάτωσε-συμφωνα με πρόσφατη δήλωση του υπουργού κ Νίκου Δενδια- την ΕΛΑΣ και θεωρήθηκε δείγμα ότι δημιουργούνται νέες ένοπλες οργανώσεις.

1/2/13

"Φάντασμα" ο Σκοπιανός ληστής

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
 
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, σε υποκατάστημα τράπεζας στις Ερυθρές Αττικής.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., ο οποίος συμμετείχε σε πέντε ακόμη ένοπλες ληστείες, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Αρκαδίας.
Ειδικότερα, την 23-11-2012 το πρωί στις Ερυθρές Αττικής, ο 33χρονος εισήλθε στη τράπεζα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κατευθύνθηκε προς τα δύο ταμεία του υποκαταστήματος, όπου με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 περίπου ευρώ. Ακολούθως ο δράστης επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 33χρονου δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 33χρονου δράστη στη διάπραξη τριών ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, στις περιοχές των Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, Βασιλικού Ευβοίας και Οινοφύτων Βοιωτίας.
Επιπλέον ο 33χρονος συμμετείχε σε δύο ακόμη ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή Άστρος Κυνουρίας Αρκαδίας.

Στα θρανία για την εμπορία ανθρώπων


Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα εμπορίας ανθρώπων που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα και σε συνεργασία με τον Εθνικό Συντονιστικό Μηχανισμό Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στο σεμινάριο, που υλοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, συμμετείχαν τρεις (3) Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και επτά (7) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ενημερώθηκαν από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αναφορικά με θέματα εμπορίας ανθρώπων.

31/1/13

Οι 12 Αλβανοί με τις ... μαξιλαροθήκες

Και τις 80 διαρρήξεις
Είχαν και το πριόνι τους
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, πληθώρα διαρρήξεων σε οικίες στην Ηλεία.
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δώδεκα υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της σύστασης - συμμέτοχης σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη χτες  το πρωί, στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος είναι ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι απότοκος συντονισμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από εξειδικευμένη εργαστηριακή έρευνα.
Ειδικότερα οι δράστες είχαν συστήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, και διακριτούς ρόλους, η οποία διέπραττε κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια στην Ηλεία, αφαιρώντας κυρίως φορητά αντικείμενα και χρήματα, όπως κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλεφωνά, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές και κυνηγετικά όπλα.
Για τη διάπραξη των κλοπών, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Πιο συγκεκριμένα επέλεγαν τρία ή τέσσερα κοντινά σπίτια, σπάζοντας είτε με λακτίσματα είτε με χρήση αιχμηρών αντικειμένων τις πόρτες, ενώ τα αντικείμενα που αφαιρούσαν τα μετέφεραν συνήθως μέσα σε μαξιλαροθήκες.
Τα κλοπιμαία τα απέκρυπταν αρχικά σε οικία που είχαν μισθώσει στον Πύργο και στη συνέχεια τα εκποιούσαν μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν επέλεγαν τη μεταπώλησή τους σε ομοεθνής τους στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 81 περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις εξής περιοχές:
  • Δέκα στον Πύργο
  • Οκτώ στη Βαρβάσαινα
  • Πέντε στα Γρανιτσαίικα Πύργου
  • Πέντε στο Λαντζόι
  • Τέσσερις στο Καταράχι Πύργου
  • Τέσσερις στα Λασταίικα
  • Τέσσερις στο Κατάκολο
  • Τέσσερις στο Τραγανό Πύργου
  • Από τρεις (3) στον Άγιο Ιωάννη, στο Κατσαρού, στο Σκουροχώρι, τα Χανάκια και στο Λεβεντοχώρι
  • Από δύο στο Ντόμπρινο, στον Αμπελώνα, στην Παλαιοβαρβάσαινα, στο Καρακοχώρι, στη Σαλμώνη, στο Κατσικάρι, στο Κολίρι και στο Λάνθι
  • Ενώ από μία κλοπή διέπραξαν στο Βούναργο, στο Λαμπέτι, στη Μούτελη, στον Πλάτανο, στην Ξηλοκέρα και στο Καράτουλα
Υπογραμμίζεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 310.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 43.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των κοσμημάτων και των ηλεκτρονικών συσκευών που αφαίρεσαν ανέρχεται περίπου στις 270.000 ευρώ.
Επίσης, στα πλαίσια των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ενεργήθηκαν έξι κατ’ οίκων έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οποίες βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει οι δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.
Παράλληλα κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη κλοπών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Βούιξε ο τόπος στην Κέρκυρα από συλλήψεις


Ομαδικές συλλήψεις στο νησί των Φαιάκων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που δρούσε χωρισμένο σε τέσσερις ομάδες και ασχολούνταν με τοκογλυφίες, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλες αξιόποινες πράξεις στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 24 άτομα, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερους από 60 κατηγορούμενους.
Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν απόψε το βράδυ και

Η... προεργασία για τις επιδρομές

Τρύπωναν στις τράπεζες
 

Κομπρεσέρ ... παραλλαγή




Τα ΑΤΜ που ανατίναζαν

 

Πριόνιζαν από την παραμονή κάγκελα τραπεζών

Τα όπλα των Λήσταρχων
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες μεθοδικές έρευνες, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε σωρεία ληστειών σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, εκρήξεις και διαρρήξεις Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών (ΑΤΜ), απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, κλοπές από οικίες, κλοπές οχημάτων, καθώς και νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.
Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε Αττική, Βοιωτία και Πελοπόννησο και ειδικότερα στις πόλεις Άργος, Πύργος, Σαλαμίνα, Σπάρτη, Κυπαρισσία και Βοιωτία.
Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν:
  • εννέα (9) ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες, από τις οποίες αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000)
  • έξι (6) εκρήξεις και διαρρήξεις Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών και
  • δέκα (10) κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων
Χθες (30-01-2013) το πρωί, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επτά (7) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 40 ετών, ένας (1) 34χρονος υπήκοος Ρουμανίας και τέσσερις (4) Έλληνες, ηλικίας 61, 74, 46 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται δύο (2) ακόμα.
Τονίζεται ότι οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές πράξεις.
Επιπλέον, συνελήφθη και μία 54χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για κλοπή κατά συναυτουργία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας αφορά, πλέον των ανωτέρω, και σε άλλα δύο άτομα και συγκεκριμένα σε ένα 29χρονο και ένα 35χρονο υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και διαμερίσματα που ενοικίαζαν οι δράστες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASNIKOV με αορτήρα ανάρτησης και γεμιστήρα τύπου «μπανάνα», που περιείχε τριάντα (30) φυσίγγια
  • πέντε (5) γεμιστήρες για το ίδιο τυφέκιο κενοί φυσιγγίων
  • τρία (3) πιστόλια TOKAREV με γεμιστήρα επτά (7) φυσιγγίων το καθένα
  • δύο (2) γεμιστήρες για το ίδιο πιστόλι με επτά φυσίγγια ο καθένας
  • ένα (1) πιστόλι – στυλό
  • πέντε (5) χειροβομβίδες, ανατολικού τύπου με πυροδοτικούς μηχανισμούς
  • ένας (1) αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός,
  • ένα (1) μπλε αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • δύο (2) γιλέκα – εξαρτήσεις μεταφοράς οπλισμού. Στο ένα από αυτά, υπήρχαν θήκες για πιστόλι και τέσσερις (4) προσαρμοσμένοι γεμιστήρες τυφεκίου KALASNIKOV με τριάντα (30) φυσίγγια ο καθένας,
  • εκατοντάδες φυσίγγια για KALASHNIKOV και TOKΑREV,
  • το χρηματικό ποσό των δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) Ευρώ
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρικός αεροσυμπιεστής (κομπρεσέρ), ένα (1) μανόμετρο και ένας (1) ηλεκτρικός τροχός,
  • δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες S.I.M.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ανάλυση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και πειστηρίων που προέκυπταν κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων αναφορικά με τις ληστείες και τις εκρήξεις-διαρρήξεις, οι έντεκα (11) δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη δραστηριότητα και συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).
Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση των υποθέσεων έπαιξε και η ταύτιση των ανευρεθέντων, σε κάθε περίπτωση, βιολογικών υλικών (DNA) με το αντίστοιχο βιολογικό υλικό (DNA) των συλληφθέντων.
Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια των εγκληματικών τους πράξεων, είχαν διακριτούς ρόλους (επιτηρητές - τσεκαδόροι, τσιλιαδόροι, συντονιστές επικοινωνιών κ.λπ.), ενώ συχνά, ανάλογα με το στόχο, άλλαζε ο ρόλος του καθενός. Σε περιπτώσεις μάλιστα, σύλληψης παλαιοτέρων μελών στην οργάνωση στρατολογούνταν νέα μέλη.
Πριν διαπράξουν τις ληστείες, οι δράστες χαρτογραφούσαν την κάθε περιοχή, επόπτευαν τους στόχους, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων τραπεζών και των χρηματαποστολών. Αφού εντόπιζαν τα τρωτά σημεία των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα εκμεταλλεύονταν, προκειμένου να εισέλθουν με ευκολία στο εσωτερικό τους.
Σε πολλές περιπτώσεις πριόνιζαν, από τις προηγούμενες μέρες, τα κάγκελα παραθύρων των υποκαταστημάτων, ώστε να είναι εύκολη η είσοδός τους σε αυτά. Επισημαίνεται ότι μετά τον πριονισμό, κολλούσαν πρόχειρα τα κάγκελα στη θέση τους με σιδερόστοκο, ώστε να μην γίνει η πράξη τους αντιληπτή από τους υπευθύνους.
Τα μέλη της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν το βαρύ οπλισμό τους είτε για εκφοβισμό ατόμων είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε τυχόν παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους. Επίσης, δεν δίστασαν να τα χρησιμοποιήσουν και εναντίον αστυνομικών στις περιπτώσεις που εγκλωβίσθηκαν κατά τη διαφυγή τους.
Επιπλέον, διέθεταν τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις και τα μέσα για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, τους οποίους χρησιμοποιούσαν για τη διάρρηξη των Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών.
Κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία άλλα μέλη της ομάδας είχαν αφαιρέσει από διάφορες περιοχές της Αττικής και είχαν τοποθετήσει σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, είτε αυτοκίνητα με πλαστογραφημένα συνοδευτικά έγγραφα.
Παράλληλα, για την επίτευξη του σκοπού τους ενοικίαζαν χώρους – διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου απέκρυπταν τα μέσα και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των εγκληματικών τους πράξεων (οπλισμός, κλεμμένα οχήματα, υλικά για τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, φορητοί ηλεκτρικοί αεροσυμπιεστές, μανόμετρα, ηλεκτρικοί τροχοί, είδη ρουχισμού κ.λπ).
Τα χρήματα που αποκόμιζαν από τις ληστείες τα επένδυαν σε ακίνητα και καταστήματα, ενώ διαβίωναν με πολυτελή τρόπο.
Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».
ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
1. Την 23-05-2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και καπέλα, εισήλθαν σε Τράπεζα στην Ηλιούπολη και με την απειλή πολεμικού τυφεκίου τύπου Κalashnikov και πιστολιού, αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Χτύπησαν 24χρονη αστυνομικό


Συνελήφθησαν, σήμερα (31-01-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί ROMA , μία 36χρονη και ένας 22χρονος, συγγενείς μεταξύ τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή, εξύβριση και αντίσταση σε βάρος αστυνομικών.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 00:30΄ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην πόλη της Θήβας κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Στη θέα των αστυνομικών, ο 22χρονος οδηγός προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Λίγα λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο των δραστών, αφού προκάλεσε υλικές φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, προσέκρουσε σε κολώνα της Δ.Ε.Η. και ακινητοποιήθηκε.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι δύο δράστες εξύβρισαν και απείλησαν τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., προβάλλοντας αντίσταση κατά τη σύλληψή τους, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν την 24χρονη αστυνομικό της Ομάδας, η οποία μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Και γυναίκες δουλέμποροι

Οι κρύπτες
 
Εξαρθρώθηκε  μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Γερμανικές Αστυνομικές Αρχές, εγκληματική οργάνωση, ύστερα από επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol και η οποία πραγματοποιήθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πραγματοποιήθηκε την 29-01-2013 ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί (3 άνδρες – 5 γυναίκες), εκ των οποίων 59χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Σε βάρος των ανωτέρω εκκρεμούσαν Εθνικά και Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της « Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επιπλέον (32) ατόμων, μεταξύ των οποίων και τα υπόλοιπα 5 μέλη της οργάνωσης, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χωρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καθώς και της «Συνέργειας» στα εν λόγω αδικήματα. Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα 5 μέλη (4 άνδρες – 1 γυναίκα) που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, έχουν ήδη συλληφθεί από την Γερμανική Αστυνομία .
Από την μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, που αποτελούνταν από 13 μέλη, συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011, διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα μας στην Γερμανία.
Στα πλαίσια της εγκληματικής της δράσης, η οποία καθοδηγούνταν από τον 59χρονο «εγκέφαλο» της οργάνωσης, συστήθηκε επιχείρηση «βιτρίνα» -, γραφείο γενικού τουρισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτησίας 31χρονου, ο οποίος και συνελήφθη, ως μέλος της οργάνωσης.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω πραγματοποιούσαν δρομολόγια στη Γερμανία με λεωφορεία του συγκεκριμένου τουριστικού γραφείου, το οποίο είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις και είχαν κατασκευαστεί ειδικές κρύπτες, με σκοπό την απόκρυψη μη νόμιμων μεταναστών. Προκειμένου η όλη επιχείρηση να προσομοιάζει με ταξίδι τουριστών, χρησιμοποιούσαν εικονικούς επιβάτες, οι οποίοι έναντι χρηματικής αμοιβής των (100) ευρώ, συμμετείχαν σε αυτό.
Η αμοιβή της οργάνωσης ανέρχονταν σε (4.000) ευρώ από κάθε μη νόμιμο μετανάστη, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη της αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (600.000) ευρώ.