19/1/13

Ψάχνουν το Σκοπιανό ληστή


Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε υποκατάστημα τράπεζας στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., ο οποίος συμμετείχε σε δύο ακόμη ένοπλες ληστείες τραπεζών, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βασιλικό Ευβοίας (σχετικά τα από 27-09-2012 και 25-09-2012).
Ειδικότερα την 11-12-2012 το πρωί, οι δύο δράστες μετέβησαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα στη τράπεζα στα Καμένα Βούρλα . Στη συνέχεια ο 33χρονος, φορώντας περούκα, γυαλιά μυωπίας και κασκόλ, εισήλθε στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την ταμεία του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (7.000) περίπου ευρώ. Ακολούθως επιβιβάσθηκε στη μοτοσικλέτα, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι νιόπαντροι στη μέση

ΑΛΕΠΟ
Σύριοι πυροβολούν για να τιμήσουν τους νεόνυμφους φίλους τους

Πήγαινε βαρκάδα 77

Εντοπίστηκε, χθες (18.01.2013) το απόγευμα, στην Τοπική Κοινότητα Έλους του Δήμου Κισάμου, 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο [Ιταλία] από τη χώρα σε εβδομήντα επτά (77) αλλοδαπούς.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 29χρονος, διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα των εβδομήντα επτά (77) αλλοδαπών που εντοπίστηκαν χθες μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Στομίου Χρυσοσκαλίτισας του Δήμου Κισάμου. 

Έκαψαν την Ιερή Ελιά του Πλάτωνα

 
Η Ιερή Ελιά του Πλάτωνα που έγινε...καυσόξυλα

  Η Ιερή Ελιά του Πλάτωνα, η οποία έμεινε στην ιστορία των Αθηνών ως το δέντρο στη σκιά του οποίου ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος δίδασκε του μαθητές του κατά τον 5ο π. Χ. αιώνα και που μετά από εκατοντάδες χρόνια ξεριζώθηκε σήμερα για να γίνει, όπως φαίνεται, καυσόξυλα, κουβαλάει ένα μεγάλο μύθο. Αυτόν της γέννησης της ίδιας της Αθήνας.

Το δέντρο αυτό, που μέχρι σήμερα οι τεράστιες ρίζες του βρίσκονταν κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ιερά Οδό, κατά πολλούς ήταν μια από τις 12 ελιές της Ακαδημίας που αντιστοιχούσαν στις δώδεκα πύλες της κι από τις οποίες δημιουργήθηκε ο περίφημος Ελαιώνας των Αθηνών, που έδωσε και το όνομά του στην περιοχή. Αυτά τα δώδεκα ελαιόδεντρα ήταν, σύμφωνα με το μύθο, κλώνοι της Ιερής Ελιάς που έκανε δώρο η θεά Αθηνά στην πόλη ώστε να αναδειχθεί προστάτιδα της, σε μια μάχη έναντι του Ποσειδώνα. Όπως κι έγινε, με αποτέλεσμα η πόλη να λάβει το όνομά της. Κι έτσι γεννήθηκε η Αθήνα!

Την πέταξε στις γραμμές του τραίνου [βίντεο σοκ]



Ο "Φράγκι" συνήγορος του 21χρονου


Ο πολύπειρος ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέλαβε την υπεράσπιση του 21χρονου πλουσιόπαιδου από τη Γλυφάδα, που έβγαλε στο Facebook 370 γυμνές φωτογραφίες 15χρονης Εγγλέζας που ζει με τους γονείς της μόνιμα στη χώρα της. Η "πλατωνική" γνωριμία έγινε μέσω ιντερνέτ. Η οικογένεια της 15χρονης όρισε ως συνήγορό της, το "παιδί του μπαμπά" Αθανάσιο Πλεύρη. Ναι καλά καταλάβατε τον πρώην Βουλευτή του ... αλησμόνητου

"Κολάρισμα" με ηρωίνη

ΤΑ  8 Α/Μ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/1912013_KOS.jpg

Συνελήφθησαν  στο αεροδρόμιο της Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 43, 34 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, εντόπισαν τους δράστες κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο με πτήση από Αθήνα και μετά από έλεγχο βρήκαν στην κατοχή τους 90 ναρκωτικά χάπια.
Κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν αποκρύψει σε σημείο του σώματός τους ποσότητες ηρωίνης και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κω.
Ακολούθησαν ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε αποβολή των ναρκωτικών ουσιών, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν συνολικά οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 336,5 γραμμαρίων.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι οι τρεις δράστες προχθές (Πέμπτη 17-01-2013) ταξίδεψαν μαζί από την Κάλυμνο, όπου διαμένουν, στην Αθήνα, αγόρασαν τις ναρκωτικές ουσίες και θα επέστρεφαν στην Κάλυμνο μετά την άφιξή τους στην Κω.

Η βέβαιη άρνηση ...


Αναμενόμενο να πέσει στο κενό η χορήγηση άδειας για τον Πόλυ Γεωργιάδη, αφού διώχθηκε για την απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου της Β. Ελλάδος Κώστα Μυλωνά. Και πόσο μάλιστα αφού ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι δραπέτης. Στον τελευταίο οι διωκτικές αρχές του προσάπτουν δακτυλικό αποτύπωμα στο φάκελο-βόμβα που σκότωσε τον Υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη 

Ο Βιομήχανος την ημέρα της απελευθέρωσής του
Ο δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας που δυο μήνες μετά την απαγωγή συνελήφθη αλλά ... απογειώθηκε για 2η φορά με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό
Την Πέμπτη απορρίφτηκε η αίτηση χορήγησης άδειας στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη για τρίτη φορά από τις φυλακές Κέρκυρας.

Ιδού τι έγραψαν οι φίλοι του Πόλυ στο Διαδίκτυο:

εισαγγελέας  Χαρίκλεια Νταϊρούση, γνωστή στην κερκυραϊκή κοινωνία για διάφορες στιγμές της καριέρας της και την ακούραστη δουλειά της για την εξάλειψη όποιου επαναστατικού και εξεγερσιακού στοιχείου στην Κέρκυρα. (Π.χ. εντολή στα Ματ να εισβάλουν στην κατάληψη του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και να ξυλοκοπήσουν τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα μία νεκρή,

18/1/13

Σφηκοφωλιά ROMA

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (17-01-2013) το πρωί, σε οικισμό ROMA στον Τύρναβο Λάρισας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας:

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν ογδόντα δύο (82) αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και δύο Διμοιρίες Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ διατέθηκαν (20) οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Ελέχθησαν : διακόσια δεκαεννέα (219) άτομα και πενήντα οχτώ (58) οχήματα.
  • Προσήχθησαν: δεκαέξι (16) ημεδαποί.
  • Συνελήφθησαν οχτώ (8) άτομα, από τα οποία τρεις (3) ημεδαποί για παραβίαση της νομοθεσίας περί Όπλων, ένας (1) ημεδαπός για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού, ένας (1) φυγόποινος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών και Τελωνειακού Κώδικα, εκ των οποίων ο ένας (1) και για χρήση πλαστού εγγράφου.
  • Βεβαιώθηκαν είκοσι (20) παραβάσεις του Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έντεκα (11) έρευνες σε κατοικίες και δύο (2) σε αποθήκες ΣΚΡΑΠ, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα,
  • εξήντα τρία (63) φυσίγγια,
  • δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες,
  • ένα (1) περίστροφο και ένα (1) πιστόλι REPLICA ,
  • είκοσι (20) περίπου κιλά καλωδίου χαλκού,

Του 'ριξε με μαχαίρι


Συνελήφθη, χθες (17-01-2013) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο 23χρονος αρχικά διαπληκτίστηκε με 28χρονο ημεδαπό, με αφορμή προσωπικής φύσεως μεταξύ τους διαφορές και στη συνέχεια με μαχαίρι τον τραυμάτισε στο λαιμό.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου και νοσηλεύεται.

Πλουσιόπαιδο ...



"Παιδί" πολύ ευκατάστατης οικογένειας της Γλυφάδας είναι ο 21χρονος που μέσω Facebook υποχρέωσε 15χρονη Αγγλίδα που ζει στη χώρα της να του ...παραχωρήσει 370 γυμνές φωτογραφίες της. "ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ ΕΞΑΓΩΓΑΙ" έκανε ο μπαμπάς, ενώ το κακομαθημένο "παιδί" είχε λίγο διάστημα που είχε απολυθεί από φαντάρος. Ο 21χρονος υποχρέωνε την 15χρονη να φωτογραφίζεται με καρότα μέχρι και τριαντάφυλλα στα γεννητικά

Ο Ντζιμάνης με "οβίδες" χασίς

Σάλος στο Αγρίνιο: Η σύζυγός του υποψήφια Βουλευτίνα με το ΠΑΣΟΚ


Φωτογραφία Ντοκουμέντο από τον προφυλακισμένο εδώ και λίγες ώρες Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου. Ο κ. Φώτης Ντζιμάνης δίπλα σε «οβίδες» με δεκάδες κιλά από κατασχεμένο Αλβανικό χασίς. Ανάλογες ποσότητες η υπηρεσία του είχε εντοπίσει κάμποσες φορές στο παρελθόν σε σημείο μάλιστα που άλλες «όμορες»  αστυνομίες να αδυνατούν να πράξουν το ίδιο, αν και βρισκόνται δίπλα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα όπως τα Γιάννενα.
H Ανακρίτρια Θες/κης το μεσημέρι έδειξε τον δρόμο για τις φυλακές στη Νιγρήτα Σερρών του κ. Φώτη Ντζιμάνη, που κατηγορείται πως είχε περίεργες συναλλαγές  με Αλβανούς λαθρέμπορους. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και Αρχιφύλακας της υπηρεσίας του Αγρινίου και υφιστάμενος του Ντζιμάνη. Η Δίωξη Ναρκωτικών φέρεται να έδινε «συγχωροχάρτια» σε Αλβανούς «πληροφοριοδότες» για να μην προφυλακίζονται. Στην ΕΛ.ΑΣ έχει ξεσπάσει σάλος καθώς ο αστυνομικός υποδιευθυντής διώκεται για αδικήματα που διέπραξε την περίοδο που ήταν αρχισυνδικαλιστής, πρόεδρος δηλαδή των Αξιωματικών της Δυτικής Ελλάδος. Η συζυγός του

Ήθελαν μερτικό από τη φουρνάρισσα

Συνελήφθησαν στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 19 ετών, οι οποίοι με τη χρήση μαχαιριού (στιλέτο) απείλησαν και αποπειράθηκαν να εκβιάσουν 41χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος πρατηρίου άρτου, που βρίσκεται στη Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, απειλής, πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης, οπλοχρησίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, χθες νωρίς το πρωί οι δύο δράστες, αφού εισήλθαν στο κατάστημα, αρχικά απείλησαν, με τη χρήση στιλέτου, την 41χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια και έναν 42χρονο ημεδαπό συγγενή της, ενώ στη συνέχεια τους επιτέθηκαν και χρησιμοποιώντας σε βάρος τους σωματική βία, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες.
Οι δράστες αποπειράθηκαν να εκβιάσουν την ιδιοκτήτρια, με σκοπό την αποκόμιση χρηματικού ποσού και αφού προκάλεσαν υλικές ζημιές στο ανωτέρω κατάστημα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ψώνιζε με πλαστά ο Αλβανός

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
 
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Μαυρονερίου, ένας υπήκοος Αλβανίας 42 ετών και μία ημεδαπή 27 ετών, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα, στο Μαυρονέρι Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας προέβησαν σε συναλλαγές με πέντε ιδιοκτήτες καταστημάτων (φαρμακεία, αρτοποιεία και πρατήριο υγρών καυσίμων) στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης και τους παρέδωσαν συνολικά πέντε χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (50) Ευρώ το καθένα αμφίβολης γνησιότητας αποκομίζοντας κέρδη από τα ρέστα.

Από την αστυνομική έρευνα και σε αστυνομικό έλεγχο των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • έξι χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (50) Ευρώ το κάθε ένα αμφίβολης γνησιότητας και
  • το χρηματικό ποσό των (571) ευρώ

Διαμαρτυρία Λαυρεντιάδη


Την έντονη αντίδραση του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προκάλεσε η προβολή της χθεσινής εκπομπής των «Πρωταγωνιστών» (Πέμπτη 17/1/2013).Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο...
Λ. Λαυρεντιάδης δήλωσε τα εξής:«Τα όσα αναφέρθηκαν για το άτομό μου στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του τηλεοπτικού σταθμού Mega, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, ήταν ανακριβή και συκοφαντικά με σκοπό να με βλάψουν ηθικά, επαγγελματικά και να επιβαρύνουν την υγεία μου. Παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητάς μου, το οποίο δεν είναι δυνατόν, ενώ είναι υποχρεωμένοι να το σέβονται από τον Πταισματοδίκη μέχρι τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να δικαιούται να το κουρελιάζει οποιοσδήποτε ιδιώτης. Ζήτησα ήδη αντίγραφο της εκπομπής ώστε να καταφύγω δικαστικά εναντίον όλων των υπευθύνων που επιχειρούν να επηρεάσουν δυσμενώς για εμένα τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη».

Ο 21χρονος έκανε αίσχη σε 15χρονη Αγγλίδα


Ο Μάνος Σφακιανάκης Διοικητής της υπηρεσίας που συνέλαβε τον 21χρονο εκβιαστή η δράση του οποίου έφτασε στην Αγγλία σε βάρος 15χρονης, που της ανέβασε στο ίντερνετ 370 γυμνές φωτογραφίες της
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη χθες (17-01-2013) το πρωί, 21χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 15χρονης, η οποία διαμένει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες.
Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη αρνείτο να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα.
Λόγω των εκβιασμού και των απειλών του δράστη, η ανήλικη εξαναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Μετά από άρνησή της να του στείλει ακόμη περισσότερα αρχεία, ο δράστης παραβίασε το
προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε (370) γυμνές φωτογραφίες της. Επιπλέον, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στην οικία της με φίλους του για να τη χτυπήσει.

Ληστείες ... ψωμοτύρι

Δέρνουν τον κόσμο έξω από τις τράπεζες αλλά σπάνια συλλαμβάνονται!
 
Η σύλληψη τέτοιων ληστών που χτυπούν γερόντους μόλις απομακρύνονται από τις τράπεζες προϋποθέτει παρακολούθησει και τα τοπικά Τμήματα Ασφαλείας  σπανιότατα "σπαταλίζουν" τις ... δυνάμεις τους [βλέπε τράπεζες Πατησίων Κυψέλη κτλ]
Συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τ.Α. Άνω Λιοσίων και του Τ.Α. Αχαρνών, 3 Έλληνες ηλικίας 31, 24 και 24 ετών, οι οποίοι διέπρατταν ληστείες σε βάρος πελατών Τραπεζών που προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών. Αναζητούνται δύο (2) ακόμα συνεργοί τους.
Ειδικότερα οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία παρακολουθούσε πελάτες
Τραπεζών, που μόλις είχαν προβεί σε ανάληψη μετρητών, τους ακολουθούσαν και σε σημείο που έκριναν κατάλληλο, με χρήση σωματικής βίας τους λήστευαν.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες κατά το τελευταίο επτάμηνο έχουν διαπράξει, με την ίδια μέθοδο δράσης, δέκα (10) ληστείες σε βάρος πελατών Τραπεζών στις περιοχές της Πετρούπολης, των Άνω Λιοσίων, των Αχαρνών και του Καματερού.

Σκότωσαν 56χρονο στον Αγ. Παντελεήμονα

Στις 2 το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός και δεμένος στο διαμέρισμά του στον Αγ. Παντελεήμονα. Το σπίτι του 56χρονου στην οδό Μ. Βόδα 26 ήταν ανάστατο, ενώ η πόρτα παραβιασμένη.

Προφυλακίστηκε και ο Ντζιμάνης

                
Νέα δεδομένα στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.
Την προφυλάκιση και του πρώην Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου της Α.Δ. Ακαρνανίας αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι η ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της εξάρθρωσης του κυκλώματος. Με αυτή την τροπή που πήραν τα πράγματα οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην διοικητή είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγείται στις φυλακές.

Βίντεο με τον τάφο στην άμμο της Μυτιλήνης



Η τρέλα πάει Βουλή



Οι φωτο είναι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, γι αυτό και ο ... παρεμβατικός ρόλος της ΕΛ.ΑΣ

Φοβήθηκε τις κλωτσιές;

Ποιος μεγαλόσχημος του 11ου ορόφου πήγε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Τσούκαλη, αλλά μόλις αντίκρυσε τον Ραχωβίτσα την ... έκανε με ελαφρά πηδηματάκια?

... Ψίθυροι Αρχαιοκαπήλων



Ο σκηνοθέτης Μανούσος  Μανουσάκης, ο δημοσιογράφος [Το Βήμα] Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Γιώργος Τσούκαλης
Ποιόν κόβει ... κασάρι με τη ματιά του ο Ραχωβίτσας;

Το βιβλίο «Λαθρέμποροι ιστορίας» του Γιώργου Τσούκαλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σιδέρη παρουσιάστηκε ενωπιον 450 προσκεκλημένων που παραβρέθηκαν στο κατάμεστο ίδρυμα Θεοχαράκη.
Στις σελίδες του πρώτου βιβλίου του ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής αποκαλύπτει το παρασκήνιο των σύνθετων ερευνών που χρειάστηκαν για τη διαλεύκανση σοβαρών υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας, όπως η κλοπή των αρχαίων από το μουσείο της Κορίνθου το1990. «Δεν αποτελεί μια απλή περιγραφή των ερευνών μου τα τελευταία είκοσι χρόνια προκειμένου να εντοπιστούν και να επιστραφούν σημαντικές αρχαιότητες ή χαμένα έργα τέχνης. Δεν είναι μόνο η καταγραφή προσπαθειών κινδύνων, κόπων, αγώνων,αγωνιώ , στιγμών απογοητεύσεων και μεγάλων χαρών για να επιτευχθεί αυτός ο σημαντικός σκοπός. Δεν είναι μόνο παρασκήνιο αστυνομικών και διωκτικών ερευνών. Είναι ουσιαστικά ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μου. Σε αυτό αφοσιώθηκα και έδωσα πολλά» επισήμανε ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος επιθυμεί να περάσει το μήνυμα ότι «η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει σε όλους και είναι εξίσου σημαντική όπως η εδαφικά ακεραιότητα της χώρας μας».
Στην παρουσίαση του βιβλίου, ο Αθανάσιος Καφίρης, αντιεισαγγελέας ε.τ. του Αρείου Πάγου, χαρακτήρισ
ε την αρχαιοκαπηλία, μαζί με το εμπόριο ναρκωτικών και την παιδοφιλία, «τα τρία ειδεχθέστερα εγκλήματα»,

Η καρότσα με τους 19 λαθραίους

 

Το παράκαναν οι Ρουμάνοι


Το εσωτερικό είχε ... βάθος
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013makedonia1.JPG
Η ... φορτωμένη νταλίκα
Συνελήφθησαν στο βόρειο κόμβο Δικαίων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 60, 41 και 37 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν, έξι (6) υπήκοοι Ερυθραίας, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και δύο (2) Ιράκ .
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια επιχείρησης, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με οδηγό τον 41χρονο και συνοδηγό τον 60χρονο, και διαπίστωσαν ότι προωθούσαν στην ενδοχώρα δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.
Επίσης, στα πλαίσια της επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ο 37χρονος, ο οποίος επέβαινε σε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός.
Συνολικά κατασχέθηκαν:

Τυχερός ο 71χρονος

Τα κλεμμένα 18.000 €
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013ionia.jpg
 
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης οικίας στη Ζάκυνθο και συνελήφθησαν  στο Σκουληκάδο Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών, τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας 26,33,38 και 37 ετών αντίστοιχα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένη κλοπή καθώς όπως διαπιστώθηκε ενεργώντας από κοινού διέρρηξαν την Τετάρτη (16.01.2013) το πρωί οικία 71χρονου  στις Άνω Βολιμές Ζακύνθου, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ περίπου.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις δύο οικίες τους στο Σκουληκάδο Ζακύνθου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει από την οικία του 71χρονου.
Επίσης όπως προέκυψε για τον 33χρονο υπήκοο Ρουμανίας εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής στη χώρα του ενώ για τον 26χρονο καταδικαστική απόφαση για απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας.

Της έσκαψε το λάκκο

Ο συζυγοκτόνος της Λέσβου

Τους πήγαινε ... κυριλέ ο Ρουμάνος

 ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ ΙΧ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013anat.jpg
 
Συνελήφθη στην ανατολική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ, Ιράν και Συρίας.
Ειδικότερα, στη διασταύρωση Δαδιάς, της εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης -Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με Βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 23χρονος, αλλά αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Στη συνέχεια, οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ακολούθησαν το όχημα του διακινητή, ο οποίος, στην ανατολική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, το ακινητοποίησε και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Κατά τη σύλληψή του προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός διακινητής προωθούσε στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης, των ρουμανικών Αρχών, η οποία έφερε εμφανή σημάδια πλαστότητας
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Στο Σταθμό Λαρίσης μαδούσε ...

Στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη  έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, ένας (1) ημεδαπός οδηγός ταξί διότι είχε επέμβει στο μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στην ταμειακή μηχανή του οχήματος, ενώ επιπροσθέτως κατά τον τροχονομικό έλεγχο, επέδειξε καταφανώς πλαστές άδεια ικανότητας οδήγησης και ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω οδηγός είχε τοποθετήσει μπουτόν στο λεβιέ των ταχυτήτων, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το ταξίμετρο και με τη χρήση του οποίου αύξανε πλασματικά το αναγραφόμενο χρηματικό ποσό.

Πλακωμός ...



Ο Κασιδιάρης είπε "πιωμένη" την Πιπιλή



17/1/13

Δράστης ανθρωποκτονίας στη Χρυσή Αυγή?

Με συνεργό πυροσβέστη
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε την 03.20 ώρα σήμερα, στην οδό Τριών Ιεραρχών έναντι του αριθμού 65-67, στα Πετράλωνα. Το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό υποδιάφραγμα-θωρακική χώρα.
Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών, οι οποίοι μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» την 03.40 ώρα σήμερα, στην συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας. Ο 29χρονος δράστης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες).
Οι δύο δράστες ισχυρίζονται ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα .
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :
  •  Tρία (3) στιλέτα τύπου πεταλούδα .
  •  Ένας (1) σουγιάς.
  •  Μία (1) μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.
  •  Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.

Που βρέθηκε ο Ραχωβίτσας?

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Μόνο στο Crimes on air
 

Ότι έγινε στο Δουβλίνο

Επίσημη παρουσίαση του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση της Μετανάστευσης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξάγεται στο Δουβλίνο
Η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις κα. Cecilia Malmström δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βοηθήσει την Ελλάδα στην εφαρμογή του αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης
Θετική αντίδραση από τα Κράτη – Μέλη στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην υλοποίηση του αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης
Θερμά συγχαρητήρια για το Αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης εξέφρασε και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου (Ε.Α.S.O) κ. Dr Robert K. Visser
Την υποστήριξή τους εξέφρασαν σήμερα (17/01/2013) τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση στους τομείς του ασύλου και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση της Μετανάστευσης, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, στο πλαίσιο των Εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που διεξάγεται στο Δουβλίνο (16-18/01/2013).

Ο Δένδιας για το άσυλο [βίντεο]



Βούλγαροι πούλησαν το παιδί τους

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κύκλωμα που προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών.
Συνελήφθησαν  στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τρεις αλλοδαποί Βούλγαροι ηλικίας 51, 30 και 29 ετών (δύο άνδρες - μία γυναίκα αντίστοιχα), ως μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και απόπειρα παράβασης του Νόμου «Περί υιοθεσίας».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 29χρονη την 13-01-2013 μετέβη με τον σύντροφό της, ο οποίος αναζητείται, από τη χώρα τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου η ανωτέρω να γεννήσει και στη συνέχεια να το διαθέσουν προς υιοθεσία, αντί του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ.
Κατά την άφιξή τους στη πόλη της Θεσσαλονίκης, τους ανέμενε 39χρονη ομοεθνής τους, η οποία ομοίως αναζητείται και τους οδήγησε στο προαναφερόμενο νοσοκομείο. Επίσης, θα μεσολαβούσε προκειμένου το νεογνό να δοθεί προς υιοθεσία σε ζευγάρι ημεδαπών.
Χθες (16-01-2013), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, μετέβησαν στο εν λόγω νοσοκομείο, όπου η 29χρονη είχε ήδη γεννήσει βρέφος (αγόρι), ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας κατ΄εντολή της 39χρονης, αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την 29χρονη στην παραλαβή του νεογνού και στην περαιτέρω μεταφορά του σε ασφαλές μέρος, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αγοροπωλησίας του.

Όλα τα δρομολόγια

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_4.jpg


                                          Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_10.jpg
 
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή της εγκληματικής οργάνωσης στις ακόλουθες περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών:

·   Την 9 προς 10-11-2012, στο Βόλο Μαγνησίας, συνελήφθησαν τριάντα πέντε (35) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, τους οποίους η εγκληματική οργάνωση μετέφερε από τις ακτές της Τουρκίας, με πλωτό σκάφος και αποβίβασε στα παράλια του Νομού Μαγνησίας. Επίσης, συνελήφθησαν και δύο (2) διακινητές - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που ανέμεναν να τους παραλάβουν. Κατά την απομάκρυνση του σκάφους από το σημείο αποβίβασης και υπό άγνωστες συνθήκες, επήλθε ο θάνατος δύο ημεδαπών αδερφών, χειριστών του σκάφους

·   Την 12-11-2012 συνελήφθησαν στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας εβδομήντα έξι (76) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) διακινητές-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που τους μετέφεραν με φορτηγό όχημα στα παράλια της περιοχής, προκειμένου να τους μεταφέρουν παράνομα με πλωτό σκάφος στην Ιταλία.

·   Την 27-12-2012 συνελήφθησαν στην Κόρινθο, επί της Εθνικής Οδού είκοσι (20) αλλοδαποί υπηκόων Συρίας και τρεις διακινητές- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που τους μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο στη Δυτική Ελλάδα και από εκεί σκόπευαν να τους μεταφέρουν παράνομα με πλωτό σκάφος στην Ιταλία

·   Την 05-01-2012, συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, που επέβαιναν στο πλοιάριο «ΜΟΥΝ ΡΕΗΚΕΡ», που είχε αποπλεύσει το προηγούμενο βράδυ, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στην Ιταλία. Συνελήφθησαν, επίσης, ο καπετάνιος και μηχανικός του σκάφους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

·   Την 22-11-2012 συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, στην παραλιακή περιοχή Κάστρου Κυλλήνης, εξήντα πέντε (65) λαθρομετανάστες, οι οποίοι επρόκειτο να επιβιβαστούν στο σκάφος GIVERE ΙΙΙ, που θα τους μετέφερε παράνομα στη Ιταλία. Το σκάφος κατά την προσέγγιση στις ακτές προσάραξε και εγκαταλείφθηκε από τους διακινητές.

·   Την 24-11-2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο στην Ιταλία περίπου δεκαοχτώ (18) αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών

·   Την 26-11-2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο στην Ιταλία αλλοδαπών υπηκόων Συρίας,

·   Την 06-01-2013, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν, με πλωτό σκάφος, (13) αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, από τις ακτές της Τουρκίας αρχικά σε νησί του Αιγαίου και στη συνέχεια στην Αθήνα

·   Αρχές Δεκεμβρίου 2012 αποπειράθηκαν να μεταφέρουν 60-80 αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ρόδο. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν ολοκληρώθηκε καθώς μέρος της ομάδας των λαθρομεταναστών συνελήφθη στο Milas από τις Τουρκικές Αρχές.

·   Περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2012 αποπειράθηκαν να μεταφέρουν είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς από την Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας.

Ψάχνουν 14

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_13.jpg


Το δουλεμπορικό CANAL FORT ”
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_12.jpg

Στο πλαίσιο της έρευνας, που είναι σε εξέλιξη, αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τρία σκάφη που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.
Επιπλέον έχει ζητηθεί, μέσω των διαύλων της αστυνομικής συνεργασίας της Interpol και Europol , ο εντοπισμός και ταυτοποίηση άλλων δεκατεσσάρων (14) τουλάχιστον μελών της εγκληματικής οργάνωσης, σε Τουρκία, Βέλγιο και Γερμανία.

Στη Σικελία με σημαία Λιβάνου

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_3.jpg
Το σκάφος "Πεταλούδα"


http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_5.jpg


Επίσης, με τη συνδρομή του Λιμενικού σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο Αίγιο Αχαΐας:

·   στο λιμάνι, ιστιοφόρο πλοίο με την επωνυμία “ CANAL FORT ”, με σημαία Λιβάνου, το οποίο η οργάνωση επισκεύαζε προκειμένου να μεταφέρει στη Σικελία μεγάλο αριθμό αλλοδαπών

·   σε έκθεση σκαφών-καρνάγιο, σκάφος με την επωνυμία “ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ” που σχετίζεται με τη δράση της

Χαρτογραφούσαν τα παράλια

 Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_6.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_8.jpg
 
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκε πλήθος πειστηρίων, δηλωτικών της οργανωμένης δράσης της εγκληματικής ομάδας, όπως ενδεικτικά:

·   μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες

·   πλήθος καρτών sim

·   ναυτικοί χάρτες, επί των οποίων έχουν επισημανθεί σημεία και ρότες

·   συσκευές GPS

·   πέντε (5) διαβατήρια τρίτων προσώπων

·   πάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000€)

Η Μαφία των Σωματεμπόρων

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_1.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_2.jpg
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πολυμελής διεθνική εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν το τελευταίο τουλάχιστον έτος στην παράνομη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων τρίτων χωρών, σε Τουρκία και Ελλάδα.
Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την είσοδο - διακίνηση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας, μέσω Τουρκίας και αντίστοιχα την προώθηση παράνομων μεταναστών, από τη χώρα μας στην Ιταλία.
Ειδικότερα, μέλη της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη Τουρκίας, συγκέντρωναν αλλοδαπούς, που επιθυμούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας και τους προωθούσαν στα τουρκικά παράλια. Από εκεί, με σκάφη της οργάνωσης (ιδιόκτητα ή μισθωμένα) τους προωθούσαν είτε σε νησιά του Αιγαίου και ιδίως στην Ρόδο, την Κω και τη Μυτιλήνη, είτε απευθείας στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Με ανάλογο τρόπο, μέλη της οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, συγκέντρωναν στην Αττική αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια και τους μετέφεραν με φορτηγά οχήματα προς παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και από εκεί, με πλωτά σκάφη, τους προωθούσαν στην Ιταλία.
Σημειώνεται ότι τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν για την παράνομη έξοδο ή είσοδο, από και προς τη χώρα μας, κυμαίνονταν ανάλογα με τη διαδρομή, τον τελικό προορισμό και την ηλικία των προσώπων, ενώ η καταβολή των χρημάτων γινόταν πάντοτε σε μετρητά. Οι αμοιβές «ξεκινούσαν» από 1.200 ευρώ το άτομο, όταν προορισμός ήταν κάποιο νησί του Αιγαίου και «έφθαναν» τα 2.500 ευρώ, όταν προορισμός ήταν η Αθήνα, ενώ για τα παιδιά απαιτούσαν το μισό χρηματικό ποσό.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους, μέσω του τραπεζικού συστήματος και για το λόγο αυτό διακινούσαν τα χρηματικά ποσά με την εναλλακτική μέθοδο διακίνησης κεφαλαίων “ HAWALLA ”, με σκοπό να αποκρύψουν την παράνομη προέλευσή τους.

Έφοδος στην Παλαιόχωρα

 
Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, σε εγκαταλειμμένα κτίρια, αγροικίες, θερμοκήπια.
Ειδικότερα, σήμερα (17.01.2013) τα ξημερώματα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην χώρα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, στην περιοχή της Παλαιόχωρας στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων με τα ακόλουθα αποτελέσματα :
  • Ελέχθησαν συνολικά εκατό είκοσι επτά (127) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων,
  • Προσήχθησαν δεκαοχτώ (18) αλλοδαποί και μία (1) ημεδαπή,
  • Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής τους στη χώρα ενώ για τους τρείς (3) εξετάζεται η γνησιότητα των εγγράφων παραμονής τους.
Επιπλέον, συνελήφθη 49χρονη, η οποία είχε εκμισθώσει δωμάτια σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα, σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της.
Η 49χρονή θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.