5/12/13

Eυθεία απειλή κατά Σαράκη

Κωδικοποιημένο μήνυμα-video τον υποδεικνύει ως στόχο για τρομοκρατική ενέργεια




 
   Αναστάτωση επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. από την ανάρτηση video στον ιστότοπο του Indymedia από «συλλογικότητα συντρόφων και φυλακισμένων αγωνιστών» που στοχοποιεί τον γνωστό ποινικολόγο Παύλο Σαράκηπου ανέλαβε με επιτυχία την υπεράσπιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου.
   Πρόκειται για video 13’ λεπτών που στηρίζεται στην επιχειρηματολογία της προκήρυξης της νεοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
   Από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές θεωρείται ότι το συγκεκριμένο video αποτελεί «εσωτερική αλληλογραφία» των υποστηρικτών της ένοπλης βίας που υποδεικνύει τον στόχο για βίαιη ενέργεια καθώς και την επιχειρηματολογία που θα τη δικαιολογήσει. Η σημειολογία του επιλόγου στο video είναι σαφέστατη. Ουσιαστικά αποτελεί προσκλητήριο βίαιης δράσης κατά του δικηγόρου, ενοχοποιώντας το ρόλο του υπερασπιστή, έξω από κάθε όριο λογικής.
   Έχει σημάνει "συναγερμός" στα ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ που φοβούνται νέο τρομοκρατικό κτύπημα, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης των "άκρων". Μία βίαιη ενέργεια κατά ενός διακεκριμένου δικηγόρου με πολλές συμπάθειες στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο αλλά και με κύρος στο χώρο της Δικαιοσύνης, θα είναι βαρύ πλήγμα για την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει το γιατί αφήνει απροστάτευτους στην μήνιν της τρομοκρατίας, επαγγελματίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια του λειτουργήματός τους. Εύλογα θα κατηγορηθεί ότι υποθάλπει τη βία για μικρόψυχα κομματικά οφέλη.
   Πολλοί είναι εκείνοι, που ζητούν να επανεξεταστεί το δόγμα προστασίας των εμπλεκόμενων στη συγκεκριμένη υπόθεση, πριν να είναι αργά.
   Το συγκεκριμένο video έχει προκαλέσει την οργή του συνόλου του δικηγορικού κόσμου. Διαστρεβλώνει και στοχοποιεί το ρόλο του δικηγόρου και το δικαίωμα στην υπεράσπιση του κάθε κατηγορουμένου. Σε αντιδιαστολή δείτε το video και την τοποθέτηση του δικηγόρου Παύλου Σαράκη σε ανύποπτο χρόνο για την επίθεση που δέχτηκε η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ από χρυσαυγίτες, πριν ένα χρόνο στον Άγιο Παντελεήμονα.