6/12/13

Πιστόλια και χασίς στη Χαλκίδα

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (05-12-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 62 και 29 ετών.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο 62χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράνομη κατοχή όπλων.
Αναλυτικότερα χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν σε κατάστημα καφέ – μπαρ στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου και κατασχέθηκαν, τέσσερις (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες από αλουμινόχαρτο, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (38) γραμμαρίων.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 62χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους ενός (1) κιλού και (559) γραμμαρίων,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • ένα πιστόλι,
  • ένα περίστροφο και
  • ένα πιστόλι ρέπλικα.
Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (860) ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο ημεδαπών.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου, συνελήφθησαν από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, συνολικά σαράντα οκτώ (48) άτομα, για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.
Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.