2/11/13

Ο οίκος των κλεφτών

 
Από μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σ.Δ.Ο.Ε. συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην περιοχή του Αιγάλεω, τρεις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου και ένας ιδιώτης, τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 205.570 ευρώ.
Οι συλληφθέντες ήταν ενταγμένοι σε εγκληματική οργάνωση, που εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τον Οίκο Ναύτου, ενώ το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό αποτελούσε μέρος της παράνομης αμοιβής τους σε ανάλογη υπόθεση εξαπάτησης του Οίκου Ναύτου.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ακόμα ένας υπάλληλος του Οίκου Ναύτου και ένας ιδιώτης, οι οποίοι συνελήφθησαν στη συνέχεια των ερευνών.
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απιστία στην Υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, απόπειρα εκβίασης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η διερεύνηση της υπόθεσης εξελίχθηκε τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε., επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι οι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου πρότειναν σε ιδιοκτήτη ιδιωτικής κλινικής να συναινέσει σε εξαπάτηση του Δημοσίου, καθώς είχαν τη δυνατότητα λόγω της θέσης τους να εκταμιεύσουν και να διαθέσουν παράνομα στην κλινική του, μεγάλο χρηματικό ποσό, χρησιμοποιώντας παραστατικά νοσηλείας ασφαλισμένων του Ταμείου, τα οποία είχαν ήδη εξοφληθεί σε προγενέστερο χρόνο.
Ζήτησαν επιπλέον από τον επιχειρηματία, ως αμοιβή, το ήμισυ του ποσού που θα εκταμίευαν παράνομα και συγκεκριμένα τα χρήματα, τα οποία προσημειώθηκαν και βρέθηκαν στην κατοχή τους τη στιγμή της σύλληψης τους .
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργούνται έρευνες σε χώρους και οικίες των εμπλεκομένων ατόμων, ενώ η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης .