8/11/13

Έκανε ρεκόρ

Τα Ντοκουμέντα
 
Σημειώνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2012, ο 30χρονος ενέχεται στην διάπραξη τουλάχιστον σαράντα δύο (42) περιπτώσεων διαρρήξεων σε αυτοκίνητα στην περιοχή της Χαλκίδας
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι φωτοβολίδων, στιλέτο, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων κ.α.
Συνελήφθη  ξημερώματα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, 30χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διέπραττε συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, παράβαση του νόμου για τα όπλα και απείθεια.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα τον 30χρονο, πλησίον οικισμού ROMA στη Χαλκίδα, να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε σήμα που του έκαναν να την απενεργοποιήσει για την διενέργεια ελέγχου, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • Ένα πιστόλι φωτοβολίδων,
  • ένα πτυσσόμενο αναδιπλούμενο στιλέτο, μήκους (16) εκατοστών,
  • δύο διαρρηκτικά πολυεργαλεία,
  • ένας κόφτης μετάλλων και μία μεταλλική πένσα,
  • ένα μεταλλικό εργαλείο παραποίησης πινακίδων κυκλοφορίας τροχοφόρων,
  • ένα μπρελόκ που περιείχε δύο κλειδιά και ένα αναδιπλούμενο σουγιά,
  • τέσσερεις πλαστικοί σφικτήρες ( tare - up ) και ένας φακός,
  • ένα κράνος μοτοσικλετιστή και ένα τσαντάκι,
  • δύο κοσμήματα
  • ένα κινητό τηλέφωνο και μία θήκη κινητού τηλεφώνου,
  • ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα 49χρονου ημεδαπού, καθώς και δύο κάρτες αναλήψεως μετρητών τράπεζας και το χρηματικό ποσό των (37,70) ευρώ.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας , προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα που κατείχε ο 30χρονος ήταν κλεμμένη και ανήκει σε 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή της την 03-11-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος το χρονικό διάστημα από 05 έως 06-11-2013, είχε διαπράξει τρεις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στη Χαλκίδα.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο 30χρονος είχε συλληφθεί πριν από μία εβδομάδα περίπου για την διάπραξη πέντε (5) κλοπών – διαρρήξεων σε αυτοκίνητα (σχετικό το από 01-11-2013 Δελτίο Τύπου μας), ενώ την 04-08-2013 είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να διαπράττει κλοπή – διάρρηξη σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν τότε ακόμη επτά (7) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε αυτοκίνητα (σχετικό το από 05-08-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Επιπλέον σε βάρος του 30χρονου, τον περασμένο Απρίλιο, είχε σχηματισθεί δικογραφία για ακόμη είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκινήτων, που είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2012 έως και 08-01-2013, στην περιοχή της Χαλκίδας (σχετικό το από 13-04-2013 Δελτίο Τύπου μας) .
Επίσης σημειώνεται ότι ο ανωτέρω έχει απασχολήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για κλοπές, απόπειρες κλοπών και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά, ενώ από το 2002 έχει προφυλακισθεί σε διάφορα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.