7/11/13

Τους άδειασαν στη Γεμιστή

 
 
Συνελήφθησαν  σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 19 και 31 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 44 ετών, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ - Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως ) και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε δέκα (10) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις (4) δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να κινούνται εντός απαγορευμένης περιοχής (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), πλησίον της Γεμιστής Έβρου.
Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα σε δέκα (10) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους.
Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε δέκα (10) περίπου μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.