7/11/13

Σε κιλά η ηρωίνη στην Ρόδο

Επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών [άλλη μια ...]

Επιπλέον συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 45 και 28 ετών για αγορά ναρκωτικών από τον 24χρονο
Κατασχέθηκε πάνω από ένα (1) κιλό ηρωίνη, μια ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.835 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (06-11-2013) το απόγευμα στη Ρόδο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και δυο ημεδαποί ηλικίας 45 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας, κατοχής, διακίνησης, αποθήκευσης, εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και παράνομης διαμονής στη χώρα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο Αλβανό, συνεργάτη του συλληφθέντα για εμπορία ηρωίνης, τα στοιχειά του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Όπως εξακριβώθηκε οι δυο Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, κατείχαν από κοινού πάνω από ένα κιλό ηρωίνης με σκοπό να τη διακινήσουν σε τοξικομανείς του νησιού, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριών και αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, οργανώθηκε διακριτική παρακολούθηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι απογευματινές στις 05 και 06-11-2013 στο Φαληράκι Ρόδου ο 24χρονος, προέβη σε πώληση ηρωίνης (φιξάκια) στους δυο ημεδαπούς, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που χειρίζονταν την υπόθεση συνέλαβαν τους παραπάνω εμπλεκόμενους και από την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι ο Αλβανός κατά τον τελευταίο μήνα είχε πουλήσει στον 45χρονο άλλες τρεις φόρες ηρωίνη συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των 225 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στο σπίτι που διέμεναν οι δυο Αλβανοί, όπου βρέθηκαν:
  • Επτά (7) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 513,5 γραμμαρίων
  • Μία (1) ζυγαριά ακριβείας
  • Μία (1) κάρτα για διεθνείς μεταφορές χρημάτων
  • Το χρηματικό ποσό των 1.135 ευρώ
Επιπλέον σε παρακείμενο της οικίας τους υπαίθριο χώρο βρέθηκε επιμελώς θαμμένη μια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 508 γραμμαρίων, ενώ ο 24χρονος κατά τη σύλληψη του κατείχε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν.
Η ηρωίνη, συνολικού βάρους 1.021,5 γραμμάριων και τα χρήματα, μαζί με τα υπόλοιπα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.