8/11/13

Ιρανός μαχαιροβγάλτης στην Ευελπίδων


Επίθεση με μαχαίρι εναντίον γραμματέως σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο Κτίριο 10 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι Ιρανός ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Το πρωί πήγε στο γραφείο της 28ης ανακρίτριας προκειμένου να πάρει σχετική διάταξη που τον αφορούσε. Αφού ζήτησε το έγγραφο επιτέθηκε με μικρό αναδιπλούμενο μαχαίρι – άγνωστο πώς είχε καταφέρει να το περάσει από τον έλεγχο – στη γραμματέα τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της για να βρει και να του το δώσει. 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η τραυματισμένη γραμματέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Αυτήν την ώρα εξετάζεται από τους γιατρούς δε φαίνεται να κινδυνεύει η υγεία της και οι  πρώτες πληροφορίες λένε ότι φέρει τραύμα στο κεφάλι και την ωμοπλάτη. 

Ο Ιρανός συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και ανακρίνεται.




Εγείρεται πάντως θέμα με τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Φαίνεται ότι παραμένουν ελλειπή παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο όταν ένα χρόνο πριν σκότωσαν κατηγορούμενο για δολοφονία. Η μητέρα του θύματος τον πυροβόλησε  ενώ εκείνος περίμενε να απολογηθεί στον ανακριτή. 

Θέμα ειδικής φύλαξης του χώρου έθεσε ο κ. Λάμπρος Χανδρινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων. «Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ βρίσκονται σε δύσκολη στιγμή της ζωής τους και πράττουν εν βρασμώ. Οι συνθήκες επομένως δεν είναι κανονικές» δήλωσε.