9/11/13

Αλβανοί με Ζastava και στιγαστήρα

Και δυο Καλάσνικοφ στην Ηγουμενίτσα
Οι άνδρες της ΔΙΑΣ επέδειξαν ανεπανάληπτο επαγγελματισμό αφού οι 4 νεαροί Αλβανοί είχαν στα πόδια τους γεμάτα τα όπλα αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Το Ζastava πάντως ήταν των 7,65 και όχι των 9 mm όπως είχε ο νεοτρομοκράτης που σκότωσε στο Ν. Ηράκλειο τα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής
Συνελήφθησαν, χθες (08-11-2013) το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 20, 24 και 25 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, εντόπισαν σήμερα περίπου στις 09:50΄ το πρωί, σε κεντρική οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τέσσερις επιβαίνοντες, στο οποίο έκαναν σήμα για διενέργεια ελέγχου.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο πάτωμα της θέσης του συνοδηγού και κατασχέθηκαν:
  • δύο πολεμικά τυφέκια τύπου kalasnikov , με ξιφολόγχες και δύο γεμιστήρες με πενήντα επτά (57) φυσίγγια.
  • ένα πιστόλι τύπου zastava με στιγαστήρα, διαμετρήματος 7,65 mm και γεμιστήρα με δέκα (10) φυσίγγια.
Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν ενώ προέκυψε ότι δύο εξ αυτών στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 26χρονου καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των (510) ευρώ και (700) λεκ Αλβανίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ατόμων.