25/10/13

Πήγαν να πετάξουν ...

Κέρκυρα: Τα πειστήρια
 
Εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα ένα ακόμη κύκλωμα αποτελούμενο - κατά βάση - από ημεδαπούς, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών για τον εντοπισμό κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, που προωθούν μη νόμιμους μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του Αεροδρομίου της Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας .
Από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας οργανώθηκε συντονισμένη πολυήμερη αστυνομική επιχείρηση για την ταυτοποίηση της δράσης, την εξακρίβωση της μεθοδολογίας και τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος, που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία αναπτύχθηκε σε 24ωρη βάση τις τελευταίες ημέρες, συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα αστυνομικοί των παραπάνω υπηρεσιών, ενώ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 41 και 44 ετών, καθώς και τρεις Συριακής καταγωγής αλλοδαποί 27, 28 και 38 ετών, οι οποίοι με την διαμεσολάβηση και την καθοδήγηση των δύο ημεδαπών διακινητών θα προωθούνταν παράνομα στη Νορβηγία.
Βασικό στοιχείο της μεθοδολογίας των μελών του κυκλώματος ήταν να προσεγγίσουν αστυνομικό, που «εμφανιζόταν» ως υπάλληλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, από τον οποίο ζήτησαν να διαμεσολαβήσει, έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ περίπου, μέρος του οποίου δόθηκε ως προκαταβολή, για να διευκολύνει την παράνομη έξοδο από την χώρα των τριών Σύριων.
Οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, χθες (24.10.2013) το πρωί στον χώρο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, ενώ ταυτόχρονα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις μη νόμιμοι υπήκοοι Συρίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, που τους προμήθευσαν οι δύο ημεδαποί.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.555 ευρώ, οκτώ κινητά τηλέφωνα και τρεις πλαστές ταυτότητες Αυστριακών και Ρουμανικών Αρχών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο η άδεια κατοχής είχε λήξει, καθώς και τέσσερα φυσίγγια.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναζητείται τουλάχιστον ένας ακόμη αλλοδαπός σύνδεσμος-συνεργός των δύο ημεδαπών.
Οι δύο ημεδαποί με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το επιβατικό αυτοκίνητο του 41χρονου ημεδαπού, ως μέσω διευκόλυνσης της διακίνησης.