4/10/13

Η Δίωξη Ναρκωτικών του ... έσπασε τις βιτρίνες

Κέρκυρα: Τα Ντοκουμέντα
 
 
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας που διοικεί ο Αστυνόμος Θωμαΐδης, ύστερα από συστηματική πολύμηνη έρευνα, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Κέρκυρα.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν χθες το πρωί στην βόρεια Κέρκυρα, τρεις ημεδαποί μέλη του κυκλώματος καθώς και ένας ακόμη που διατηρούσε περιφερειακό ρόλο.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων ημεδαπών, ηλικίας 56,28 και 26 ετών, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς και για τον τέταρτο συλληφθέντα, 22χρονο ημεδαπό, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η συστηματική δραστηριοποίηση του κυκλώματος το τελευταίο εξάμηνο περίπου, τα μέλη του οποίου ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.
Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 56χρονος ημεδαπός, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, διέθετε δύο εμπορικές επιχειρήσεις σε περιοχές της βόρειας Κέρκυρας, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνες» και μαζί με τον 26χρονο και τον 28χρονο επιδίδονταν στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, χθες (03.10.2013) το πρωί σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, οι τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 56,28,26 και 22 ετών.
Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και στα δύο καταστήματα «βιτρίνες», παρουσία δικαστικού λειτουργού, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 44 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους τρεισήμισι κιλών περίπου
  • 8 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 352 γραμμαρίων περίπου
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά
  • 102 χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων
  • ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 2 μέτρων περίπου
  • δύο στιλέτα
  • δώδεκα κινητά τηλέφωνα
  • ένα πιστόλι μπρελόκ, με επτά φυσίγγια
  • ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια και
  • ένα σπρέι πιπεριού
Η έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκεται σε εξέλιξη.