14/9/13

Έφερναν λεφούσια

 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Ο.Π.Κ.Ε., εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους.
Συνελήφθησαν προχθές (12-9-2013) το πρωί, στα Πετράλωνα, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνελήφθησαν επίσης είκοσι εννέα (29) αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες, δεκαεπτά (17) υπήκοοι Αφγανιστάν, οκτώ (8) Συρίας και τέσσερις (4) Ιράν. Αναζητούνται άλλοι δύο (2) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είναι μέλη δομημένης και με διαρκή δράση οργάνωσης και ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και στη συνέχεια για την προώθησή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από κάθε αλλοδαπό λάμβαναν ως αμοιβή χρηματικό ποσό ύψους 2.700-4.000 ευρώ.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.
Ένας εκ των συλληφθέντων, υπήκοος Συρίας 24 ετών, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράνομη μεταφορά-προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών με ποινή φυλάκισης δεκαπέντε (15) ετών και είχε αποφυλακιστεί στις 25-4-2013.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.