14/9/13

Βρήκαν τους δολοφόνους στην Κρήτη

Λεπτομέριες της υπόθεσης έδωσε ο Ταξίαρχος Φανούριος Μανιαδάκης
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε την 11-09-2013 σε βάρος 79χρονου ημεδαπού, στον οικισμό Κάτω Αμυγδάλων του Δήμου Αγίου Νικολάου. (Σχετικό το από 12.09.2013 Δελτίο Τύπου μας).
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στον Άγιο Νικόλαο, τρεις έλληνες ηλικίας 19, 22 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία, ληστεία και εμπρησμό.
Ειδικότερα στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής αστυνομικής έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, πρωινές ώρες της 11-09-2013, μετέβησαν με όχημα στην οικία του 79χρονου με σκοπό τη ληστεία.
Στη συνέχεια εισήλθαν στην οικία ο 19χρονος και ο 22χρονος και ενώ ο 79χρονος κοιμόταν, τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ακολούθως για να αποκρύψουν τα ίχνη τους, προκάλεσαν πυρκαγιά με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της οικίας του θύματος και διέφυγαν με το όχημα στο οποίο τους ανέμενε ο 18χρονος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.