13/9/13

Έφερε 15 από τον Έβρο

Η κλούβα

Συνελήφθη  σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα,  (11-9-2013) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Μέστης), οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 23χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω ο 23χρονος ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως μετά από πεζή καταδίωξη συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τους δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο
  • Το χρηματικό ποσό των 340 Ευρώ
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.