15/8/13

Oι 2 πήγαιναν 14

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/14082013_anat.mak.jpg
 
Συνελήφθησαν σε οικισμό των Φερών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 44 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Αλγερίας.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 44χρονο και συνοδηγό τον 20χρονο, ο οποίος, όπως προέκυψε, είχε επιβιβασθεί σε αυτό, εγκαταλείποντας, το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο (με βουλγάρικες πινακίδες) που οδηγούσε και μετέφερε μ΄ αυτό, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο αριθμός πλαισίου και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, αντιστοιχούν σε άλλα οχήματα, ενώ για τις παραπάνω πινακίδες έχει δηλωθεί κλοπή, την 10-8-2013, σε περιοχή της Αττικής. Επίσης προέκυψε ότι οι δύο αμφιβόλου γνησιότητας άδειες κυκλοφορίας, βουλγαρικών αρχών, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, έχουν εκδοθεί για έτερο Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο.
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • Ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας
  • Δύο (2) άδειες κυκλοφορίας
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.