2/8/13

... Φυτίλια έβγαλαν οι συλλήψεις της Ασφάλειας Θεσ/κης

Πυροκροτητές και ηρωίνη στην Κάλυμνο
 


 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα, αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών στο νησί της Καλύμνου.
Συνελήφθησαν, ύστερα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση των προαναφερόμενων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Κάλυμνο, δώδεκα (12) ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 55 ετών, μεταξύ των οποίων εννέα (9) μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται ακόμη ένας αλλοδαπός, συνεργός τους.
Τα ηγετικά στελέχη της, τρεις ημεδαποί ηλικίας 48, 42 και 30 ετών, βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της Χώρας.
Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος επιπλέον δεκαπέντε ατόμων (ημεδαπών – αλλοδαπών), σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Κώδικα Νόμου για τα Ναρκωτικά» και «Νόμου Περί Όπλων».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης, ενεργώντας κατ΄εντολή των έγκλειστων ηγετικών στελεχών, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2013, εισήγαγαν ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια και τα διακινούσαν στο νησί της Καλύμνου.
Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός συνεργός τους, που αναζητείται, μετέφερε από την Αλβανία στην χώρα μας, ποσότητες ηρωίνης και τις παρέδιδε στα δύο συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 47 και 30 ετών. Ο τελευταίος, ήταν επιφορτισμένος με την μεταφορά των ναρκωτικών, από την Αθήνα στην Κάλυμνο, μέσω του Λιμένα Πειραιώς.
Στην Κάλυμνο, τα υπόλοιπα τέσσερα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Κατά το χρονικό διάστημα από Μάιο έως Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η οργάνωση, στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης, διακίνησε τουλάχιστον τρία κιλά και διακόσια πενήντα γραμμάρια ηρωίνης στην περιοχή της Καλύμνου.
Μεσημβρινές ώρες χθες (01-08-2013), συνελήφθη στον προαναφερόμενο Λιμένα ο 30χρονος, λίγο πριν αναχωρήσει για το ανωτέρω νησί. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης ενός κιλού και δύο γραμμαρίων.
Σε έρευνες που διεξήχθησαν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κάλυμνο, από αστυνομικούς των προαναφερομένων Υπηρεσιών καθώς και από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος της Καλύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  •  1.282,2 γραμμάρια ηρωίνης,
  •  750 γραμμάρια περίπου ινδικής κάνναβης,
  •  Ποσότητα μεθαδόνης 60 γραμμαρίων,
  •  116 ναρκωτικά χάπια,
  •  Άγνωστη κρυσταλλική σκόνη βάρους 7,9 γραμμαρίων,
  •  Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  •  Μία (1) καραμπίνα και (35) φυσίγγια,
  •  Τέσσερα σπρέι δακρυγόνου,
  •  Τρεις (3) συσκευασίες με πυρίτιδα των 994 γραμμαρίων,
  •  Μία (1) σιδερογροθιά,
  •  Τριάντα επτά (37) πυροκροτητές,
  •  Δεκαέξι (16) βραδύκαυστα φυτίλια και
  •  Το χρηματικό ποσό των 7.920 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Η προανάκριση διενεργείται από τις παραπάνω Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δράση της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες. Επίσης, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την σύλληψη του έτερου μέλους της οργάνωσης.