2/8/13

Πέθανε Αυστραλός στη Μύκονο




Αυστραλός 23 ετών που ονομάζεται Del col Anthony,  ξεψύχησε –όπως ανέφερε πηγή στο Crimes on air- τα ξημερώματα σε κατάσταση μέθης έξω από το γνωστό μπαρ Kavo Paradiso στο Καλαμοπόδι Μυκόνου. Στην αναφορά των διωκτικών αρχών γίνεται λόγος  για «σπασμούς» και αυτή ήταν η κατάσταση στην οποία πρόλαβαν οι τοπικοί αστυνομικοί τον νεαρό τουρίστα. Η τοξικολογική εξέταση θα δείξει το «κοκτέιλ» των ποτών αλλά και αν ο 23χρονος κατανάλωσε και ποσότητα ναρκωτικών. Μόλις στις 30 Ιουλίου  συνελήφθησαν   στη Μύκονο, από αστυνομικούς  δυο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για διαφορετικές υποθέσεις σωματικών βλαβών. Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Αργεντινής γιατί το βράδυ ευρισκόμενος μέσα σε κέντρο διασκέδασης Tropikana που βρίσκεται δίπλα από το Kavo paradiso για ασήμαντη αφορμή χτύπησε στο κεφάλι με σπασμένο μπουκάλι έναν 19χρονο υπήκοο Ιταλίας. Στην δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 28χρονος υπήκοος Νιγηρίας γιατί χθες πρώτες πρωινές ώρες σε υπαίθριο χώρο στη Χώρα Μύκονου αφού διαπληκτίστηκε με έναν 24χρονο υπήκοο Ιταλίας τον χτύπησε στο λαιμό με σπασμένο μπουκάλι. Στη Μύκονο πάντως οργιάζουν οι φήμες ειδικά γι αυτό το καλοκαίρι για ασύστολη χρήση ναρκωτικών και ειδικά χαπιών Ecstacy.

Στις  (23-07-2013) στη Μύκονο, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που από άποψη κατασχεμένης ποσότητας ναρκωτικών μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Εκτός από έναν έλληνα πιάστηκε Ουκρανός αλλά και 25χρονος από το Μπαγκλαντές  που διακινούσαν μόλις 5 γραμμάρια  κοκαΐνης και 51,5 γρ. χασίς. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, ενός 25χρονου Ουκρανού και ενός 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, προμηθείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.  Συγκεκριμένα, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 28χρονος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον 25χρονο Ουκρανό, ο οποίος στη συνέχεια τις διακινούσε μέσω του 25χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές σε ενδιαφερόμενους πελάτες. Ειδικότερα,  συνελήφθησαν αρχικά οι δυο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν σε γειτονικά ξενοδοχεία στην περιοχή Ελιά Μυκόνου και βρέθηκαν στην κατοχή τους τα ακόλουθα:

  • Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 51,5 γραμμάριων
  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
  • Δυο (2) κινητά τηλέφωνα

Στη συνέχεια οργανώθηκε ελεγχόμενο ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών μεταξύ του ενός αλλοδαπού και του ημεδαπού, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο με δίκυκλο μοτοποδήλατο και αφού ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • Μια (1) πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 5 γραμμαρίων και βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένο μεταλλικό κουτί
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11 γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ

Επιπλέον κατασχέθηκε το δίκυκλο μοτοποδήλατο, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.