8/8/13

Κοκαΐνη στη Μύκονο με αμφεταμίνη

Τα κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/08-08-2013%20mikonosB.jpeg
 
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση κοκαΐνης, συνθετικών ναρκωτικών και κάνναβης στη Μύκονο
Κατασχέθηκαν πάνω από 830 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από 180 γραμμάρια αμφεταμίνης ( MDMA ), 20 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ κ.α.
 
Συνελήφθησαν στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος ημεδαπός, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 46χρονος υπήκοος Κύπρου, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης διάφορων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, προχθές (06-08-2013) το βράδυ στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών εντοπίστηκαν ο ημεδαπός με τον Αλβανό να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και ακινητοποιήθηκαν.
Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή του ημεδαπού ένα σακίδιο στο οποίο υπήρχαν δυο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν:
  • Ποσότητα μεθαμφεταμίνης (MDMA) βάρους 183,5 γραμμαρίων
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5 γραμμαρίων.
Όπως εξακριβώθηκε ο ημεδαπός λίγο πριν τη σύλληψη του είχε αφιχθεί στη Μύκονο με πλοίο της γραμμής από Πειραιά μεταφέροντας τη μεθαμφεταμίνη προκειμένου να την παραδώσει στον Αλβανό, έναντι αμοιβής.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος Αλβανός διατηρούσε στο σπίτι που διέμενε από κοινού με τον 46χρονο Κύπριο τρεις πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 838,6 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.
Επιπλέον προέκυψε ότι ο 46χρονος Κύπριος, που συνελήφθη χθες πρωινές ώρες για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, διατηρούσε στην παραπάνω οικία ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 20 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, η ζυγαριά, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων.