14/8/13

Πήρε σειρά ο Βέρτης

 
Την περίεργη αυτή υπόθεση ερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος.
Άνδρες του λιμενικού, φέρονται να εμπόδισαν αστυνομικούς, να κάνουν έλεγχο σε συναυλία του Νίκου Βέρτη στη Μυτιλήνη!
Η υπόθεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του emprosnet.gr, καταγγέλθηκε εγγράφως με αναφορά αστυνομικού.
Τα τηλεφωνήματα για παράπονα ήταν μόνο η αρχή


Αργά το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου και το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης έχει πάρει φωτιά από δεκάδες τηλεφωνήματα-καταγγελίες, για τη μετατροπή της Μυτιλήνης σε πίστα νυχτερινού μαγαζιού.

Από το Κέντρο στέλνεται περιπολικό της Αστυνομίας, στελέχη της οποίας κατά την άφιξή τους στο χώρο της συναυλίας στο εμπορικό λιμάνι, διαπιστώνουν σειρά παρατυπιών και παρανομιών, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διατάραξη της κοινής ησυχίας μιας ολόκληρης πόλης.
Μεγάλο μέρος του χώρου της συναυλίας, έχει μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με τραπέζια, καρέκλες, γκαρσόνια και μπουκάλια ποτών, δηλαδή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μάταια οι Αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν κάποιον υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν. Ο οποίος υπεύθυνος και όταν βρίσκεται τελικά, το μόνο που έχει να επιδείξει, είναι ένα συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έναντι 5.000 ευρώ.

Άνδρες του λιμενικού... σταμάτησαν τον έλεγχο!


Τότε ήταν, που σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του emprosnet.gr παρενέβησαν ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που παρευρίσκονταν στο χώρο, με πολιτικά ρούχα!
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διενεργών τον έλεγχο αστυνομικός, στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας του,
η διαδικασία ελέγχου σταμάτησε και κάθε συνέχειά του απετράπη, διότι, όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε,
ο χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος και όχι της Αστυνομίας.

Κάλεσαν δε, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν αμέσως, γιατί, όπως και πάλι χαρακτηριστικά λέχθηκε ότι ειπώθηκε, τα πάντα έχουν ελεγχθεί και είναι νόμιμα!

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων


Οι Αστυνομικοί αποχώρησαν, ενημέρωσαν όμως κατ’ αρχάς το κέντρο πως δεν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, μετά από παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος τα οποία και κατονόμασαν.
Στη συνέχεια δε, επανήλθαν αναφέροντας γραπτώς όλα τα παραπάνω, κατονομάζοντας επίσης γραπτώς τα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που απέτρεψαν την πραγματοποίηση ελέγχων στο χώρο της συναυλίας του Νίκου Βέρτη. Σημείωσαν δε ιδιαίτερα, το ότι τους είπαν πως τα πάντα ελέγχθηκαν και βρέθηκαν νόμιμα.

Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί, αλλά προωθήθηκε προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, στην οποία και άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ζήτησαν το σύνολο των ενεργειών που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος από την Αστυνομία, καθώς και τη γραπτή αναφορά των αστυνομικών.

Τις επόμενες μέρες, όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν καταθέσεις από τα κατονομαζόμενα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που φυσικά θα κληθούν να αποδείξουν τι ελέγχους έκανε το Λιμενικό Σώμα στο χώρο της συναυλίας.

Αν μη τι άλλο, το όλο θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη της Μυτιλήνης και όχι μόνο,
ενώ η απόδειξη της αλήθειας των όσων οι αστυνομικοί υποστηρίζουν,
ανοίγει τον ασκό Αιόλου για το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο.
Αφού κάτι τέτοιο, τουλάχιστον, επισείει και βαρύτατες κατηγορίες εναντίον τους...