3/8/13

Σκότωσε εγκατέλειψε αλλά έληξε το αυτόφωρο


 
Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη που συνέβη στις 11-07-2013 τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 27χρονος οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο αφού παρέσυρε και τραυμάτισε 54χρονο ποδηλάτη που κινούνταν στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος.
Ο 27χρονος οδηγός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών καλούμε όλους τους πολίτες σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων με εγκατάλειψη να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και την Τροχαία στο έργο της.

«Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος».