23/8/13

Πλακώθηκαν με Ιταλούς

Το ματωμένο μαχαίρι
 
Ένας από τους συλληφθέντες Ιταλούς, ηλικίας 30 ετών, κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δυο ημεδαπών στους οποίους προκάλεσε με μαχαίρι επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες
Συνελήφθησαν  στη Ρόδο, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Σταθμών Γενναδίου και Λίνδου, επτά άτομα από τα οποία δυο 24χρονοι ημεδαποί και πέντε υπήκοοι Ιταλίας ηλικίας 21, 23, 30, 32 και 34 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση της συμπλοκής, της πρόκλησης σωματικών βλαβών (απλών, βαριών, επικινδύνων), της οπλοχρησίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, χθες πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου οι κατηγορούμενοι οι οποίοι διασκέδαζαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνεπλάκησαν μεταξύ τους, για ασήμαντη αφορμή.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, η οποία ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα και συνεχίστηκε και έξω από αυτό, ένας 30χρονος Ιταλός τραυμάτισε με μαχαίρι τους δυο ημεδαπούς και συγκεκριμένα τον έναν στην δεξιά κλείδα και τον άλλον στην αριστερή ωµοπλάτη, στην κοιλιακή χώρα και στην δεξιά κλείδα.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου και κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι εκτός κίνδυνου.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα περιπολούντες αστυνομικοί και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αναζητήσεις εντόπισαν και προσήγαγαν τους πέντε Ιταλούς. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε οι προσαχθέντες εξεταζόμενοι αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στην συμπλοκή και την πρόκληση των σωματικών βλαβών.
Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο 30χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες αλλοδαποί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Γενναδίου θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.