2/8/13

Τον πρόδωσε το πουκάμισο τον 13χρονο

Συνελήφθη ο 13χρονος δράστης, ο οποίος είναι θείος των δυο ανηλίκων θυμάτων
Την αποκάλυψη έκανε με δηλώσεις του ο Ταξίαρχος Άρης Ανδρικόπουλος
Χθες (2-8-2013) αργά το βράδυ, από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου Ηλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, συνελήφθη ένας 13χρονος Βούλγαρος, ως υπαίτιος του πνιγμού δυο ανηλίκων αγοριών, ηλικίας 8 και 4 ετών, προχθές σε αρδευτικό αυλάκι στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας.
Ειδικότερα, προχθές μεσημέρι (31-7-2013) ο δράστης, που είναι θείος των ανηλίκων θυμάτων, αναζητούσε τα δυο αδέλφια στην περιοχή, καθώς είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν, μετά από θέλημα που τα είχαν στείλει οι γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου από το δικό τους.
Αφού συνάντησε τα δυο αδέλφια να επιστρέφουν, συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους, κατά μήκος του αρδευτικού αύλακα, όπου κάποια στιγμή χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, έσπρωξε αρχικά τον 8χρονο και στη συνέχεια τον 4χρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.
Για την ανεύρεση των παιδιών ενεργήθηκαν άμεσα ευρείες αναζητήσεις, από αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα χθες (1-8-2013) να βρεθούν νεκρά μέσα στην κοίτη του καναλιού.
Μέσα στο κανάλι, παραπλεύρως των παιδιών, βρέθηκε το πουκάμισο που είχε ο 13χρονος δράστης τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, όταν έριξε τα παιδιά στο νερό. Από αυτό προσπάθησε να κρατηθεί το μικρότερο παιδί, όταν ο δράστης το έσπρωξε στο αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα το πουκάμισο να παρασυρθεί μαζί του στο νερό.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Πελοπίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Κατά την πορεία των ερευνών προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής του 13χρονου, ο οποίος προσήχθη και μετά από διαδοχικές εξετάσεις ομολόγησε την πράξη του.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κίνητρο της πράξης του, φέρεται να είναι τα συναισθήματα ζήλιας, που ένιωθε για τους δυο ανιψιούς του. Επιπλέον του παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, από εξειδικευμένο ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας .