4/7/13

Έπιασαν τους Αλβανούς ληστές της Πάργας


Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που έγινε την 21-05-2013 σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Ανθούσα Πρέβεζας
Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής ομάδας αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην ληστεία
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο μέλη της ίδιας συμμορίας, δράστες της ληστείας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την 21-05-2013, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στο σπίτι τους στην Ανθούσα Πρέβεζας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν  (03-07-2013) το απόγευμα, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις, στην Πάργα και στην Λευκάδα, με εντάλματα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρέβεζας, δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια στην ληστεία. Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 29 και 33 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο ομοεθνείς τους, ηλικίας 29 και 28 ετών, δράστες της ένοπλης ληστείας, οι οποίοι βάσει σχετικών ενταλμάτων αναζητούνται για να συλληφθούν.
Αναλυτικότερα, αργά το βράδυ της 21-05-2013 στην Ανθούσα Πάργας, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας (ο 29χρονος μαζί με τον 28χρονο), έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι τη στιγμή που εισερχόταν στο σπίτι τους, τους οδήγησαν σε αυτό και αφού τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, τους αφαίρεσαν χρυσαφικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και βιβλιάρια καταθέσεων.
Από την αξιοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, στην συνέχεια οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε το τρίτο μέλος της ομάδας και αρχικά τους μετέφερε στο Καναλάκι Πρέβεζας, παρέχοντάς τους κατάλυμα για το βράδυ. Το επόμενο πρωί τους μετέφερε με το ίδιο μέσο στον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας, όπου τους παρέλαβε με άλλο αυτοκίνητο ο τέταρτος συνεργός τους.
Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Η συγκεκριμένη δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν ο 29χρονος και ο 33χρονος και αναζητούνται για να συλληφθούν τα άλλα δύο μέλη της ομάδας.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.