13/7/13

Ατιμωρησία ...

 
 δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με τον αποπεμφθέντα πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ Γιάννη Σφακιανάκη
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με τον αποπεμφθέντα πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ Γιάννη Σφακιανάκη
 
Πιάστηκε με «τη γίδα στην πλάτη» πριν από δύο χρόνια, αλλά εξακολουθεί μέχρι σήμερα να
λαμβάνει ένα μέρος του μισθού του από το Δημόσιο, καθώς η υπόθεσή του όχι μόνο δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά ούτε καν δικαστεί, αφού παίρνει τη μία αναβολή μετά την άλλη. Η εξόφθαλμη υπόθεση του επίορκου κρατικού λειτουργού, που συνελήφθη επ' αυτοφόρω για παθητική δωροδοκία, προκάλεσε την αγανάκτηση ακόμη και του ήρεμου δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος προ ημερών κατήγγειλε την ατιμωρησία στο Δημόσιο και άφησε αιχμές για τα αντανακλαστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το e-reportaz αποκαλύπτει, ότι η επίμαχη υπόθεση που έβγαλε από τα ρούχα του τον δήμαρχο Αθηναίων, αφορά εκείνη του πρώην διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) Η. Ε.

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” έπειτα από καταγγελία ενός 45χρονου, που προμήθευε με έτοιμα φαγητά το ΚΥΑΔΑ για τη σίτιση των αστέγων. Ο προμηθευτής υποστήριξε, ότι ο Η.Ε του ζήτησε 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, ενώ στο παρελθόν του είχε δώσει άλλα 7.000 ευρώ.
 
 
Το ραντεβού κλείστηκε σε σημείο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς. Εκεί όμως περίμεναν και οι αστυνομικοί, που συνέλαβαν τον διευθυντή του ΚΥΑΔΑ, μόλις πήρε στα χέρια του το φάκελο με τα 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μάλιστα ο προμηθευτής τροφίμων κατήγγειλε και τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ και αντιδήμαρχο της διοίκησης Καμίνη, Γιάννη Σφακιανάκη, καθώς και 43χρονο συνεργάτη του, ότι απαίτησαν ποσοστό 10% επί των οφειλών του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, που ανέρχονταν στο ποσό των 406.000 ευρώ, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα, όμως δεν ενέδωσε στον εκβιασμό. Οι δύο άνδρες δεν συνελήφθησαν, καθώς παρήλθε το αυτόφωρο, όμως εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο κ. Σφακιανάκης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από πρόεδρος του Κέντρου Αστέγων.

Τότε ο κ. Καμίνης είχε δηλώσει: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα μου για άμεση και σε βάθος διαλεύκανση της καταγγελίας διαφθοράς στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου. Τον λόγο, τώρα, έχει η Δικαιοσύνη. Από την πλευρά μας, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε όποιο στέλεχος του δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει. Η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής».

Εννέα αναβολές σε δύο χρόνια για υπόθεση χρηματισμού


Μπορεί να έχουν περάσει δύο χρόνια, αλλά η υπόθεση του πρώην γενικού διευθυντή του ΚΥΑΔΑ Η.Ε εξακολουθεί να “λιμνάζει” στις δικαστικές αίθουσες. Πριν από λίγες ημέρες η εκδίκασή της αναβλήθηκε για ένατη φορά, με τις πέντε αναβολές να αφορούν κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης.

Ειδικότερα:  

  • Η υπόθεση εισάγεται για πρώτη φορά στις 22/7/2011 και αναβάλλεται για την προσκόμιση περισσότερων αποδείξεων.
  • Την 1/8/2011 αναβάλλεται λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Την 14/9/2011 αναβάλλεται πάλι λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Στις 9/11/2011 αναβάλλεται για την προσαγωγή μάρτυρα.
  • Την 25/1/2012 αναβάλλεται λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Στις 2/3/2012 αναβάλλεται για κλήση μαρτύρων.
  • Την 26/9/2012 δίδεται νέα αναβολή λόγω απεργίας του γραμματέα και αποχής των δικηγόρων.
  • Στις 13/3/2013 αναβάλλεται λόγω κωλύματος που επικαλείται ο συνήγορος υπεράσπισης.
  • Την 19/6/2013 το δικαστήριο διακόπτει λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Και στις 28/6/2013 το δικαστήριο αναβάλλει αορίστως λόγω αιφνίδιου κωλύματος της Προέδρου του Δικαστηρίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο. Ο κ. Καμίνης δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «αποτελεί εμπαιγμό και κόλαφο για την απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης, η αναβολή για ένατη φορά εκδίκασης υπόθεσης υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω για χρηματισμό. Αυτό λέει πολλά και για την απονομή Δικαιοσύνης στη χώρα αλλά και για την ατιμωρησία στο Δημόσιο».

Πάντως, σύμφωνα με κάποιους στο δήμο, ο κ. Καμίνης «λησμόνησε» να αναφερθεί και στην υπόθεση του πρώην προέδρου του ΚΥΑΔΑ Γιάννη Σφακιανάκη, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος, ενώ εξακολουθεί να είναι δημοτικός του σύμβουλος…