12/6/13

Η συμμορία που "χρησιμοποιεί" την ΕΛ.ΑΣ στην εξόντωση αντιπάλων

 
Εμπλοκή αντεξουσιαστών σε κύκλωμα ποινικών στο Αγρίνιο
     
 
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Αγρινίου το απόγευμα της Τετάρτης από ομάδα αντεξουσιαστών. Διαμαρτύρονταν επειδή συνελήφθησαν τουλάχιστον δύο σύντροφοί τους για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα -με τη συμμετοχή 84 ατόμων- με τις κατηγορίες για εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών.
Οι νεαροί αντεξουσιαστές έσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου και επιρρίπτουν ευθύνες σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που διεταξε τη σχετική έρευνα αλλά αργότερα προφυλακίσθηκε για υπόθεση διαφθοράς.
«Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί 21 άτομα, ενώ η δικογραφία της σχετικής έρευνας αριθμεί 5.000 σελίδες από τις οποίες περίπου 900 σχετίζονται με προϊόντα τηλεφωνικής παρακολούθησης. Ωστόσο πρέπει να εξετασθούν αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.» σημειώνει στο «Βήμα» ο δικηγόρος κ. Παύλος Σαράκης που υπερασπίζεται έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους.
Ορισμένοι από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλη της ίδιας ομάδας κακοποιών που είχαν πιαστεί πάλι προ τριετίας από την ΕΛ.ΑΣ. για εκβιάσεις επιχειρηματιών στο Αγρίνιο. Η σύλληψή τους είχε γίνει τότε στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας για τη δράση 214 «νονών» σε όλη την Ελλάδα, η οποία δεν έχει εκδικασθεί. Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης φέρεται αναμεμειγμένος και σε ύποπτες ενέργειες στην περιοχή της Αττικής.
Σημειώνεται πάντως ότι στη συγκεκριμένη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας μαίνεται τα τελευταία χρόνια πόλεμος μεταξύ ποινικών οι οποίοι εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες ότι «μερικοί κακοποιοί χρησιμοποιούν την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποδυναμώσουν τις αντίπαλες συμμορίες». Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, «δεν πρέπει να θεωρείται συμπτωματικό ότι οι συλληφθέντες στην τωρινή έρευνα είναι μόνο μέλη της ίδιας εγκληματικής οργανωσης και τα μέλη της άλλης έχουν μείνει αλώβητα». Αναφέρεται, τέλος, ότι προ μερικών μηνών είχε ξυλοκοπηθεί από «μπράβους» ανώτερος αστυνομικός που υπηρετεί στην περιοχή.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του Αγρινίου αναφέρει ότι εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας» σε καταστήματα στο Αγρίνιο. Είχε μάλιστα διευρύνει το πεδίο της παράνομης δραστηριότητάς της και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος περισσότερων από 70 ατόμων για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή όπλων.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την έως τώρα έρευνα έχουν συλληφθεί δεκαεννέα ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 46 ετών καθώς και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 24 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ καταστήματα στα οποία τα μέλη της οργάνωσης «πουλούσαν προστασία».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.