8/6/13

"Έγδυσε" το ψυχιατρείο

 Και δεν ήταν τρελός ...
 
Συνελήφθη χθες (07.06.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 45 ετών, για κλοπή υλικού από κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν Δημόσια Υπηρεσία.
Αρχικά, στην Κατερίνη Πιερίας, ο προαναφερόμενος μετέφερε κουφώματα και ειδικότερα δεκαεννιά τμήματα μήκους 80-100 εκατοστών συνολικού βάρους 17 κιλών σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών αντικειμένων ιδιοκτησίας ενός 58χρονου και επιχείρησε να τα πουλήσει ανεπιτυχώς. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα κουφώματα ήταν μέρος αφαιρεθέντων αντικειμένων από το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονταν Υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κατερίνης και είχαν αφαιρεθεί από τον 45χρονο την προηγούμενη ημέρα.
Σε αστυνομική έρευνα σε αποθήκη της οικίας του 45χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (25) τμήματα καλωδίου σύνδεσης διαδικτύου μήκους ενός μέτρου έκαστο και
  • (3) τμήματα καλωδίου τηλεφωνικών συνδέσεων μήκους δύο μέτρων έκαστο.
Επιπλέον, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος αφαίρεσε διάφορα υλικά από το ίδιο κτίριο κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και ειδικότερα:
  • το χρονικό διάστημα από 29.05.2013 μέχρι 31.05.2013 αφαίρεσε από χώρο του λεβητοστασίου χαλκοσωλήνες, κουφώματα αλουμινίου από τρία παράθυρα και μία πόρτα, καθώς και άγνωστο αριθμό καλωδίων ηλεκτροδότησης του κτιρίου.
  • την 23.05.2013 διέθεσε σε επιχείρηση ανακύκλωσης παλαιών αντικειμένων (25) τμήματα προφίλ αλουμινίου από συνολική ποσότητα κουφωμάτων αξίας περίπου τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, τα οποία είχε αφαιρέσει πριν από την 18.05.2013.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή του 45χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.