7/6/13

Πληρώνουμε τα σπασμένα τους ...

Ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.  145.000 € απο Αφγανοπακιστανούς 
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η, ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι οκτώ (28) κλοπές και απόπειρα κλοπής μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς , στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν,  στα διόδια Καλαμακίου Κορινθίας, έξι (6) αλλοδαποί, πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24, 28, 20, 18 και 18 ετών, καθώς και ένας 22χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 24 και 27 ετών, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, έως και χθες (5-6-2013), είχαν διαπράξει είκοσι επτά (27) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει μετασχηματιστές και καλώδια από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η., από τις περιοχές Στέρνας, Φιχτίων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας και Καρνεζέικων Αργολίδας.
Επιπλέον, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, χαλκός βάρους -400- κιλών, -12- μέτρα καλώδιο, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που ξεπερνά τις -145.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν και τα άλλα δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.