7/6/13

Ο φάκελος στον Ανέστη

Το τρομοπακέτο

Στις 31 Μαρτίου του 2011 πάντως είχε αποσταλεί με το ταχυδρομείο φάκελος-βόμβα στον τότε διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιάννη Ανέστη. Το τρομο-πακέτο είχε Ιταλικά γραμματόσημα και εντός του βρέθηκε προκήρυξη, περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία, την οποία υπογράφει η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Δίκτυο (FAI)». Είναι η οργάνωση που την ίδια ημέρα στην Ιταλία έστειλε αντίστοιχο φάκελο σε στρατόπεδο Αλεξιπτωτιστών με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τα δάκτυλα του Αξιωματικού που τον άνοιξε.
Στο κείμενο της προκήρυξης, που βρέθηκε στον φάκελο του Κορυδαλλού και η οποία ήταν γραμμένη στην ιταλική γλώσσα, αναγράφεται μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.
Ο παγιδευμένος φάκελος της φωτογραφίας-ντοκουμέντο, είχε βρεθεί ανέπαφος επειδή εντοπίσθηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας «τσεκαρίσματος» αλληλογραφίας & αντικειμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα. Ο φάκελος δεν καταστράφηκε καθώς δεν έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, αλλά εξουδετέρωση με την μέθοδο της «αποσύνδεσης».

Ο φάκελος μεγέθους Α4, μεταφοράς ευαίσθητων αντικειμένων (φάκελος με κυψέλες) ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία «EUROFOR , VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZEITALIA» και παραλήπτη τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού.