27/6/13

Ήταν πολλοί στιο κόλπο

 
Εξιχνιάστηκε  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας, σε βάρος δυο ημεδαπών, η οποία διαπράχθηκε 19.06.2013, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ηράκλειο ότνα οι δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία δύο ημεδαπών (61χρονου και 58χρονης), όπου με τη χρήση βίας, ακινητοποίησαν αυτούς και αφαίρεσαν δύο μεταλλικά κυτία ασφαλείας (safe box) τα οποία περιείχαν, χρήματα και κοσμήματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι, ένας 44χρονος καθοδήγησε δύο έλλενες συνεργούς του ηλικίας 29 ετών αμφότεροι, έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 32 ετών και έναν ακόμα αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ώστε από κοινού να προβούν στην τέλεση της ληστείας, την οποία και πραγματοποίησαν την 19.06.2013.
Κατόπιν αναζητήσεων για την ανεύρεση και τον εντοπισμό των δραστών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, μετέβησαν χθες (26.06.2013) στην οικία του ενός 29χρονου ημεδαπού, όπου και συνελήφθησαν οι δύο 29χρονοι ημεδαποί, και ο 32χρονος αλλοδαπός για υπόθεση ναρκωτικών.
Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 44χρονου ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δυο (2) ζευγάρια γάντια, και
  • Δυο (2) μάλλινες κουκούλες.
Οι ανωτέρω συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες (26.06.2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση και τον εντοπισμό του αγνώστων στοιχείων αλλοδαπού.