29/6/13

Τους χτύπαγε στο ... ΕΣΠΑ

Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της  Ασφάλειας Αττικής απ' τα λίγα που αποδίδουν σ' όλους τους τομείς
Συνελήφθη  στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , 55χρονη  που εξαπατούσε συστηματικά μικροεπιχειρηματίες, με το πρόσχημα παροχής επιδοτήσεων μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α.- Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Αναζητούνται τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί της.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η συλληφθείσα από τριετίας περίπου, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος εταιρείας που διαχειρίζεται προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και με το πρόσχημα παροχής Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων έπειθε μικροεπιχειρηματίες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 5.000 ευρώ.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση ένδεκα (11) επιχειρηματιών, από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.
Σε βάρος της συλληφθείσας, είχε σχηματισθεί τον Νοέμβριο του 2012 δικογραφία για το αδίκημα της απάτης, που διέπραξε σε βάρος δώδεκα (12) επιχειρηματιών, από τους οποίους είχε αποσπάσει με τον ίδιο τρόπο το χρηματικό ποσό των 37.850 ευρώ.
Σε βάρος της 55χρονης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου «περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.