27/6/13

Ο Αρχηγός για τα ναρκωτικά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών:  
"Η ευρύτατη διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών και γενικά των εξαρτησιογόνων ουσιών έχει λάβει το χαρακτήρα κοινωνικής απειλής, η οποία υπονομεύει τον κοινωνικό ιστό, αντιμάχεται την πρόοδο και την ανάπτυξη και οδηγεί στην παρακμή, στην περιθωριοποίηση και εντέλει στον φυσικό αφανισμό σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα νέων.
Η περίοδος που διανύουμε επιτάσσει ισχυρότερα αντανακλαστικά καθ’ όσον η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η επακόλουθη με αυτήν ανεργία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εκμετάλλευσης των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, οι οποίες μπορούν να καταστούν αντικείμενο εκμετάλλευσης οργανωμένων εγκληματικών ομάδων και να συμμετάσχουν σε μικρής κλίμακας παρασκευή ή πώληση παράνομων ναρκωτικών ουσιών.
Με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια οι δράσεις μας θα πρέπει να έχουν προληπτικό χαρακτήρα, μέσω της συνεργασίας μας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς που έχουν ως αντικείμενο την πληροφόρηση, ενημέρωση, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη των χρηστών, αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και ανάπτυξης συνεργασιών με τις λοιπές διωκτικές αρχές τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος Κρατικός Φορέας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την προστασία της νεολαίας και γενικά των πολιτών, διεξάγει, καθημερινά και παράλληλα προς τα άλλα καθήκοντά της, έναν πολύπλευρο αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Έναν αγώνα με σκοπό να προλάβει, να αποτρέψει, να καταδιώξει την εγκληματική αυτή δραστηριότητα. Έναν αγώνα να σώσει ζωές, να προστατέψει τη νεολαία, την κοινωνία του κάθε πολίτη και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη εκείνους που εξαργυρώνουν κατά τρόπο εγκληματικό και μετατρέπουν, μέσω του εθισμού στα ναρκωτικά την ανθρώπινη ζωή σε δικό τους κέρδος.
Η σημερινή ημέρα, δίνει την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την αταλάντευτη βούληση της Ελληνικής Αστυνομίας για συνέχιση του αγώνα κατά των ναρκωτικών με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Έχοντας πάντοτε στο νου μας πως κάθε κερδισμένη μάχη, κάθε επιτυχία δική μας είναι παράλληλα μια νίκη απέναντι στο «λευκό» θάνατο, μια ανάσα ζωής στην κοινωνία, μια προσφορά στην πατρίδα, στη νεολαία, στον συνάνθρωπο.
Μέσα από τις ίδιες γραμμές η Ελληνική Αστυνομία και η Κοινωνία των Πολιτών μπορούν να πετύχουν πολλά αναπτύσσοντας συνεργασία σε διάφορα επίπεδα, τηρώντας τους διακριτούς τους ρόλους".