8/6/13

Με 17 διακινούμενους στην Ορεστιάδα

Το κλεμμένο όχημα και η Mercedes
 
Συνελήφθησαν   στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28 και 29 ετών και μία 38χρονη ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Ερυθραίας και Αιθιοπίας.
Αναλυτικότερα, σε επαρχιακή οδό της Ορεστιάδας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο οχημάτων, ενός Ι.Χ.Ε. και ενός Ι.Χ.Φ., προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, αλλά αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός (29χρονος) του οποίου τράπηκε αρχικά σε φυγή πεζός, πλην όμως μετά από σχετικές αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε σε χωριό του Έβρου και το δεύτερο όχημα, που λειτουργούσε ως προπομπός και συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό.
Κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) οχήματα
  • Το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε κλαπεί πριν από μία βδομάδα περίπου από περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.