13/6/13

Παιδί ... μάλαμα ο 15χρονος

 
Από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή της, ενώ συνελήφθησαν, ως δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες  (12-06-2013) στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 15, 22 και 42 ετών.
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ακόμη ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 32 και 53 ετών, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, οι τρεις ημεδαποί επεχείρησαν να διαρρήξουν χώρο στάθμευσης οχημάτων επιχείρησης κατασκευής αερολέβητων και μεταλλικών εξαρτημάτων, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, όμως έγιναν αντιληπτοί από τους περιπολούντες αστυνομικούς της (Ο.Π.Κ.Ε.), με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 15χρονος, ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή. Ο 22χρονος με τον 42χρονο εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις και συνελήφθησαν λίγο αργότερα. Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι δράστες (ένα κατσαβίδι κι ένα καλέμι).
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν και οι παρακάτω περιπτώσεις:
  • λίγες ώρες πριν από την αυτόφωρη κατάληψή τους, οι τρεις ημεδαποί επιχείρησαν να διαρρήξουν κατάστημα πώλησης υγρών καυσίμων και λιπαντικών, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας,
  • το απόγευμα της (24-05-2013), εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 52χρονου ημεδαπού στην Καρδίτσα κι αφαίρεσαν μία (1) τηλεόραση, την οποία στη συνέχεια πούλησαν στην 32χρονη, αντί του χρηματικού ποσού των πενήντα (50) ευρώ,
  • το βράδυ της (06-06-2013) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε αποθήκη οικίας 52χρονου ημεδαπού κι αφαίρεσαν ένα (1) χορτοκοπτικό μηχάνημα, το οποίο στη συνέχεια πούλησαν στην 53χρονη, αντί του χρηματικού ποσού των είκοσι (20) ευρώ,
  • το βράδυ της (07-06-2013) στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αφαίρεσαν από γεωργικό ελκυστήρα 48χρονου ημεδαπού που ήταν σταθμευμένος έξω από την οικία του, το συσσωρευτή (μπαταρία), τον οποίο ακολούθως πούλησαν σε άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο στον Τύρναβο Λάρισας, αντί του μικρού χρηματικού ποσού και
  • το βράδυ της (08-06-2013) στην Καρδίτσα, διέρρηξαν μάνδρα οικοδομικών υλικών 35χρονου ημεδαπού κι αφαίρεσαν από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.
Η τηλεόραση και το χορτοκοπτικό μηχάνημα που αφαιρέθηκαν, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια νομότυπων ερευνών, στις οικίες των κλεπταποδόχων γυναικών, κατασχέθηκαν κι αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.
Κατασχέθηκε επίσης, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 22χρονου συλληφθέντα, ως μέσο διευκόλυνσης της τέλεσης των παραπάνω αδικημάτων.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 15χρονος την (09-02-2013) είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, με την οποία διατάχτηκε ο περιορισμός του στο συγκεκριμένο Ίδρυμα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.