16/5/13

Με Citroën Xsara η ληστεία του 1 εκατ. €

Στη Λάρισα
Η ληστεία όπως είναι σε θέση να γνωρίζει απο αστυνομικές πηγές το Crimes on air κράτησε μόλις 2,5 λεπτά. Στο χώρο πρόλαβαν να φθάσουν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι ληστές ήταν πονηροί και έφυγαν απ' το πίσω παράθυρο

Δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν, γύρω στις 08.30 το πρωί, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Λάρισα, στην κεντρική πλατεία και απειλώντας τους υπαλλήλους κατάφεραν να φύγουν με ένα ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο.
Οι δράστες - ένας ψηλός και ένας κοντός σύμφωνα με καταθέσεις υπαλλήλων - μπήκαν από την πίσω πλαϊνή πόρτα της τράπεζας που ήταν ανοιχτή.
Με όπλα και καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τον διευθυντή και τους υπαλλήλους, άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και πήραν τον δρόμο της εξόδου. Οι ληστές βγήκαν από ένα παραθυράκι του ημιορόφου, πέρασαν στον φωταγωγό και πήδηξαν σε παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έξω από την τράπεζα περίμεναν οι δύο συνεργοί των ληστών σε ένα πράσινο αυτοκίνητο Xsara. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δράστες δεν φορούσαν κουκούλες, ενώ φαίνεται να γνώριζαν καλά το εσωτερικό της τράπεζας.
Το αυτοκίνητο των δραστών φέρεται να έχει εντοπιστεί σε χωριό έξω από τη Λάρισα, όχι όμως και οι ληστές που πρόλαβαν να φύγουν με τα χρήματα. Οι έρευνες της αστυνομίας
για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεχίζονται, με μπλόκα και ελέγχους σε διάφορα σημεία της περιοχής...