17/5/13

Στη φυλακή ο πρ. σύντροφος της Αννίτας


Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής

Στις φυλακές με πολυετή κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Φράνκο Αλφόνσο, πρώην σύντροφος της Αννίτας Πάνια και ανιψιός του παλιού σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη.
Όλα ξεκίνησαν  από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής, που στο τέλος του Νοεμβρίου του 2011  σε παράλληλες επιχειρήσεις στην Αθήνα, το Μπέλφαστ και την Ηγουμενίτσα συνέλαβε επτά συνολικά άτομα, ανάμεσά τους και το γνωστό  στον χώρο της showbiz, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Φράνκο Αλφόνσο.
Τότε  κατασχέθηκαν 250 κιλά χασίς που «ταξίδευαν» με νταλίκες στο εξωτερικό. Ο 45χρονος τότε  καλλιτέχνης που είχε συλληφθεί στο Γαλάτσι, είχε προφυλακιστεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ύστερα από δυο μήνες. Οι δυο άλλοι συγκατηγορούμενοί του στην Ελλάδα, ο κρεωπόλης από το Παγκράτι «αποθηκάριος» στον Ασπρόπυργο και ο Ιρλανδός οδηγός που πιάστηκε στην Ηγουμενίτσα  ήταν στις φυλακές μέχρι σήμερα. Μόλις χθες  όμως το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τον Αλφόνσο και τους άλλους δυο σε κάθειρξη 14 ετών. Την υπεράσπιση του 47χρονου αλλά και των συγκατηγορουμένων του ανέλαβαν δυο πολύ γνωστοί ποινικολόγοι των Αθηνών, που ωστόσο πέτυχαν να «σπάσουν» την δαμόκλειο σπάθη των ισοβίων δεσμών αφού το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «προτέρου εντίμου βίου». Τα φορτηγά με το χασίς είχαν ενοικιαστεί από ιρλανδική εταιρεία για τη μεταφορά εσπεριδοειδών. 
 Τον Σεπτέμβριο του 2010 πάντως στην εξωτική Αρούμπα, στο σύμπλεγμα των νησιών της  Καραϊβική  ο Αλφόνσο είχε συλληφθεί καθώς σε βαλίτσα που είχε διπλό πάτο έκρυβε τέσσερα κιλά  κοκαΐνης.
Τότε μετά από κράτηση 35 ημερών αφέθηκε ελεύθερος καθώς θεωρήθηκε πως «παγιδεύτηκε» από το συνταξιδιώτη φίλο του που λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο  τον παρακάλεσε να μεταφέρει μία από τις βαλίτσες του, καθώς οι αποσκευές του ήταν υπέρβαρες. Ο γνωστός τραγουδιστής χωρίς την παραμικρή υποψία, δέχθηκε να του μεταφέρει τη δική του στην οποία ο «φίλος» του κόλλησε καρτελάκι με το όνομα Φράνκο Αλφόνσο.