9/5/13

Είχε παράλληλη σχέση με την αδελφή της?



Στις φυλακές μεταφέρθηκε  ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί από τις αρχές Απριλίου ένταλμα σύλληψης για τον άγριο ξυλοδαρμό της 23χρονης φίλης του στη Νέα Μάκρη, η οποία πριν από περίπου 10 ημέρες υπέκυψε από τα βαρύτατα τραύματά της.
Στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του, τη Φαίη, την οποία αγαπούσε και πενθεί από τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατό της. Υποστήριξε ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση με την αδελφή του θύματος, που είναι παντρεμένη, και εκείνη τον πίεζε να χωρίσουν από την άτυχη κοπέλα για να είναι μαζί, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει τέτοια πρόθεση.
Ο 25χρονος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στον 15ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος είχε εκδώσει σχετικό ένταλμα σύλληψης, και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Ακολούθως αστυνομικοί της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων τον παρέλαβαν για να οδηγηθεί στη Σήμανση και ακολούθως βρέθηκε ξανά ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.
Ο συνήγορος του νεαρού ανέφερε ότι ο εντολέας του βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ωστόσο δεν αποδέχεται όσα του καταλογίζουν: «Πρόκειται περί ενός τραγικού ατυχήματος, έναν έντονο καβγά μεταξύ δύο αρραβωνιαστικών, ο οποίος κατέληξε σε έναν τραυματισμό που απέβη μοιραίος για την κοπέλα. Ο εντολέας μου παρουσιάστηκε σήμερα (σ.σ. Τρίτη) ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Δεν γνώριζε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα, γι’ αυτό δεν είχε εμφανιστεί το προηγούμενο διάστημα. Πριν από το Πάσχα ήρθαμε σε επικοινωνία με τον ανακριτή και σήμερα παρουσιάστηκε».

Το θύμα, η 23χρονη Φαίη, είχε ολιγόμηνο δεσμό με τον 25χρονο και το βράδυ της 5ης Απριλίου το ζευγάρι είχε βγει για να διασκεδάσει. Κατά την επιστροφή τσακώθηκαν – πληροφορίες αναφέρουν πως της είχε ανακαλύψει την παράλληλη σχέση με την αδελφή της – και η κοπέλα βγήκε από το αυτοκίνητο. Ο 25χρονος την ακολούθησε και την ξυλοκόπησε άγρια. Σε ένα από τα χτυπήματα η νεαρή χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου κι έμεινε αναίσθητη.

Ο δράστης τη μετέφερε στο νοσοκομείο και εξαφανίστηκε, ωστόσο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ειδοποίησε προηγουμένως την οικογένειά της, αφού οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ζήτησαν κάποιον συγγενή της. Από την πλευρά της η οικογένεια είπε στην Αστυνομία ότι ειδοποιήθηκε από το νοσοκομείο.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Μάκρης σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες σε βάρος του 25χρονου. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ειδικό ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 8 Απριλίου.

Για την υπόθεση αρχικά συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη η αδελφή της κοπέλας και ο φίλος του δράστη, για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία, επειδή αρχικά δήλωσαν ότι τη μετέφεραν οι ίδιοι από το σπίτι της και όχι με τον τρόπο που έγινε στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 25χρονος είχε εμπλακεί και στην αιματηρή επίθεση που είχε αποδοθεί σε μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή, η οποία σημειώθηκε προεκλογικά στο εκλογικό κέντρο του κόμματος. Τότε ο δράστης μαζί με δύο ή τρεις φίλους του και ένα πιτ μπουλ βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, όπου επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με σιδερογροθιά στο κεφάλι τον δημοτικό σύμβουλο.