17/5/13

Του ... έβγαλαν τα δόντια


Για παράνομη λειτουργία οδοντιατρείου - χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, συνελήφθη χθες (15.05.2013), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 50χρονος ημεδαπός οδοντίατρος, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησε έλεγχο στο συγκεκριμένο οδοντιατρείο, που βρίσκεται σε περιοχή των νοτίων προαστίων.
Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί ο 50χρονος οδοντίατρος, γιατί όπως προέκυψε λειτουργούσε παράνομα το οδοντιατρείο, χωρίς δηλαδή την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Σημειώνεται ότι στο χώρο του ιατρείου εντοπίστηκε πλήρης οδοντιατρικός εξοπλισμός, πρόσφορος για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συγκεκριμένος οδοντίατρος δραστηριοποιείται οικονομικά και διατηρεί οδοντιατρείο με έδρα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου παρέχει και το πλήθος των οδοντιατρικών του υπηρεσιών, με ειδικότητα στην Πλαστική χειρουργική – Προσθετική - Ορθοδοντική.
Στην Ελλάδα παρείχε οδοντιατρικές υπηρεσίες, σε περιστασιακή βάση και κυρίως μετεγχειρητικούς ελέγχους σε ασθενείς, που είχε ήδη χειρουργήσει στο εξωτερικό, ενώ όπως προέκυψε χρησιμοποιούσε το παράρτημα για εύρεση (άγρα) νέων πελατών.
Από τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούταν τα προβλεπόμενα βιβλία και στοιχεία. Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε την Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού, καθώς και τον αντίστοιχο οδοντιατρικό σύλλογο, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, που σχετίζονται με την μη τήρηση φορολογικών Βιβλίων και Στοιχείων, την μη έναρξη επιτηδεύματος, καθώς και τη μη εγγραφή σε Οδοντιατρικό Σύλλογο.