10/5/13

Λαθροτσιγαράδες ...

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν χθες (9-5-2013), σε χωριά της Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Καβάλας, από υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 53 και 66 ετών και ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Αναλυτικότερα:
1. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών και Φιλύρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ο 40χρονος και ο 53χρονος, διότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, σε χωριά της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης αντίστοιχα, βρέθηκαν πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και τα κατείχαν οι δύο δράστες με σκοπό την πώληση.
Συγκεκριμένα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκαν 180 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ στο σπίτι του 53χρονου βρέθηκαν 1.210 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

2. Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα, όπου εργαζόταν ο 66χρονος και τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση, 157 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Συνολικά κατασχέθηκαν 1.547 πακέτα τσιγάρων.